Gelinler ne ister

Böyle sık görüşmelerden, aranıp gelip gidilmelerden hiç hoşlanmam.
3-4 ayda bir evime davet ederim eşimin ailesini ama biz her hafta gideriz.
Ama anlattığınız gibi davranan, evime, yemeğime yardımı olan, çocuğumla ilgilenen bir aileyi ben her hafta çağırırdım.
Gelin biraz mesafe istiyor olabilir desem de o zaman işini gücünü yaptırmayacak.
Size misafir gibi davranıp, ağırlasa anlarım bu durumu.
Ama ne yardan ne serden vazgeçiyor, ayıp ediyor.
Bundan sonra yapmayın, aramayın ve gitmeyin.

her hafta bi saat diyosunuz. hangi gün? ya o gün planları varsa. siz gün ortasında giderseniz o günü yiyosunuz. sabah gidiyosanız erken kalkamk zorundalar belki geç gidiyosanız akşam oturmasına gidemiyolar ya da rahatça dinlenemiyolar. ısrarla haftada bir gitmenin normal olduğunu ispatlamaya çalışıyosunuz.

oldu bi gün görümce gelsin bi gün kaynana gelsin, ne ala memleket.

çocuğu baktırmaya gelince samimiyet, ama görüşmeye gelince mesafe.. gelininiz çok şımarık. madem mesafe istiyordu alıp çocuğunu kendi bakacaktı. ben de mesafeden yana bir insanım ama bu kadın sizi kullanıyor resmen. sizi haklı buldum.

Sabah dan gidip akşama kadar kalmıyorum ki ariyorum müsait misun diye 1 saat yada 2 saat en fazla durup dönüyorum

sizin anlattıklarınızla haklısınız tabi karşı tarafı bilmiyoruz ama gelini fazla şımartmışsınız işine gelince kullanıyor sizi mesafeli olun arayıp sormayın çocuğunuda bi zahmet kendisi alsın

Çok geleni bende sevmiyorum acikcasi.Canin sıkılıyor diye yengene gitmek zorunda değilsin.

ayrıca hafta sonu hiç gidelim demiyoruz zaten büyük çocuk bizd2 oluyor hafta içi de çocuk okula gittiği için evde olacağı belli olduğu için çat kapı gitmiyoruz dediğim gibi haber verip

Gelini anliyorum dedim bir onceki mesajimda. Cunku ben de bunaliyorum cok gelip gitme islerinden vb. Mesafenizi artirin, onlar aramadan aramayin.

Ama gelininizle ilgili son yazdiklariniz gelininizin psikolojik sorunlari oldugu yonunde. Ozellikle de size olan terbiyesizce cikislarindan ve evlatlarina sacma sapan kisitlamalarindan.

Neden bilmiyorum ama anneniz için üzüldüm. Benim kayınvalidem de beni bunaltır gelinip gidilsin ister. Sürekli arar değişik bişey yaptığında hemen yemeğe çağırır. Eğer olurda gidemezsek üzülür hakkımızı ya saklar ya gönderir ya da başka bi zaman gidince yapar. Belki müsade etsem çocuklarımın bile tapusunu üzerine almak ister (benimkiler ilk ve tek torunları başka torunu yok). Evine bişey alsa muhakkak fikrimi sorar. Alacağı şeyi benimle beğenip almak ister. biliyorum çoğu zaman bunları iyi niyetinden yapıyor. Ama insan sıkılıyor. Belki gelininizde böyle sıkılmıştır. Ama ben kullanmam kayınvalidemin iyi niyetini. Bazen arayıp çok ısrar eder oğlumu onlara göndermem için. O zaman bi iki saatliğine gönderirim. Bu da senede bi iki kez olmuştur. Gelininiz abartmış insan kullanmaya başlamış.

Bence o size değil siz ona mesafe koyun. Özel yemeklerinize çağırmayın. Uzunca bi süre gitmeyin. Aramayın. Çocuğu gönderince bizimde işimiz var onu halleceğiz deyip geri gönderin.

Ve kendisi bu hafta işimiz varmı yokmu demeden çocuğu bize 2 günlük yolluyirsa benim.de 1 saatliğine gitme hakkı kendimde bulurum. Yeri geliyor biz planımızı bozuyiruz çocuk bizde oluyor diye

Siz de deyin musait degiliz islerimiz var alamayiz cocugu diye.
O mesafe koyuyorsa sizde koyun.
Hak gormek baska bi sey, istenilmediginiz yere gitmek baska bi sey.
Kadin belli ki isi dustugunde goruscek sizle, isi yoksa suratiniza bakmayacak tipte.
Birakin kendi haline.
Naparsa yapsin.
Ailenizle de konusun araya mesafe koysunlar.

Ve kendisi bu hafta işimiz varmı yokmu demeden çocuğu bize 2 günlük yolluyirsa benim.de 1 saatliğine gitme hakkı kendimde bulurum. Yeri geliyor biz planımızı bozuyiruz çocuk bizde oluyor diye
evet bu konuda haklısınız zırt pırt size yolluyormuş çocuğunu ve eşini
sizler o kadar normalleştirmişsiniz ki bu durumu ben de bu açıdan bakamamışım

Aynen bencede şımarmış. Çok ılgı yüksek tavan etkısı yaratmış bellı:))bosverın gıtmeyın bıraz mesafe herzaman ıyıdır..

Resmen her kelimede kendi hayatimi gordum (cocuk kismi haric).
Benimde kv ayni sizinki gibi. İyi niyetinden zerre suphem yok ama boguyor bazen beni..
O yuzden bende konu sahibinin gelinini destekledim en basta fakat konunun bambaska detaylari cikti. Konu sahibinin ailesinin kullanilmasina uzuldum.

Arkadaş bizim gelinde neden gelmiyormuşum diye bizim akrabaları arar ağlardı. Aslında hamile.diye aramadığımı rahatsız etmel istemediğimi.uyandığında beni ararsın derdim.ama ben öyle dememişim gibi millete yalan dolan atar. Annemle aramı bozmaya kadar getirdi. Annemde yalancı gelinine inandı :) bende gelin hanımcığı arayıp verdim küsküyü. Yalandan hiç hoşlanmam. Sonuç nemi oldu hanıfendi anasının memleketine taşınmak için sürekli fitne tohumu ediyordu. Ve kazandı. Gitmeye başlayıncada suç oldu. Sonunda gitti ve ben şuan annem babam abim ve o gelin sinsisi olmak üzere hiç biriyle görüşmüyorum. Hayatımda yalan söylemedim. Annem ve gelincik yalancının ön bacağı mübarek. Sadede gelirsek ben çok ince düşünürdüm.aman rahatsız olmasın aman hamile aman eksik mahrum kalmasın diye bebeğe dünya masraf yaptıö. Hatta dünyaları aldım. Millet yapma dedi yaptım. Sonuç çöp torbasında eşyaları geri gönderdi. Yani yaranamazsın. O lafı edebilecek bir gelin varsa ki bende bir gelinim asla kaynanama görümceme saygısız konuşmadım konuşmam. Ne derslerse desinler. Ona az gitsende çok gitsende hep suçlu olursun. O yüzden o lafı söyleyebilcek kadın cazgırdır uzak durun. Gitmeyin görüşmeyin ne lüzmu var. Arkadaş olarak görmek istiyor olabilirsin ama bazen zorlamamak gerek. Kaynanam bana bir laf söylemişti hiç unutmam. Tabi ben sağlam kazık yiyince. Ben sana demedimmi bu kadar alma yapma bak yaranamadın hatta suçlu oldun dedi. O zaman anladım yaşanmışlıktan ders almış biri konuşmuş bana. Haklıymış. Ama yaşamadanda öğrenilmiyor. Yaranamıyorsun güzel arkadaşım yapma. Yapmayıda bırak. İyi niyetli olsa zaten o lafı etmez. Bırakın yanlız kalsın. İşim var deyip çocuğuda almayın. Kendi ettiğini çeksin.

Aynen bencede şımarmış. Çok ılgı yüksek tavan etkısı yaratmış bellı:))bosverın gıtmeyın bıraz mesafe herzaman ıyıdır..

Sabah dan gidip akşama kadar kalmıyorum ki ariyorum müsait misun diye 1 saat yada 2 saat en fazla durup dönüyorum

ayrıca hafta sonu hiç gidelim demiyoruz zaten büyük çocuk bizd2 oluyor hafta içi de çocuk okula gittiği için evde olacağı belli olduğu için çat kapı gitmiyoruz dediğim gibi haber verip

tamam ben de diyorum ki bir saatliğine de gitsen onların planlarını ve düzenlerini bozuyosun. anlatamıyorum galib.a beki hazırlık yapıyo vs. anlamıyorum hala her hafta bi saatliğine de olsa gitmek nedir? belki planları var söyleyemiyo ya da dışarı çıkacak çıkamıyor. allah allah.
ben mi anlatamıyorum ya.

O ev sade onun degil abinizin de hafta da bir defa gidip kisa bir sure oturup yegeninizi gormeye elbet hakkiniz var.gelinleri bazen dikkate de almiycan.yoksa hic istemiyorlar es tarafini.

sizin beni anlamadığınız gibi b3nde sizi anlamıyorum.kendisi bize işiniz varmı demeden her istediğinde çocuğu yollarsa bende giderim diyorum. Açık ve net

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…