Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

ha ha canım ben benim anıları anlatsam fena karışır ortalık da ne gereği var.
ben eşimin ailesini sömürmedim, o benimkini sömürmedi.
bir bakış açısına göre aileler bizi sömürmüş oldu ama ben o çevrede büyüdüğüm için ben pek öyle hissetmedim.

en güzelidir elbette düğün çiftinin bu altınları alıp borçsuz dertsiz yeni yuvalarını kurmaları.
buna karşı çıkan yok ki.
ama aile de istedi diye illa paragöz değildir, ne durumda ne aileler var tek kendimize göre belirleyemeyiz ki kuralları.

bu arada benim ailemi örnek vermeye devam edeyim. aldıkları altınların tekini bile bozdurup harcamadılar, borş dediğim diğer düğenlerde takması gereken altınlar, benim düğünümle anca o yıl ve ertesi yılın takı giderlerini karşılamışlardır.

Agizdan laf tabikide cikiyor sus pus oturmuyoruz. Sonra ne mi oluyor? Kavga oluyor. Zaten nisanlilik sureci yorucu ve stresli bi de boyle puruzler eklenince daha da cekilmez hale geliyor. Anneme babama hayir dediysem de dinletemedim. Biz goturduk nereye gidecegini biz biliriz bizde adet boyle dediler keza oyle tum sulalemde oyle. Hatta buna benzer bi akrabamizda var altinlari aldilar kavga kiyamet koptu noldu olan kiza oldu 2 senede bi damat getiriyor annesinin evine. Maalesef bunlar oluyor cogu kisiden duyuyorum alan da var almayan da.. Yapacak bisey yok

Oğlan tarafı ya da kız tarafı alması zorunlu mu. Gelinle damat alıp borç kapasınlar. Ha masrafı damat ve gelin yapmadıysa, elini taşın altına koymadılarsa bilemem.

Erkek tarafı erkekten kız tarafı kızdan alsınlar madem. .gelin damat ne yaparsa yapsın sonra..Zira bizde benimkileri dahil eşimin ailesi almisti aç gözlüler neyse. .aman onların olsun ya sıkıntıyı kendi kızları çekecek borç kira şu bu

Bence siz soylemiyorsunuz ama sizin ailenizden boyle bir sinyal aldiklari icin kizin anne babasi boyle sacma biseye girisimis.yoksa dugune 2 kala bi kizin icinde ne sebeple olursa olsun bubyoldan donulmesinin kolay olmadigini hepimiz biliyoruz.belki annenniz filan demistir laf arasinda

Herşey para değilse çocukların hakkına göz dikmeyecekler benim babam borç yapmış göz dikmemiş de onlar gram bişey almamış göz dikiyo
ya seninkiler dolandırıcı olabiir mi??
hani böyle kızlarını verip nikahlayıp sonra altınları alıp kacanlar var.

Kız tarafınında akrabasının düğünü olduğunda, altınları senin ailen aldığına göre yerinede senin ailen götürsün deyip hiç birşey takmaz kardeşiniz ve aileniz bu kadar basit..
Bu işler böyledir.. Kim aldıysa o öder.

o zaman sizde damada takılan altınları alıcaksınız ama çok çirkin bir durum,düğünleri kazanç kaynağı görmek,takıların peşine düşmek ,bilemedim.

böylesine görgüsüz ve üzgünüm ama yamyam gibi paraya saldıran ailelerle akraba olmak çok zor olsa gerek. gelin için de damat için de berbat bi durum bence. ben altın takılırken akrabaların müdahil olmasına dahi kıl olurum. gelinin kesesini akrabalardan biri tutar mesela.
benim ailem düğünümde yanımda bile değildi masa masa gezip hoşgeldiniz derken yanımda en yakın arkadaşımın benle birlikte ayakları mahvoldu. kimse de tutup da gelinin kesesini arkadaşı taşıyor gibi bi laf da etmedi. düğünden sonra balayına gideceğimiz için altınları ben eşimin ailesine bizzat verdim.döndüğümüzde de bize kutusunu dahi açmadan teslim ettiler bizde bozdurup ev aldık. (ki oturduğumuz evi de eşimin ailesi hediye etti bize) benim ailem de yatak odam ımutfağımın tamamını aldı.altınlarını taktı. yemekli bi nişan organizasyonu yaptı. vs vs kimse kimseye tutup da sen şunu bana ver demedi dese de o iş biterdi. bi kaç kişiden duydum altın için evlilik bitirilmez diye.bence böyle saygısızlığa bal gibi de bitirilir. aileler bütçeleri dahilinde çocuklarının düğünü yapar ortaklaşa yapılabilr düğün veya ailenin maddi gücü hiç yoktur yardım edemez. ama gelin ve damada yardım amacıyla takılmış olan altınlara göz dikmek çok çok ayıp. böyle bi aileyle akraba olmak iki defa düşünülesi.

Bak bu da ilginçmiş, bence benim olayla senin olay yarışır

O zaman biz susalım
Seninki daha betermiş

İnsan neler yaşayacağını önceden tahmin ediyor işte..

tazminat veya ödenmeyen nafaka yüzünden mi ?

Yok kredi ve kredi kartı borcu yüzünden, evlendiğimizde hem düğün borçlarımız vardı hemde ben daha avukat olmuş yeni büro açmıştım. Eşimde çok eski sayılmazdı meslekte. Çocuğu göremezsin falan diye tehdit edince, artık dayanamayıp takıları bozdurup gönderdik. Hala daha gerçekten kredi ve kart borcumuydu gerçekten diye düşünüyoruz.

İşi ticarete dökmüş önce deseler vazgeçerdik çünkü bundan korktular
Yok ya vazgeçmekte doğru dgl bence,
Kızın bir saygısızlığı vs. Yoksa.
çünkü düğün arası muhakak şeytan araya bir giriyor ortalık kaynıyor bir nebze.
Bizde şubatta teyzeme gelin aldık kız bir tek çeyiz sandığıyla geldi bir iki dantel bir kaç mutfak eşyası,
kınada altınları kız tarafı aldılar kuzenim çıldırdı biz aldık herşeyi bide altınlarıda alıyorlar die, hemen teyzem olaya el attı onlardan gelicek 3 5 altına güvenip kalkmadım bu düğüne die kuzenimi sakinleştirdi..
(böyle insanlar paraya kıyıp etrafa altın takmadığından)Görün bakın en fazla 20 çeyrek gelir oda yapsa yapsa 4000 lira eder o kadar miktarda onlarla tartışmaya bile değmez die düşünüyorum..

yarışır eminim ona

Kız tarafının böyle bir şeye yeltenmesi bile kötü bence. Kız için üzüldüm kendini ne kötü hissetmiştir kim bilir. Benim anneminde zamanında takılarını babaannem ve dedem almış. O zamanlar durumlar daha farklıymış tabi. En doğrusu gelin ve damada kalması bence.

Sizin içinde üzüldüm gerçekten... Düğüne iki gün kala bu muhabbet hiç hoş olmamış. Sizinde keyfiniz kaçmıştır durduk yere. İş kardeşinde bitiyor gerçekten.

hep erkek ailesimi yicek parayı bi kereede kızn ailesi yesin bee

Boyle sey ne gordum ne duydum.. Kız tarafına maddı yardım yapalım baska .. Kızın tavrıda haylı ılgınc.. Bu ısı kara donusturmek mantıgı cok cırkın.. Baslık parası gıbı bısey.. Madem boyle adetlerı varmıs Nıkahtan once soyleselermıs..

hımm değişik olmuş...üzüldüm.

cok ayıp birşey ya takı cıftındır böyle bir adet yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…