- 15 Mart 2014
- 2.171
- 1.710
- 133
- 35
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Düğünü de siz kredi çekip yapıyormuşsunuz altınları gelin çok birinr vermek istiyorsa size vermeli bence yani çeyiz de yapıversin babası evladı değilmi borç olmadan çeyizmi olurmuş?Altınların hepsi kardeşim ve eşinin babam dedi ben 1 kere oğlumu evlendiriyorum ne takılsa onun hakkı dedi asla gözü yok ben 1 altınını bile almam dedi adamcağız
Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Bencede düğün olmadan boşasın dul kalsın da aklı başına gelsindüğün günü dahi olsa bıraksın kızı .ne çirkeflermiş.
Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.
Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.
Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?
Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.
Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.
Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.
Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.
Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.
Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.
Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.
O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.
Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.
Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.
Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.
Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.
Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.
Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?
Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.
Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.
Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.
Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?
Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.
Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.
Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.
Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.
Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.
Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.
Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.
O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.
Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.
Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.
Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.
Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.
Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.
Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?
Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.
bence bu dugun kalsin cok kavga ederler.cocuk olur onuda alir gider birde cocuga hasret kalirsiniz.dugunden once kac kisi ayriliyor.
tantanis guzel fikir soyledi sizin tarafin hepsi annene babana versin konusun onceden sonra ogullarina verirler..Kendi akrabalarınızı uyarın takı töreninde değil sizinle gorusurken elinize versinler takılarını. Siz kardeşinize verirsiniz kız tarafı da kendi takılarını alsın otursun artık. Ne terbiyesizlik ya.
birde sut parasi diye bisey var bazi dogulu ailelerinde anne kizini emzirdi diye damat kizin anasina para yada altin veriyor ne sacma insan evladini para icinmi emzirir..Maalesef var canım, evlenenlere ya da gerçekten masraf yapan dünürlere üzülüyorum o yüzden. Bazı aileler bunu ticarete dökmüşler. Kızlarını resmen satıyorlar.
Balıkesirli bi komşumuz var. Kızı evlenirken fena takılar yaptırdılar, Nerdeyse bi ev parası eder o derece, bende zannediyorum gerçekten kız için istiyorlar. Düğünden sonra hiç birini vermedi kız tarafı. Erkek tarafı olay çıkardı, düğünde kızın abisiyle erkek tarafı tekme tokat birbirine girdi. Kızın ailesi hala o altınlar bilezikler bizim hakkımız kız sattık size gül gibi diye bağırışıyorlardı. Tiksiniyorum böyle insanlardan.
Bizde de kına bildiğin düğün gibi olur. Kızın akrabaları anne babasının daha önce altın taktığı kişiler kınada takıyor altınlarını. Eğer aile karşılamışsa masrafları kınada takılanları alabiliyorlar yada sizde kalsın diyebiliyorlar. Düğünde de aynı şey erkek tarafı için geçerli. Şöyle bişey de var ki bizim buralarda zaten çokkk altın alınıyor geline o takılanlarda yeni çiftin pek gözü kalmıyor açıkçası. Babanızın dediği gibi kınada kendi akrabalarının getirdiklerini alacak olsalar insan yine bişey demez ama düğünde sonuçta sizin anne babanızın bugünlere kadar hediye ettiği altınların karşılığı geliyor onları almaya hakları yok.Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?