Gençken Gezip Tozmalı Mı Yoksa Birikim Mi Yapmalı

Maasinin yarisiyla gez , yarısıyla birikim yap .
Birikimin de yarisini altın,yarisini temettu hissesi olarak biriktirmeni onerecegim . Ama borsayi arastir ogren once , ogrenene kadar altin olarak devam et
Temettü hissesi gerçekten çok mantıklı .

Borsayı öğrenmeden girme. İyice araştır öyle gir . Kısa vadeli al sat yapanlarda parayı batıran çok . Temettü vermeyi akışkanlık haline getiren köklü ve bacası tüten şirketleri araştır borsaya gireceksen . Yatırım tavsiyesi vermek yasak olmasaydı önerirdim birkaç hisse ama yasak söyleyemem .

Ben borsaya girmeden önce de her ay bir gram alır atardım kenara ama deli gibi de alışveriş yapardım gezerdim . İkisini aynı anda yapmak önemli

Güzel yazmışsınız çoğu genç ilerde iyi bir hayatım olsun diye ders çalıştı, çalıştık elimizde patladı. Bir akrabamız vardı tıpı kazandığında çok zengin olacağını düşünürdüm ilerde. Tvde gördüğümüz evlerde oturacağını falan ama şimdi orta halli evde kirada. Neyse en azından güzel bi arabası var. Şimdi ben orta halli bir araba almak için birikim yapıyorum ama yaptıkça arabalar artıyor peki ben araba alabilecek miyim?

100.000 bin takipciden ne kadar kazaniyor ve ne uzerine kurulu hesabı
Trendyoldan satış yapmakta o kadar kazandırıyor mu
Anne blogger 😂 çocuklarını paylaşıyor genel olarak, firmalarla anlaşma vs sağlıyor, ürün tanıtımı yapıyor, link veriyor. Trendyol evet kazandırıyor baya özellikle dikkat çeken ürünler satışa koyabilirseniz.

Bir başka tanıdığım yemeksepetinden döndürüyor kafesini, kadın resmen “yaa bana müşteri gelmesin zaten yemek sepeti yetiyor.” diyo. Az bütçeyle minik bi kafe açmışlar, salaş ama yemeksepetinden çok yoğun sipariş alıyorlarmış. Aslında para kazandıracak yol çok, ama girişimci olmak, kendine inanmak lazım. Valla söylüyorum ama ben bile üşeniyorum bu kadar hırslı olmaya 😂

merhabalar,

birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.

günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.

uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?

ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?
Herşey dahada kötüye gidiyor 🧐
Ben olsam 1+1 de olsa bir ev alırdım
Şu zamanda temel ihtiyaçlarımız lüks olmuşken 3 sene sonra kiralar 3000 olunca ne olacak elektrik, kira, ısınma masrafları bir kirayı harcarken ne yiyip ne gezmesi yani 😵

Evlenene kadar birikim yapmadım ben, gezdim güzel bir gençlik yaşadım. Şanslıydım belki eşim evlenmeden evini arabasını almıştı, takıların para olan kısmıyla da 2. arabamızı aldık. Şimdi yeni yeni birikim yapıyorum. Eşim ayrı yapıyor, ben kenarda ayrı biriktiriyorum. Ev almak bu devirde gerçekten çok zor ticaret vs yapmadıkça, memur da olsan özel sektör de de olsan, yüksek kazançlar elde etmiyorsan kredi’den başka çözüm göremiyorum ben. Onun da aylık ödemeleri vs. gerçekten zorlayıcı.

Cesaretin varsa influencer ol 😂 hepsi villaya yerleşiyor eninde sonunda 😂😂 yani komik; ama para sosyal medyada, ticaret vs yapmayacaksanız. Bir arkadaşım var, öyle çok büyük de değil hesabı 100.000 civarı ama o bile hatrı sayılır paralar kazanıyor. Youtube’da genç girişimcilerin vs videolarını izlemiştim, 20’li yaşlarda korkunç paralar kazananlar var trendyol üzerinden satış yaparak.

Yani biraz cesaret, biraz risk almadıkça kendi yağımızda kavrulan bizler için ekonomik dengeyi sağlamak zor, ama diğer yandan da bakıyorum; öyle paralar kazanılıyor ki; “neden olmasın?” demekten kendimi alamıyorum.
Öğrencilere okuyun diyesim gelmiyor onları gördükçe.
Nasıl o kadar paralar kazanılıyor şoktayım.
Şansları mi yaver gidiyor anlamadım.
Cidden para orada.
Bizler ancak gecimimizi sağlıyoruz.

Altin hesabı ac altin al karl marx gelecegi görmüş :KK76:yarisindan fazlasi altina gerisini yiii gitsin bidahami gelecen

Cidden para orada.
Onlar yeni bir meslek grubu😂 yukarı kaydır mesleği 😂😂😂

AyAynen öğrenciler de de heves çok ama işte işin rast gidecek herhalde.
Nasıl öyle meşhur oluyorlar?
Geçen instada biri önüme düştü, sayfasını inceledim; sadece gün içinde yaptığı yemek, temizlik, çocuk bakımını yayınlıyor. Villa pozları vermek yerine yer sofrası, ev halleri, bi kadın olarak eşiyle olan pürüzleri falan yayınlıyor. 1-2 yıl içinde baya takipçisi olmuş.kazanç elde ediyor. İnternet günlüğü yani. İnsanlar kendi hayatlarından parçalar buluyor sanırım 🤷‍♀️ İş arkımda 1 yıl boyunca emek verdi takipçi kastı baya malzeme aldı(çekim için) çocuklarıyla oyunlarını yada internet oyunları oynama videoları falan yayınladı yada animasyonlar yaptı 1 dk lık. (hedef kitli çocuklardı) İlk yıl geliştirmek için uğraştı. Kazanç yoktu. Şimdi aylık ortalama 10 kazanıyor ama takipçisi çok olmadığı halde. Düşün takipçisi çok olan nasıl villada kalmasın😂

merhabalar,

birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.

günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.

uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?

ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?
Her ay bir çeyrek al gerisini harca.
Ben gençken hiç biriktirmeedim. Aktivite deyince de ne geliyor aklınıza bilmiyorum ama kitap okumak, yürüyüş, yakın yerleri gezmek, kardeş toplantıları, film geceleri, sosyal yardımlaşma kurumlarina destek, farklı şehirlerde meslegimle alakalı kongrelere katılmak benim yaptıklarımdi.
Şimdi bir kismini biriktirip bir kısmı hariciyoruz.
Çocukların durumuna göre bir hafta bir yerlerde tatil yapıyoruz. (Kalma ücreti yok. Ailelerimize ait evler). Kalan zamanda bende eşimde cidden sıkı çalışıyoruz. Farklı yatırımları inceliyoruz. Falan filan.
Birde ikimizin babası da farklı iki alanda deneyimli onların da mutlaka görüşünü degerlendiriyoruz

Geçen instada biri önüme düştü, sayfasını inceledim; sadece gün içinde yaptığı yemek, temizlik, çocuk bakımını yayınlıyor. Villa pozları vermek yerine yer sofrası, ev halleri, bi kadın olarak eşiyle olan pürüzleri falan yayınlıyor. 1-2 yıl içinde baya takipçisi olmuş.kazanç elde ediyor. İnternet günlüğü yani. İnsanlar kendi hayatlarından parçalar buluyor sanırım 🤷‍♀️ İş arkımda 1 yıl boyunca emek verdi takipçi kastı baya malzeme aldı(çekim için) çocuklarıyla oyunlarını yada internet oyunları oynama videoları falan yayınladı yada animasyonlar yaptı 1 dk lık. (hedef kitli çocuklardı) İlk yıl geliştirmek için uğraştı. Kazanç yoktu. Şimdi aylık ortalama 10 kazanıyor ama takipçisi çok olmadığı halde. Düşün takipçisi çok olan nasıl villada kalmasın😂
Yani aynen nebilim cidden para orada.
Memurlikta birşey yok.

Cidden para orada.
Benimde valla 😂 20 yaşında kuzenlerim var ikisi de üniversite okuyor ikisine de youtube kanalı açın, tiktok videosu çekin diyorum 😂 yani özellikle tiktok tasvip ettiğim bir şey değil, ama ne biliyim bizim gibi tırmana tırmana para kazanmaktan iyidir gibime geliyor. Kafam çok çok karışık bu konuda 🤣

Benimde valla 😂 20 yaşında kuzenlerim var ikisi de üniversite okuyor ikisine de youtube kanalı açın, tiktok videosu çekin diyorum 😂 yani özellikle tiktok tasvip ettiğim bir şey değil, ama ne biliyim bizim gibi tırmana tırmana para kazanmaktan iyidir gibime geliyor. Kafam çok çok karışık bu konuda 🤣
Benimde arkadaş trendyoldan ürün tanıtıyor o kadar takipçiyi nasıl buldu bilmiyorum.

Yani aynen nebilim cidden para orada.
Memurlikta birşey yok.
Yani ordanda birikim yapabilirsiniz ama mesela birikim tl bazındamı tutuyorsunuz. Bankada ölü şekilde yatırıyormusunuz 2 kuruş faiz gelsin diye yoksa işletiyormusunuz çeşitli alanlarda(borsa,Hissesenedi,altın döviz al sat…) önemli ayrıntı o bence :)

Yani ordanda birikim yapabilirsiniz ama mesela birikim tl bazındamı tutuyorsunuz. Bankada ölü şekilde yatırıyormusunuz 2 kuruş faiz gelsin diye yoksa işletiyormusunuz çeşitli alanlarda(borsa,Hissesenedi,altın döviz al sat…) önemli ayrıntı o bence :)
Ben sadece altına yaptim diğerlerinden birşey anlamıyorum.
Param altinda hep aynı al sat da yapmıyorum somut çünkü.
Netten olsa bozdurur harcarim güvenmiyorum kendime.

Benim gibi yap, her ay kenara 50 dolar koy (ben yüz koyardım ama artık çok arttı pislik döviz)
Bu para sadece seyehat parası olsun.
Yıllık iznin mi geldi? O para zaten olur 500 Euro, onunla da her yere,pek çok ulkeye gidebilirsin. 20 Euro'ya 3-4 yıldızlı oteller var pek çok ulkede. Daha ucuza da var ,hatta hostellerin ortalama ücreti 5 Euro, couchsurfing ile gezginlerde kalsan hepten bedava:)
Ya da Firsat buldukça bayramlarda resmi tatillerde ülke içinde gez.
Yani bu para senin hiç düşünmeden gönlünce gezdigin paran olsun.
Böylece seyehat fırsatı geldiğinde para derdine düşmez, bütçeni gram zorlamadan gönlünce gezersin.
(Gerçi ben döviz bozmaya kiyamadigimdan TL borçlanıp karta yüklenip geziyorum. Ama yine de o paranin seyehat parası olmasının bır güzelliği var)
İkinci olarak birikim...
Her maaşı aldığında çok değil 1 gram altın bile olsa almalısın bence banka hesabından. 1 altın çok az bir rakam birikim için ama hiç yoktan iyidir yani. Adı üstünde, birikim.
Ay başında yeni maaşın geldiğinde geçen aydan artan rakam olursa , onu da gram altın olarak alabilirsin. Yani 80 lıran olsa , banka uygulamasından onu da 0,0x gram altina cevirebilirsin:)
Kalanını da harca ya, zaten çok bir şey yokmuş.
Ha , tasarruf için evden yemek götürmeye baslayabilirsin. Artık moda olan da o , çoğu insan kilosunu korumak icin- dışarıda ne idugu belirsiz yemek yememek için evden getiriyor . Hatta Instagrama #lunchbox yazarsan çeşit çeşit tarif bulursun.
Böylece her gün 30 TL'lik bir kar elde etmiş olursun. İstersen bununla günde 3 gümüş altın alabilirsin:)
Gibi gibi...en çok neye para harcadığını hesabını yapıp iyice bir düşünüp kendine tasarruf yöntemleri arayabilirsin

Ben sadece altına yaptim diğerlerinden birşey anlamıyorum.
Param altinda hep aynı al sat da yapmıyorum somut çünkü.
Netten olsa bozdurur harcarim güvenmiyorum kendime.
Bende yengecin söylediği gibi 50 dolar yapıyorum(BES ten) ama senin dediğin gibi bozdurmamak için 10 yıllık sözleşme yaptım. Bozdurursam parayı alamıcam gibi bişi😂( daha önce 2 kez bireysel yapmıştım. Dediğin gibi bozdurdum. Deneyimim var yani😂) kredi kartından çekiolar. Sanki kıyafet parası ödüyorum gibi. Farkında olmadan 2 yılda nerdeyse 20 bin oldu. 10 yıl sonrasının dolarını alcağım için karlı bi yatırım oldu benim için. Onun dışında birikimlerimi borsaya atıp işletiyorum dolar bazlı. Hem işletmekten hemde dolar bazlı olmasından 2 türlüde kazanıyorum tl ye çevirince. Konu sahibine fikir olsun diye ayrıntıya girdim. Ev almaktan bahseden arkadaşlarım olmuş. İşi garanti değil , artı ön birikim yok sanırım. Hepsini kredi çekse yiceği faize girmiyorum bile :) araba diyen arkadaşım olmuş. Okadar masraflı bişeyki; aylık sadece 1000 tl yakıta gidiyor benim. Bu ay mesela 4 bin lastikler değişcek, 2 bin kasko.10 bin bakımı geldi yine. Ağır bakıma gircek 2 bin tutar sanırım. Durduğu yerde bile direk 8 bin masraf mesela Sakın araba olaylarına girme kardeşim😂 küçümsemeden yapabildiğin tüm paranı dolar altın vs at gitsin :)

Gönül ister ki kazandığınız parayla yeyin, için gezin.Bu coğrafya da yarın ne yaşanacağının garantisi yok.Her ay biraz gram altın alın fiziki olsun,altın hesaplarına girmeyin sıkıntı olabilir.yazin gezme tatil için dolar yada euro alın köşeye atın.Birikim parasını TL tutmayın (maalesef 😟)

Bende yengecin söylediği gibi 50 dolar yapıyorum(BES ten) ama senin dediğin gibi bozdurmamak için 10 yıllık sözleşme yaptım. Bozdurursam parayı alamıcam gibi bişi😂( daha önce 2 kez bireysel yapmıştım. Dediğin gibi bozdurdum. Deneyimim var yani😂) kredi kartından çekiolar. Sanki kıyafet parası ödüyorum gibi. Farkında olmadan 2 yılda nerdeyse 20 bin oldu. 10 yıl sonrasının dolarını alcağım için karlı bi yatırım oldu benim için. Onun dışında birikimlerimi borsaya atıp işletiyorum dolar bazlı. Hem işletmekten hemde dolar bazlı olmasından 2 türlüde kazanıyorum tl ye çevirince. Konu sahibine fikir olsun diye ayrıntıya girdim. Ev almaktan bahseden arkadaşlarım olmuş. İşi garanti değil , artı ön birikim yok sanırım. Hepsini kredi çekse yiceği faize girmiyorum bile :) araba diyen arkadaşım olmuş. Okadar masraflı bişeyki; aylık sadece 1000 tl yakıta gidiyor benim. Bu ay mesela 4 bin lastikler değişcek, 2 bin kasko.10 bin bakımı geldi yine. Ağır bakıma gircek 2 bin tutar sanırım. Durduğu yerde bile masraf.direk 8 bin masraf mesela Sakın araba olaylarına girme kardeşim😂 küçümsemeden yapabildiğin tüm paranı dolar altın vs at gitsin :)
Yaaaa ben asla devlete güvenemiyorum. sanki benim paramı benden iyi kimse degerlendiremez gibi geliyor. İmkanım olsa kimse bana SSK yapmasın, ben o parayı kendim degerlendireyim,emekli falan da olmayayim isterim 🙈🙈
Otomatik bes'ten de girdiğim ay çıkmıştım. Sizin dediğiniz bes'in nasıl bir kârı var? On sene de az değilmiş . On senede 6bin dolar olacak, peki BES üstüne ne koyacak? Az bilgi verebilir misin? Hiç bilmediğim bir alem çünkü:) belki yeni işe baslayinca daha küçük bir rakam için ben de denerim

Temettü hissesi gerçekten çok mantıklı .

Borsayı öğrenmeden girme. İyice araştır öyle gir . Kısa vadeli al sat yapanlarda parayı batıran çok . Temettü vermeyi akışkanlık haline getiren köklü ve bacası tüten şirketleri araştır borsaya gireceksen . Yatırım tavsiyesi vermek yasak olmasaydı önerirdim birkaç hisse ama yasak söyleyemem .

Ben borsaya girmeden önce de her ay bir gram alır atardım kenara ama deli gibi de alışveriş yapardım gezerdim . İkisini aynı anda yapmak önemli
borsaya girmesin bu aralar.olan parası da elinden gider.temettü verenler bile batıyor uzun vadeye kalmıyor para eriyorr

Back
X