Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Kız kendine takılan altınları ister ailesine verir ister kocasiyla yer. Kardeşiniz de aynı şekilde.
Babanıza ne oluyor ?

Yorum-nick uyumu. Niye yaptınız böyle enteresan bi şeyi?

Yok artık, sebep??

Eski eşi, eşimi sürekli arayarak kredi kartı borcum var-kredi borcum var icra gelecek,çocuğunu da harcadım ödeyeceksin, yoksa göstermem çocuğu...vs diye seviyesizleşiyordu. Evlendiğimiz dönem ben daha yeni avukattım ve büromu yeni açmıştım, eşimde benden 1-2 sene daha deneyimliydi. Düğünümüzü kendimiz yaptık, borçlar var falan. Eşimde yaptığı birikimi düğünümüze harcadı ,ev almıştı. Bende "al şu takıları bozdur neyse istediği ver, huzursuz olma,değmez. Evladına verdiğini düşün,bir daha da adını anma bu takıların" dedim. Eşim bunu hakediyordu, bir evlat sahibi olduk aradan geçen zamana karşın ben hiç pişman olmadım. Sağolsun, çalıştık koyduk yerine. Para her zaman kazanılır, fakat benim evliliğimin ilk günleri geri gelmezdi. O hanımefendi, evlenmek uğruna kendi kızını bile başından attı. Şubattan beri eşimin kızı da bizimle yaşıyor. 4 kişilik güzel bir aile olduk, bence sıkıntı yok.
Bana çok sordular, eşinizde sizde avukatsınız ne demek göstermemek, açsaydınız dava; ama işte arada çocuk olunca işi tatsızlaştırmak istemedik. Hayırlısı böyleymiş. 3-5 takının hesabını yapmadım, 3-5 takı için huzurumu da bozmadım. Eşimde sağolsun,kıymetimi hep bildi. Giden altın olsun.

Sizi tebrik ederim aklı selim biriymissiniz yuvanizda cocuklarinizla esinizle huzurlu mutlu olun daima

canım ben google a baktım ama yanlış mı okudum ? erkeğe takılanlar bir sebep yoksa iade istenecek erkeğe kalıyormuş.

Yuh erkek tarafının altınları aldığını duydum da kız tarafının aldığını ilk defa duydum yaaaa.gençleri rahat bıraksalar düğünde takılanlar gelinle damadın olmalı sonuçta yuva kuruyorlar.

Kızlar son durum dün akşam düğünümüz oldu bizim taraftan maşallah çok takı takıldı keseye koyduk altınları, bilezikleri geline taktık
Sıra gelinin yakınlarına geldiğinde babası 2 bilezik kardeşleri çeyrek taktı anonsu yapan adam evet gelinin yakınlarını takıya bekliyoz dediğinde kimse gelmedi babası annesi utanmadı bile bi de sanki doğru bişey yapar gibi burnu dikti içimden yazıklar olsun dedim
Babam demişti zaten düğünde takı takarlarsa almalarına müsade etmem kına gecesinde hırsızlık yapıyosa yapsın gözümün önünde yapmasın dedi kınada taktırmışlar takılarını

Aldılar mı peki?

Kız kendine takılan altınları ister ailesine verir ister kocasiyla yer. Kardeşiniz de aynı şekilde.
Babanıza ne oluyor ?
Pardon da bu hak nerden doğuyor düğün takısı bi nebze borç harcın yeni ev kurmanın nafakasıdır iki tarafın da annesi babası yesin diye değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…