- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
kıza takılan herşey kızındır dün bir arkadaşla daha konuştuk bu konuyu hatta;
"Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir."
Senin soylediginde dogru olabilir yani bir yerde okumustum oyle hatirliyrm. Guzel sekilde de soyleyebilirsiniz. Yeni arastirdiysaniz daha dogrudur yani.kıza takılan herşey kızındır dün bir arkadaşla daha konuştuk bu konuyu hatta;
"Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir."
mehir konusunda böyle bir adet olsa da aslında kural yoktur.
mehiri erkek kıza vereceği için ikisi aralarında anlaşırlar.
mehir nikah zamanı belirlenmiş olmalıdır ve ödemesi ise erkek ödeyebileceği zaman veya boşanma durumunda olur.
güzel şekilde derken? ben ters birşey mi söyledim size affedersiniz öyle anladıysanız.Senin soylediginde dogru olabilir yani bir yerde okumustum oyle hatirliyrm. Guzel sekilde de soyleyebilirsiniz. Yeni arastirdiysaniz daha dogrudur yani.
sadece gelin tarafı değil erkek tarafı da yapıyor bunu önce altınlar gelin ve damadındır kalsın istiyorlarYapmayın Allah aşkına dinen mehir kızındır takılan takı değil... Öyle gelinler varki erkek tarafına kök söktürüyor bide üstüne takıyı alsın... Sonra geri o altını takmaya gelince banane kayınvalidem taksın oluyor... Yazık oğlan ailesi olmak suç bu devirde...(bu arada oğlum yok abilerimin eşleri kendi takılarını kınada aldı dönüp bakmadık bile ayıptır bizde,düğünümüzüde eşimle ikimiz yaptık bi karın ağrım yok yani bu konuda)
Evet burda kız tarafı nikahı kıyıp işi garantiye alınca pençeleri çıkarmış gibiTesekkur ederim canim guzel cevap verdigin icin bende evlendim ne kadar masraf oldugunu biliyorum gorunmeyen bir sürü masraf gercekten..kinadakiler kiza kaliyor .. Yani bence bu konuyu buyutmemek en mantiklisi ve ama kiz tarafinin boyle yapmasi normal degil
Eee sorun olmuyormu peki damat tarafi biaey deniomu gelinle damatin olur genelde cunku orasi nerese kochisarmi orasidaBizdede var o adet. Toplanan paralar ailenin oluyo. Altınlar kızda kalıyo
Çünkü herkese okuntu dediğimiz gömlek eteklik kesme kumaş havlu tülbent gibi davet hediyeleri alınıyo
Aile masrafını kapatmış oluyo bir nevi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?