- 10 Ağustos 2011
- 221
- 84
- 73
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.
Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.
Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?
Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.
Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.
Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.
Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.
Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.
Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.
Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.
O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.
Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.
Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.
Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.
Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.
Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.
Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?
Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.
Ya hu bir konuya da Doğu'yu karıştırmayın gözünüzü seveyim, Bi bitmedinizbirde sut parasi diye bisey var bazi dogulu ailelerinde anne kizini emzirdi diye damat kizin anasina para yada altin veriyor ne sacma insan evladini para icinmi emzirir..
Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.
Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.
Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?
Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.
Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.
Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.
Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.
Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.
Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.
Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.
O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.
Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.
Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.
Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.
Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.
Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.
Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?
Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.
ben daha düğün bitmeden çıkarıp kayınvalideme verdim. hiç sevmem şakır şukur bilezik
Çok saçma bir düşünce bu.
Ben aileye borç olarak fln altın takmıyorum.
Yeni yuva kurdular ihtiyaçları olur diye takıyorum.
Ayrıca aile de altını geri alırım diye takıyorsa çok bencildir. Benim kayınvalidemin üç oğlu var herkese üç çeyreklik takı takar. Kendine değil oğullarına taksınlar diye yani. Çocuklarına destek için yapıyor.
Aileler kendi çocuklarının mürüvvetini görmek değil de parasını yemek istiyorsa bu bencilliktir.
Benim kuzenimin kayınvalidesi yaptı o rezilliği altın için ortalığı karıştırdı ne oldu? Hepimiz hala ne paragöz aileymiş oğlunun en mutlu gününde üç kuruş için kendi gününü rezil etti diyoruz ve daha kötüsü gelini nefret etti ondan. Şimdi torunu bile ananeyi daha çok seviyor, anne elinde olmadan torununu da soğutuyor. Ömür boyu bu soğuklukla yaşayıp, dünürlerle geliniyle mutsuz olmak için kaç altın yeterli?
Altınları verin o sırada adama yeni kanser tedavine harcamak nasip olsun deyin..Kesinlikle ama haram olsun çünkü art niyetliler adam memur durumu da iyi bi de kanseri atlatalı 1 ay oldu insan paraya tamah eder mi?
Altınları verin o sırada adama yeni kanser tedavine harcamak nasip olsun deyin..
Burda kız tarafı bizim taraftan takılan takıları almak istiyoruz dese yine bir derece hak veren çıkabilirdi ama burda bütün takıları almak istiyor kız tarafı ona ne diyorsunuz?
Ayrıca çok merak ettim düğününüzü kendiniz mi yaptınız? Borçsuz evlendiğiniz çok belli çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?