- 22 Eylül 2012
- 1.482
- 2.011
- 333
- Konu Sahibi cimcimelif
-
Aklını başına devşir.
Gelinliği alacak parası yoksa ne evliliği.
Doğru düzgün birikim yapmadan evlenmem,kimsenin kıyafetini de giyecek değilim.O kadar değil bir daha teklif bile etme bunu de.
Hata mı yaptım diye sorman hata şu koşullarda
Merhaba ;
Benim kayınvalidem de bana kardeşinin gelinliğini giymemi teklif etti . Boşuna okadar para vermeyin yazık o parayla da başka bir eşyanızı alırsınız dedi. Saygımdan yani saygısızlık yapmamak ve kalbini kırmamak için hiçişey diyemedim. O an dondum kaldım konuşurken kekeledim o kadar üzüldüm ki. Telefonu kapattıktan sonra oturdum ağladım bukadar basit bişey mi insanların hayalini önemsememek dedim. Hala da aklıma geldikçe üzülüyorum
Peki sonra ne oldu giydin mi o gelinligi? Istemedigini soylemedin mi?
Tepkimi belli ettim. Az önce saka yaptim neden alınganlık yapıyorsun ne yapmaya çalışıyorsun yazmış bana. Üste çıkmaya çalışıyor.
Söyledim henuz cok erken dedim. Az önce saka yaptığını. Benim alınganlık yaptigimi yazmis. Ne yapmaya calisiyorsun demis. Uste cikmaya calismisbindallıyı kabul edince bir üst seviyeye geçmiş :) bence bindallı için de direkt kabul etmek yerine bakayım beğenirsem olabilir diyebilirsin . böyle sürprizlerle karşılaşmamak için bir konuşma yapın . tarih konusunda da bence acele etmek istemediğini söyle .
Hayır deseydin. Niye bu kadar bastırıyorsunuz ki her şeyi içinizde.
Isteklerinizi savunamıyorsanız evlenmeyin.
Yarın öbür gün tartışma olur yine sen üzülürsün.
Tavrın yanlış
O halde isteklerini açıkça soylemelisin. Bir defa giyeceksin.Daha düğünüm olmadı 20 gün falan kaldı. Kayınvalideme bişey söylemedim sadece sustum. Nişanlıma söyledim oda yüzüme bakıp ne söylememi istiyosun dedim. Tartıştık sonra annesini aramış ve böyle bişeyi nasıl söylersin demiş öyle söyledi . Ama hayatım boyunca unutamayacağım bişey çünkü gelinlik benim için gerçekten önemli bişeydi. Bakmaya gittiğimdeki heyecanlarım ve yıllardır kurduğum hayal ..
Nabız yoklamış,aferin en iyisini yapıyorsun net ol hep.şakası bile kötü
Zaten nişanlımla bu konuları baştan konuşmuştuk. Herşeyi kendimiz yapıyoruz ve başkalarına söz hakkı vermedik. O herzaman yanımdaydı. O yüzden zaten direk ona söyledim.O halde isteklerini açıkça soylemelisin. Bir defa giyeceksin.
Ben kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Özelliklede sevdiğim adamın annesiyse kendi annem kadar saygı duyuyorum. Ömür boyu yüz yüze bakacağız benim söylediğim ufacık bişeyden bile kırılacağını düşünüyorum.
Merhaba kızlar...
Aslında konu evlilik degil, evlilik fikri. Erkek arkadaşım evlilikten bahsediyor 6 aya kadar nişan yapalım diyor. Bir şey diyemiyorum henüz, çünkü onun tavrı çok acele geliyor. Az önce konuşurken yine konu evliliğe geldi. Bana ablamın bindallısı var onu giyersin dedi. Ben de tamam zamanı gelince olabilir dedim. Sonra ablamın gelinliği de var yine onu giyersin dedi. Hem bana danışmadan kafasından kurmasına, hem de benim isteklerimi önemsemeden böyle seyler söylemesine sinirlendim. Biraz laf söyledim. Şimdiden gelinlik lafı yapıyorsun. Zamanı gelince gidip beğenip almak istiyorum...Ben işe girmeden asla evlenmem gibi şeyler söyledim. Kizlar, ona kızarak hata mı ettim. Yoksa siz de aynısını mı düşünürsünüz?
Şaka olduğunu düşünmüyorum aslinda. Cok gereksiz lakirtilar yapiyor.ben soyleyince alıngan oluyorum
Tepkimi belli ettim. Az önce saka yaptim neden alınganlık yapıyorsun ne yapmaya çalışıyorsun yazmış bana. Üste çıkmaya çalışıyor.
düğüne gerek yok, bir nikah yeter der.Değil mi? Sinirimi bozdu sabah sabah... sanki ona gelinlik soran var gibi ilk lafi bu oldu
Hala geç değil. Kırılmasınlar diye evet dedim ama ömür boyu içimde uhde kalacak birşeyi yapmak istemiyorum, kendi gelinliğimi kendim beğenmek istiyorum de nişanlına. İma etme, direkt söyleDaha düğünüm olmadı 20 gün falan kaldı. Kayınvalideme bişey söylemedim sadece sustum. Nişanlıma söyledim oda yüzüme bakıp ne söylememi istiyosun dedim. Tartıştık sonra annesini aramış ve böyle bişeyi nasıl söylersin demiş öyle söyledi . Ama hayatım boyunca unutamayacağım bişey çünkü gelinlik benim için gerçekten önemli bişeydi. Bakmaya gittiğimdeki heyecanlarım ve yıllardır kurduğum hayal ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?