- 2 Mayıs 2016
- 61
- 48
- 18
- 32
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Bu alınan bilezikler altınlar böyle donecekse durmadan ne diye alınıyor? Altın borsası mi bu? Yani şunu demek istiyorum sen birine altın taktın onun ailesi aldı. Sonra o aile geldi sana taktı senin ailen aldı, giden altın geri geldi ama çifte faydası yok. Düğünle ne ilgisi kaldı şimdi altının? Hiç alınmasın o zaman. Evlenen çifte yardım için düğün hediyesidir o takılar. Aileler masraf yaptıysa yardım etmek çiftin kararına kalmış. Ama bu konuda düğün ve ev için hiç masraf yapmayıp üstüne altınları borcumuz var diye isteyen bir aile var. Hic sevmiyorum bu takı işlerini. Kim cikardiysa...
sen sus konu dışısınBen bu konuda yırttım sanırım. Bnm adamın adetlerinde geline ve damada para takmak yok. para takmak isteyenler için resepsiyon tarzı birşey var. Para yada altın takmak isteyenler zarfın içine koyuyorlarmış. Ve takanlar isimlerini yazıyorlarmış. Para ilk önce damada veriliyor. Damatta ev ekonomisi gelinde olduğu için. Bütün parayı geline teslim ediyormuş
Keşke bizim türk adetlerindede olsaydı böyle birşey.. Hem o paralları aileler neden alırki.. Çocuklar zaten yeni evlenmiş. Bırakın da borçlarını ödesinler. Kim onlardan ahım şahım düğün istiyorki.. sırf millete gösteriş..
Maalesef benim ailem dugunde altinlari aldilar. Bizde de adet boyledir ama o zman tartisma bi cikti simdi 5 yillik evliyim ama arada hala kirginlik var. O zman yapilan seyler bir omur boyu yetiyor maalesef aldilar doye bende uzuldum agladim cok sacma kendi kizimin dugununde asla almicam daha cok vercem ben cok cektim kzim cekmesin..Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Ayy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
Evet tek iyi tarafı bu oldu bu olayınyine eşiniz kabul etmiş
ailesinin ne yaptığını bildiği halde asla kabul etmeyenler var
O zaman biz susalımAyy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Aynen,
Bizim dugunde böyle oldu. Benim tarafimdan takilmasi beklenen erkek tarafinin uc katiydi nerdeyse, oyle de oldu. Kayinvalidem de altinlarla yapacaklarinin hayallerini kurmaya baslamisti.
O yuzden bizde de kiz tarafindan takilanlari annemler, erkek tarafindan takilanlari kayinvalidemler aldi.
Biz de dimdizlak bir hayata baslayip borç dunyasina adim attik
Evliliğimizin ilk 1 yılı borç ödedik. Halbuki verselerdi hepsiyle borcumuzu kapatirdik. Birde Kaynanam filanca kişi tam altın taktı dedikçe deliriyordum
tazminat veya ödenmeyen nafaka yüzünden mi ?Ayy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
Herşey para değilse çocukların hakkına göz dikmeyecekler benim babam borç yapmış göz dikmemiş de onlar gram bişey almamış göz dikiyoYa terbiyesizlik bunun neresinde anlamıyorum ki bende düğünde takılan takıların çoğunu eşimin ailesine verdim. Kız tarafının taktığı takıları kendi aileme verdim. Sadece ailemin taktığı bilezikler bende kaldı. Sonuçta iki ailede evlendirirken bir sürü masrafa giriyorlar. Tabi aileler bişey yapmayıp böyle bir hak iddia ediyorsa bilemem. Neyse sonuç itibariyle ailelerin maddi olarak sıkıntısı yoksa altınlar evlenecek çifte aittir. Belki kız tarafı bu sıkıntıyı belli etmemek için adetlerin arkasına sığınmıştır. Yinede olayı büyütmemek lazım. Herşey para değil şu hayatta
Orada demek istenen şey; sizde tam altin alin goturunEvliliğimizin ilk 1 yılı borç ödedik. Halbuki verselerdi hepsiyle borcumuzu kapatirdik. Birde Kaynanam filanca kişi tam altın taktı dedikçe deliriyordum
İki genç insanın kuracağı yuvanın rızkına göz dikmenin bir adeti olamaz ancak terbiyesizliği olur ki bunu kimse kabul etmez.Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
aaa çok garip ya.benim durumum çok ilginçti ama seninkini görünce daha ilgincide varmış dedim.
bizim düğünde, eşim abisinden önce evleniyor diye, takılar onunmuş babasının taktıkları gelecekmiş. davetiyemize takısızdır yazdırmışlardı. 3 bin falan yinede takılmıştı onu da elimize yazıp verdiler düğünde. onların düğünüde olunca gidip takacaksınız diye..
Hala vazgeçebilirsiniz bence.İşi ticarete dökmüş önce deseler vazgeçerdik çünkü bundan korktular
neden siz mudahil olup hayır demiyorsunuz ?Maalesef benim ailem dugunde altinlari aldilar. Bizde de adet boyledir ama o zman tartisma bi cikti simdi 5 yillik evliyim ama arada hala kirginlik var. O zman yapilan seyler bir omur boyu yetiyor maalesef aldilar doye bende uzuldum agladim cok sacma kendi kizimin dugununde asla almicam daha cok vercem ben cok cektim kzim cekmesin..
ben şok...benim durumum çok ilginçti ama seninkini görünce daha ilgincide varmış dedim.
bizim düğünde, eşim abisinden önce evleniyor diye, takılar onunmuş babasının taktıkları gelecekmiş. davetiyemize takısızdır yazdırmışlardı. 3 bin falan yinede takılmıştı onu da elimize yazıp verdiler düğünde. onların düğünüde olunca gidip takacaksınız diye..
aaa çok garip ya.
size takılmasını engellediler.
ee abi evlendi mi peki.
takılar ona mı gitti yani.
her ikisine de takı takılırdı niye böyle garip bişeye kalkıştılar ki
ben şok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?