Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Edit: Ha düğünü kaynanamlar falan yapmadi. Hepsini esim yapti, ev, esyalar falan filan takilar her ne varsa. Kinayi da biz yaptik ceyizim icin de 20 bin para harcamistim.. Ona ragmen biz annelere verdik..

biri çıkıp bizim adetlerimizde kurban bayramında koç ve altın takılır falan demişlerdi.
arkadaşım bana sordu. öyle bir adetimiz yok..
bu davranışlar insanların vicdanlarıyla alakalı.. sindirebiliyorlarsa, vicdanları rahat ediyorsa bir şey diyemeyeceğim.

Kız tarafı böyle yaparak kızlarının mutsuzluğu için büyük bir adım atmışlar.
Kolay düzelecek bir durum değil.
25 yıl önce dayım evlenirken gelin tarafı evlendireceği oğlu için tv istemişler..
dayım oğlunu evlendiyor hala tv mevzusu kapanmış değil

Töbe töbe
Ben bi Çağlayan yolu biliyorum o da İstanbul'da
Hala yolu amca yolunu yeni duydum
Amca - hala yolunu buluyo demek istemişler galiba

Damatla gelinde iş yok
Hiç bi ailenin değil bizim onlar demeliler
Sizin gelin ailesi gibi çakala benziyo
Geçmiş olsun

Reactions: anu
ama damat altın yoksa olmaz demiyor ki . tavıra rahatsız olunmaz mı ? bu mesela eşlerin aldığı arabayı kızın babasına vermesi gibi bir şey . damadın rızası yok . neden tüm takıları kıza versin ? damada takılanı da istiyorlar bir de . kız rica etmiyor dikkat edin bu kısma . açıklaması da borcu var babamın . oldu o zaman ben de borcu var diye istemeden sırf benle evleniyor diye damadın altınını alayım .damat da dese o altın ailemin olacak ona da derim . adamın kendisine takılan altın . vermek istemezse ikinciye lafı açılmaz . bunun teklifinin başta yapılması bile o kadar çirkin ki .

ya benım kayınbabam dugun takısız olacak dedı davetıyeye bıle dugun takısızdır yazdırdı
resmen bedavaya gıtmısım
Ay bunu da ilk kez duydum
Niye ki siz düğünlere gidince takı takmadınız mı
Eh gün gibi, sıra sizin düğüne gelince size de takılırdı
Bizde böyle yani

Sizin düğünler daha bi kalabalık olur ye iç takı takmadan kalk olunca puhaha

çok şaşırdım ilk kez duydum böyle bişeyi
cocuklara ev alıcam dugun hedıyem olucak dugun takısız olsun dedı
ne ev var ne bısey kandırıldıııımmm kıızz
esım hala aılesıyle gorusmuyor bu tarz seylerden oturu
bende kendı akrabalarıma kım ne takıcaksa aıleme verın evlendırmek ıcın onca masraf yaptılar dedım dırek nişanda aıleme verdıler oyuzden

Oha yani yuh. Bu nasil bir beddua??? O kadar da degil. Para icin boyle seyler denir mi sacmalik!!
Para için bu kadar çirkinleşen aileye denilebilir. Bakın ben ailenin parayı almasında değilim. Benim kızdığım erkek ailesine bunun son anda söylenmesi.

bızım taktıklarımız gelseydı vıllamız olurdu
en yakınlarım taktı bende aıleme verdım
esımın tarafından sadece 1 amcası taktı (7 amcası var )
ona bıle kayınpederım goz dıktı

hıc verılen sozu tutmadı aılesı yalanlaaarr yalanlar... eşim cok ıyı bı ınsan ıyılıgıyle o gunlerı aıleme unutturdu hep

İlk defa duyuyorum takısız düğün
Kayınbaba ülke zenginlerinden mi
kayınbabam asırı zengın
cok zengın
diğer dunyaya tum mal varlıgını goturebılecegını sanıyor galıba
ama yaptıgı 2 bın tl masrafı hala soyler durur 2 senelık evlıyım

Para için bu kadar çirkinleşen aileye denilebilir. Bakın ben ailenin parayı almasında değilim. Benim kızdığım erkek ailesine bunun son anda söylenmesi.
Ne olursa olsun boyle bir şeyden vurulmaz. Allah korusun basiniza gelir yani. Cok korkarim boyle seylerden. Siz de demeyin, kimse demesin gerek yok.

bu konular açıldığında hep yazıyorum.
bizim iki taraf da el koydu takılara, sadece arkadaşlarımızın taktıklarını verdiler bize.
bence adet şu bu diye bakmamak lazım.
sonuçta gelen altınların aynı ailelere geri ödenmesi gerekiyor, geri ödemeyi kim yapacaksa/yaptıysa onun almasında bence sıkıntı yok.

ama düğünden 2 gün önce konuşulacak konu da değil yani.

bu arada diğer kız kardeşlerimin düğününde de aynı şeyi yaptı ailem, hatta bir kardeşimin erkek tarafı tamamen evlenen çifte bıraktığı için o kardeşim biraz üzülmüştü.

Benim zaten kizdigim buradaki damat degil. Damadin dugunu iptal etmesi gerektigini soyleyen uyeler.

Anlatmak istedigim ( konudaki damat oyle yapiyor demiyorum) kizin ailesi altinlari aldi diye dugunu iptal etmek cok sacma.

Bu bu konuya son mesajindir. Bebegim uyandi onunla ilgilenmem lazim.

Burasi cok sesli bir platform. Bende dusuncelerimi belirttim sadece. Amacim tartismak ya da kendi dusuncelerimi kabul ettirmek degil. Isteyen istedigini dusunmekte ozgurdur.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman
Bende kayınpeder çok tok gözlü bonkör filan sandım
Takı size gelmesin diye mi yapmış anlamadım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…