O zamn karı koca elele tutuşup gelirler anne senden şunu istiyoruz derler açıkçası konu sahibinin anşattığı bana çok itici geldi o yüzden diyorum hergün eşimin benden önce annesine gitmesine çok bozuluyotumYemek konusunda tabi ki erkek eşinin yaptığı yemeklere alışmalı ama bir de özel anne yemekleri vardır, onları kimse yapamaz anne gibi =)) mesela ben kuymak yaparım herkes bayılır ama canım çektiğinde ablama gidip onda yemek isterim, rahmetli annem gibi yapar kuymağı, o tadı bir onda alıyorum =)) böyle bir şeyde olabilir. Hem kv nin yemek göndermesi çalışan insan için nimet gibi, akşam yemekle uğraşmaz insan ama tabi her gün olmamalı, genç insanlar düzenlerini oturtmalılar
Etki tepkiyi doğurur. Sizi ana-kız birbirini dolduruyor falan diye düşünüyor olabilir, nasıl anne olmadan anlamazdım diyoruz, el içine karışmadan anlayamazsın sen de. Benim kaynanama sor, geline nasıl davranıyorsun diye, ağlayarak sevgisinden öldüğünü saçını süpürge ettiğini söyler sana. Ama bana yapmadığını bırakmadı. Yaptıklarını yüzüne vurmuyorum, ama içten içe nefretim artıyor biriktikçe. Sorun orada zaten, madem bu kadar dertlisin git konuş. Kimbilir onun içinde bilerek/bilmeyerek ne fırtınalar kopardınız.insan kendi hatalarını söyler mi bak ben aile ile oturmamak nisan attım diyorum bak açık açık söylüyorum. Hergün aynı evde durmakdansa haftada bir gün görüşmek isterim giderim çağırırım evime.issime gelmediği zaman suratlarına bakmamazlik da yapmam.
mesafe de istesin yeri geliyor bunu bizde çok istiyoruz çünkü her hafta sonu çocuk bizde oluyor diye rahat olamıyoruz bir yere girsek onu da götürüyoruz götürmek zorunda kalıyoruz. Hiç haberimiz yokken pat doye çocuğu kapıda görünce kızıyoruz işiniz varmı bile demiyor Annem de bende çalışıyorum bir hafta sonu rahat rahat temizlik yapamıyoruz. Evine misafir gelecekmiş çocuğu bize yollar hazirlik yapacakmis ama bize misafir geleceği zaman bunu bile bile yine aynı çocuk bizde ben evde sözüm olacak hem temizlik hem.ikram hazırla hem çocuğa orayı dağıtma etme diye geçerdi günümgünün. Bunların da işi var demezdiBence mesafe istiyo bırakın ne yapiyosa yapsın siz abinizle dişadamı görüşün ya da size gelsin yigenlerinizle de öyle yapın belki degerinizi anlar o zaman siz elinizden geleni yapmışsınız
Kimse kenara atmak derdinde değildir sonuçta kimse ağaç kovuğundan çıkmadı. Herkes kadın erkek aile ilişkilerine saygı göstermeli. Ancak sizinki fazla samimi geldi. Belki nefes almak istiyordur. Yemeğini neden siz yapıyorsunuz kendi mi istiyor? Belki hoşlanmıyordur bundan. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil içli dışlı olmaktan bıkmış da olabilir. Siz kardeşinizi çok sever her gün görmek istersiniz ama karşıdaki kadın bambaşka biri ve her an sizinle olmak sizi hep istemek zorunda değil.
Tamam,MÜBAŞİR tanığı çağırGelini de dinlemek isterdim. Belki bize sadece iyi davrandığınız kısımları anlatıyorsunuz? Tamam halıcıda o lafı etmesi dangalakça kabul, ama belki de çok bunalttınız?
hergün abim.bzie geliyor diye kim.dedi allah aşkına abim çarşamba gunleri evde dizi iZletmiyor diye sizdeyim şunu yapın yemeğe derken gelme bize sizin evde tv yokmu diyemez hiçbir anneO zamn karı koca elele tutuşup gelirler anne senden şunu istiyoruz derler açıkçası konu sahibinin anşattığı bana çok itici geldi o yüzden diyorum hergün eşimin benden önce annesine gitmesine çok bozuluyotum
Siz ailecek iyi misiniz ? Neden bu kadar şımartıp tepenize çıkarıyorsunuz ki ? Ben 3 doğum yaptım ,kimseden birşey istemedim ,beklemedim .yardım tekliflerini sürekli geri çevirdim .amaç sohbet etmekse her zaman buyur ettim .ev işini yapamıyorsam para verip yaptırdım .çocuklarım 20 kaplan gücünde :) şu çocuğumu al da şunu şunu yap demedim .kapımı kapattığım an dışarda kalan kimse evimde çektiğim zorluğu görmedi .kendimi kimseye muhtaç edip sonra boyle arkamdan konuşturmadım. Eşim yardımcı sağolsun ,ev işlerinden ekmek yiyen bir sürü de insan var .yapamadığım an çağırdım ,yaptı birileri ..herkes güçlü durusumu takdir eder .kimsenin arkamdan söyleyebileceği tek söz yok .siz daha sarın sarmaları yollayın .yakında asma yapraklarına sizi sarıp yiyecek ......Merhaba ben bir gorumceyim. Gelirimiz 2.cocuguna doğum yaptı 6 ay önce hep yardımcısı olduk yemeklerini yaptık evini topladık temizliğini yaptık büyük oğlu okuldan gelesiye ben giderdim ödevlerine yardımcı olurdum 4.sinifa gidiyor. 2 aydan sonra seyrettik gitmeyi çünkü ilk cocuk dan biliyoruz çok gidilsin gelinsin istemiyor. Ben artık bizi beğenmediğini de düşünüyorum açıkçası çünkü her yere gidiyor biz bir yöresel yemek yapıp çağırsak çocuk durmuyor diye gelmiyor büyük çocuğu her hafta sonu bize yollar bizde kalır. Evler de yakın zaten 3 4 sokak var. En son olayı anlatmak istiyorum o günden sonra Annem.de bende gitmiyoruz.ben haftada bir giderdim yanına telefon ediip musaitmisin diye o hafta ikinci kez gittim yine arayıp gittim telefonda bir durakladı zaten ama 10 dk lina diye söyledim çok canım sikilmisti eve gittigimde bana canin sıkılıyorssıkılıyorsa el işi yap temizlik yap dedi istemiyor diye ben artık gitmiyorum. Ve biz herzaman dolmasını sarıp yollarız kendi gelmiyor diye ağır yemek olarak ne yapsak yollarız ona abim.is çıkışı alıp üyle gider eve. Daha sonra Annem hali bakacağım beraber bakalım.mi.diye aradi tamam dediler akşam gideriz avm de bu halici Annem arayım ben onları onlar gelene kadar da biz dolaşırım biraz dedi.yengemde tamam bizde çıkıyoruz dükkan adı verdi oraya bakacağız orda sgörüşürüz dedi
Biz annemle dolaştık sonra onların dediği dükkana gittik bizi gorur görmez yüksek sesle iyi ki bir nerede olduğumuzu soyledik dedi . Annemle benim de çok zoruma gitti. O günden sonra Annem şehir dışına çıktı hiç aramadı annemi Annem de alındığı için aramıyor. Biz o iki çocuğa her gitmemiz de elimiz kolumuz dolu gideriz.oraya gittiğimizde önümüze bir çay gelsin diye beklemeyiz. Hep kaynanalar görümceler suçlu ya bizde var mi sizce suç.
Gelin gelemiyorsa dava düşer o zamanTamam,MÜBAŞİR tanığı çağıraslldkfkfşşfif KARAR
Konu anneye güvenmek değil canım,"anne eli değmiş gibi" diye bir söz var ya,işte bu tam da o.Eşimin ailesiyle ben de can ciğer kızu sarması değilim.Fakat eşim bazen hastayken canı bir şey istemediğinde,annemin akıtması olsa da yesem der.Bildiğimiz krepin koyu hamurlu hali.Bundan alınmam,Bana burda garip gelen adamın annesinin ewine uğrayıp yenek alması oldu tamam aile bağları gelişsin çok görüşülsün oğluna artık karın var iyi yada kötü onun yemeklerine alış diyemeyen annelere kızıyorum ben kendi düzenimi oturttum bundan müzdarip değilim ama başkasında duyunca kzıyorm bırakın boş ekmek yesinler ama adam annesine güvenmesin yani torun konusunda size katılıyorum
eksik anlattıklarım tabiki de var olduğu gibi yazsam roman olur zaten. Ben suçu Annem de buluyorum tepemize çıkartan o oldu. Çok yuz verdi suçlu Annem aslında.en başından eksik birşeyini koymadı kızı gibi gördü yakın olmak.istedi. hep yaptı hem arkamdan kötü birşey diyemezsin dedi ama yapma diye çok defa söyledim.Iyi niyetlisiniz ama gelininiz sizinle samimi olmak istemiyor belli sizde mesefali olun bilmiyorum ama sanki bir seyleri eksik anlatmissiniz gibi geldi. Ilk defa bunu bir uyeye yaziyorum
Katılıyorum canım,mesafe öyle bir uzayıp bir kısalmaz keyfe göre...Bende 3cü bebeğimde,2 çocukla doğum hazırlığımı temizliğimi yaptım eşimin yardımıyla.O halıları yıkadı,ben cam koltuk sildim.Kayınvalidem duyunca eltini çağırsaydın demişti.Eltimi seviyorum,fakat yardım istemeyi düşünmedim bile.Kendi ailem de geldiklerinde bir iki eksiği yaptılar.Ben buna mesafe derim.Ama canın isteyince her nimetten yararlanıp,canın istemeyince MESAFE diyene ancak uyanık denir bence...Siz ailecek iyi misiniz ? Neden bu kadar şımartıp tepenize çıkarıyorsunuz ki ? Ben 3 doğum yaptım ,kimseden birşey istemedim ,beklemedim .yardım tekliflerini sürekli geri çevirdim .amaç sohbet etmekse her zaman buyur ettim .ev işini yapamıyorsam para verip yaptırdım .çocuklarım 20 kaplan gücünde :) şu çocuğumu al da şunu şunu yap demedim .kapımı kapattığım an dışarda kalan kimse evimde çektiğim zorluğu görmedi .kendimi kimseye muhtaç edip sonra boyle arkamdan konuşturmadım. Eşim yardımcı sağolsun ,ev işlerinden ekmek yiyen bir sürü de insan var .yapamadığım an çağırdım ,yaptı birileri ..herkes güçlü durusumu takdir eder .kimsenin arkamdan söyleyebileceği tek söz yok .siz daha sarın sarmaları yollayın .yakında asma yapraklarına sizi sarıp yiyecek ......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?