Gelinler ne ister

O zamn karı koca elele tutuşup gelirler anne senden şunu istiyoruz derler açıkçası konu sahibinin anşattığı bana çok itici geldi o yüzden diyorum hergün eşimin benden önce annesine gitmesine çok bozuluyotum

Etki tepkiyi doğurur. Sizi ana-kız birbirini dolduruyor falan diye düşünüyor olabilir, nasıl anne olmadan anlamazdım diyoruz, el içine karışmadan anlayamazsın sen de. Benim kaynanama sor, geline nasıl davranıyorsun diye, ağlayarak sevgisinden öldüğünü saçını süpürge ettiğini söyler sana. Ama bana yapmadığını bırakmadı. Yaptıklarını yüzüne vurmuyorum, ama içten içe nefretim artıyor biriktikçe. Sorun orada zaten, madem bu kadar dertlisin git konuş. Kimbilir onun içinde bilerek/bilmeyerek ne fırtınalar kopardınız.

Bence mesafe istiyo bırakın ne yapiyosa yapsın siz abinizle dişadamı görüşün ya da size gelsin yigenlerinizle de öyle yapın belki degerinizi anlar o zaman siz elinizden geleni yapmışsınız
mesafe de istesin yeri geliyor bunu bizde çok istiyoruz çünkü her hafta sonu çocuk bizde oluyor diye rahat olamıyoruz bir yere girsek onu da götürüyoruz götürmek zorunda kalıyoruz. Hiç haberimiz yokken pat doye çocuğu kapıda görünce kızıyoruz işiniz varmı bile demiyor Annem de bende çalışıyorum bir hafta sonu rahat rahat temizlik yapamıyoruz. Evine misafir gelecekmiş çocuğu bize yollar hazirlik yapacakmis ama bize misafir geleceği zaman bunu bile bile yine aynı çocuk bizde ben evde sözüm olacak hem temizlik hem.ikram hazırla hem çocuğa orayı dağıtma etme diye geçerdi günümgünün. Bunların da işi var demezdi

Baya uyanık o zaman sizin gelin garip. Yani sizin anlatımınız göre resmen keyfi nasıl isterse öyle kullanıyor yahu

derdi basit aslında mesafe istiyor. olması gerekeni istiyor bence de

hergün abim.bzie geliyor diye kim.dedi allah aşkına abim çarşamba gunleri evde dizi iZletmiyor diye sizdeyim şunu yapın yemeğe derken gelme bize sizin evde tv yokmu diyemez hiçbir anne

Siz ailecek iyi misiniz ? Neden bu kadar şımartıp tepenize çıkarıyorsunuz ki ? Ben 3 doğum yaptım ,kimseden birşey istemedim ,beklemedim .yardım tekliflerini sürekli geri çevirdim .amaç sohbet etmekse her zaman buyur ettim .ev işini yapamıyorsam para verip yaptırdım .çocuklarım 20 kaplan gücünde :) şu çocuğumu al da şunu şunu yap demedim .kapımı kapattığım an dışarda kalan kimse evimde çektiğim zorluğu görmedi .kendimi kimseye muhtaç edip sonra boyle arkamdan konuşturmadım. Eşim yardımcı sağolsun ,ev işlerinden ekmek yiyen bir sürü de insan var .yapamadığım an çağırdım ,yaptı birileri ..herkes güçlü durusumu takdir eder .kimsenin arkamdan söyleyebileceği tek söz yok .siz daha sarın sarmaları yollayın .yakında asma yapraklarına sizi sarıp yiyecek ......

Annem ben çok çektim kaynanamdan kendim kötü olmak istemem diyor. Yeri geldi ben kendimiZe dolma sardığımızda ona da yaptığını anladığımda kızıyorum yapma etme kendi yapsın diyorum anneme dinletemiyorum. Tek gelin ilk gelin kıymet veriyor bu zamana kadar bana ne alsa ona da aldı bana ceyiz yapsa ona da yaptı evli olmasına rağmen. Ama sonra annemin üzüldüğünü görmek beni de uzuyor ailecek devamlı giden biri değiliz 11 sene de 4 5 kez ancak yemek yemeye gitmisizdie. Zaten evinden çıkmayan insanlar değiliz

Ama anladığım kadarı ile hani derler ya kiz evlat erkek den daha hayırlıdır o misal belki Bend e kaynaname istemeyeceğini yaşamadan bilemem ama bu zaman da oğlun olduğu zaman evlendirdibi zaman unutavaksin onu burda yazan
Kişilerden de bunu anladım. Ve birşey yazmayayım artık biz suçluyuz biz hataliyiz. Tamam hatami kabul ediyorum

Bence onlari biraz kendi haline birakmak en iyisi eger olay dediginiz gibiyse iylikten maraz dogar birakinda o gelin o istedigi zaman kaynanasini ziyaret etsin mesafa en iyisi

Konu anneye güvenmek değil canım,"anne eli değmiş gibi" diye bir söz var ya,işte bu tam da o.Eşimin ailesiyle ben de can ciğer kızu sarması değilim.Fakat eşim bazen hastayken canı bir şey istemediğinde,annemin akıtması olsa da yesem der.Bildiğimiz krepin koyu hamurlu hali.Bundan alınmam,
kalkar yaparım.Bizde hamur işleri,daha işçilikli,zaman alan, iç malzemesi zengin çeşitlerdir.Benim daha çok emek verdiğime,belki annesinin akıtmasını tercih eder,bulursa.Annesinde rastladığı zaman da zevkle yer.Bu çok normal.Çünki onu kardeşleri,anne babasıyla bir sofrada yemiştir.Belki kardeşiyle son parça için kavga etmişlerdir.Belki okuldan çok aç geldiği bir gün, eve girdiğinde o yemeğin kokusuyla sevinmiştir.
Bazı yemeklerin kokusu bana babaannemi hatırlatır.Onun merdiven altında,kuzenlerimle bağrışa gülüşe yemek yediğimiz sofraları.Halbuki öyle basit yemeklerdi ki...Herkesin böyle anıları vardır bence.O yemeğe güvenmiyordur eşler,o olmasa aç kalmayacaklarını bilirler.Ama bir parça anıyla,burun sızlamasıyla yenen o birkaç lokmayı çok görmeyin ya...
Korkmayın,sizi tahtınızdan kimse indiremez,sizler,bizler eşleriyiz.Ama annelerini hayatlarından söküp atacak ne gücümüz var,ne de hakkımız...

Iyi niyetlisiniz ama gelininiz sizinle samimi olmak istemiyor belli sizde mesefali olun bilmiyorum ama sanki bir seyleri eksik anlatmissiniz gibi geldi. Ilk defa bunu bir uyeye yaziyorum

Iyi niyetlisiniz ama gelininiz sizinle samimi olmak istemiyor belli sizde mesefali olun bilmiyorum ama sanki bir seyleri eksik anlatmissiniz gibi geldi. Ilk defa bunu bir uyeye yaziyorum
eksik anlattıklarım tabiki de var olduğu gibi yazsam roman olur zaten. Ben suçu Annem de buluyorum tepemize çıkartan o oldu. Çok yuz verdi suçlu Annem aslında.en başından eksik birşeyini koymadı kızı gibi gördü yakın olmak.istedi. hep yaptı hem arkamdan kötü birşey diyemezsin dedi ama yapma diye çok defa söyledim.

Katılıyorum canım,mesafe öyle bir uzayıp bir kısalmaz keyfe göre...Bende 3cü bebeğimde,2 çocukla doğum hazırlığımı temizliğimi yaptım eşimin yardımıyla.O halıları yıkadı,ben cam koltuk sildim.Kayınvalidem duyunca eltini çağırsaydın demişti.Eltimi seviyorum,fakat yardım istemeyi düşünmedim bile.Kendi ailem de geldiklerinde bir iki eksiği yaptılar.Ben buna mesafe derim.Ama canın isteyince her nimetten yararlanıp,canın istemeyince MESAFE diyene ancak uyanık denir bence...

Ben nisan attığında boğcalari yolladım abimlerle o da gitti giderken tembihledim sakin eve falan çıkmayın tamam.mi.verin gelin dedim zaten benim moralim yerlerde .aradım sonra ne yaptınız verdiniz mi birşey dediler mi.diye eve davet ettiler eve çıktık kola içtik diye alaycı konuştu telefonla bende.aonra saka yapiyorum diyor ama Annem ve ben zaten ağlıyoruz ister istemez o benimle alay ediyor gibi konuşuyor bu normalmi

Başlıktaki soruya (gelinler ne ister sorusuna) cevaben şunları diyebilirim.
En başta mesafe isterim. Çünkü nerde fazla samimiyet varsa orda bi arıza çıkar her zaman. Vıcık vıcık ilişkiler istemem. Sürekli sürekli görüşmek istemem. Çok gelinip gidilsin istemem. Sonuçta ben bi gelinden çok bi bireyim insanım. Kendi düzenim, kendi hayat telâşım, kendime göre işim gücüm var.
Her gittikleri yere beni de yanında sürüklemelerini istemem. Her gel denildiğinde gidemem.
Ama görüştüğümüz zamanlarda güzel vakit geçirelim isterim, ki güzel vakit geçirmek için her zaman görüşülmemesi lazım ki insanlar birbirini özlesin, cılkı çıkmasın.
Birbirimizi kırmayalım, aradaki saygıyı bozmayalım, görüştüğümüz zaman herkes gayet memnun ayrılsın isterim.
Evime, işime, temizlik ve yemek yapmama müdahil olunsun, karışılsın istemem.

Kısacası saygı sevgi çerçevesinde ama mesafeli bi ilişki isterim. Çünkü mesafenin olmadığı yerde saygı da kalmıyor bi süre sonra. Çünkü yüz göz olunuyor fazlaca.

Sizin her hafta gitmeniz yanlış bi kere bence. Bi rahat bırakın sizi özlesin kendisi arayıp çağırsın. Haftada 1 kere illa gideceğim diye kendinizi neden şartlandırdınız ki?

Ben en yakın arkadaşıma kankama bile haftada bir gitmem o da bana gelmez. 2-3 haftada bir gelip gideriz.
Hem konuşacak seylerimiz birikir, hem birbirimizi özleriz, hem de birbirimizden sıkılmamış oluruz.
Yemek falan da göndermeyin, kendisi yapamıyor mu, kendinizden çok taviz vermeyin sizde. Bırakın kendi yapsın yemeğini.
Ev işlerine de yardım etmeyin, herkes kendi evinin işini kendisi yapsın. O çocukları da size güvenerek yaptıysa hata etmiş. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeli.

Zaten beraber bakacakmışsınız öyle konuşmuşsunuz istemese bilinmemesini söylemezdi biz şu mağazaya gideceğiz diye neden görünce öyle desin ki. Bana anlattıklarınız da abartılı geldi yok evini temizledik yemeğini yaptık dolma sardık götürdük vs. Bunları yapan görümce kaldı mı? Belki haftada 2 kez sizi görmek istemiyor, belki o da dinleniyordu küçük çocuğu var? yaptığınız şeyleri de lütuf gibi demeniz enteresan biraz mesafe iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…