Gençken Gezip Tozmalı Mı Yoksa Birikim Mi Yapmalı

Bence ikisi birden yapılmalı. Belli bir yaştan sonra insanda bin türlü hastalık oluyor, eski enerji olmuyor. Haliyle gezip tozamıyorsun. E yaşlandığında para pul da lazım. Bence gençken hem keyif yapın hem de para biriktirin. Az parayla da çok güzel keyifler yapılabiliyor :)

Benimde valla 😂 20 yaşında kuzenlerim var ikisi de üniversite okuyor ikisine de youtube kanalı açın, tiktok videosu çekin diyorum 😂 yani özellikle tiktok tasvip ettiğim bir şey değil, ama ne biliyim bizim gibi tırmana tırmana para kazanmaktan iyidir gibime geliyor. Kafam çok çok karışık bu konuda 🤣

Benim de 19 yaşinda kuzenim var hem de fisstik gibi. Git diyorum kanal bir sey aç iki video çek yok yapamazmiş. 🙄

Benim zamanima denk gelseydi kesin ünlüydüm. 😁 Eskiden de kanallar vardi yayin aciliyordu ama parali degildi oyleyse de bilmiyorum biz yaşitim kuzenimle eğlencesine kanal kuruyorduk goruntulu radyo yayini yani sohbet ve muzik vs baya izleyici toplaniyordu.

Şimdi de yaparim da gocam bey izin vermiyor. 💅 Zengin olacaktik negzel. 🤭

Oyuncuyum ayrica "gamer girl" oyuncu kadin ilgi cekiyor oyun oynarken yayin yapabilirdim meselaaa.

Benim de 19 yaşinda kuzenim var hem de fisstik gibi. Git diyorum kanal bir sey aç iki video çek yok yapamazmiş. 🙄

Benim zamanima denk gelseydi kesin ünlüydüm. 😁 Eskiden de kanallar vardi yayin aciliyordu ama parali degildi oyleyse de bilmiyorum biz yaşitim kuzenimle eğlencesine kanal kuruyorduk goruntulu radyo yayini yani sohbet ve muzik vs baya izleyici toplaniyordu.

Şimdi de yaparim da gocam bey izin vermiyor. 💅 Zengin olacaktik negzel. 🤭

Oyuncuyum ayrica "gamer girl" oyuncu kadin ilgi cekiyor oyun oynarken yayin yapabilirdim meselaaa.

Bende blog yazardım eskiden, şu an fenomen olan youtube’da paylaşımlar yapan bir çok A sınıfı fenomeni blog döneminden tanıyorum. Yorumlaşırdık, mailleşirdik. Bakıyorum şimdi onlar nerede, ben neredeyim 😂 İşte pes etmemek lazım, gelişen teknolojiye ayak uydurmak lazım. Ben isimsiz isimsiz yazarken rahattım ama iş kamera karşısına gelince hiç cesaretim olmadı. Şimdi “yapsam mı?” diye kendime soramıyorum bile çünkü sende ki koca derdi bende de var 😂😂😂 assssla izin vermez ya 🥲

Benimde iş arkım youtube a video düzenleyerek( çocukların ilgisini çekecek videolar) aylık 10 falan kazanıyor; al sana ek gelir😂 tabi çok zaman harcıyo, emek verio o ayrı ☺️
Gecen yiğenimde gördüm koca koca kadınlar evcilik oynayıp videoya cekiyor.
Bayagı dıs mekana falan gidip sjsjsjjsjsjj
Yere batsın öyle para dedim🤣Deli diyordur millet ya oyuncak bebege cay söyleyen falan var🤦🏻‍♀️

Gecen yiğenimde gördüm koca koca kadınlar evcilik oynayıp videoya cekiyor.
Bayagı dıs mekana falan gidip sjsjsjjsjsjj
Yere batsın öyle para dedim🤣Deli diyordur millet ya oyuncak bebege cay söyleyen falan var🤦🏻‍♀️
Ya bunlar çocuklarıyla oyun kutularını açıp tanıtım yapıolar yada pubg oynuolar. Yada çocukların isteği üzerine diskortta yayın açıolar falan. Bayada küçük hayranları var. Onlarla oyun oynamak için can atıolar falan😂 bazen çizgi karakter animasyon tasarlıolar 1 er dakkalık. Şaşırtıcı ilgi var😂

Bende blog yazardım eskiden, şu an fenomen olan youtube’da paylaşımlar yapan bir çok A sınıfı fenomeni blog döneminden tanıyorum. Yorumlaşırdık, mailleşirdik. Bakıyorum şimdi onlar nerede, ben neredeyim 😂 İşte pes etmemek lazım, gelişen teknolojiye ayak uydurmak lazım. Ben isimsiz isimsiz yazarken rahattım ama iş kamera karşısına gelince hiç cesaretim olmadı. Şimdi “yapsam mı?” diye kendime soramıyorum bile çünkü sende ki koca derdi bende de var 😂😂😂 assssla izin vermez ya 🥲
Merhaba blog zamanında hangisi üzerinden başladınız? ''.com'' uzantısı olmadan blogger üzerinden adsense onayı almak için bekliyorum bende ama paket olmadan olmayacak gibi duruyor.

merhabalar,

birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.

günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.

uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?

ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?
Aylık kazancınıza bağlı..Gezince paranız kalmayacak gibi mi ? Birikim tabiki şart hele ki şu zamanda ama arada gezmek de iyi olur

Ya şimdi parasi iyide bu işin linç edilmesi var, küfür edeni var, abuk sabuk yorum yapani var nebileyim sokakta gorup biri bir şey der seslenir vs. Eşim kaldıramaz öyle şeyler. 😁 Yapacak bir şey yok.

Gencken tum yatirimini kendine yap benim tavsiyem.
Gez toz... Bu da yatirim, insanin kisisel gelisimine faydasi cok.
Kursdur, egitimdir, kovala.

Uygun fiyata aktivite olarak devlet tiyatrolarini, belediyelerin aktivitelerini takip et.

Kutuphaneye git,
kiralama usulü çalışan online kütüphaneler, film dizi uygulamalarindan bol bol izle/oku.

Evinin yakinindaki spor tesislerine ugra, bazen ciddi indirimler veyahut bedava aktiviteler olabiliyor, haberdar olursun. Doga yürüyüşleri veya aktiviteleri organize eden dernekler de var, sadece yol ucretini odeyip, atistirmaliklarini yaninda kendin götürüp gidebilecegin aktiviteler ayarliyorlar.

Merhaba blog zamanında hangisi üzerinden başladınız? ''.com'' uzantısı olmadan blogger üzerinden adsense onayı almak için bekliyorum bende ama paket olmadan olmayacak gibi duruyor.

Blogger üzdrinden başlamıştım, adsense hesabımda onaylanmıştı kısa sürede.

Ya şimdi parasi iyide bu işin linç edilmesi var, küfür edeni var, abuk sabuk yorum yapani var nebileyim sokakta gorup biri bir şey der seslenir vs. Eşim kaldıramaz öyle şeyler. 😁 Yapacak bir şey yok.
Ah evet bir de benim anksiyetem var, asla dayanamam öyle şeylere hayatı kendime cehennem ederim 😅 çelik psikoloji de lazım, çok haklısın.

Ben de lisedeyken 2006'da falan blog tutardım. Kendi çapımda okuyanım,yorum atanım vardı. Hatta blogdan tanışıp buluştuğum arkadaşım bile vardı 😅 sonra ara ara başka bloglar açtım ama daim olmadı.
Geçen sene psikologum 'anlatacak şeylerin var,blog ac' diye ödev vermişti. Wordpressten açtım ama daha bir yazı bile eklemedim 🙈🙈
Tabii ki para kazanmak için değil ama yeniden yazmaya başlamak istiyorum...

Ben de lisedeyken 2006'da falan blog tutardım. Kendi çapımda okuyanım,yorum atanım vardı. Hatta blogdan tanışıp buluştuğum arkadaşım bile vardı 😅 sonra ara ara başka bloglar açtım ama daim olmadı.
Geçen sene psikologum 'anlatacak şeylerin var,blog ac' diye ödev vermişti. Wordpressten açtım ama daha bir yazı bile eklemedim 🙈🙈

blog artık çok eskide kalan nostaljik bir şey değil mi? bence instagram da bir sayfa açsan gezi- birikim- tasarruf- yaşam ile alakalı eminim kısa sürede 10b takipçin olur . seni ne zaman görsem aklımdan geçiyor üyelik tarihine de bakınca şimdiye fenomen olmuş olabilirdin bence

Bu şartlarda ne birikim ne Gezme aslında geçen yıl gittiğimiz otel 28 bin fiyat veriyor 6 geceye sene de bir kerecik gezseydik bari
gelir düzeyine göre yarı yarıya yapabiliyorsanız ne mutlu yaşlanınca gezecek enerjiyi asla bulamayacaksınız ve asla gençken olan hazda olmayacak

blog artık çok eskide kalan nostaljik bir şey değil mi? bence instagram da bir sayfa açsan gezi- birikim- tasarruf- yaşam ile alakalı eminim kısa sürede 10b takipçin olur . seni ne zaman görsem aklımdan geçiyor üyelik tarihine de bakınca şimdiye fenomen olmuş olabilirdin bence
Hahaha tesekkur ederim:eek:
Nostalji kalp ben. Blog ne ki, Her ay en az 2 mektup yolluyorum,hatta bana gelen mektuplarım kaybolmasın diye (bu cimrilikte) yıllık 120 liraya posta kutusu kiraladım 😂😂 Ama ben yazmayı, konuşmayı vs seviyorum ya , foto çekmekle çok işim olmuyor. Öyle estetik bir zevkim de yok şiksıkidim giyinip kompozisyonu olan güzel resimler çekecek, videolar kolajlayacak...blog, Forum vs daha çok bana hitap ediyor

Hahaha tesekkur ederim:eek:
Nostalji kalp ben. Blog ne ki, Her ay en az 2 mektup yolluyorum,hatta bana gelen mektuplarım kaybolmasın diye (bu cimrilikte) yıllık 120 liraya posta kutusu kiraladım 😂😂 Ama ben yazmayı, konuşmayı vs seviyorum ya , foto çekmekle çok işim olmuyor. Öyle estetik bir zevkim de yok şiksıkidim giyinip kompozisyonu olan güzel resimler çekecek, videolar kolajlayacak...blog, Forum vs daha çok bana hitap ediyor

yani aslında instagramı da forum , blog şeklinde kullanan çok sayfa var. fotoğraflardan daha çok alttaki ya da üstteki yazının dikkat çektiği, makyaj- moda trendinin uğramadığı:) neyse benim hep aklıma geliyordu senin yazıları gördüğümde söyledim de içimde kalmadı:):emir_bebek:

Ah aynı duygular bende de var, günlük yazıyorum ama yorumlar geldiğinde, insanlar beni dinlediğinde her şey daha güzeldi sanki. Resmen hayatımı yaşarken “bunu bloguma yazarım.” diye daha motive oluyordum her şeye. Çok özlemişim şu an fark ettim :(

merhabalar,

birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.

günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.

uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?

ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?
Eve katkınız var mı yok mu bilemem ama tüm kazancınız size kalıyor ise, her ay 1 gram altın alın kalanı ile ucuz yollu gezeyim derseniz turlara vs katılın. Müze kart alın mesela müze tarzı yerleri gezip görmek için. Yurt dışı pahalı bir hobi ama imkansız değil kış ayalrında uyguna uçuşlar oluyor, hostelde konaklamalı vizesiz ülkelere gidebilirsiniz.
Evli değilken gezebildiğiniz kadar gezin sonra çoluk çocuk,izinler uyuşmaz, maddiyatı başka şeylere harcamak gerekir vs şimdiki kadar rahat olmaz.

Back
X