Genç yaşta evlilik ?

30 yaşından önce evliliği tasvip etmiyorum her 2 taraf içinde ne istediğine karar verdikten sonra evlenmeli Ya da evlenmemeli bu yüzden 30 u geçmeden kimse evlenmesin.

Sonra gençliğimi yaşayamadım eşim cocuklar yüzünden rererö muhabbeti yapılıyor eğer evlilikten yüzü gülmezse tarafların
Şu hayata bir daha gelsem 30 dan önce asla evlenmezdim. Bizi meslek sahibi olmadan sakın evlenme diye tembihlemişlerdi doğru ancak eksik. Meslek sahibi olduktan sonra da birkaç sene geçmeli bence. Maddi bilinci oturtabilmek ve o keyfi tek başına sürebilmek icin.

Uzun süreli bir ilişkim vardı 25 yaşında evlendik. 10 yıl boyunca ilişkimizi de okulumuz bitsin, kendi hayatımızı kuralım diye bekledik. Biz evlenirken ailelerimiz çok mutluydu, herkes çok mutluydu. Bu evliliğimize de yansıdı haliyle. Sürekli normal hayat akışında çekiştirilmeyen bir evliliğimiz var. Ama bunu 22 yaşında evleneceğim deseydim, annem karşı çıkar, eşimin ailesi delirdiğimizi düşünürdü. İşler biraz garipleşirdi. Erken evlenmekte sorun yok bence 25 yaşta o dönem benim için çok erkendi. Ama işimiz gücümüz vardı, hayatımızı kurmuştuk.

O yüzden lütfen okulun bitmesini bekleyin, bu sırada sevgiliniz yatırım yapsın, siz çok iyi bir iş için stajdır okuldur kovalayın.

Ya size böyle bir şey yaşattırıldığı için çok üzüldüm gerçekten karaktersiz bir insanmış verdiğiniz emeklere yazık olmuş… yaşadığınız deneyimi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim ama 15 yıl geçirmişsiniz o dönemde terk edilneden önce bir pişmanlığınız var mıydı erken evlendiğinizi düşündünüz mü evlendikten sonra okula devam ettiniz mi
Terk edilmeden önce bir pişmanlığım yoktu çünkü o hayata alışmıştım. Başka bir hayat düşünmüyordum. 15 sene emek vermişim onu yıkmayı aklımın ucundan geçirmiyordun. Boşandıktan sonra da sudan çıkmış balığa döndüm. Kendime ait banka hesabım bile yoktu. Evlendikten sonra okula devam ettim. Yüksek lisansta yaptım ama benim bölümün kolaydı. Özel üniversitede iletişim fakültesindeydim. Zor bir bölüm olsaydı ikisini bir arada götüremezdim. Neden erken evlendik? Aşıktık. Hep öyle gider sandık. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

24 yaşında evlendim . 12 yıllık evliyim. Mutlu bir evliligim var.
Erken evlenmemizin mantığı aynıydı. Daha çok beraber oluruz vs.
Mutluyuz ama öyle basit değil evlilik. Gerçekten sorumluluk. Ev işleri, akraba iliskileri vs .
Ayrıca maddiyata zorluyor.
20 yaşında asla evlenmezdim

Evlenme olayi " ben yaptim oldu sen de yap" denilecek bir şey değil. Herkesin hayati ve zamani o kadar başka ki...

Ama yine de genelleyerek yorumlarsam eger imkan varsa birlikte yaşamayi deneyebilirsiniz.

Beraber yaşarken de kazayla bebek olabilir...
Gençlerin aynı evde yaşama hayranlığını anlayamıyorum. O yaşta özgür olmak gibisi yok. 😄

Oyle dusunursek beraber yaşamiyorken de kazayla bebek olabilir.
Bu durumda evlilik öncesi kimse sevişmemeli, eee erken evlilikte yapmamak lazim. En az 30-35 yaşa kadar beklemek olur bu da... Hoof cok zor. 😁😁😁

merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Tabiki okulunu bitirmeden adim atma. Hayatin kararır söyleyeyim sana. Bir de istemsiz gebeliknolursa bitti zaten. Hem belki ayrilacaksın ne belli yani

Evet aslında bir yılda bile büyük değişiklik gösteren çağlardayım. Şu an hayatımda olmasını istediğim kişi kesinlikle o istediğim kişi profilini tamamen o tamamlıyor ama zamanla her şeyin tamamıyla oturmasını beklemek sanırım en iyisi teşekkürler değerli yorumunuz için :)
20 yaşındaymışsınız, erkek arkadaşınızı ne kadardır tanıyorsunuz da karakterine bukadar kefil olabiliyorsunuz? Kendiniz söylüyorsunuz bir yılda ben bile çok değişirim diye, siz değişirken adam yerinde mi sayacak?

Haklısınız teşekkür ederim sizlere de yorumunuz için 🙏🏽 ama bir sorum olacam haddimi aşıyorsam kusura bakmayın sadece merak ediyorum sorduğum sorulara yönelik örnek bir hayat yaşadığınız için.. okulu bitirmeden mi evlendiniz ve genelde ekonomiye bağlı bir yorum yazdığınız için ikinci sorum da eşinizle maddi özgürlükten yana mı sorun yaşadınız bu dönemde
İkimizde üniversite okuyorduk benim alttan derslerim vardı o mezun oluyordu eşim tarafi beklemeye gerek yok hemen düğün olsun dedi ve mezun olamadan evlendim..maddi yönden şükür sıkıntımız yok..şimdiki aklım olsa asgari ücretle de çalışsam kendi kazandığım parayla gezip tozmak yiyip içmek isterdim eşimle de geziyorum ama emin olun kız kıza arkadaşlarla gezip tozmak başka oluyor..özgürlük, minimum sorumluluk vs bambaşka yani acele etme şuan çok küçüksün

merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Cnm ben boyle bir tecrube edinmedim kafat size tavsiyem calistiktan sonra evlenin cunku is hayati hem sizi hem sizin calismaniz eşinizi degistirebilir. Bunlar tabii varsayım. Hersy cok guzelde olabilr esinizin durumu iyi ise siz okulunuza devam ederken maddi anlamda ve manevi olark sorun olmayacagina emin iseniz belki iki yil sonra olabilir. İnsan otuzdan sonra kolay kolay degismiyor oncesi bir senen digerini tutmuyor heleki senin gibi cok gencken her sene bir sene onceki aklini begenmiyorsun. Oyuzden biraz daha tecrubelenin ve dugun bilezikleri yerine aksiliklerle basa cikabilecek bilezikler takinin.

Sevgiliniz ya yangindan mal kaciriyor yani kendisinde sizin henuz goremediginiz bir eksiklik var, ya da evlenmeden olmaz dediniz diye evlenme teklifi etti. Ucuncu ihtimal ise ayni evde yasariz maddi manevi rahat ederiz mantigiyla evlenme teklifi etmis olmasi. Her uc ihtimal de sonunda bosanmayla sonuclanacak. Eger ailelerden gizli evleniriz anlasamazsak hemen bosaniveririz problem degil diyorsaniz yapin. Ben erkek arkadasimla 23 yasimda cikmaya basladim 32 yasimda evlendim. 23 yasinda evlenseydim cok heyecanli ve mutlu sekilde asik olarak evlenecektim. 32 yasinda iliskimiz eskidi ve evlilik gunumuzde de hic mutlu hissetmedim. Bazi seyler zamaninda heyecanli ve guzel oluyor. Ama, keske daha erken evlenseydik der misin diye sorarsan asla. Evliligimden cok memnunum ama sosyalligim ve ozgurlugum tamamen elimden gitti. (Erkek) arkadasim dogru durust kalmadi evliyim diye mesafeli oldu erkekler. Ben hep esime bagli yasamaya basladim. Bekarligin iyi yani ise kendime guvenim gelisti erkek arkadasimdan uzakta yasadigim yillarda. Kendi basima nasil hayat kurabilirim cevre olusturabilirim ogrendim. Hayatimin merkezine kendimi koydum. Eger 20lerimde evlenseydim cok farkli bir insan olurdum.

Ne kadar sürelik bi ilişkiniz var. Bence olabilir bir şey. Ben de eşimle okurken evlendim ve hala okuyorum. Örnek olması açısından youtube da yaşar nurullah ve rabia var. Tıp okurken evlendiler. Fakat kendinizden emin olmadan çıkmayın bu yola. İyice düşünün. Ama olmayacak bi şey değil. Karşıdaki kişi ve ailesiyle de çok alakası var.

Bir kere henüz çok küçüksün. Evet o yaşlardayken insan “ben büyüdüm kocaman insan oldum” triplerine giriyor ama önünde kocaman bir ömür var. Okulun, eğitimin bitmiş değil. Elin ekmek tutmuyor. Evlensen aileler sizin yerinize her şeyin kararını verecek hayatlarınıza dahil olup cebinize habire harçlık sıkıştıracaklar çünkü kendinize ait maddi gelirleriniz yok. Evlilik sorumluluk ister okuldaki derslerine odaklanamazsın. Şimdi eğlenceli gibi geliyor ama yaşıtlarının, okul arkadaşlarının hepsi bekar olduğu için birkaç sene sonra evlilikten çok sıkılıp bekar hayatına özeneceksin. Evlenince herkes “çocuk yok mu” diye bunaltacak, bu genç yaşlarında kariyerin bitecek. Boşanma süreci yaşasan bu yaşlarında böyle bir durumu psikolojin kaldırmayacak. Yani asla ve asla düşünme derim. Okulun bitsin, işin gücün sağlamlaşsın o zaman yine gözden geçirirsin. 20 li yaşların başında hayat toz pembe görünüyor belki yaşın büyüyünce hayatındaki insanla anlaşamadığını bile göreceksin. Lütfen girme bu toplara şimdiden.

Back
X