- 3 Şubat 2018
- 25.755
- 110.825
- 598
Şöyle söyleyeyim “okumanı sorun etmem” diye sana güvence vermeye çalışıyorsa bunu bir ihtimal olarak görüyor demektir. Yani bunun aklına bile gelmemesi lazım.Aslında yanlış aktarmışım okumamı sorun eden biri olmayacağını her şeyde yardımcı olabileceğini ve destek çıkacağını belirtmek istedim yoksa tabii ki benim okuyup okumamam onun tercihi söz konusu olamaz aksine beni bunun için destekleyen her şeyde arkamda duran biridir hakkını yiyemem.
Orası gerçekten çok karışık ve uzun başka bir konu açabilirim ilerde şu an nasıl özetleyebileceğimi bilemedim
O kadar doğru bi bir yorum ki.Şöyle söyleyeyim “okumanı sorun etmem” diye sana güvence vermeye çalışıyorsa bunu bir ihtimal olarak görüyor demektir. Yani bunun aklına bile gelmemesi lazım.
Mesela herhangi bir eş adayı “merak etme seni dövmem” dese, anlarım ki böyle bir ihtimali düşünmüş kafasında.
20 yaşındaki hevesi, eminliği, inancı anlayabiliyorum. Öyle “evlenmeden belli olmaz” diyen biri de değilim, ama yaşın çok küçük. Şimdi sana öyle gelmiyor ama öyle.
Sebep ne olursa olsun, evlenmezsen arana soğukluk gireceğinden endişe ediyorsan, zaten evlenme. Bakalım girecek mi soğukluk? Öyle kolay soğukluk giriyorsa, ömrünün baharında evlenmeye değmez.
Ablacım eğer can güvenliği vb gibi bir sorun yoksa (Allah korusun) bence biraz daha düşün erken evlilik zor bir durum hele okurken çok daha zormerhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Canım benim ben 25 yaşındayım Cok bı fark yok aramızda belki ama Beş yıl oncesine baktığım zaman ki düşüncelerim fikirlerim O kadar masum ve safça ki değişken ki.. bırak beş yılı insanın her altı ayda bir yılda da olsa fikirleri değişir. Çok erken ve daha çok yolunun basindasin. Burda yazılan ben erken evlendim mutluyum sözlerine kulak asmamani öneririm çünkü onların zamaniyla şuan ki zaman bir degil. Çünkü sorumluluklar ve erkekler şu dönemde çok daha geç olgunlasiyor kabul etmeseler de. Dediğim gibi daha çok yolun basindasin birlikte yasabilirsen yasa evlilik olmadan hayatının hatasını yaparsın önün açıkken kendi ellerinle kapatma. Erkekler iyiyken iyidir kotuyken senden kötüsü yoktur ve herhangi bir değişiklikte seni tamamen saf dışı bırakır hayatını onların eline bırakma lutfenmerhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
Yasin kucuk , emin ol 25 ten sonra fikirlerin değişecektir.merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
Aynen , çok güzel yorumlar yapıyorlar lütfen dikkate al. Sonra pişman olmaSevgiliyken ayni evde yasamakla evlendikten sonra ayni evde olmak ayni degil. Buda toplum yapisiyla alakali. Kaynana, kayinpeder ziyaretleri, misafirler, ev gormeye gelenler olacak. Buzluga borek at, bilmem kimi kahvaltiya cagir, iş bitmiyor yani.
Ikincisi ise 20 yasinda hayatta evlenmezdim. Ben evlenmeden once hem kadinin hem erkegin birseylere doymuş olmasi gerektigine inaniyorum. Gezecek, görecek, ozgurlugun, cebindeki parayi gönlünce harcamanin tadina bakacak sonra evlenecek.
Birde isin ekonomik ozgurluk kismi var. Üniversite hayatin en eglenceli zamanlari doya doya okuyun, mesleginizi elinize alın, oyle evlenin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?