Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Altın çeyrek paralar hepsi biz de kaldı anneme kınada ceyrek vermiş akrabalardan bazıları onları annemde bıraktım almadım. Kayınannemden fedakarlık yada samimiyet görseydim düğünde takılan çeyreklerimi de ona bırakırdım ama görmedim öyle bir şey

(Yanlislikla oldu silemiyorum. Telefondan yazdigim icon olabilir.)

Ben bu sistemin dogrulugunu savunmadim.

Ben simdi evliyim ve goturdugum hicbir takiyi bana gelsin diye beklemiyorum.

Ileride cocugum evlenirse dokunmam altinlarina.

Ama bizden onceki nesilin kurdugu ve yuruttugu sistem bu.

kayinvelidem takilan altinlari alsaydi bana vermeseydi ben tenezul edip o altinlar benim bana vermeliydiler diye kavga cikarmazdim.

Onemli olan evdeki huzurum altinlari aileler aldi diye ne esim ne ben dugun iptal etmeye kalkmazdik. Birbirimizin basinin etinide yemezdik onlar bizimdi annen aldi diye.

Bakin @goha nin altinlari aileleri almis ama sorun etmemisler. Ustelikte dugunleri kendileri yaptiklari halde.

Buradan okudugum kadariyla @goha nin mutlu bir evliligi var ve ikinci bebegini bekliyor hayirlisiyla. Allah cocuklarimiza saglik sihat versin.

Altin icin dugun iptal edilmez anlatmak istedigim buydu ama kac mesajdir anlatamadim ne yazikki.

ankarada yaşıyorum ve karşı komşum koçhisarlıydı - 15 sene oturduk karşılıklı ve çok da samimiydik. 4 çocuk evlendirdi, hepsinin herşeyini gördük. 2 kız 2 erkek.
1 kere duymadım öyle bişey. adet olsa bile almayabilirler üstelik.
sizinkiler açgözlüyse demek.

sen sus konu dışısın koreye gelin gidiyorsun

Maalesef benim ailem dugunde altinlari aldilar. Bizde de adet boyledir ama o zman tartisma bi cikti simdi 5 yillik evliyim ama arada hala kirginlik var. O zman yapilan seyler bir omur boyu yetiyor maalesef aldilar doye bende uzuldum agladim cok sacma kendi kizimin dugununde asla almicam daha cok vercem ben cok cektim kzim cekmesin..

Düğünde altın niye takılır? Gençler yeni bir hayat başlıyor, bizim de çorbada tuzumuz bulunsun, maddi bir desteğimiz olsun diye takılır değil mi? Ailelerle ne alakası var altınların, takıların? Çok çirkin bir davranış bu. Gelenek görenek diye diye evlilik merasimleri insanların birbirini soyduğu tuhaf etkinlikler haline geliyor böyle böyle. Aileler çocuklarını evlendirirken borca giriyormuş, bilmem neymiş, bunun çözümü çocuklarına hediye edilen altınlara göz dikmek mi yani? Borç yapma o zaman ya da ödeyemeyeceğini düşündüğün borcu yapma. Çocuğun onu isterim, bunu isterim diye tutturuyorsa, kazık kadar insansın madem sen öde deyiver. Saçma sapan işler yahu. Evlenirken şahitler, nikah memurunun yanında bir de muhasebeci ayarlansın da herkes rahat etsin aslında.

Ayy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....

benim durumum çok ilginçti ama seninkini görünce daha ilgincide varmış dedim.
bizim düğünde, eşim abisinden önce evleniyor diye, takılar onunmuş babasının taktıkları gelecekmiş. davetiyemize takısızdır yazdırmışlardı. 3 bin falan yinede takılmıştı onu da elimize yazıp verdiler düğünde. onların düğünüde olunca gidip takacaksınız diye..

Bencede gelin ce damadin olur altinlar ama benim sozde esimin pek muhterem ailesi altinlarin ustune cöktü. Dugunden sonra bir daha goremedim altinlari o derece

Evliliğimizin ilk 1 yılı borç ödedik. Halbuki verselerdi hepsiyle borcumuzu kapatirdik. Birde Kaynanam filanca kişi tam altın taktı dedikçe deliriyordum

vallahi ben evlendigimde arkadaş ve cok yakınlarıma dedim. bana cok takmayın anneme verin. cunku benim kv bunların hepsini almaya yeltenirse yanarız. ok dediler. tokalaşıp gectiler annemde ona bırakılanları oldugu gibi bana verdi.
takılanlar içinde eşimin kuzenlerine dedim. eger kaynanam olacak kişi gelirde bana verin derse kavga cıkarırım söyleyeyim dedim. onlarda eşimin anasını tuttu.
hepsi benim ve eşimin. kimseye vermem.
dügünü yaptıgımız yere az borcumuz kalmıştı. takılan paralar onu ödedik. sonrada balayına..

Ayy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
tazminat veya ödenmeyen nafaka yüzünden mi ?

Herşey para değilse çocukların hakkına göz dikmeyecekler benim babam borç yapmış göz dikmemiş de onlar gram bişey almamış göz dikiyo

İki genç insanın kuracağı yuvanın rızkına göz dikmenin bir adeti olamaz ancak terbiyesizliği olur ki bunu kimse kabul etmez.
Kız da ailesini savunuyorsa demek ki yarın birgün damadın böbreklerini de satılığa çıkartma adetleri falan olursa şaşırmayın.
Nacizhane fikrim kardeşiniz gelinle başbaşa konuşup niyetini fikrini öğrensin duruma göre de düğünü iptal edip nişanı bozsun derim.
Bu şartlar altında MUTSUZ bir evlilik olur ve böyle aileyle ömür değil dakika geçmez.
Amca yolu hala yoluna gelince insanı dinden imandan çıkarmasınlar yollarına tükü....düklerim.
Okurken sinir oldum başıma gelse herhalde hastaneye yatardım herhalde.
Böyle insanaların varlığı bizden uzak Allaha yakın olsunlar.
Rabbim evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Anlaşılması ve kabullenilmesi çok zor bir durum

aaa çok garip ya.
size takılmasını engellediler.
ee abi evlendi mi peki.
takılar ona mı gitti yani.
her ikisine de takı takılırdı niye böyle garip bişeye kalkıştılar ki

neden siz mudahil olup hayır demiyorsunuz ?
bana ilginç geliyor ve bu durumda gelin ile damat neden dur diyemiyor ? ne oluyor basiret mi baglanıyor ? gercekten yargılamak veya kınamak için sormuyorum merak ediyorum ?? ne oluyor da agızdan laf cıkmıyor? yada cıksa bile nasıl dinletemiyorsunuz ?

ben şok...

aaa çok garip ya.
size takılmasını engellediler.
ee abi evlendi mi peki.
takılar ona mı gitti yani.
her ikisine de takı takılırdı niye böyle garip bişeye kalkıştılar ki

biz evleneli 4 yıl oldu abi evlenmedi daha..
bize takılması engellendi ewt. buna neden karşı çıkmadık diye soranlar olmuştu daha önce.. ne benim ailem destekledi ne eşimin ailesi destekledi. biz 2 çalışandık yaşlarımızda onlara göre küçüktü. o yüzden çok yorulduk herşeyi ikimiz yaptık. artık tek bir söz bile duymak istemedik. ne haliniz varsa görün deyip yaptık düğünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…