Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Oha ayni benim kayinpederim Eve bi ekmek almaz.

boyle ınsanlarda ılgınc ama ben olsam ıcıme sınmez
babam ıflas ettı ne zor sartlarda evlendırdı benı bın kere sordu hıc eksık bıseyın olmasın gozunde bırsey kalmasın dıye ve hala elı ustumdedır
bende oyleyımdır cebımde param dursun ama aıleme harcamayayım mantıgını hıc anlamam :)

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman
Bende kayınpeder çok tok gözlü bonkör filan sandım
Takı size gelmesin diye mi yapmış anlamadım ki
esım ondan suphelendı
bence babam altınları onceden aldı dıyor
ben konduramıyorum ama bılemıyorum parcaları bırlestırınce esımın dedıgı dogru gıbı gorunuyor

valla herkes kendıne yakısanı yapar :) mesela dugun yemeklı olcak dedı ona gore kısı sayısı belırlendı bızde onlar yemeklı dugun yapıcak dıye yemeklı nişan yaptık
bı gıttık ortada yemek yok
ayyy valla neler neler yaa ....

eskidenmiş o. onunda sebebi gelin o altınlara sahip çıkamaz mantığı hani genç yaşta evlendi henüz onları saklayıp koruyamaz diye. Şimdi bankalarda kasalar var

Aynen ben de anlamiyorum. Zaten benim kayinpederim hep oyleymis. Cocuklarini kucuk yastan beri calistirip paralarını hep almis, sonra cocuklar biz ne yapiyoruz deyip de artik vermemisler cok sukur bu gunlere gelmisler. Bi de benim kayinpeder ailesine harcamaz ama tonlarca parasini da caldirmis. Yaninda tomar tomar parayla gezermis. Simdi bankaya atiyomus. Gecen agzini aramaya calistim da soylemedi ne kadari oldugunu

Wc ye de gitmiyodur şimdi bu töbe ya

amcayla hala yolunu buluyo

ayynııı

benım kayınpeder bıraz degısık kendısı der cebımde keş 8 bın durmazsa rahat edemem dıye
boyle deyıp de oyle yasamak :)

ayynııı

benım kayınpeder bıraz degısık kendısı der cebımde keş 8 bın durmazsa rahat edemem dıye
boyle deyıp de oyle yasamak :)

Oha ayniii benim kayinpeder. Gizli bi cebi var ki oooo neler neler var o cepte. Ama benim esim de oyle cebinde nakit bi miktar para olmazsa rahat edemez aslinda ben de oyleyim. Ama 8bin de degik yani

Benim herşeyimi annemler yaptı a dan z ye evimi dizdiler doğal olarak o para onların oldu asla istemeyi bile düşünmedim. Ha kayınvalidemler hiç bi şeye karışmadı herşeyi eşim yaptı ama onlarda takılanları vermediler. Bana sadece düzende takılan bilezikler vs. verildi. Eğer onlar vermiyolarsa sizde vermeyin kardeşinize altınları olsun bitsin. Hayırlı bi iş yapıyosunuz orta yol bulunur. Sonuçta altınlarda bu zamana kadar kızın ailesinin taktığı altınlar babangilin bu konuda pek söz hakkı olduğunu düşünmüyorum

Ben ceyizimi duzerken herseyi ailem aldi bana hic masraf yaptirmadilar..Bende anneme kendim verdim arkamdan hala borc odemesine vicdanim el vermezdi acikcasi..esimin ailesi ise tum masrafi yapmalarina ragmen yine esime verdiler hepsini ..Yalniz ben verdim diye 3 yil oldu daha 1 kere esim bu mevzuyu acmadi ..

ben zaten tartışmak için yazmadım ki . ben de fikrimi yazdım :) kolay gelsin

aynı fikirdeyim.

senin kayınpederin adı ali cengiz mi hala görüşüyoruz deme..ya da bir buket çiçek gönderme ha

Böyle bi adet var evet iç Anadolu da galiba kırıkkale de var eminim annem almadı bizim altınları ama anneme gelip ona veren akrabalarda olmuş

Soyle gelin olamadim tuh bana

senin kayınpederin adı ali cengiz mi hala görüşüyoruz deme..ya da bir buket çiçek gönderme ha
ben saygıda kusur etmem her fırsatda aramaya calısırım esımede ara lutfen derım
ama esım ısrarla gorusmek ıstemıyor aıle bu ne kadar kotu olursa olsun aıle ama onlar senın kadar benı dusunmuyor dıyor gorusmemızı ıstemıyor yaklasık 3 haftadır hıc gorusmedık benım ıcım hıc rahat degıl acıkcası

altınlar evlenen ciftin olur yok senin yok benim olayı sacmalık kız.. kardesinizle konusmadan boyle birseyi yapamaz oturur anlasırlar vermek istenirse verilir ama bu ne demek borclarımız var o yuzdenmi evlendiriyorlar kızlarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…