- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Oha ayni benim kayinpederimEve bi ekmek almaz.
esım ondan suphelendıBu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman
Bende kayınpeder çok tok gözlü bonkör filan sandım
Takı size gelmesin diye mi yapmış anlamadım ki
Aynen ben de anlamiyorum. Zaten benim kayinpederim hep oyleymis. Cocuklarini kucuk yastan beri calistirip paralarını hep almis, sonra cocuklar biz ne yapiyoruz deyip de artik vermemisler cok sukur bu gunlere gelmisler. Bi de benim kayinpeder ailesine harcamaz ama tonlarca parasini da caldirmis. Yaninda tomar tomar parayla gezermis. Simdi bankaya atiyomus. Gecen agzini aramaya calistim da soylemedi ne kadari oldugunu
boyle ınsanlarda ılgınc ama ben olsam ıcıme sınmez
babam ıflas ettı ne zor sartlarda evlendırdı benı bın kere sordu hıc eksık bıseyın olmasın gozunde bırsey kalmasın dıye ve hala elı ustumdedır
bende oyleyımdır cebımde param dursun ama aıleme harcamayayım mantıgını hıc anlamam :)
Wc ye de gitmiyodur şimdi buesım ondan suphelendı
bence babam altınları onceden aldı dıyor
ben konduramıyorum ama bılemıyorumparcaları bırlestırınce esımın dedıgı dogru gıbı gorunuyor
valla herkes kendıne yakısanı yapar :) mesela dugun yemeklı olcak dedı ona gore kısı sayısı belırlendı bızde onlar yemeklı dugun yapıcak dıye yemeklı nişan yaptık
bı gıttık ortada yemek yok
ayyy valla neler neler yaa ....
amcayla hala yolunu buluyoTöbe töbe
Ben bi Çağlayan yolu biliyorum o da İstanbul'da
Hala yolu amca yolunu yeni duydum
Amca - hala yolunu buluyo demek istemişler galiba
Damatla gelinde iş yok
Hiç bi ailenin değil bizim onlar demeliler
Sizin gelin ailesi gibi çakala benziyo
Geçmiş olsun
Aynen ben de anlamiyorum. Zaten benim kayinpederim hep oyleymis. Cocuklarini kucuk yastan beri calistirip paralarını hep almis, sonra cocuklar biz ne yapiyoruz deyip de artik vermemisler cok sukur bu gunlere gelmisler. Bi de benim kayinpeder ailesine harcamaz ama tonlarca parasini da caldirmis. Yaninda tomar tomar parayla gezermis. Simdi bankaya atiyomus. Gecen agzini aramaya calistim da soylemedi ne kadari oldugunu
ayynııı
benım kayınpeder bıraz degısık kendısı der cebımde keş 8 bın durmazsa rahat edemem dıye
boyle deyıp de oyle yasamak :)
ben zaten tartışmak için yazmadım ki . ben de fikrimi yazdım :) kolay gelsinBenim zaten kizdigim buradaki damat degil. Damadin dugunu iptal etmesi gerektigini soyleyen uyeler.
Anlatmak istedigim ( konudaki damat oyle yapiyor demiyorum) kizin ailesi altinlari aldi diye dugunu iptal etmek cok sacma.
Bu bu konuya son mesajindir. Bebegim uyandi onunla ilgilenmem lazim.
Burasi cok sesli bir platform. Bende dusuncelerimi belirttim sadece. Amacim tartismak ya da kendi dusuncelerimi kabul ettirmek degil. Isteyen istedigini dusunmekte ozgurdur.
Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.
Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.
Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?
Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.
Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.
Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.
Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.
Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.
Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.
Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.
O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.
Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.
Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.
Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.
Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.
Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.
Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?
Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.
senin kayınpederin adı ali cengiz miesım ondan suphelendı
bence babam altınları onceden aldı dıyor
ben konduramıyorum ama bılemıyorumparcaları bırlestırınce esımın dedıgı dogru gıbı gorunuyor
valla herkes kendıne yakısanı yapar :) mesela dugun yemeklı olcak dedı ona gore kısı sayısı belırlendı bızde onlar yemeklı dugun yapıcak dıye yemeklı nişan yaptık
bı gıttık ortada yemek yok
ayyy valla neler neler yaa ....
Bende halayımamcayla hala yolunu buluyo
Soyle gelin olamadim tuh banaKızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
ben saygıda kusur etmem her fırsatda aramaya calısırım esımede ara lutfen derımsenin kayınpederin adı ali cengiz mihala görüşüyoruz deme..ya da bir buket çiçek gönderme ha
Kardesim kirikkaleliyle evlensin o zaman ne ala memleketBöyle bi adet var evet iç Anadolu da galiba kırıkkale de var eminim annem almadı bizim altınları ama anneme gelip ona veren akrabalarda olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?