- 24 Eylül 2010
- 6.202
- 20.291
- 548
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Evet canim cok kotu bir durum .. Dügün hatirlandiginda hep bu olay hatirlancak.. Hep erkek tarafi onlari ac gözlü olarak gorcek.. Senelerde gecse unutulmuyor gercekten..Ay mıllettede nasıl bı yız varsa kendının olmayan parayı ısteyebılıyr bahsıs dıye verılen paraya surat asıyor ne ayıp bısı ya acımdan olsem ıstemem buyuk szume tvbe bu ne sacmalık abınde desın ıkımızın olcak o paralar dıye yada kıza rest ceksın bıttı dye bence gerı adın atarlar mecbıren ay tam dugun uzerı mılletın en mutlu gununu zehır edyrlar resmen buyuk bı mral bzukluguyla dugun yapmak ck berbat hıc bısı anlamysun dugunden btsede kurtulsam dıye bakysun kendmden kendı dugunumden bılyrum
Evet canim cok kotu bir durum .. Dügün hatirlandiginda hep bu olay hatirlancak.. Hep erkek tarafi onlari ac gözlü olarak gorcek.. Senelerde gecse unutulmuyor gercekten..
Evet tek iyi tarafı bu oldu bu olayın
Ne kadar iyiyse artik
Bende kardesimin dügünü konusu açilinca gelinlik icinde para sayacagim diye tutturan parayi kacirmaya calisan teyzeler filan hatirliylrum. Ama ailesiyle hâlâ görüşmüyorz yani o zaman tam belli ettiler kendilerini. Konu sahibinin gelinleri de bizim geline benziyorsa Allah yardimcisi olsn ama asla taviz vermeyin sonrasi icin kötü oluyor .. :) ben şahsen ne kadar takim birikti diye eşime dahi sormamis insanim. Bize yüklenen borc yoktu cünkü :)Aynen snrasında hersey duzelse bıle o ozel gunu gerı getremysun malesef uzulduguyle kalıyr ınsan bız esımle ıkımız baya yıprandık esımın aılesı yuzunden ama smd grsen cok ıyıyız evlendkten snra bambaska bı aıleyle karsılastım hıc o cırkefllıklerı yapanlar baskasıydı sankı :) aaaah eskı gunler
Sizin söylediğinize muhalefet olsun diye demiyorum bunları zaten bunu ben demiyorum demişsiniz :) ama kız tarafı hiç mi masraf yapmıyor bizim düğünde hesapladık erkek tarafıda kız tarafıda aynı masrafı yapmıştı.Ayrıca kızın yakınları hiç mi takmıyor sadece erkek tarafının akrabaları mı takıyor. Hiç masraf yapmayan kız tarafları da var tabi ama ben bu tüm masrafı erkek tarafı yapıyor anlayışına karşıyım. Birde aileler karışınca işler karışıyor bırakın gelinle damat arasında halletsin. Olacak işte bozuluyor aileler karıştığı zaman. Bu kız tarafı içinde erkek tarafı içinde geçerliBu arada boşanma durumunda kiza yapilan altinlar evet kiza kaliyor ama takilar degil.. Dinimize gore dugunde takilan para erkek tarafi altin ve esya yaptigi icin ailenin oluyor .. Hani zaten ailenin yakinlari takiyor ya. Bunu ben demiyrm yani bir kitapta okumustum :)
Bu arada boşanma durumunda kiza yapilan altinlar evet kiza kaliyor ama takilar degil.. Dinimize gore dugunde takilan para erkek tarafi altin ve esya yaptigi icin ailenin oluyor .. Hani zaten ailenin yakinlari takiyor ya. Bunu ben demiyrm yani bir kitapta okumustum :)
altın olmayan takı??? islamda bütün düğün altınları ve paraları kadınındır bu arada hangi kitapta okuduğunuzu bilmiyorum kadın isterse verir.Bu arada boşanma durumunda kiza yapilan altinlar evet kiza kaliyor ama takilar degil.. Dinimize gore dugunde takilan para erkek tarafi altin ve esya yaptigi icin ailenin oluyor .. Hani zaten ailenin yakinlari takiyor ya. Bunu ben demiyrm yani bir kitapta okumustum :)
Canim erkek tarafinin kiza taktiklari anlatamadim galiba birde mehir olarak belirtilen kizin olur.. Arastirabilirsin..altın olmayan takı??? islamda bütün düğün altınları ve paraları kadınındır bu arada hangi kitapta okuduğunuzu bilmiyorum kadın isterse verir.
kıza takılan herşey kızındır dün bir arkadaşla daha konuştuk bu konuyu hatta;Canim erkek tarafinin kiza taktiklari anlatamadim galiba birde mehir olarak belirtilen kizin olur.. Arastirabilirsin..
Tesekkur ederim canim guzel cevap verdigin icin bende evlendim ne kadar masraf oldugunu biliyorum gorunmeyen bir sürü masraf gercekten..kinadakiler kiza kaliyor .. Yani bence bu konuyu buyutmemek en mantiklisi ve ama kiz tarafinin boyle yapmasi normal degilSizin söylediğinize muhalefet olsun diye demiyorum bunları zaten bunu ben demiyorum demişsiniz :) ama kız tarafı hiç mi masraf yapmıyor bizim düğünde hesapladık erkek tarafıda kız tarafıda aynı masrafı yapmıştı.Ayrıca kızın yakınları hiç mi takmıyor sadece erkek tarafının akrabaları mı takıyor. Hiç masraf yapmayan kız tarafları da var tabi ama ben bu tüm masrafı erkek tarafı yapıyor anlayışına karşıyım. Birde aileler karışınca işler karışıyor bırakın gelinle damat arasında halletsin. Olacak işte bozuluyor aileler karıştığı zaman. Bu kız tarafı içinde erkek tarafı içinde geçerli
Canim ben erkek tarafi degilim yaa :)) bende bir kiz tarafi oldum gelin oldum :) ama sundan eminim kiza takilanlar mehir olarak sayilmiyor. Nikah kiyilirken mehir belirlenir o mehiri erkek kiza vermek zorunda altin olur para olur kiz ne isterse ve asla erkek o paraya dokunamaz.kıza takılan herşey kızındır dün bir arkadaşla daha konuştuk bu konuyu hatta;
"Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?