- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
(Yanlislikla oldu silemiyorum. Telefondan yazdigim icon olabilir.)
Ben bu sistemin dogrulugunu savunmadim.
Ben simdi evliyim ve goturdugum hicbir takiyi bana gelsin diye beklemiyorum.
Ileride cocugum evlenirse dokunmam altinlarina.
Ama bizden onceki nesilin kurdugu ve yuruttugu sistem bu.
kayinvelidem takilan altinlari alsaydi bana vermeseydi ben tenezul edip o altinlar benim bana vermeliydiler diye kavga cikarmazdim.
Onemli olan evdeki huzurum altinlari aileler aldi diye ne esim ne ben dugun iptal etmeye kalkmazdik. Birbirimizin basinin etinide yemezdik onlar bizimdi annen aldi diye.
BakinAlys nin altinlari aileleri almis ama sorun etmemisler. Ustelikte dugunleri kendileri yaptiklari halde.
Buradan okudugum kadariylaAlys nin mutlu bir evliligi var ve ikinci bebegini bekliyor hayirlisiyla. Allah cocuklarimiza saglik sihat versin.
Altin icin dugun iptal edilmez anlatmak istedigim buydu ama kac mesajdir anlatamadim ne yazikki.
Agizdan laf tabikide cikiyor sus pus oturmuyoruz. Sonra ne mi oluyor? Kavga oluyor. Zaten nisanlilik sureci yorucu ve stresli bi de boyle puruzler eklenince daha da cekilmez hale geliyor. Anneme babama hayir dediysem de dinletemedim. Biz goturduk nereye gidecegini biz biliriz bizde adet boyle dediler keza oyle tum sulalemde oyle. Hatta buna benzer bi akrabamizda var altinlari aldilar kavga kiyamet koptu noldu olan kiza oldu 2 senede bi damat getiriyor annesinin evine. Maalesef bunlar oluyor cogu kisiden duyuyorum alan da var almayan da.. Yapacak bisey yokneden siz mudahil olup hayır demiyorsunuz ?
bana ilginç geliyor ve bu durumda gelin ile damat neden dur diyemiyor ? ne oluyor basiret mi baglanıyor ? gercekten yargılamak veya kınamak için sormuyorum merak ediyorum ?? ne oluyor da agızdan laf cıkmıyor? yada cıksa bile nasıl dinletemiyorsunuz ?
ya seninkiler dolandırıcı olabiir mi??Herşey para değilse çocukların hakkına göz dikmeyecekler benim babam borç yapmış göz dikmemiş de onlar gram bişey almamış göz dikiyo
sen sus konu dışısınkoreye gelin gidiyorsun
benim durumum çok ilginçti ama seninkini görünce daha ilgincide varmış dedim.
bizim düğünde, eşim abisinden önce evleniyor diye, takılar onunmuş babasının taktıkları gelecekmiş. davetiyemize takısızdır yazdırmışlardı. 3 bin falan yinede takılmıştı onu da elimize yazıp verdiler düğünde. onların düğünüde olunca gidip takacaksınız diye..
O zaman biz susalım
Seninki daha betermiş
tazminat veya ödenmeyen nafaka yüzünden mi ?
Yok ya vazgeçmekte doğru dgl bence,İşi ticarete dökmüş önce deseler vazgeçerdik çünkü bundan korktular
yok artıkAyy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
Bak bu da ilginçmiş, bence benim olayla senin olay yarışır
İnsan neler yaşayacağını önceden tahmin ediyor işte..
Yok kredi ve kredi kartı borcu yüzünden, evlendiğimizde hem düğün borçlarımız vardı hemde ben daha avukat olmuş yeni büro açmıştım. Eşimde çok eski sayılmazdı meslekte. Çocuğu göremezsin falan diye tehdit edince, artık dayanamayıp takıları bozdurup gönderdik. Hala daha gerçekten kredi ve kart borcumuydu gerçekten diye düşünüyoruz.
hep erkek ailesimi yicek parayı bi kereede kızn ailesi yesin beeKızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
hımm değişik olmuş...üzüldüm.Bak bu da ilginçmiş, bence benim olayla senin olay yarışır
İnsan neler yaşayacağını önceden tahmin ediyor işte..
Yok kredi ve kredi kartı borcu yüzünden, evlendiğimizde hem düğün borçlarımız vardı hemde ben daha avukat olmuş yeni büro açmıştım. Eşimde çok eski sayılmazdı meslekte. Çocuğu göremezsin falan diye tehdit edince, artık dayanamayıp takıları bozdurup gönderdik. Hala daha gerçekten kredi ve kart borcumuydu gerçekten diye düşünüyoruz.
cok ayıp birşey ya takı cıftındır böyle bir adet yokMaalesef benim ailem dugunde altinlari aldilar. Bizde de adet boyledir ama o zman tartisma bi cikti simdi 5 yillik evliyim ama arada hala kirginlik var. O zman yapilan seyler bir omur boyu yetiyor maalesef aldilar doye bende uzuldum agladim cok sacma kendi kizimin dugununde asla almicam daha cok vercem ben cok cektim kzim cekmesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?