Gelinler ne ister

bebek var halayim yeğeni mi.gormek.icin gidiyorum. Sevmek için çok mu bu anlamıyorum ben çocuğumu halası görmesin diye istememezlik yapmam bebek olmasa tabi gitmem.zaten gitmiyor dumda

Ben sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum.
Ama herkes sizin gibi düşünmez. Demek ki rahatsız samimiyetinizden.
Bırakın kendi haline.Ben olsam o Halıcıdaki laftan sonra çağırsa da gitmem evine.
Kendi geliyorsa gelsin anneni görmeye.
Siz ne arayın ne de gidin bence.

Ben konuya biraz farklı yaklaşacağım.

Gelin hanım kendi ailesiyle ne sıklıkta görüşüyor?

Mesela ben kendi aileme 20 saat uzaklıkta eşimin ailesine 40 dk uzaklıkta bir yerdeyim.
Eşimin ailesine ne kadar yakın da olsam yılda en fazla 5 kez giderim.
Kendi ailemi yılda 2 ya da 3 kez görürken yakınım diye zırt pırt onlarla görüşmek istemem.
Ben özlem çekerken onların aile saadetlerini seyretmek istemem.

Oğulları istediği kadar gidebilir elbette ama beni sürüklemesin yani.

Bir de zor yemekleri yapıp paylaşmanız bence çok hoş.
Ama bir de başka açıdan bakalım.

Belki abiniz sizin yemeklerinizi daha çok beğendiğini falan söyleyerek gelin hanımın kalbini kırıyordur.
O da bu iyi paylaşımı hoş göremiyordur falan.

Açsak, gelin hanımdan dinlesek altından neler çıkar kim bilir..

Ben mesafeyi tercih ederim şahsen ama işime geldiği kadar değil.
O zaman çocuğunu da istediği gibi gönderip durmayacak.
İyi günde bu derece yalnız olmak isteyen kötü gününde de yalnız savaşmayı bilsin derim.

Sizin gelin mesafe istemiyor yalnız.
Size güvenip her hafta sonu çocuğunu gayet rahat sorgusuz sualsiz gönderiyor. Bu mesafe istemek değil sizi kullanmak demek.
Ayrıca kaç aydır gitmiyorum demişsin ki bence hata etmişsin yeğenini severken abinin evine giderken Tabiki ararsın müsait misin diye sorarsın. Ama Karşılaştığın tavır nasılsa ona göre davranırsın.

Büyüğü nasıl seviyorsunuz diye ! Her hafta size yolluyorsa sizde her hafta görmeye gidebilirsiniz. Arsızlık diyorsa arsızlık yapın.
Ha eğer size surat edip laf sokarsa da gereken cevabı verin.

senin ki gene kibarca gelmeyini ima etmiş. benim erk. karş. eşi kapıyı acmadı. içerde sesler geliyor bile bile duymamasına imkan yok. zile bastım cocuk agladı susturdu duyuyorum... kapıyı acmadı. bende birdaha gitmedim. kaldı ki ben sene de 2 kere onlara gidiyorum
boşver ya bırak abinle mutlularsa gitmeyin görmeyin. abin gelip gitsin. cocukları alıp götürsün getirsin.
tabi komple el ayak kesmesi olmuyor bu sefer cocuklara beni istemiyorlar da sizi de istemiyorlar olur.
tek sıkıntı bu tipler yarın cocuklarını etkileyecek sözler ediyorlar. bunu engellemek için de bi çözüm bulursunuz...sanırım...

Gereginden fazla deger vermişsiniz. Şımarmış herkez kendi işini yapsın .

O sözü söylemesi ne kadar patavatsizca gerçekten..İlgili bı görümce ve k.validesi var,tamam mesafe iste ama niye kiriyorsun.canim bence çokta uzmeyin dusunmeyin.Beraber halı bakmak. İstememiş belli.Fazla ilgilenmeyin

O sözü söylemesi ne kadar patavatsizca gerçekten..İlgili bı görümce ve k.validesi var,tamam mesafe iste ama niye kiriyorsun.canim bence çokta uzmeyin dusunmeyin.Beraber halı bakmak. İstememiş belli.Fazla ilgilenmeyin

suç demeyelim de bunalmış olabilir. ben de sevmem hiç öyle sürekli bir arada olmayı mesela ama ailede sadece ben öyleyim.

biraz uzaklaşın, özlemesine fırsat verin ki zaten az bir mesafe varmış arada.

e huyunu da biliyoruz demişsin

Bazı sorunlar zaman ve mekan üstü..M.Ö bilmemkaçıncı yüzyıldan bir kil tablet bulunmuş.Uzakta çalışan eşine zavallı gelinin çivi yazısıymış."Sen orada beni umursamadan çalışıp duruyorsun.Ama burada bana kız kardeşinin ne yaptığını bilmiyorsun.O Allahın cezası yüzünden her gece gözyaşı döküyorum" mealinde...Yani öyle görünüyor ki,bu sorunlar bizimle başlamadı,bizimle de bitmeyecek.Kimse kendini fazla zorlamasın,iyi olmaya da,kötü olmaya da..Dünyanın değişmez,değişmesi teklif dahi edilemez sorunlarından biride bu anlaşılan...

Bi defa adiniz gorumce adiniz kaynana.
Dunya iyisi olabilirsiniz yada değilsinizdir.
Ama yengeniz sizin deyiminizle gelininiz mesafe istiyordur.bunu burada bir cok arkadas ister.
Kocasinin ailesisiniz kizkardesisiniz diye sizinle arkadas olmak durumunda degil.insan arkadasini kendisi secer.
Siz evlendiginizde kaynananiz surekli yoresel yemek yaptım gelin diyince yada size yollayinca bakalim tavriniz ne olacak.
Yengeniz yinede kibar birisi.
Abiniz esi o sizde esinin kardesisiniz saygi olmali evet ama sevgi sart degil.cagirinca gidin.gelim mi diye aramak niye?

Arkadaş 11 sene de 4 veya 5 kere evine gitmişizdir diyor.haftada 1 saat gitmis oda evde bebek oldugundan sevmek icin görmek icin.yani 11 yıldır her hafta gitmek gibi bir durum yok anladigim kadariyla.E gelinde gelip gitmiyor.olması gereken mesafe zaten fazlasiyla var.yemek olayida ayda hergun olan bisey degil.sanirim gelin cocugu baslarina atayim ama kimse benimle hiç bi sekilde muhattap olmasin istiyor.
Gelinin gonderilen yemekten falan sikayet ettigini de sanmiyorum.2.bebek buyusun oda sizin evden cıkmaz.

Tam onu diyecektim tanıyorum gelinimizi o da biraz büyüsün suan küçük kıymetli kendine onu da direk.bize yollayacak adım kadar eminim ben birşey dediğim de de babaannesine yolluyorum oluyor ben bu evde yaşıyorum.anlamiyir

Cevap soruda gizli gibi sizin gelin için. Diyorsunuz ya ilk çocukta da çok gidip gelmemizi istemedi diye. Demek ki kadın kendi ailesiyle olmak istiyor. Samimi olmak istemiyor ki bence de en güzeli. Siz de gereksiz yere kendinizi yormayın, herkese hak ettiği değeri verin. Böylece herkes mutlu olur.

Gelinler ,erkek ailesini maddi ankamda bir destek araci olarak goruyor ,
Para lazim ver ,is lazim yap ,hastalandim bak ,cocuk dogurdum bak,ev tasidim bak ,
Yemek yaptin gonder ,benden birsey bekleme ,
Bu mantikta ki damatlarda yok degil,
Aile sadece isimize gelen seylerden ibaret degil,hersey karsilikli ,
Malesef bunu anlamayan cok olunca bu kadar sorun oluyor

Alkışlıyorum

Ben mesafe isterim. Annemleri bile kafam iyi değilse çekemem, canım ne zaman isterse ozaman giderim otururum yanlarına, onlar çağırsa kızarım bazen... Tek başıma takılmayı da severim... ama beklentim de olmaz karşı taraftan, yapmadıkları şeyler için suçlamam eksiklik hissetmem, saygı sevgi olsun yeter başka birşey yapmak zorunlulukları yok. Hep alayım hiç vermeyeyim diye bi dünya yok. Olmamalı...

Yemeğinden içeceğine,mutfak alışverişinden vs.ye eli kolu dolu dönüp mesafeli olmak, mesafeden anladığınız ne acaba,gittiğiniz günler arasındaki mesafe mi, buradan tam da öyle görünüyor...

Bazen iyi niyetli olalım iyilik yapalım derken karşı taraf fazla sıkılabiliyor. Ben her zaman mesafe taraftarıyım mesela doğumdan sonra 2 ay boyunca gitmeye ne gerek vardı? Gelin bunu istedi mi? Ya da gitmenizden rahatsız olduğunu belli etti mi? Tamam yardımcı olmaya gitmiş olabilirsiniz ama böyle şeyler talep üzerine olmalı bence. Yani yardım istenirse yardıma gidilir. Yoksa ya karşı taraf rahatsız olur ya da şımarır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…