Genç yaşta evlilik ?

Genç yaṣta evlilik taraftarı değilim fakat erken yaşta beraber yaşama taraftarı da değilim. 18-25 yaş arası kendini tanıma ve geliştirme dönemi.
Ama illa böyle bir yola girmek istiyorum dersen, evlilik bana daha mantıklı geliyor.

Evlenir bir de kazayla bebek olur okul falan zor. Burada okuyoruz o kadar konu. Er yada geç evleneceksin ama geri bekarlık hallerine dönemeyeceksin. 2 sene sevgili kal zaten fikirlerin de çok değişecek.
Beraber yaşarken de kazayla bebek olabilir...
Gençlerin aynı evde yaşama hayranlığını anlayamıyorum. O yaşta özgür olmak gibisi yok. 😄

Ben erken evlenmedim ama üniversitedeyken evlenmiş arkadaşlarım oldu. Yaşadıkları sorunlar: biz gezip eğlenirken onlar hemen eve yetişme çabasında idi. Biz buluşurken onlar hep eşleri kayınvalide meselelerindelerdi. Son sene ev+okul+ dershane üçgenini yürütemediler çünkü evde de sorumlulukları vardı.
Gelelim eşlerinden yaşadıkları sıkıntılara: şu an 30 lu yaşlarındalar akılları bekar hayatında öyle olgunlaşmadan öyle içindekileri yaşamadan evlenmişler ki maşallah bekar gibi geziyorşar karısını evde çocukla atıp. Üstünde gidince de evdeki kadın dırdırcı oluyor ve yaşayamadıkları için kadını suçluyor.
Son olarak 20 li yaşlar evli çocuklu sorumluluklu geçecekse 30 a 40 a ne bırakacaksınız?

merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Üç günlük erkek arkadaşla, birkaç gün aynı evde kalıp adamı hamarat sanmayla, cahil aşık kız kafasıyla evlilik kararı alınmaz. Zaten bu kafayla bir dara düştün mü okulu da bırakacakmışsın gibi geliyor

Benim de üniversite de evlenen arkadaşlarım oldu.Devam mecburiyeti ve laboratuvar derslerimiz vardı.Zorlandılar.Şöyle söyleyeyim ya hamile kalıp okulu dondurdular,ya da okulu uzattılar.Özgürlük güzel şey,üniversite hayatı güzel şey.Keşke yaşasanız doya doya.Evlilik kaçmıyor da sizin bu güzel zamanlarınız geri gelmiyor.

Evlenmek o kadar büyük bir sorumluluk ki ben bu kararı aldığım halde her gün anksiyetem yüzünden kalbimden oluyorum çünkü ÇOK BÜYÜK bir sorumluluk. sevgilimle 21 yaşında tanıştım 22den sonra sevgili oldum. onunla aynı evde de yaşadım kendi evime çıkıp ev sorumluluğu okul ve işi de yürüttüm ama yine de kendime güvenemiyorum üstlelik ben 24 olacağım ve evet hala onu beğeniyorum hatta ona olan sevgim daha da arttı ama bir kere okulun bitmesine daha çok var. Aileniz size para gönderecek mi evlendiğiniz için? düğün masrafları var öyle şeylerden masraf çıkıyor ki örneği çeyiz alacak paranız var mı? aileniz bunu kabul eder mi? çeyiz deyip geçmeyin bir tabak bir küçük ev aletleri için kafadan 50 bini sayın. Bir arkadaşım evlenme aşamasında o çeyiz düzüyor aldığı beyaz eşya vs toplam 120 bin tuttu hala bitmedi ihtiyaçları. Sıfırdan ev kurmak zor. Eşyalı eve geçerim ederim demeyin bu şuan sizi mutlu eder ama sonrası etmez. Bakın sadece maddi yükümlülüğü bu maneviye girmiyorum. 25 yaşında ne kadar çalıştı ne birikimi yaptı? borç yapacaksınız borçla eğitim nasıl yürüyecek? ben de mesleğim olmasına rağmen evlenince işsiz kalacağım muhtemelen ve sürekli bu konu içime dert oluyor bir şekilde birine muhtaç olacağım yeri geliyor anne babamızdan para istemek sıkıntıyken onları doğduğumuzdan beri tanıyorken evlendiğimiz insan ne kadar yakın olursa olsun ilk zamanlar sıkıntı yaşarız. Hadi evleniyoruz diyip evlenmek de imkansız gibi. Düğün salonu 150 binlerde tamam nikah yaptın yaşın ilerledi ve bu şekilde evlenip pişman olan çok kadın var. Önce okulunu bitirmeye çalış ne okuyorsun bilmiyorum ama 4 sene var okulu mu uzattın tıp mı okuyorsun?

İyi , adam zaten arasıra geliyormuş yanına birkaç gün evcilik oynuyormussunuz. Ne güzel düzenin var. Neden bozasin ki?
Benim okurken evlenen en az 15 arkadaşım var. Hayat onları öyle yormus ki hepimiz otuzlarin başlarındayiz ama onlar teyze gibi duruyor.
Evlilik Rio karnavalı değil , bir ton sorumluluk gerektiren, diplomasi becerisi gerektiren, kötü insanlara çarparsan çok yipranacagin bir süreç. Bir de "evli kadın" olmanın bir görünmez prangasi olacak. Mesela proje yaparken biz bir grup geceyarisina kadar Ayşe Fatma İsmail hasan bir odada çalışır, sonra çıkıp çay bahçesinde çay içer geyik yapar evlere dagilirdik. Ama içimizden birisi evli olsa ister istemez bu gruba katılamazdi, çünkü "evli olmak" ile kızlı erkekli gece yarisina kadar durmak bağdaşmayan bir şey
Ayrıca sıklıkla kizkiza yatıya kalinirdi. Üniversitemin en güzel anları bu geceler. Ama evli bir kadın olarak kocani bırakıp gitmek .. yani davet bile edilmezsin sanıyorum.
Gezilere tek gitsen bir iki neyse, göze batar.
Yarın bir gün Erasmus kazandan bir koca dönem kocani bırakıp gidemezsin.
Sen mezun olasiya kocan 30 yaşında olacak, o ve ailesi sana bebek baskısı yapabilir, bu nedenle işe girmeden bebek sahibi olup ise girişini yıllarca geciktirebilirsin...
Ne bileyim, dertsiz başa dert
Sifir sorumlulukla bu kadar mutlusun. İki aile artı ev gecindirme sorumluluğu gelincr sırtına bu kadar mutlu olamazsin. Kendi paranı kazanmiyorsun bile. ailen harçlık yollasa kocanın agrina gider (ki evli kadına para yardımı yapmak mantıklı değil) , kocanın eline baksan bir süre sonra bazı şeyler seni üzebilir.
Calisayim desen hem bölümün zor. Hem de okul+parttime iş eve geceyarilari gelmen gerekir. Evli bir kadın için bu da uygun degil. Mecbur kocanin eline bakmaya devam.
Bırak gencligini yasa, deli misin?
Zaten ilişkiniz devam ederse evlenirsiniz. Bu güzel sevgililik günlerini ziyan etmeye gerek var mı?

aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor
Bir de bu cumelyi adam mı kurdu?
Güzel bir bolum kazanmışsin, kazanana kadar neler çekmişsin.
Adam da lütfedip "okumak istersen oku" mu dedi????
Bence adam sandığın kadar harika biri değil ama sen göremeyecek, işaretleri okuyamayacak kadar toysun

Hatta bir de okulu dondurduktan sonra geri dönen kadınlar vardı yıllar sonra.Evlenmiş,okulu bırakmış,sonra ayrılmış,tekrar okula dönmüş.Çok pişmanlardı.Tekrar dönmek,derslere alışmak çok zordu onlar için.Akranları yoktu,çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışıyorlardı.Bence iyi düşünün.Evlilik ev arkadaşı olmak gibi bir şey değil.

Bu arada ben de az daha 23 yaşında erken bir evlilik yapacaktım. Hayatımdaki adam atanmis, çocukları çok seven - ilkokul öğretmeni, beni devamlı 'ben zaten eve erken geliyorum. Sen kahvaltıyı hazırlarsin, ben o bol vakitte evi temizler yemek yaparım. detaylı temizliği de beraber yapariz' diye manipüle eden, beraber English home tarzı çeyiz magazalairni gezmekten zevk alan, bana oralardan kalpli yumurta şekillendirici faaln hediye eden (cringe selalesi :KK53: ), çalıştıgi mezradan yanıma gelmek için her ay otostopla köye, minibüsle ilçeye, otobüsle şehre,havasla uçağa,havasla otogara,otobüsle Sehrime,minibüsle evime gelir , onda da sabahları çiçek alır, salatalıkları kalp şeklinde dilimler, kahvaltı hazırlar, beni böyle uyandırırdi. Öyle harika sevgili. Hatta bir anlaşma imzalamıştık sevgili olmadan önce. 'bir gün çık, memnun kalırsan bir gün daha çıkarsın, memnun kalmazsan at git' falan diye 😂😂😂 adamın ailesiyle bile tanışmıştım,o da benim babamla tanışmıştı.
E ne oldu? Adamin yaptığı love bombingmis. Ama ben hayatın başında, saf, manipülasyonu açık bir kız olduğum için bunu "aşk" diye yorumlamisim. Bir sure sonra ben ona bağımlı hale gelince adam normal bir insana döndü. Sonra da bir yalanını yakalayip ayrıldım.
Ayrılınca hem çok üzüldüm hem de üstümden öyle büyük yük kalktı ki, o an bunu hissettim.
Çünkü az kaldi okul biter bitmez evlenecektim. Eminim ayrılmasak evlensem her fırsatta yasayamadigim gençliğim aklıma gelecekti 😅
Ayrıldım mutlu muyum?
Çok mutluyum çünkü hayatıma daha çok sevdiğim insanlar girdi, kendi parami kazandım, ülke ülke gezip harcadım, gittiğim ülkelerde romantizm dolu günler geçirdim, defalarca kalbim attı, yeri geldi üç kuruş Parama güvenip sorumsuzca istifa ettim ... Sıfır sorumluluk çok mutlu bir hayatim var.
31 yaşındayım ve kendimi daha yeni yeni evlilige hazir hissediyorum. Çünkü gençliğime doydum yani. 20lerimi kana kana yaşadım. Artık bu defteri kapatıp kendim kadar başkalarını da düşüneceğim, sorumluluk sahibi bir hayata geçebilirim.
Bence sen de gaza gelme.
Adam tabii ki evlenmek ister. Hele de ailen sana maddi yardım yapmaya devam ederse adamın bu işten zararlı çıkacak en kötü şeyi yok. Ergen gibi ayda bir yalvara yalvara bir şey yaşayacağına evde onu bekleyen mis gibi karısı olacak. Bir erkek başka ne ister 😂 ev mev de düzmeye gerek yok, öğrenci olduğunuz için belki adamın bekar evine geçeceksiniz,belki öğrenci evinden hallice bir ev tutacaksınız.
Evlilik TCde kadının sırtına yük.
Sen adamın arzusunu isteğini değil, kendini düşün. Ama hülyalara da kapılma. Gerçek hayat ve romatizm birbirinden farklı seylerdir

Okurken evlilik herkesin kendi şartlarına göre değerlendirdirilmesi gereken bir konu.
Arkadaşlarımdan okurken evlenen çok oldu. Bir çift hariç hepsi çok mutlular. Mutsuz olan çiftin zaten anlaşamayacakları aşikardı söyledik ama anlamadılar. Onlar 30 yaşlarında olsa da anlaşamazlardı yani.
İyi irdelemek bakmak lazım. Karakterler, beklentiler çok önemli.

Asla evlenme derim 20 yaş ile 25 yaş arasında dağlar kadar fark vardır. Sevgililik ve evlilik farklı olaylar her şey zamanında güzel. Mesleğini elinde almadan da bu konuları düşünme bile bence önce kadın meslek edinmeli.

bana oralardan kalpli yumurta şekillendirici faaln hediye eden (cringe selalesi :KK53: ),
Çok güldüm.Ben 23 yıldır hala rafadan ayarını tutturamadım.Ben yapsam kesin şekillendiricinin dışına çıkardı
Haklısınız.Tc de evlilik Türk kadınları için yük.

Eklentiler

• 108ADADE-6837-4E87-A116-32258FBC85F2.webp
    108ADADE-6837-4E87-A116-32258FBC85F2.webp
    2,4 KB · Görüntüleme: 33
ben erken yaşta evlenip de iyi ki erken yaşta evlenmişim diyeni hiç duymadım. eşinden memnun olanlar ve tekrar olsa yine aynı kişiyle evlenirim diyenler dahi keşke bu kadar erken evlenmeseydim diyor.

ki bence de 20 yaş evlilik için epey ufak bir yaş insan kendini bile yeni yeni tanıyor o yaşlarda

30 yaşından önce evliliği tasvip etmiyorum her 2 taraf içinde ne istediğine karar verdikten sonra evlenmeli Ya da evlenmemeli bu yüzden 30 u geçmeden kimse evlenmesin.

Sonra gençliğimi yaşayamadım eşim cocuklar yüzünden rererö muhabbeti yapılıyor eğer evlilikten yüzü gülmezse tarafların

20 yaşında ne evliliği? Okul bitip çalışma hayatına atılmadan kimse evlenmemeli bence. Büyüdüğünüzde anlayacaksınız ki 20 yaşındaki sizle 25 yaşındaki siz arasında dağlar kadar fark var. Karakter, hayat düzeni belli bir yaşta oturuyor. 20 yaşında aşkından öldüğüm bir sevgilim vardı, o 24 yaşındaydı. Okulu bitince askere gidecekti nişan yapacaktık. Pat diye beni terketti. Ne ağladım var ya şimdi diyorum Allah ondan razı olsun. O dönemki benle şimdiki ben asla bir değiliz. Evlensem yürümezdi muhtemelen. Siz önce erkek arkadaşınızı tanıyın 1-2 gün aynı evde kalmakla bir ömür kalmak aynı şey değil. Yarın bana 1-2 gün misafir gelin bakın nasıl dünyanın en iyi insanı oluyorum ama temelli yaşayalım asıl hareketlerim o zaman çıkar ortaya. Kendi paranızı kazanmayı, harcamayı deneyimleyin önce sonra hala evlenmek istiyorsanız evlenirsiniz

Sakın evlenme deli misin?? Ben 20 yaşında evlenseydim şimdi ismi lazım değil bir karadeniz şehrinde o zamanki sevgilimin cazgır anasına ve ataerkil ailesine hizmet ediyor olurdum. Şu anki eşimle 21 yaşında tanıştım çünkü. 26 yaşında da evlendim. İlk evlendiğimizde inanamıyordum, ben kendim çocuk gibi hissediyordum ne ara büyüdüm de evlendim dedim. Gez toz hayatını yaşa, her şeye doy. Şimdi bulduğun erkek gibisini bi daha bulamam falan diye düşünüyorsan bulunuyor canım daha iyisi bulunuyor. Sakın bu hatayı yapma!!!

Back
X