Genç yaşta evlilik ?

zeyneps9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2023
10
-7
1
merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz

merhaba arkadaşlar, umarım bunu okuyan herkes iyidir ben konuları okumaya hep kafa dağıtmak için girer okurum bugün de ben bir konu açmak istedim durumu belki daha sonra uzun uzun anlatırım ama sizden akıl almaya geldim. 20 yaşındayım 25 yaşında bir erkek arkadaşım var normalde hiç erken evliliği düşünen biri değilim okulum bitmeden de düşünmezdim ama bazı durumlardan düşünmeye başladım iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum üniversitemin bitmesine 4
yılım daha var şimdi soruyorum genç yaşta evleneniniz var mı aramızda okulu bitmeden ? yaşadığı sorunlar nelerdi pişman oldular mı ?evliyken okula giden var mı ? ve mezun olan süreçler nasıldı mutlu musunuz ? Biraz sohbet edelim benle paylaşmanızı isterim bu arada soracak olursanız erkek arkadaşımla gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var bir kaç gün zaar zor ayarlayıp aynı evde kalabildiğimiz günler oldu gerçekten benden daha hamarattır ev işlerinde yemek konusunda ve öyle ataerkil biri değil gerçekten evlensek ev arkadaşı gibi oluruz eğlenir gezeriz her şeyi beraber yaşarız. Bunu ertelemek ya da uzatmak istemiyorum araya mesafe girsin istemiyorum o yüzden evliliği kafamda düşünmeye başladım onu aklıma sokan da erkek arkadaşım aslında okumak istersen okulunu bitirirsin evliykende sorun olmaz diyor beraber yaşamak istiyoruz
4 yıl daha var gibi bir tabir kullandığın için tıp/diş gibi bir bölüm okuyorsun. Lütfen bir abla tavsiyesi oku gez gençliğini yaşa. Hatta mesleğini al eline çalış paranı kazan... En güzel zamanların. Öyle 2-3 gün birlikte kalınca aaa ne güzel herşey deme.
Tamam sevmek sevilmek çok güzel ama evlilik öyle hem okurum gezerim kocam hamarat demekle olmuyor. Pembiş gözlüklerini bir tarafa bırak. Okul bulaşık çamaşır misafir ağırlama temizlik bir de üstüne çocuk... O zaman okulun da hayal olur. Ablacım kendine bir iğne batır ve rüyadan uyan lütfen.

Evlenseniz, maddi durumlarınız nasıl olacak? Senin ailen zengin mi? Sen çalışmayıp, okurken kocanın eline mi bakacaksın yoksa ailen para verir mi?

Sevgiliyken ayni evde yasamakla evlendikten sonra ayni evde olmak ayni degil. Buda toplum yapisiyla alakali. Kaynana, kayinpeder ziyaretleri, misafirler, ev gormeye gelenler olacak. Buzluga borek at, bilmem kimi kahvaltiya cagir, iş bitmiyor yani.
Ikincisi ise 20 yasinda hayatta evlenmezdim. Ben evlenmeden once hem kadinin hem erkegin birseylere doymuş olmasi gerektigine inaniyorum. Gezecek, görecek, ozgurlugun, cebindeki parayi gönlünce harcamanin tadina bakacak sonra evlenecek.
Birde isin ekonomik ozgurluk kismi var. Üniversite hayatin en eglenceli zamanlari doya doya okuyun, mesleginizi elinize alın, oyle evlenin.

Senin yaşlarında evlendim 8 yıllık evli bir ablan olarak yazıyorum EVLENME sakın hayatının hatası olur ne güzel okuyorsun iyi bir mesleğin olacakmış paranı kazan istediğin gibi harca çar cur et kimseye hesap vermeden gez toz 30 yaşına geldiğinde evliliğin ne demek olduğunu nasıl bir sorumluluk olduğunu anlayacaksın ve doğru zamanda doğru kişiyi bulmuş olma olasılığın kat kat artmış olacak

eşimle 17 yaşında tanıştım. 25'te evlendim, bir gün pişman olmadım. çalışmaya başladıktan sonr özellikle kendime zaman verdim yetişkin hayatına adapte olabilecek miyim diye. benden tavsiye sakınn böyle bir şey yapma. okurken arkadasların gezip tozarken sen eşim evde diyip onu yalnız bırakmamak icin bile olsa dönmek zorunda kalacaksın. hep bi sorumluluk hep bir plan. oysa hayatını en güzel yıllarındasın. erkek arkadasınla ilişkinin belki yıllar sürer ama sen mutlaka çok değişirsin fikirlerin isteklerin kişiliğin.. 20 yaşımı anımsadığımda üniversitedeki dersinden çıkmış vapura atlayıp arkadaslarıyla doyasıya eğlenmeye gülmeye giden bir kızı görüyorum, inan bana şu an yanımdaki eşime kucağımdaki bebeğime gülümseyebiliyorsam 20 yaşımdaki halime o özgür hayatı yaşatabildiğim içindir.

4 yıl daha var gibi bir tabir kullandığın için tıp/diş gibi bir bölüm okuyorsun. Lütfen bir abla tavsiyesi oku gez gençliğini yaşa. Hatta mesleğini al eline çalış paranı kazan... En güzel zamanların. Öyle 2-3 gün birlikte kalınca aaa ne güzel herşey deme.
Tamam sevmek sevilmek çok güzel ama evlilik öyle hem okurum gezerim kocam hamarat demekle olmuyor. Pembiş gözlüklerini bir tarafa bırak. Okul bulaşık çamaşır misafir ağırlama temizlik bir de üstüne çocuk... O zaman okulun da hayal olur. Ablacım kendine bir iğne batır ve rüyadan uyan lütfen.
Evet ablacığım haklısın güzel tavsiyen için teşekkür ederim 🙏🏽 evlilik bambaşka bir sorumluluk o kadar basit değil zaten evlilik için de açıkcası hazır hisettmiyorum psikolojik olarak böyle bi durum anca en erken 2 yıl sonrası için sordum ama o da erken bir yaş tabii

eşimle 17 yaşında tanıştım. 25'te evlendim, bir gün pişman olmadım. çalışmaya başladıktan sonr özellikle kendime zaman verdim yetişkin hayatına adapte olabilecek miyim diye. benden tavsiye sakınn böyle bir şey yapma. okurken arkadasların gezip tozarken sen eşim evde diyip onu yalnız bırakmamak icin bile olsa dönmek zorunda kalacaksın. hep bi sorumluluk hep bir plan. oysa hayatını en güzel yıllarındasın. erkek arkadasınla ilişkinin belki yıllar sürer ama sen mutlaka çok değişirsin fikirlerin isteklerin kişiliğin.. 20 yaşımı anımsadığımda üniversitedeki dersinden çıkmış vapura atlayıp arkadaslarıyla doyasıya eğlenmeye gülmeye giden bir kızı görüyorum, inan bana şu an yanımdaki eşime kucağımdaki bebeğime gülümseyebiliyorsam 20 yaşımdaki halime o özgür hayatı yaşatabildiğim içindir.
Çok haklısınız güzel yorumunuz için teşekkür ederim en iyisi bence de okul bittikten sonra evlenmek ben de büyük ihtimalle 24-25 yaşlarımda bitireceğim o zamanlar şimdiden daha sağlam olacağı kesin

Ben üniversite son da evlendim, 22 yaşındaydım. 14 yıllık evliyim İyiki evlenmişim.
Burada evleneceğiniz kişinin karakteri çok önemli, evlenince insanlar değişir ama bu iyi yönde de olabilir tabii. Benim eşimde değişti ama hiç beklemediğim kadar çok iyi yönde oldu bu.
Biraz sürpriz bir durum malesef kapalı bir kutu, evlenmeden bunu bilemezsiniz.

20de evlendim çokta pişmanım. Hea bizimkilere kalsa 16da evlendirirlerdi. Bi kadın bence 25ini geçmeli evlenmek için. Okadar farklı görüşlerin oluyorki. 5 yıl arayla ne değişir. Çoooook şey değişir. Herşey değişir.Fikirler hayaller amaçlar. Ben bunun nesini sevmişim işte cahillik diyiveriyorsun

Senin yaşlarında evlendim 8 yıllık evli bir ablan olarak yazıyorum EVLENME sakın hayatının hatası olur ne güzel okuyorsun iyi bir mesleğin olacakmış paranı kazan istediğin gibi harca çar cur et kimseye hesap vermeden gez toz 30 yaşına geldiğinde evliliğin ne demek olduğunu nasıl bir sorumluluk olduğunu anlayacaksın ve doğru zamanda doğru kişiyi bulmuş olma olasılığın kat kat artmış olaca
Haklısınız teşekkür ederim sizlere de yorumunuz için 🙏🏽 ama bir sorum olacam haddimi aşıyorsam kusura bakmayın sadece merak ediyorum sorduğum sorulara yönelik örnek bir hayat yaşadığınız için.. okulu bitirmeden mi evlendiniz ve genelde ekonomiye bağlı bir yorum yazdığınız için ikinci sorum da eşinizle maddi özgürlükten yana mı sorun yaşadınız bu dönemde

Ben üniversite son da evlendim, 22 yaşındaydım. 14 yıllık evliyim İyiki evlenmişim.
Burada evleneceğiniz kişinin karakteri çok önemli, evlenince insanlar değişir ama bu iyi yönde de olabilir tabii. Benim eşimde değişti ama hiç beklemediğim kadar çok iyi yönde oldu bu.
Biraz sürpriz bir durum malesef kapalı bir kutu, evlenmeden bunu bilemezsiniz.
Kesinlikle öyle ama benimde erkek arkadaşımın karakterinden yana bir şüphem yok ayrıca güzel ilişkiniz ve evliliğiniz olduğu için de çok sevindim allah mutluluğunuzu daim etsin ve sanırım üniversite sonda evlenmek üniversitenin ortasında ya da başında evlenmekten daha iyi ve garanti gibi duruyor ben 24 yaşımda olduğumda üniversite sonda olurum gibi duruyor. Üniversite sonda evlendiğinizde okul ve evlilik hayatı ikisi nasıl geçti sizin için ?

20de evlendim çokta pişmanım. Hea bizimkilere kalsa 16da evlendirirlerdi. Bi kadın bence 25ini geçmeli evlenmek için. Okadar farklı görüşlerin oluyorki. 5 yıl arayla ne değişir. Çoooook şey değişir. Herşey değişir.Fikirler hayaller amaçlar. Ben bunun nesini sevmişim işte cahillik diyiveriyorsun
Çok üzüldüm pişmanlık yaşadığınız için yine de 16 yaşından evlenmekten daha iyiymiş en azından buna sevindim🙏🏽 çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Okurken evlenmek belki bazı şartlarda anlaşılabilir ama “okumak istersen, sorun olmaz” diyen bir erkekle sakın ama sakın evlenme. Hadsizlik cicim ayında başlamış.

Çok büyük hata olur. Niye soğukluk giriyor evlenmeyince?

Okurken evlenmek belki bazı şartlarda anlaşılabilir ama “okumak istersen, sorun olmaz” diyen bir erkekle sakın ama sakın evlenme. Hadsizlik cicim ayında başlamış.

Çok büyük hata olur. Niye soğukluk giriyor evlenmeyince?
Aslında yanlış aktarmışım okumamı sorun eden biri olmayacağını her şeyde yardımcı olabileceğini ve destek çıkacağını belirtmek istedim yoksa tabii ki benim okuyup okumamam onun tercihi söz konusu olamaz aksine beni bunun için destekleyen her şeyde arkamda duran biridir hakkını yiyemem.

Orası gerçekten çok karışık ve uzun başka bir konu açabilirim ilerde şu an nasıl özetleyebileceğimi bilemedim

Üniversite 1’de evlendim 20 yaşındayken. Hayatımdaki en büyük pişmanlığımdır. 15 senenin sonunda terk edildim. Tabii her erkek benim ilk eşim kadar karaktersiz değildir. Sırf İsviçre’de yaşamak için beni sildi.
Ev işlerinde filan zorlanmamıştım. Benim okuduğum bölüm kolaydı. İnsanlar zamanla değişiyor. Evlilik uzun bir maraton. Daha hayatı öğrenip, bilinçli yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Bence evlenmek için en az 25 yaş.Çünkü 20 yaşla 25 yaşın düşünceleri,dünya görüşü birbirini tutmayabiliyor.
Kişiliğin oturmadan kendi paranı kazanmadan evlenme.
Evet aslında bir yılda bile büyük değişiklik gösteren çağlardayım. Şu an hayatımda olmasını istediğim kişi kesinlikle o istediğim kişi profilini tamamen o tamamlıyor ama zamanla her şeyin tamamıyla oturmasını beklemek sanırım en iyisi teşekkürler değerli yorumunuz için :)

Üniversite 1’de evlendim 20 yaşındayken. Hayatımdaki en büyük pişmanlığımdır. 15 senenin sonunda terk edildim. Tabii her erkek benim ilk eşim kadar karaktersiz değildir. Sırf İsviçre’de yaşamak için beni sildi.
Ev işlerinde filan zorlanmamıştım. Benim okuduğum bölüm kolaydı. İnsanlar zamanla değişiyor. Evlilik uzun bir maraton. Daha hayatı öğrenip, bilinçli yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Ya size böyle bir şey yaşattırıldığı için çok üzüldüm gerçekten karaktersiz bir insanmış verdiğiniz emeklere yazık olmuş… yaşadığınız deneyimi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim ama 15 yıl geçirmişsiniz o dönemde terk edilneden önce bir pişmanlığınız var mıydı erken evlendiğinizi düşündünüz mü evlendikten sonra okula devam ettiniz mi

Back
X