Genç yaşta evlilik ?

20 yas ve 25 yas arasinda kafa yapisi olarak o kadar büyük fark yapiyor ki, 20 yasinda begendigim adama 25 de asla bakmazdim 😅 20 yasimda evliligin sorumlulugunu da kaldiramazdim. Sahsi görüsüm: Bir kadinin ekonomik özgürlügü ve meslegi evlenirken elinde olmali. Hem kendi öz saygisi icin hemde güvence acisindan

Aslında yanlış aktarmışım okumamı sorun eden biri olmayacağını her şeyde yardımcı olabileceğini ve destek çıkacağını belirtmek istedim yoksa tabii ki benim okuyup okumamam onun tercihi söz konusu olamaz aksine beni bunun için destekleyen her şeyde arkamda duran biridir hakkını yiyemem.

Orası gerçekten çok karışık ve uzun başka bir konu açabilirim ilerde şu an nasıl özetleyebileceğimi bilemedim
Şöyle söyleyeyim “okumanı sorun etmem” diye sana güvence vermeye çalışıyorsa bunu bir ihtimal olarak görüyor demektir. Yani bunun aklına bile gelmemesi lazım.

Mesela herhangi bir eş adayı “merak etme seni dövmem” dese, anlarım ki böyle bir ihtimali düşünmüş kafasında.

20 yaşındaki hevesi, eminliği, inancı anlayabiliyorum. Öyle “evlenmeden belli olmaz” diyen biri de değilim, ama yaşın çok küçük. Şimdi sana öyle gelmiyor ama öyle.

Sebep ne olursa olsun, evlenmezsen arana soğukluk gireceğinden endişe ediyorsan, zaten evlenme. Bakalım girecek mi soğukluk? Öyle kolay soğukluk giriyorsa, ömrünün baharında evlenmeye değmez.

Ben 21 yaşında evlendim eşim de 26 yaşındaydı. Ama benim okulum bitmişti atanmıştım. Eşim evlendikten sonra okul okudu, sınavlara hazırlandı falan. Bizim için doğru zaman buydu 11 senelik evliyiz ama yerinde olsam üniversite okurken beraber yaşarım evlenmem. Evlenince doğal olarak akraba işleri işin içine giriyor çünkü

25 yaşında evlendim ki eşim üniversite zamanında tanıştığım ve ilk erkek arkadaşım. 6 yıllık beraberlik sonunda evlendik.
2,5 yıl oldu gram değişmedi. Sürekli ev işi yapar, hamarat vs. Hamile olduğum halde izin günlerimizde gezer, günübirlik tatil yaparız.

Kusurlarımız illa ki var her şey 4 4lük değil.
Bu kadar mutlu olmama rağmen sakın sakın genç yaşta evlenme diyorum.
Mesleğin, maddi gücün elinde olsun, dünya hali başına bir şey gelir, eşinin eline bakmamış olursun.
Çok sevsen bile 20 evlilik için çok erken :)

Üniversite okurken niye evleneceksin? Aceleniz ne?
Evliliği arada birlikte kalmak gibi bir şey sanmanizda yaşınızın küçüklüğünden tamamen. Aile, ekonomi,sorumluluklar işin içine girince ev arkadaşlığı falan gibi olmayacak hiçbir şey.
Evlenmezseniz aranıza niye soğukluk giriyor ayrıca orasını anlamadım.
Yaşınız cidden küçük evlilik için, ailenizde sıcak bakmaz, bakmamali, işin birde o boyutu var.

Evlilik yaşınız için büyük bir sorumluluk ve daha hayatın en başlarındasınız, karşınızda ki adam dünyanın en iyisi bile olsa 15 20 sene sonra dönüp büyük pişmanlık yaşayacaksınız gençliğinizi doyasıya yaşamayacağınız için. Birlikte gezin eğlenin hatta fırsatınız varsa aynı evde yaşayın ama evlenmeyin. Ayrıca araya soğukluk neden girsin? sevgi saygı varsa soğukluk girmez. Derseniz ki ben ekominik özgürlüğümü elime almak istemiyorum kocamın eline bakmak istiyorum okumakta gözüm yok bir ömür yani ortalama 60-70 sene bu adamla geçirebilirim bu şartlar altında evlenin

Evlilik yükü öyle bahsettiğiniz gibi ev arkadaşı oluruz gibi olmuyor. Gerçekten bir başkasıyla ev arkadaşı olup aradaki farkı görmenizi tavsiye ederim.

20 yaşında beğendiğiniz adamı 30 yaşında beğenmeme olasılığınız da çok yüksek. Sanki her zevki tatmışsınız bşr evlilik kalmış gibi acele etmeyin. Sevgililik güzeldir,gezin tozun,paylaşın. Okul bitince hala aynı hisleri besliyorsanız o zaman evlenirsiniz.

Şöyle söyleyeyim “okumanı sorun etmem” diye sana güvence vermeye çalışıyorsa bunu bir ihtimal olarak görüyor demektir. Yani bunun aklına bile gelmemesi lazım.

Mesela herhangi bir eş adayı “merak etme seni dövmem” dese, anlarım ki böyle bir ihtimali düşünmüş kafasında.

20 yaşındaki hevesi, eminliği, inancı anlayabiliyorum. Öyle “evlenmeden belli olmaz” diyen biri de değilim, ama yaşın çok küçük. Şimdi sana öyle gelmiyor ama öyle.

Sebep ne olursa olsun, evlenmezsen arana soğukluk gireceğinden endişe ediyorsan, zaten evlenme. Bakalım girecek mi soğukluk? Öyle kolay soğukluk giriyorsa, ömrünün baharında evlenmeye değmez.
O kadar doğru bi bir yorum ki.
Siz benim kızkardeşim olsaydınız -ki epey kızkardeşim var- asla asla yapmayın derdim.
Erkek arkadaşınız çok iyi biri olabilir. Bu evlenince de devam edebilir. Ama bu yaşta böyle bir sorumluluğun altına girmeyin. Hiç hiç gerek yok inanın.

merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Ablacım eğer can güvenliği vb gibi bir sorun yoksa (Allah korusun) bence biraz daha düşün erken evlilik zor bir durum hele okurken çok daha zor

Söyle bir durumda var ki mesela ben kendimden örnek vereyim unideki erkek arkadaşımla evleneceğimizi sanıyorduk okul bitti 22 yaşındaydım iş hayatına atıldık askerlik vb derken zamanlar geldi geçti.
Biz ayrıldık ve ben 28 yaşında başka biri ile evlendim.

Yaşlara göre fikirler ve tercihler değişir. Daha iyisi olabilir daha anlayışlısına gönül kayabilir.
İnan bunlara bu kadar erken evlilik her babayiğidin harcı değil ben yapamadım mesela

merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Canım benim ben 25 yaşındayım Cok bı fark yok aramızda belki ama Beş yıl oncesine baktığım zaman ki düşüncelerim fikirlerim O kadar masum ve safça ki değişken ki.. bırak beş yılı insanın her altı ayda bir yılda da olsa fikirleri değişir. Çok erken ve daha çok yolunun basindasin. Burda yazılan ben erken evlendim mutluyum sözlerine kulak asmamani öneririm çünkü onların zamaniyla şuan ki zaman bir degil. Çünkü sorumluluklar ve erkekler şu dönemde çok daha geç olgunlasiyor kabul etmeseler de. Dediğim gibi daha çok yolun basindasin birlikte yasabilirsen yasa evlilik olmadan hayatının hatasını yaparsın önün açıkken kendi ellerinle kapatma. Erkekler iyiyken iyidir kotuyken senden kötüsü yoktur ve herhangi bir değişiklikte seni tamamen saf dışı bırakır hayatını onların eline bırakma lutfen

Yasin kucuk , emin ol 25 ten sonra fikirlerin değişecektir.

Sevgiliyken ayni evde yasamakla evlendikten sonra ayni evde olmak ayni degil. Buda toplum yapisiyla alakali. Kaynana, kayinpeder ziyaretleri, misafirler, ev gormeye gelenler olacak. Buzluga borek at, bilmem kimi kahvaltiya cagir, iş bitmiyor yani.
Ikincisi ise 20 yasinda hayatta evlenmezdim. Ben evlenmeden once hem kadinin hem erkegin birseylere doymuş olmasi gerektigine inaniyorum. Gezecek, görecek, ozgurlugun, cebindeki parayi gönlünce harcamanin tadina bakacak sonra evlenecek.
Birde isin ekonomik ozgurluk kismi var. Üniversite hayatin en eglenceli zamanlari doya doya okuyun, mesleginizi elinize alın, oyle evlenin.
Aynen , çok güzel yorumlar yapıyorlar lütfen dikkate al. Sonra pişman olma

Diğer arkadaşlar çok detaylı yazmış ama bende söylemek istedim yaşın çok küçük şu an herşey mükemmel gelebilir ama zamanla herşey değişiyor. Seviyorsa oda sabreder zaten.

Çok küçüksün daha :( insanların fikirleri değişebiliyor hele senin yaşında. Ben mesela o yaşta beğendiğim/yaptığım şeylere bakıyorum da şimdi Allahtan başka hiçbir güç bana onları yaptıramaz. Nasıl yapmışım, o insanlarla nasıl zaman geçirmişim diyorum.
Bir de okurken aynı zamanda evin işlerine yetişmek hiç kolay değil. Gerçekten değil.

Bizim okulda vardı biri evlendi hemen de bebek yaptı,bebeğinizde annesine bıraktı geldi eşiyle üniverste okuduğu şehre.
Eşi tek çalışıyordu.
Çok maddi zorluk yaşadılar.
Bebekte 4 yaşına geldi okulunu bitirdiğinde.Annesiyle güçlü bir bağları yoktu haliyle.
Çok üzülüyordu.
Ama yaşlari 30 üzerinde evli çift arkadaşlarımızda oldu okul oluyorlardi.
Onlar birşeyleri oturttuklari için zorluk yasamadilar.
Çocuklarida büyümüştü.
Yaşiniz çok genç.20 yaş nedir ki.
Neden kendinizi evlilik sorumluluğuna sürüklûyorsunuz şimdiden.
Yok eşin ailesi yok ilişkileri dengeleme yok evin işi gücü.
Üniverste hayatınız birdaha gelmeyecek..
Biz eşimle 19 yaşındayken tanıştık.
İkimizde okulumuzu okuyup meslek sahibi olduktan sonra evlendik.
Şimdi 10 yıllık evliyiz.
Gerçek bir bag varsa neden kopsun ki aranızdaki ilişki.
Yine kardesinde lisedeki aşki ile evlendi.İkiside hukuk kazandı okudu avukat oldu.İşlerini oturtup 30 yaşında evlendiler
Hiç gerek yok erken yaşta bu sorumluluklara girmeye

Bu tür konularda her insanın kendi zamanını yaşadığını düşünenlerdenim

38 yaşında ilk evliliğini yapıp mutlu olan kuzenim de var.
21 yasında evlenip mutlu olan da var.
20 yasında evlenip ayrılan da var.
Çevrende her tür örnek var yani.
Ama neden bu kadar erken evlenmek istiyorsunuz ?
Daha okulunuz bile bitmemiş.

Benim fikrimi soracak olursanız
Öncelikle okulunuzu bitirin
Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın derim.
İnsan yaşadıkça yeni insanlar tanıyor
Yeni çevreler elde ediyor
Hayata bakışı ve fikirleri çok değişiyor.
O yüzden 20 yaşındaki sen ile 35 yaşındaki sen aslında aynı kişi olmuyorsun.
Belli bir olgunluğa gelmeden ve kendini bulamadan yapılan evliliklerde de bu çokça yaşanıyor bence.
O yüzden okul bitsin , biraz çalışın ve kendinize zaman tanıyın.
Sonrasında bakarsınız duruma göre.

Back
X