Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Boşanma halinde dahi o altınlar kadının hükmü var. Hem de yargıtay kararında. Evet çirkin bir tavır ama bu gelin hanımın kararıdır. Damat dahi karışamaz. İsterseniz googlea yazın.

Zaten düğünlerde nezaman bi tartışma çıksa bu takı olayı cart curt. Bir kere o takılar gelin ve damadın olmalı onların hakkı. İllaki tittururlarsa istiyoruz takıları diye verin gitsin rezillik çıkmasından iyidir 3 kurus para için değmez . Gelin ve damat huzurlu olsun

Turk Medeni Kanunu'na gore dugunde takilan zinnetler geline aittir. yani yengeniz ne yapmak isterse onu yapar o altinlar ile. Kedicik0001
ancak tabii ki de her iki ailenin de bu altinlar uzerinde soz soylemesi yakisiksizdir. dugunu aileler dahi yapsa, bunu cocuklarina destek olmak icin yapmalilardir. cocuklarindan gelecek altinlara guvenerek degil.
bana gore son derece yakisiksiz bir gelenek.

bizim ordada eğer ev düğünü yapılacaksa kız evi kendi evine atkı kutusu koyar erkek evide kendi evine koyar takılan çeyrek ve para kız ve erkek tarafında kalır sadece takılan bilezik vb şeyler gelinle damada kalır.

Ay mıllettede nasıl bı yız varsa kendının olmayan parayı ısteyebılıyr bahsıs dıye verılen paraya surat asıyor ne ayıp bısı ya acımdan olsem ıstemem buyuk szume tvbe bu ne sacmalık abınde desın ıkımızın olcak o paralar dıye yada kıza rest ceksın bıttı dye bence gerı adın atarlar mecbıren ay tam dugun uzerı mılletın en mutlu gununu zehır edyrlar resmen buyuk bı mral bzukluguyla dugun yapmak ck berbat hıc bısı anlamysun dugunden btsede kurtulsam dıye bakysun kendmden kendı dugunumden bılyrum

Evet canim cok kotu bir durum .. Dügün hatirlandiginda hep bu olay hatirlancak.. Hep erkek tarafi onlari ac gözlü olarak gorcek.. Senelerde gecse unutulmuyor gercekten..

Evet canim cok kotu bir durum .. Dügün hatirlandiginda hep bu olay hatirlancak.. Hep erkek tarafi onlari ac gözlü olarak gorcek.. Senelerde gecse unutulmuyor gercekten..

Aynen snrasında hersey duzelse bıle o ozel gunu gerı getremysun malesef uzulduguyle kalıyr ınsan bız esımle ıkımız baya yıprandık esımın aılesı yuzunden ama smd grsen cok ıyıyız evlendkten snra bambaska bı aıleyle karsılastım hıc o cırkefllıklerı yapanlar baskasıydı sankı :) aaaah eskı gunler

Bende kardesimin dügünü konusu açilinca gelinlik icinde para sayacagim diye tutturan parayi kacirmaya calisan teyzeler filan hatirliylrum. Ama ailesiyle hâlâ görüşmüyorz yani o zaman tam belli ettiler kendilerini. Konu sahibinin gelinleri de bizim geline benziyorsa Allah yardimcisi olsn ama asla taviz vermeyin sonrasi icin kötü oluyor .. :) ben şahsen ne kadar takim birikti diye eşime dahi sormamis insanim. Bize yüklenen borc yoktu cünkü :)

Bu arada boşanma durumunda kiza yapilan altinlar evet kiza kaliyor ama takilar degil.. Dinimize gore dugunde takilan para erkek tarafi altin ve esya yaptigi icin ailenin oluyor .. Hani zaten ailenin yakinlari takiyor ya. Bunu ben demiyrm yani bir kitapta okumustum :)

Sizin söylediğinize muhalefet olsun diye demiyorum bunları zaten bunu ben demiyorum demişsiniz :) ama kız tarafı hiç mi masraf yapmıyor bizim düğünde hesapladık erkek tarafıda kız tarafıda aynı masrafı yapmıştı.Ayrıca kızın yakınları hiç mi takmıyor sadece erkek tarafının akrabaları mı takıyor. Hiç masraf yapmayan kız tarafları da var tabi ama ben bu tüm masrafı erkek tarafı yapıyor anlayışına karşıyım. Birde aileler karışınca işler karışıyor bırakın gelinle damat arasında halletsin. Olacak işte bozuluyor aileler karıştığı zaman. Bu kız tarafı içinde erkek tarafı içinde geçerli

Her okuduğunuza inanmayın
Biraz araştırın
Doğru mudur değil midir diye

altın olmayan takı??? islamda bütün düğün altınları ve paraları kadınındır bu arada hangi kitapta okuduğunuzu bilmiyorum kadın isterse verir.

altın olmayan takı??? islamda bütün düğün altınları ve paraları kadınındır bu arada hangi kitapta okuduğunuzu bilmiyorum kadın isterse verir.
Canim erkek tarafinin kiza taktiklari anlatamadim galiba birde mehir olarak belirtilen kizin olur.. Arastirabilirsin..

Canim erkek tarafinin kiza taktiklari anlatamadim galiba birde mehir olarak belirtilen kizin olur.. Arastirabilirsin..
kıza takılan herşey kızındır dün bir arkadaşla daha konuştuk bu konuyu hatta;
"Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir."

Tesekkur ederim canim guzel cevap verdigin icin bende evlendim ne kadar masraf oldugunu biliyorum gorunmeyen bir sürü masraf gercekten..kinadakiler kiza kaliyor .. Yani bence bu konuyu buyutmemek en mantiklisi ve ama kiz tarafinin boyle yapmasi normal degil

Canim ben erkek tarafi degilim yaa :)) bende bir kiz tarafi oldum gelin oldum :) ama sundan eminim kiza takilanlar mehir olarak sayilmiyor. Nikah kiyilirken mehir belirlenir o mehiri erkek kiza vermek zorunda altin olur para olur kiz ne isterse ve asla erkek o paraya dokunamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…