Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Nişanda takılanları ve nikahta takılanları nikahtan sonraki gün tatile giderken banka kasasına koydum.
Kimse bizden birşey istemedi.
Madem kız tarafı kıza takılanları alıyor sizde erkeğe takılanları alın .
Hatta kıza takacağınız bilezikleri de tam altına çevirip erkeğe takın.

Çok saçma bir düşünce bu.
Ben aileye borç olarak fln altın takmıyorum.
Yeni yuva kurdular ihtiyaçları olur diye takıyorum.
Ayrıca aile de altını geri alırım diye takıyorsa çok bencildir. Benim kayınvalidemin üç oğlu var herkese üç çeyreklik takı takar. Kendine değil oğullarına taksınlar diye yani. Çocuklarına destek için yapıyor.
Aileler kendi çocuklarının mürüvvetini görmek değil de parasını yemek istiyorsa bu bencilliktir.
Benim kuzenimin kayınvalidesi yaptı o rezilliği altın için ortalığı karıştırdı ne oldu? Hepimiz hala ne paragöz aileymiş oğlunun en mutlu gününde üç kuruş için kendi gününü rezil etti diyoruz ve daha kötüsü gelini nefret etti ondan. Şimdi torunu bile ananeyi daha çok seviyor, anne elinde olmadan torununu da soğutuyor. Ömür boyu bu soğuklukla yaşayıp, dünürlerle geliniyle mutsuz olmak için kaç altın yeterli?

Kardesinizle gelinde kalsin altinlar.. valla olay molay cikarsa cok uzulurler. Al benm 10 ay oldu hala uzuluyorum. Esimin ailesi gil atladi keseye altinlara vermek istemedm olay cikti bagirip cagirdi babasi.. inat ettim hala da vermedim. Borclara yatirdik. Kendimiz yapmistik dugunu. Babasinin katkisi olmamisti..
Sirf bisey yapmis olmak icin koltuk takiminin taksidini 300lira aylik,onu bile odemek istemeyip esime yikmisti..yani hic bi katkilari olmadi ama altinlara atladilar......
Bence evlenen kimse onda kalsin. Ana babanin gorevi,cocuklarina yuva kurnak..

Şimdik bizim buradaki adetlere göre kız tarafına kına gecesinde takılır altın ve kızın ailesi alır takılanları. Benim ailem düğünlere gidip takı takıp onlar elektrik ,yol, su olarak bana dönünce takılanları veremem size, benim hakkım diyemem çünkü zerre kadar benim hakkım değil. Hem beyaz eşyamı aldılar hem onca masrafa girdiler hem de üstüne takıları alsam bencillikte baya bir yol katetmiş olurum zaar Erkek tarafı da ya kendi alır ya da oğlu yaptıysa düğünü oğluna verir ki bizde eşimin ailesi bir kuruşluk yardımda bulunmadı, üstüne üstlük ben ve eşimin kredi çekip bilezik aldığımız takıları taktılar bana düğün günü bir de çok mertlermiş gibi düğünde erkek tarafından gelen üç kuruşluk şeyi alın siz harcayın borcunuz çok diye baya bi mertlik gösterisinde de bulundular
Velhasıl kız tarafı kıza taksın erkek tarafı da erkeğe, sonra alsın ailesi takıları

Burda kız tarafı bizim taraftan takılan takıları almak istiyoruz dese yine bir derece hak veren çıkabilirdi ama burda bütün takıları almak istiyor kız tarafı ona ne diyorsunuz?
Ayrıca çok merak ettim düğününüzü kendiniz mi yaptınız? Borçsuz evlendiğiniz çok belli çünkü.

Nişan takıları kızındır oda çeyizini yapmasına yardımcı olması içinyani ailesine verilsin diye değil..Düğün takılarıda yeni evli çiftindsir düğün borcu vs kapatılsın diye.Kız ailesi kızına ne veriyor ki düğünde takılanı istemeye yüzü oluyor.Çok tehlikeli bir aile gibi geldi bana madem böyle bir adet var niye daha önce söylenmiyor düğünden iki gün önce dile getiriliyor,nede olsa herşey hazır iş bozulmaz diye sinsice düşünülmüş

ben daha düğün bitmeden çıkarıp kayınvalideme verdim. hiç sevmem şakır şukur bilezik

Valla bende verdim. Geri verdi ama vermeseydi sorun etmezdim. Ben esimle altin toplamak icin evlenmedim esini sevdigim icin evlendim.

Siz oyle takmiyor olabilirsiniz ama turk toplumunun %80 i geri ben goturdum bana getirsinler mantigiyla takiyorlar.

Ayrica bende su zamana kadar kimseye goturdugum takiyi karsilik beklemedim.

Hatta cocuguna altin taktigim benimle konusmayan bir akrab 3. Sahislar aracigiyla cocugum olunca altin yollamis kabul etmedim. Beni bir aramasi yeterliydi hayirli olsun diyem benimle konusmayan insandan altin beklemem dedim.

Benim ailemde kayinvalidemde dokunmadi altinlara bana verdi ama alsaydi altinlari sirf altin icin kendi cocugunu babannesine karsi kin doldurmazdim.

Altini geline vermeyen kayinvalide paragoz tamam kabul ama altin icin cocugunu kayunvalidesine soguk buyuten gelinde hicte kayinvalidesinden asagi segil.

Bana gore ikiside ayni kafa.

O diyor altinlar benim o diyor altinlar benim.

Ki buradaki uyere gore altin yoksa damat dugunu iptal etmeli ama damat para goz degil.

Ayrica ben yaptiklarini dogru bulmuyorum. Sadece altin yoksa digunde yok diyen damat altinlari alan aileyle ayni kafafandir diyorum.

Son düzenleme:
Ya boyle sacmalik gormedim. Ama bizde soyle oldu mesela kinada takilan takilar anneme, dugunde takilanlar kaynanama kaldi.. Biz sorun etmedik cok sukur borc harc olmadigi icin durumumuz da kotu degil o yuzden almadik. Ha bileziklerim kolyelerim falan filan tabi onlar bana kaldi ama o diger takilar paralar falan annemle kaynanamin oldu yani..
Ama kiz tarafinin son dakika boyle bir sey yapmasi igrenc.. Bence misafirlere mesaj atin ve taki olmayacak takilarinizi onceden erkek babasina verin diyin. Ben olsam oyle yapardim. :))

kızın aılesının almasıda yanlıs
erkek tarafının aılenın almasıda yanlıs
takılanlar gelınle damadındır
ınsallah bı an once su altın takma kaldırılır da herkes rahat eder

Koçhisarlı komsularımızda oldu ama böyle saçma bir adet duymadın.dayı hala yoluda bu gömlek bi etekten ibarettir nasılsa bikah kıyıldı ne kopartırsak kârdır gözüyle bakıyorlar.ozaman kız tarafı ne takarsa geri verin.bazen kız ailesinin durumu kötüyse bu bir çözüm oluyor

Bizimde koçhisarlı gelinimiz var ona sordum öyle bir adetimiz yok bizim dedi. Söyleme biiçimleri çok saçma. Altınlar damatla gelinindir..

En güzeli evlenecek iki insan evliliğe uygun maddiyata ulaşınca herşeyi kendileri alıp yapacak toplanan takıları da onlar alacak.
Şimdi iki tarafta harcandık bizim olmalı diye düşünüyor durum böyle olunca.
Evlenmek için kimseye minnet edilmese kimse de takılardan isteyemez kafalar rahat olur.

Benim konudan anladigim kendi akrabalarinin taktigini ostiyorlar. Digeri zaten cok sacma olur.

Esim calisoyordu salon parasini esim biriktirdi ama beyaz ve mobilyalari esimle ikimiz taksit taksit odedik.

Ama haklarini yiyemem ben ne istiyorsam yapti kayinvalidemler. Ev benim istedigim yerden tutuldu salon benim istedigim salon oldu. Gelinligimi istedigim yerden istedigim model aldilar hic sorun etmediler. Bende abartiya kacip butcelerini zorlamadim anlayisli oldum.

Belkide esimin ailesi bana karsi iyi niyetli olduklari icin altinlar konusunda boyle dusunuyorumdur.

Herkes kendi yasadigini bilir tabi. Bu benim dusuncem benim gibi dusunmeyenede saygim sonsuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…