Gençliğim:(

Çocuğu okula bırakıyorum öğleden sonra bos boş evde duruyorum...çünkü hamileyim ..ise de almazlar beni böyle zaten zor geçiyor :KK43:..çocuk okuldayken temizlik yemek zaten rutin ama ruhum doymuyor çalışmak üretmek dışarda vakit geçirmek istuyirum ama elim kolum bağlı ..part time is baktım yok hicbiyerde olsada hamileyim almazlar beni biliyorum ..netten bulunduğum şehirde part time iş ilanları diye bakıyorum başka türlü nasıl araştırılır bilmiyorum ..ama iş yok bu da bı gercek...peki bulana kdar yada bu ev sürecinde ne yapabilirim kızlar..gerçekten aklımı oynaticam çok mutsuzum evde .. arkadaş ortamı gün çay kahve değil derdim sevmiyorumda böyle şeyleri..biseye kosturayim bi ise yarayim istiyorum..şuan tek tek aktivitem çocuğu okula götürüp getirmekve ayda bir hastaneye bebeğe bakmaya gitmek...hamile kalmadan önce belediye kursuna gidiyodum sonra araba problemi oldu yürüme mesafeside değil bırakmak zorund akaldim...gençliğim böyle geçiyor çok çok üzücü degilmi bu:KK43:

Burada üniv. mezunu, kariyer sahibi bir kadının bile hamilelik ve küçük çocuklu dönemi neredeyse böyle geçer. Çalışıyorsa ek olarak işe gelir gider vs. İkinci çocuğumdan sonra 5-6 sene çalışmadım.
Ev hanımlığı yaptım, çocukların peşine koşturdum, fırsat bulduğumda sevdiğim arkadaşlarımla görüştüm, kitap okudum, film izledim vs vs. Kendinize uygun hobiler evde de yapılabiliyor ki.
Bir evi idare etmek, bir insan yetiştirmek üretmemek olabilir mi? Hatta en üretken dönemlerinizden birini yaşıyorsunuz. 10 yıl sonra ki aileniz şekilleniyor şu anda. Çocuklar biraz büyüyüp, sosyal hayata açıldıklarında sizde daha aktif olacak, kendiniz için bir şeyler yapmaya başlayacaksınız. Biraz sabır, bu kadar dramatize etmeyin durumunuzu.

hamile kalmadan öncede evdeymissin öyle bir yazmis isyan etmissiniz ki sanki cok yogun bir is temposundan birden bire simdi evdesiniz. Her öneride kapalisiniz, bahaneleriniz var birsürü. Bebeginize birseyler örün. Ben aksamlari öyle yapiyorum

Hamile olmanız seçeneklerini daraltıyor, yapacak bir şey yok. Evden çalışabileceğiniz bir iş bulmak size en uygun çözüm ama ne iş bulabilirsiniz bilemem. Yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı bilmiyoruz sonuçta. Neredeyse 5 yıldır freelance çalışıyorum ama daha önce tam gün bir ofiste çalıştığın işle bağlantılı bir iş. İnternetten makale yazma, çeviri isleri gibi şeyler bulabilirsiniz belki ama çok komik ücretler veriyorlar, onu da bilmek lazım. Ya da home office çağrı merkezi elemanı olarak çalışıyordu bir arkadaşım, o bir seçenek. Ama çok stresli bir iş. Ya da yabancı dil öğrenin, geleceğe yatırım olur.
Makale yazma çeviri yapma işi kime sormam lazım naomam lazım bı bikginiz varmı ...aslında bikere kariyerden basvurmusum beni aradılar iki ay önce home ofis çağrı merkezi diye ama hiç anlamadığım bir şeydi ve milleti arayıp neler soyleyebilirdim kendime guvenemedim ve geri cevirdim

hamile kalmadan öncede evdeymissin öyle bir yazmis isyan etmissiniz ki sanki cok yogun bir is temposundan birden bire simdi evdesiniz. Her öneride kapalisiniz, bahaneleriniz var birsürü. Bebeginize birseyler örün. Ben aksamlari öyle yapiyorum
Evdeydim iş bulamiyordum bunalimdaydim ama cv bıraktığım.icin beklemededydim.umidim vardı şimdi bütün ümitler en az 3 sene cuvala girdi bu düşünse beni öldüren ...

Hamilelik öncesi çok yoğun çalışıpta birden boşluğa düşmüs değilsiniz ki. Madem hayatınızdan bu kadar şikayetçiydiniz öncesinde değiştirmek için birşeyler yapmaya çalışsaydınız.
Doğumdan sonra bir süre, daha fazla ev odaklı olacaksınız, onu yapamam bu yetmez yerine içinde bulunduğunuz durumu kabul edip size uygun şekilde düzenlemeye çalışın.

Bende çalışmıyorum, sıkılmıyorumda yapılacak birçok şey var ama size muhtemelen uymayacak.

Evdeydim iş bulamiyordum bunalimdaydim ama cv bıraktığım.icin beklemededydim.umidim vardı şimdi bütün ümitler en az 3 sene cuvala girdi bu düşünse beni öldüren ...

anliyorum bende 13 yildir calisiyorum bende birde evde olsam bunalirim. Mesleginiz varmi? Yanlis anlamayin ama meseleginiz varsa bile en az 7-8 yildir calismadiginiz meslekle 2 cocukla is nasil bulacaksiniz? Türkiyede bu isler zor. Bence örgüye, nakisa, dikise elinize ne yatkinsa yönelin. Hep terapi gibi olur hemende elinizdeki is bitince o gurur.

anliyorum bende 13 yildir calisiyorum bende birde evde olsam bunalirim. Mesleginiz varmi? Yanlis anlamayin ama meseleginiz varsa bile en az 7-8 yildir calismadiginiz meslekle 2 cocukla is nasil bulacaksiniz? Türkiyede bu isler zor. Bence örgüye, nakisa, dikise elinize ne yatkinsa yönelin. Hep terapi gibi olur hemende elinizdeki is bitince o gurur.
Malesef yok mesleğim ne bulursam oydu:( portre çiziyorum resim ..ilk basladigimda sipariş geldi bir iki tanistan şimdi durdu..hesabım var işte ordan sipariş gelirse anca para kazanırım ama gelmiyor şimdilik

He hergun. iceriyi sevmiosun ya disarda oku. Temiz hava mis iste. Tam istedigin gibi.
Tamam hergun düzenli olarak kitapları toplar parka giderim😂 şaka biyana bu değil canım çözüm..bu dediğin çok güzel tabi ama haftasonu yürüyüş yaparken dinlenmek için oturduğunda yapılması daha mantıklı

Hamilelikte hormınlardan mı ne bende hamileyken hep çalışmak istemiştim. 😂 İşten çıkarılınca. 😂 Doğurunca geçer. 😂

Malesef yok mesleğim ne bulursam oydu:KK43: portre çiziyorum resim ..ilk basladigimda sipariş geldi bir iki tanistan şimdi durdu..hesabım var işte ordan sipariş gelirse anca para kazanırım ama gelmiyor şimdilik
Belediyelerin resim kursuna gidip ilerletin yeteneğinizi. Hem oradaki resimleri sergiliyorlar, daha geniş kitleye ulaşırsınız

Bu arada yorumları okuyor musunuz emin olamadım. Tek tük seçip cevap veriyorsunuz. Boşuna cevap yazıp duruyorum sanki :)

Malesef yok mesleğim ne bulursam oydu:KK43: portre çiziyorum resim ..ilk basladigimda sipariş geldi bir iki tanistan şimdi durdu..hesabım var işte ordan sipariş gelirse anca para kazanırım ama gelmiyor şimdilik

tahmin etmistim ama bu durumda biraz zor gibi duruyor kendinizi yipratmak yerine evde birseyler yapmaya calisin. Amac para kazanmakmi yoksa zamani iyi degerlendirmekmi.

Bir de ben hamileyken bebek ya da cofuk varken okumamin zor olacagi kitaplari okudum. Tarih kitaplari sosyolojik kitaplar gibi. İzlemek istedigim kult filmleri izledim. Bir kac dizi bitirdim. Evde bence insan kendini cok daha iyi gelistirebiliyor. Yabanci dil gelistirmek icin cambly edindim, surekli yabanci dizileri izledim ingilizce altyazili.

Program öğrendiniz bilgisayariniz varsa ya da dil? Ben evde photoshop öğreniyorum su aralar illa bı işime yarar diye

Hamileyken evde oturmak için neler vermezdim. Her gün ise giderken zorlamıyordum yürürken bile agrım oluyordu çünkü. Doğacak bebisinize yelek patik falan örun hava iyi olduğunda çıkın yürüyüş yapın kendinize bakım yapın. Oo yapılacak şey çok.

Back
X