bebek var halayim yeğeni mi.gormek.icin gidiyorum. Sevmek için çok mu bu anlamıyorum ben çocuğumu halası görmesin diye istememezlik yapmam bebek olmasa tabi gitmem.zaten gitmiyor dumdaBaşlıktaki soruya (gelinler ne ister sorusuna) cevaben şunları diyebilirim.
En başta mesafe isterim. Çünkü nerde fazla samimiyet varsa orda bi arıza çıkar her zaman. Vıcık vıcık ilişkiler istemem. Sürekli sürekli görüşmek istemem. Çok gelinip gidilsin istemem. Sonuçta ben bi gelinden çok bi bireyim insanım. Kendi düzenim, kendi hayat telâşım, kendime göre işim gücüm var.
Her gittikleri yere beni de yanında sürüklemelerini istemem. Her gel denildiğinde gidemem.
Ama görüştüğümüz zamanlarda güzel vakit geçirelim isterim, ki güzel vakit geçirmek için her zaman görüşülmemesi lazım ki insanlar birbirini özlesin, cılkı çıkmasın.
Birbirimizi kırmayalım, aradaki saygıyı bozmayalım, görüştüğümüz zaman herkes gayet memnun ayrılsın isterim.
Evime, işime, temizlik ve yemek yapmama müdahil olunsun, karışılsın istemem.
Kısacası saygı sevgi çerçevesinde ama mesafeli bi ilişki isterim. Çünkü mesafenin olmadığı yerde saygı da kalmıyor bi süre sonra. Çünkü yüz göz olunuyor fazlaca.
Sizin her hafta gitmeniz yanlış bi kere bence. Bi rahat bırakın sizi özlesin kendisi arayıp çağırsın. Haftada 1 kere illa gideceğim diye kendinizi neden şartlandırdınız ki?
Ben en yakın arkadaşıma kankama bile haftada bir gitmem o da bana gelmez. 2-3 haftada bir gelip gideriz.
Hem konuşacak seylerimiz birikir, hem birbirimizi özleriz, hem de birbirimizden sıkılmamış oluruz.
Yemek falan da göndermeyin, kendisi yapamıyor mu, kendinizden çok taviz vermeyin sizde. Bırakın kendi yapsın yemeğini.
Ev işlerine de yardım etmeyin, herkes kendi evinin işini kendisi yapsın. O çocukları da size güvenerek yaptıysa hata etmiş. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeli.
senin ki gene kibarca gelmeyini ima etmiş. benim erk. karş. eşi kapıyı acmadı. içerde sesler geliyor bile bile duymamasına imkan yok. zile bastım cocuk agladı susturdu duyuyorum... kapıyı acmadı. bende birdaha gitmedim. kaldı ki ben sene de 2 kere onlara gidiyorumMerhaba ben bir gorumceyim. Gelirimiz 2.cocuguna doğum yaptı 6 ay önce hep yardımcısı olduk yemeklerini yaptık evini topladık temizliğini yaptık büyük oğlu okuldan gelesiye ben giderdim ödevlerine yardımcı olurdum 4.sinifa gidiyor. 2 aydan sonra seyrettik gitmeyi çünkü ilk cocuk dan biliyoruz çok gidilsin gelinsin istemiyor. Ben artık bizi beğenmediğini de düşünüyorum açıkçası çünkü her yere gidiyor biz bir yöresel yemek yapıp çağırsak çocuk durmuyor diye gelmiyor büyük çocuğu her hafta sonu bize yollar bizde kalır. Evler de yakın zaten 3 4 sokak var. En son olayı anlatmak istiyorum o günden sonra Annem.de bende gitmiyoruz.ben haftada bir giderdim yanına telefon ediip musaitmisin diye o hafta ikinci kez gittim yine arayıp gittim telefonda bir durakladı zaten ama 10 dk lina diye söyledim çok canım sikilmisti eve gittigimde bana canin sıkılıyorssıkılıyorsa el işi yap temizlik yap dedi istemiyor diye ben artık gitmiyorum. Ve biz herzaman dolmasını sarıp yollarız kendi gelmiyor diye ağır yemek olarak ne yapsak yollarız ona abim.is çıkışı alıp üyle gider eve. Daha sonra Annem hali bakacağım beraber bakalım.mi.diye aradi tamam dediler akşam gideriz avm de bu halici Annem arayım ben onları onlar gelene kadar da biz dolaşırım biraz dedi.yengemde tamam bizde çıkıyoruz dükkan adı verdi oraya bakacağız orda sgörüşürüz dedi
Biz annemle dolaştık sonra onların dediği dükkana gittik bizi gorur görmez yüksek sesle iyi ki bir nerede olduğumuzu soyledik dedi . Annemle benim de çok zoruma gitti. O günden sonra Annem şehir dışına çıktı hiç aramadı annemi Annem de alındığı için aramıyor. Biz o iki çocuğa her gitmemiz de elimiz kolumuz dolu gideriz.oraya gittiğimizde önümüze bir çay gelsin diye beklemeyiz. Hep kaynanalar görümceler suçlu ya bizde var mi sizce suç.
Gereginden fazla deger vermişsiniz. Şımarmış herkez kendi işini yapsın .Merhaba ben bir gorumceyim. Gelirimiz 2.cocuguna doğum yaptı 6 ay önce hep yardımcısı olduk yemeklerini yaptık evini topladık temizliğini yaptık büyük oğlu okuldan gelesiye ben giderdim ödevlerine yardımcı olurdum 4.sinifa gidiyor. 2 aydan sonra seyrettik gitmeyi çünkü ilk cocuk dan biliyoruz çok gidilsin gelinsin istemiyor. Ben artık bizi beğenmediğini de düşünüyorum açıkçası çünkü her yere gidiyor biz bir yöresel yemek yapıp çağırsak çocuk durmuyor diye gelmiyor büyük çocuğu her hafta sonu bize yollar bizde kalır. Evler de yakın zaten 3 4 sokak var. En son olayı anlatmak istiyorum o günden sonra Annem.de bende gitmiyoruz.ben haftada bir giderdim yanına telefon ediip musaitmisin diye o hafta ikinci kez gittim yine arayıp gittim telefonda bir durakladı zaten ama 10 dk lina diye söyledim çok canım sikilmisti eve gittigimde bana canin sıkılıyorssıkılıyorsa el işi yap temizlik yap dedi istemiyor diye ben artık gitmiyorum. Ve biz herzaman dolmasını sarıp yollarız kendi gelmiyor diye ağır yemek olarak ne yapsak yollarız ona abim.is çıkışı alıp üyle gider eve. Daha sonra Annem hali bakacağım beraber bakalım.mi.diye aradi tamam dediler akşam gideriz avm de bu halici Annem arayım ben onları onlar gelene kadar da biz dolaşırım biraz dedi.yengemde tamam bizde çıkıyoruz dükkan adı verdi oraya bakacağız orda sgörüşürüz dedi
Biz annemle dolaştık sonra onların dediği dükkana gittik bizi gorur görmez yüksek sesle iyi ki bir nerede olduğumuzu soyledik dedi . Annemle benim de çok zoruma gitti. O günden sonra Annem şehir dışına çıktı hiç aramadı annemi Annem de alındığı için aramıyor. Biz o iki çocuğa her gitmemiz de elimiz kolumuz dolu gideriz.oraya gittiğimizde önümüze bir çay gelsin diye beklemeyiz. Hep kaynanalar görümceler suçlu ya bizde var mi sizce suç.
Merhaba ben bir gorumceyim. Gelirimiz 2.cocuguna doğum yaptı 6 ay önce hep yardımcısı olduk yemeklerini yaptık evini topladık temizliğini yaptık büyük oğlu okuldan gelesiye ben giderdim ödevlerine yardımcı olurdum 4.sinifa gidiyor. 2 aydan sonra seyrettik gitmeyi çünkü ilk cocuk dan biliyoruz çok gidilsin gelinsin istemiyor. Ben artık bizi beğenmediğini de düşünüyorum açıkçası çünkü her yere gidiyor biz bir yöresel yemek yapıp çağırsak çocuk durmuyor diye gelmiyor büyük çocuğu her hafta sonu bize yollar bizde kalır. Evler de yakın zaten 3 4 sokak var. En son olayı anlatmak istiyorum o günden sonra Annem.de bende gitmiyoruz.ben haftada bir giderdim yanına telefon ediip musaitmisin diye o hafta ikinci kez gittim yine arayıp gittim telefonda bir durakladı zaten ama 10 dk lina diye söyledim çok canım sikilmisti eve gittigimde bana canin sıkılıyorssıkılıyorsa el işi yap temizlik yap dedi istemiyor diye ben artık gitmiyorum. Ve biz herzaman dolmasını sarıp yollarız kendi gelmiyor diye ağır yemek olarak ne yapsak yollarız ona abim.is çıkışı alıp üyle gider eve. Daha sonra Annem hali bakacağım beraber bakalım.mi.diye aradi tamam dediler akşam gideriz avm de bu halici Annem arayım ben onları onlar gelene kadar da biz dolaşırım biraz dedi.yengemde tamam bizde çıkıyoruz dükkan adı verdi oraya bakacağız orda sgörüşürüz dedi
Bazı sorunlar zaman ve mekan üstü..M.Ö bilmemkaçıncı yüzyıldan bir kil tablet bulunmuş.Uzakta çalışan eşine zavallı gelinin çivi yazısıymış."Ben hep derim yüzyıllardır Gelin-görümce-kaynana üçlüsünün yıldızı barışmamıştır. Çok nadir istisnalar vardır. Saygıyı mesafeyi koruyan ve bundan dolayıda kv ve görümcesini seven. Yoksa hiçbir gelin durup dururken kvsini çok sevmez görümcesine bayılmaz. Sonuç olarak biyerde el. Sizde her hafta evine gitmek zorunda değilsiniz çocukları size göndermeyen şirret bi gelin değil anladığım kadarıyla. Abiniz ve yeğenlerinizi sıklıkla görebiliyorsanız gelinle çok haşır neşir olmaya gerek yok zaten. Ha sadece şu var sizle mesafe koymak istiyorsa arasına öyle balını kaymağınıda yemicek. Yani yemek yapıp götürmeyin. Madem öyle iş başa düşer kendi işini kendi görsün.
Gelinler ,erkek ailesini maddi ankamda bir destek araci olarak goruyor ,
Para lazim ver ,is lazim yap ,hastalandim bak ,cocuk dogurdum bak,ev tasidim bak ,
Yemek yaptin gonder ,benden birsey bekleme ,
Bu mantikta ki damatlarda yok degil,
Aile sadece isimize gelen seylerden ibaret degil,hersey karsilikli ,
Malesef bunu anlamayan cok olunca bu kadar sorun oluyor
Yemeğinden içeceğine,mutfak alışverişinden vs.ye eli kolu dolu dönüp mesafeli olmakSiz çok iyi niyetli ve ince düşünceli olabilirsiniz ama biraz mesafe istiyor sanırım gelininiz.
Ben de aydan aya kayınvalideme giderim. Yemeğimden, içeceğime, hatta bize ek yaptığı ev mutfak alışverişi, torununa aldığı oyuncak, kıyafet vs ile bizi uğurluyor evinden. Belki o da arkamdan "dombili gelinin her şeyini alıp bir de eli kolu dolu yolluyorum ama aydan aya lütfediyor premses" diyordur
Çok muhabbet tez ayrılık getirir, ben böyle mesafeli ama mutluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?