- Konu Sahibi 1111010001
Yani şöyleki sizin gibi para yönetimi yapan insanlar için külfet bi durum olabilirYaaaa ben asla devlete güvenemiyorum. sanki benim paramı benden iyi kimse degerlendiremez gibi geliyor. İmkanım olsa kimse bana SSK yapmasın, ben o parayı kendim degerlendireyim,emekli falan da olmayayim isterim
Otomatik bes'ten de girdiğim ay çıkmıştım. Sizin dediğiniz bes'in nasıl bir kârı var? On sene de az değilmiş . On senede 6bin dolar olacak, peki BES üstüne ne koyacak? Az bilgi verebilir misin? Hiç bilmediğim bir alem çünkü:) belki yeni işe baslayinca daha küçük bir rakam için ben de denerim

Doların karşılığı 600 oldu nerdeyse. Mesela 6000 dolar ödiceksiniz ama her an doların fiyatı değişiyor. 10 yıl sonra 50 doların fiyatı atıyorum olcak 2000 tl. O 2000 tl üzerinden bozdurmuş olcaksınız hepsini. Bu mantıkta bişey. Birde şu avantajı var; ev alırken şu tırı vırı kesintiler var ya, ev kredisi çekersen o kesintilerden muafsın. Yüksek bi mebla çektiğinde 10 bin mesela kesinti oluosa onuda almıyolar. Ama dediğim gibi siz zaten bireysel 50 dolar biriktiriyosunuz zorlamaya ihtiyaç duymadan :) ilgi alanınıza girmiceğini düşünüyorum :)) 10 yıl sonra bişeye yatırım yapmak istersem elime nakit geçsin diye yaptığım bi işlemdi. Asıl yatırımları borsada yapıyorum
Son düzenleme: