o his bende de oluyor bazen frenliyorum kendimi.Günaydın canımBen artık bi dra görünsen sağlık ocağına bile olur,totoyu kaldırayım yeter ki
aynen elimizde olmuyor. benim adet 10 gün sürünce, bat öncesinde de nadasa bıraktığım z amanı eklersem oldumu sana kafadan 20 :) anca rüyada görürsün hesabına dönüyor benimkihaha seninki de ayrı bi olaymıış lavesimtövbeler tövbesi ne yapalım rüyalara da karışamıyoruz ya
of of valla haklısın kuzumaynen elimizde olmuyor. benim adet 10 gün sürünce, bat öncesinde de nadasa bıraktığım z amanı eklersem oldumu sana kafadan 20 :) anca rüyada görürsün hesabına dönüyor benimki
doktorlar şu sebepten tüp bebek diyor tüp bebekte genç yaşın avantajı var malum yumurta yaşı önemli. e 2yıl olacak belli bi çaba gösteriyoruz her giden ay aslında yumurta bankamızdan azalıyor o yüzden de vakit kaybetmememiz için de söylüyorlar.insanlarda tüp bebek sadece 40yaşında çocuğu olmayanlara yapılır diye bi algı var ben de araştırmadan böyle düşünüyordum.ama o kdr genç çift var ki allah bildirmesin hiçbirinize ama rabbim yeter ki dermansız dert vermesin bırakmıyoruz kendimizi kızlar.rabbim büyük vardır bi bildiği veriyorsa da vermiyorsa da.o his bende de oluyor bazen frenliyorum kendimi.
bi anda panikliyorum diyorum ki eyvah bu ayda olmadı varki bişi bulamadı yada dikkatinde kaçtı doktorun, yada birşey engel oldu ... en iyisi bir doktora gideyim... seninkilerin yavaş olması seni yıldırdı, benimkinin de bir düşüğüm oldu halde yüzüme pat diye tüp bebek demesi beni yıldırdı. aylardır gitmiyorum kist kayboldu dediğinden bu yana...
Aynen senin daha önce olmuş,demek hamile kalabiliyorsun ne demeye tüp bebeğe yönlendiriyor.o his bende de oluyor bazen frenliyorum kendimi.
bi anda panikliyorum diyorum ki eyvah bu ayda olmadı varki bişi bulamadı yada dikkatinde kaçtı doktorun, yada birşey engel oldu ... en iyisi bir doktora gideyim... seninkilerin yavaş olması seni yıldırdı, benimkinin de bir düşüğüm oldu halde yüzüme pat diye tüp bebek demesi beni yıldırdı. aylardır gitmiyorum kist kayboldu dediğinden bu yana...
ay dün gece benimki iş çıkışı babanesine uğradı geldi eve .demiş ki oğlum üzülmeyin olmuyorsa evlatlık alırsınız üzülmüş gelmiş benimki. dedim valla yıldım artık insanların şu laflarından yani olsa zaten haberin olcak böyle söyledin de başın göğe mi erdi ne gerek var yani belki biz 2kişi çok mutluyuz istemiyıruz şu an cocuk sen soruyosun diye mi yapcam ..Aynen senin daha önce olmuş,demek hamile kalabiliyorsun ne demeye tüp bebeğe yönlendiriyor.Gercekten iyi dr en önemlisi.Pimpirik olmıucak,ama çözüm suncak bak sunu sunu yasıcan dicek.Ben milyoner değilimki her ay yumyum görmeye bi dünya para dökeyim sana.Bana çözüm sun.Ağırdan alma beni Valla zor isler.Allah yardımcımız olsun ne diyim.Aksam bi arkadaşım arıyor cnm seni hamile gördm diye.Valla artık beni kimse görmesin hamile,yada bana söylemesin gördüğünü dicem az kaldı.
ben evlendim evleneli gidiyorum smear bile yapmayı teklif etmedi, burda öğrendim her yıl tedbir amaçlı alınması gerekiyormuş diye. o yüzden 2 yıldır olmayışı benim doktorumun haklı olduğunu göstermiyor. güvenemedim gitti bir türlü ona. 2. aydan bana kalkıp çatlatma tedavisi uygulayan bu doktor. her insana farklı tedavi gerekli. benim eşimin iş saatlerinini düzesizliğinden ben bu 2 yılın 1 yılını belkide gününde çalışmayarak geçirdim hatta çoğu ay hiç çalışmayarak geçti.. hala da arada öyle geçen aylar oluyor. rahim filminide gidip başka doktora ne yapabilirim tüp bebekten önce dediğimde çektirmem gerektiğini anladım. eşimdeki algı genç olduğumuzdan yana yani senin dediğin gibi ama bende öyle bir algı yok. Bendeki stres kaynaklı, ha sonuca bakarsak haklısın. stres yada bir başka sebep olmuyor yine olmuyor... ordada nasip giriyor işin içine.doktorlar şu sebepten tüp bebek diyor tüp bebekte genç yaşın avantajı var malum yumurta yaşı önemli. e 2yıl olacak belli bi çaba gösteriyoruz her giden ay aslında yumurta bankamızdan azalıyor o yüzden de vakit kaybetmememiz için de söylüyorlar.insanlarda tüp bebek sadece 40yaşında çocuğu olmayanlara yapılır diye bi algı var ben de araştırmadan böyle düşünüyordum.ama o kdr genç çift var ki allah bildirmesin hiçbirinize ama rabbim yeter ki dermansız dert vermesin bırakmıyoruz kendimizi kızlar.rabbim büyük vardır bi bildiği veriyorsa da vermiyorsa da.
Ahhh anlayıssız ınsanlar aahhh ne dıyelım rabbım sabır versn bıze onlarada akıl ve dusunce versn.desekı hersey rabbımın elınde ol derse olur sıkmayın canınızı dese orada ıs bıtcek ama ıste yok ılla sıkıntı ılla sıkıntıay dün gece benimki iş çıkışı babanesine uğradı geldi eve .demiş ki oğlum üzülmeyin olmuyorsa evlatlık alırsınız üzülmüş gelmiş benimki. dedim valla yıldım artık insanların şu laflarından yani olsa zaten haberin olcak böyle söyledin de başın göğe mi erdi ne gerek var yani belki biz 2kişi çok mutluyuz istemiyıruz şu an cocuk sen soruyosun diye mi yapcam ..
yok yani istiyorlar ki çocuk yok mu diye sorduğunda ayy evet çok istiyoruz ama olmuyor böyle böyle sorunumuz varmış diye ağlancan öyle tatmin olacaklar.ama yok gene tatmin olmazlar o zaman da bak falancanın gelini /cocuğu da bilmem kaç zaman denemiş olmamış şurda bi dr varmoş hop o ay hamile kalmış...
yok bacım yok susmuyor bu tipler bi gün bi tanesini yerin dibine sokup cıkarcam ama günahından korkuyorum adam koca gece uykusunda dişlerini gıcırdattı.bunu öz torununa neden yapıyosun yanigünah der korkarlar ama kalp kırmak umut kırmak günah değil onlaragöre.
aynen çok haklısın. bize sunsunlar seçenekleri gerisi bize kalsın aklımıza mantığımıza ne yatıyorsa o. ama git gel hiç bişi değişmiyor. veriyoruz geliyoruz paraları. en son gittiğimde hatta bir önceki muayene ile kontrolum arasında 1.5 hafta kadar daha vardı. yanındaki sekreter kalkmışş eee hadi bu sefer senden alayım ücret dedi.... lafa bak... bu sefer derken? alınması gereken zaman dolduysa vereyim ama ben geleli daha ne kadar olmuşş tarihi bi söyle bakiim dedimm. çıtt yokkk.... gitti doktora sordu alma demiş... bize sokakta dağıtıyorladır 150'likleri banknot halindee....Aynen senin daha önce olmuş,demek hamile kalabiliyorsun ne demeye tüp bebeğe yönlendiriyor.Gercekten iyi dr en önemlisi.Pimpirik olmıucak,ama çözüm suncak bak sunu sunu yasıcan dicek.Ben milyoner değilimki her ay yumyum görmeye bi dünya para dökeyim sana.Bana çözüm sun.Ağırdan alma beni Valla zor isler.Allah yardımcımız olsun ne diyim.Aksam bi arkadaşım arıyor cnm seni hamile gördm diye.Valla artık beni kimse görmesin hamile,yada bana söylemesin gördüğünü dicem az kaldı.
bu son zamanlarda neden olmuyorsa diyorlar devamlı size. bildiğim kadarıyla sen hep şuan düşünmüyoruz, nasip ne zamanaysa gibi sözlerle geçiştiriyordun. söyleseniz çok yakınlarınıza onlar belki destek çıkarlar yani sormayın gibisinden yada soran olursa savuşturmaları açısından... bu kadar yıpranmış olmazsınız. eşin sabırlıymış. aynı şeyi eşime deseler sanane len siz ne karışıyonuz ister yaparız ister yapmayız, ister hazır yapılmış alırız. sen mi bakcan yorma çeneni der di. annesine bile çemkiriyo ki bildikleri halde.belli bir yerden sonra saklanmıcak gibi duruyor bu iş. Allahc.c. büyük.Bilerek deşmek için soranlara cevap vermek hak ama kimide gerçekten saflığından soruyor. insan onlarada bişi diyemiyoray dün gece benimki iş çıkışı babanesine uğradı geldi eve .demiş ki oğlum üzülmeyin olmuyorsa evlatlık alırsınız üzülmüş gelmiş benimki. dedim valla yıldım artık insanların şu laflarından yani olsa zaten haberin olcak böyle söyledin de başın göğe mi erdi ne gerek var yani belki biz 2kişi çok mutluyuz istemiyıruz şu an cocuk sen soruyosun diye mi yapcam ..
yok yani istiyorlar ki çocuk yok mu diye sorduğunda ayy evet çok istiyoruz ama olmuyor böyle böyle sorunumuz varmış diye ağlancan öyle tatmin olacaklar.ama yok gene tatmin olmazlar o zaman da bak falancanın gelini /cocuğu da bilmem kaç zaman denemiş olmamış şurda bi dr varmoş hop o ay hamile kalmış...
yok bacım yok susmuyor bu tipler bi gün bi tanesini yerin dibine sokup cıkarcam ama günahından korkuyorum adam koca gece uykusunda dişlerini gıcırdattı.bunu öz torununa neden yapıyosun yanigünah der korkarlar ama kalp kırmak umut kırmak günah değil onlaragöre.
senin doktor zaten ayrı bi konu ... adamın daha 2.aydan sana çatlatma iğnesini dayaması kolaycı olduğunu gösteriyor zatenben evlendim evleneli gidiyorum smear bile yapmayı teklif etmedi, burda öğrendim her yıl tedbir amaçlı alınması gerekiyormuş diye. o yüzden 2 yıldır olmayışı benim doktorumun haklı olduğunu göstermiyor. güvenemedim gitti bir türlü ona. 2. aydan bana kalkıp çatlatma tedavisi uygulayan bu doktor. her insana farklı tedavi gerekli. benim eşimin iş saatlerinini düzesizliğinden ben bu 2 yılın 1 yılını belkide gününde çalışmayarak geçirdim hatta çoğu ay hiç çalışmayarak geçti.. hala da arada öyle geçen aylar oluyor. rahim filminide gidip başka doktora ne yapabilirim tüp bebekten önce dediğimde çektirmem gerektiğini anladım. eşimdeki algı genç olduğumuzdan yana yani senin dediğin gibi ama bende öyle bir algı yok. Bendeki stres kaynaklı, ha sonuca bakarsak haklısın. stres yada bir başka sebep olmuyor yine olmuyor... ordada nasip giriyor işin içine.
aynen öyle canım insanların üzüntülerinden besleniyor kimileri babane için değil bu lafım ama gerçekten bu tarz insanlar çok var ne yazık ki..Ahhh anlayıssız ınsanlar aahhh ne dıyelım rabbım sabır versn bıze onlarada akıl ve dusunce versn.desekı hersey rabbımın elınde ol derse olur sıkmayın canınızı dese orada ıs bıtcek ama ıste yok ılla sıkıntı ılla sıkıntı
aynen şanına yakışır tedavi uyguluyor.senin doktor zaten ayrı bi konu ... adamın daha 2.aydan sana çatlatma iğnesini dayaması kolaycı olduğunu gösteriyor zaten
dediğin gibi nasip kısmet her şey zaten vaktini bekliyor ..
rabbim kararlamıştır diyoruz cok fazla bırkalamak da iyi gelmiyor çok fazla susup oturmak da arayı tutturmak lazım işte ama bu ikisinin arasında gidip gelirken kafayı da sıyırmamamız gerekiyoronu başarabilirsek süper olacak bence
canım biliyor artık herkes ve dilden dile eklendikçe ekleniyor ah vah ediyorlar çocuğumuz olmuyor diye (en büüyklerden bahsediyorum) eminim...bu son zamanlarda neden olmuyorsa diyorlar devamlı size. bildiğim kadarıyla sen hep şuan düşünmüyoruz, nasip ne zamanaysa gibi sözlerle geçiştiriyordun. söyleseniz çok yakınlarınıza onlar belki destek çıkarlar yani sormayın gibisinden yada soran olursa savuşturmaları açısından... bu kadar yıpranmış olmazsınız. eşin sabırlıymış. aynı şeyi eşime deseler sanane len siz ne karışıyonuz ister yaparız ister yapmayız, ister hazır yapılmış alırız. sen mi bakcan yorma çeneni der di. annesine bile çemkiriyo ki bildikleri halde.belli bir yerden sonra saklanmıcak gibi duruyor bu iş. Allahc.c. büyük.Bilerek deşmek için soranlara cevap vermek hak ama kimide gerçekten saflığından soruyor. insan onlarada bişi diyemiyor
öyle canım öyle rabbim gönlümüzdekini tez zamanda sağlıkla hayırla nasip etsin inşallah rabbimden istiyoruz O'nun elinde...aynen şanına yakışır tedavi uyguluyor.
"bebeğimiz olmuyordu gittik şak diye hamile kaldım" dememizi isteyen tip...
aynen kararlamış. hasta olduğum zaman hemen su koyuveriyoru. bebek bebek diyordun şimdi bu hastalığının arasında ağlasa nasıl kalkıcan sürüne sürüne? diyip bi geriliyorum ( tabi günüm bata yakın değilse)
zaten bak ben bi doktora gittik mi hemen 3-4 ay bi daha lafını etmiyoruz... oda ayrı bir tatmin oluyor bizim için...
sıyırmamak elde değilde, Allahc.c. dağına göre kar veriyormuşş..
bana bir kez eşimin halası öyle baskı yapar gibi konuştu daha yeni evliydim. Kayınvalidem halletmişti onu, bana gerek kalmadan. Birde karşı komşumun yaptığını hiç unutmam.Ama 2. ye tekrar edicek olursa daha laf ağzından çıkmadan fena benzeticem...İsmini unutum, tarihini unuturm ama söyleneni asla unutmam. Fevride davranmam yeri geldimi şap yapıştırırım ardımada bakmam...canım biliyor artık herkes ve dilden dile eklendikçe ekleniyor ah vah ediyorlar çocuğumuz olmuyor diye (en büüyklerden bahsediyorum) eminim...
kv bana hep söyler çocuğumuz olsun bebeğimiz olsun diye ama hiçbir zaman ne zaman ne zaman demedi allah var yukarıda.. neden çünkü isteğini belli ediyor ama üzmekten çekiniyor.
kp asla lafını etmedi bugüne kdr .. o yüzden insanların iyi niyetinden şüpheye düşünce görüşmemeyi tercih ediyorum..
gidip görüp gerileceğime görüşmem daha iyi.
yok benimki hayatta öyle bir şey demez valla iyi seninki söylüyor en güzeli boşver
Haydaaa siz bizim cocugumuz olmuyır babaanne napalım bi yol göster dediniz sankiay dün gece benimki iş çıkışı babanesine uğradı geldi eve .demiş ki oğlum üzülmeyin olmuyorsa evlatlık alırsınız üzülmüş gelmiş benimki. dedim valla yıldım artık insanların şu laflarından yani olsa zaten haberin olcak böyle söyledin de başın göğe mi erdi ne gerek var yani belki biz 2kişi çok mutluyuz istemiyıruz şu an cocuk sen soruyosun diye mi yapcam ..
Hey Allahım lafa bak senin sacını basını bi yolarım surda dicen onaaynen çok haklısın. bize sunsunlar seçenekleri gerisi bize kalsın aklımıza mantığımıza ne yatıyorsa o. ama git gel hiç bişi değişmiyor. veriyoruz geliyoruz paraları. en son gittiğimde hatta bir önceki muayene ile kontrolum arasında 1.5 hafta kadar daha vardı. yanındaki sekreter kalkmışş eee hadi bu sefer senden alayım ücret dedi.... lafa bak... bu sefer derken? alınması gereken zaman dolduysa vereyim ama ben geleli daha ne kadar olmuşş tarihi bi söyle bakiim dedimm. çıtt yokkk.... gitti doktora sordu alma demiş... bize sokakta dağıtıyorladır 150'likleri banknot halindee....
ben yazdıklarından yola çıkıyorum doktorların ağırdan alıyor. ama benim bu gittiğim adama biz bebek istiyoruz karar verdik ne gerekliyse tahlil yapalım diye gittiğimizin 2. ayı bana yumurta geliştirici ilaç ve çatlatma iğnesi tedavisi uyguladı... iyide niye?? neye göre? hadi bunlarıda geçtim kalkıp git, iş yerinde izin alcan diye surat çek bi ton, sonra vakit harca girdiğin streste cabası. üstüne para ver ama sonuç aynı??? insan güvenemiyor. İlk etapda normal çıkan tahlillerde bana çatlatma iğnesini neye göre uyguladı mesela? yada sana neden hiç bişi önermiyorlar..
yaa sanki beni oraya yardım kurumları desteğiyle gönderiyorlar, ehh bu defalık senden alayımm dedi... bende ona gitmiştim zaten . geçerken uğruyayımda şu cüzdanda fazlalık yapan parayı verip kurtulayım diye ...Hey Allahım lafa bak senin sacını basını bi yolarım surda dicen onaKimisi kolaycı kimisi de aşırı yavaş.Bizde onların kurbanları bekliyoruz iste
yaa sanki beni oraya yardım kurumları desteğiyle gönderiyorlar, ehh bu defalık senden alayımm dedi... bende ona gitmiştim zaten . geçerken uğruyayımda şu cüzdanda fazlalık yapan parayı verip kurtulayım diye ...Hey Allahım lafa bak senin sacını basını bi yolarım surda dicen onaKimisi kolaycı kimisi de aşırı yavaş.Bizde onların kurbanları bekliyoruz iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?