Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Altınların hepsi kardeşim ve eşinin babam dedi ben 1 kere oğlumu evlendiriyorum ne takılsa onun hakkı dedi asla gözü yok ben 1 altınını bile almam dedi adamcağız
Düğünü de siz kredi çekip yapıyormuşsunuz altınları gelin çok birinr vermek istiyorsa size vermeli bence yani çeyiz de yapıversin babası evladı değilmi borç olmadan çeyizmi olurmuş?

Ne tuhaf bir adet ayrıca gereksiz aç gözlüler gibi...

amca dayı yolu bizim adetlerde de var da bişey istemezler hiç. amaç gönül almak..
yalnız bu para konuları tamamen gençler arasında konuşulmalı. koca koca insanlar işin içine girince hiç hoş olmuyor. olanda gelinle damada oluyor arada..

Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.

Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.

Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?

Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.

Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.

Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.

Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.

Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.

Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.

Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.

O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.

Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.

Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.

Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.

Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.

Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.

Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?

Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.

canım içine kurt düşürmek istemem ama yan komşumuz biriyle evlendi kız da tüm altınlar kız tarafında kalır dedi aldı erkek tarafının da durumu çok iyiydi hiç bişey demediler.

3-4 gün evli kaldırlar bu adam erkek değil diye boşanma davası açtı kadın komşumuza 1 seneye yakın sürdü davaları nitakim boşandılar ve adam perişan hallere düştü. doktorlarda girip raporlar almak zorunda kaldı çok zordu o süreç.

kadın düpedüz dolandırdı ve adamı bir ömür milletin ağzına sakız etti. çamur at izi kalsın misali...

geliniz ile abinizin flört dönemi oldu mu kızı tanıyor mu iyice bana hiç normal gelmedi hele d ebu örnekten sonra.

hani desem ki kız tarafı çılgınca bi masraf etti ee biraz verin yazıktır derdim ama böylesi tamamen dolandırıcılık dikkat edin sonradan boşanmaktansa şimdiden bitirsin abin bu işi. gerekirse aç okur burada yazanları bu kadar insan yanılıyor olamaz.engel olmak için elinden geleni yap bence.

o zaman kimse düğün yapmasın herkes kime ne taktıysa ailelere versin..

aşırı saçma düşünceleriniz var düğünde niye para altın verilir gençler ev kuruyor herkes yardım ediyor mantık budur.

ayrıca böyle diyorsunuz da eminim kv alsaydı altınlarını burada çok başka konuşurdunuz.

bu arada babam yaptı diyorsun herşeyi ya neden kardeşin 15 bin kredi çekti o kısmı anlayamadım ben..

Çok ayıp etmişler.
O altın zaten gelin ve damada destek için verilir.
Benim kuzenime de kayınvalidesi erkek tarafı alır, düğün masrafı onlarda demişti. Ciddi ciddi de düğünde aldılar kızın tüm takılarını. Şimdi kızı evleniyor valla merak ediyorum verecek mi erkek tarafına takıları. Öyle ya kendi oğluna adetse kızın evlenince kızının kayınvalidesi alsın değil mi!!
Kardeşiniz hala evlenmek istiyorsa orta yolu bulun. Sadece kendi taraflarının taktıklarını alsınlar. Size takılan altınları asla vermeyin, neticede o altınlar sizin anne ve babanızın vaktinde taktıkları geri dönen altınlar. Bunu da aynen söyleyin, bizim ailemizin eşimizin dostumuzun taktığını veremeyiz kusura bakmayın diyebilirsiniz bence.

bence bu dugun kalsin cok kavga ederler.cocuk olur onuda alir gider birde cocuga hasret kalirsiniz.dugunden once kac kisi ayriliyor.

Çok farklı bir bakış açısı bazı yönlerden cok haklisiniz

bence bu dugun kalsin cok kavga ederler.cocuk olur onuda alir gider birde cocuga hasret kalirsiniz.dugunden once kac kisi ayriliyor.

işte hep bu para mevzularından bitiyor ilişki.. hani erkek tarafı masraf ettik diye istiyor bazen ona bile kızıyoruz da kız tarafı hangi akla hizmet istiyor anlamış değilim.

sanki bir mal veriyorda karşılığını istiyor gibi. çok rezil bi durum.

İlkkez böyle bir adet duydum hani oğlan evinin aldığına şahit olmuştuk da kız evine olmamıştık
Kız tarafı istiyorsa kınada taksın ozaman düğünde takmasınlar
Aç gözlü olunca demek kız anası oğlan anası farketmiyor

tantanis guzel fikir soyledi sizin tarafin hepsi annene babana versin konusun onceden sonra ogullarina verirler..

birde sut parasi diye bisey var bazi dogulu ailelerinde anne kizini emzirdi diye damat kizin anasina para yada altin veriyor ne sacma insan evladini para icinmi emzirir..

Bizde de kına bildiğin düğün gibi olur. Kızın akrabaları anne babasının daha önce altın taktığı kişiler kınada takıyor altınlarını. Eğer aile karşılamışsa masrafları kınada takılanları alabiliyorlar yada sizde kalsın diyebiliyorlar. Düğünde de aynı şey erkek tarafı için geçerli. Şöyle bişey de var ki bizim buralarda zaten çokkk altın alınıyor geline o takılanlarda yeni çiftin pek gözü kalmıyor açıkçası. Babanızın dediği gibi kınada kendi akrabalarının getirdiklerini alacak olsalar insan yine bişey demez ama düğünde sonuçta sizin anne babanızın bugünlere kadar hediye ettiği altınların karşılığı geliyor onları almaya hakları yok.

Biz her seyimizi kendimiz yapip hic kimseden para istemedigimiz icin kimsenin oyle bir seye yuzu olmadi. Ee tabi biraz borc da taktilar bize. Valide hanim ev esyalarini yeniledi. Ona ragmen 7-8 kucuk altinimi aldilar ama sonra tekrar yapip verdi. O kadar borcu taktilar 7-8 kucuk altini geri vermeyi bir marifet gibi gordu bir de hey allahim ya. Bunlar aklima geldikce sinir oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…