- 30 Ocak 2020
- 123
- 123
- 53
- Konu Sahibi Tavuksal firtlangic
-
Kontrat her yıl yenilenmek zorunda değil varolan üzerinden gidilir iki taraftan biri belirtmediği sürece aynı şartlar devam ediyor diye sorun yaratmaz. Ev sahibinin niyetinin satmak olduğunu biliyorsunuz. Netice eve alıcı her zaman çıkmaz demek ki adam alıcı kovalıyordu yine haberiniz var bu durumda. Alıcıları tanımamanız gayet normal :) yani bu sizi haklı çıkarmaz. Şunu derseniz anlarım; sıradan olmayan bir süreçteyiz bu durumda insiyatif isteyebilirsiniz ev sahibinden, şu an ev sahibinin haksızlık yaptığını düşünmüyorum. Sözleşmeye göre davranıyor. Tatlı dille sizin uzlaşmanız orta yolu bulmanız gerek. Virüs nedeniyle tedbirler alınarak ve minimum insan getirerek biraz daha kontrol edilebilir.konrat biteli 4 ay oldu ve kirasını almaya devam etti 1 yılımız dolduğunda satmak istedi satılmayınca sustu kirasını almaya devam etti illa satıcam çıkın deseydi o zaman salgından önce çıkardım adam kiradan olmamak için bizi bu duruma düşürdü .en yakın akrabalarımızı bile eve almazken hiç tanımadığım insanlar gelip evin her tarafını inceliyorlar evde 2 çocuk var.ev sahibinden daha fazla mağdurum bence
benimde yakındığın zaten bu salgın sürecinde olmamız . evi elleye elleye dolaştılar parkeleri ellediler kalitesi iyi mi diye:) bunlar almasa bir daha başkalarını getiricek .kışın bebeğim küçük diye taşınmamiştim kesinlikle hata yaptım.Kontrat her yıl yenilenmek zorunda değil varolan üzerinden gidilir iki taraftan biri belirtmediği sürece aynı şartlar devam ediyor diye sorun yaratmaz. Ev sahibinin niyetinin satmak olduğunu biliyorsunuz. Netice eve alıcı her zaman çıkmaz demek ki adam alıcı kovalıyordu yine haberiniz var bu durumda. Alıcıları tanımamanız gayet normal :) yani bu sizi haklı çıkarmaz. Şunu derseniz anlarım; sıradan olmayan bir süreçteyiz bu durumda insiyatif isteyebilirsiniz ev sahibinden, şu an ev sahibinin haksızlık yaptığını düşünmüyorum. Sözleşmeye göre davranıyor. Tatlı dille sizin uzlaşmanız orta yolu bulmanız gerek. Virüs nedeniyle tedbirler alınarak ve minimum insan getirerek biraz daha kontrol edilebilir.
Yani aslında bu durumda herkesin haklilik payi var bence.benimde yakındığın zaten bu salgın sürecinde olmamız . evi elleye elleye dolaştılar parkeleri ellediler kalitesi iyi mi diye:) bunlar almasa bir daha başkalarını getiricek .kışın bebeğim küçük diye taşınmamiştim kesinlikle hata yaptım.
yarında gelip baksınlar inşallah alırlarda sürekli farkli kişiler gelip gitmez
Ev sahibinizin bu yaptigi yasal degilayroca virus ortaminda evinize yabanci birini slmaya sizi zorlayamazGerekçe ne olacak ? Savcı hangi açıdan ikna olacak da soruşturma açılmasına karar verecek ?
her gün 3- 5 alıcı getirmez de haftada bir veya 2 anca gelirler heralde .anlıyorum ev sahibini ama zamanlama can sıkıcı evi alacak olanların ne kadar oturmamıza müsade edecekleride muamma.hayırlısı artık ya saldım bende kimi getirirse getirsin satsın oda kurtulsun bende kurtulayımYani aslında bu durumda herkesin haklilik payi var bence.
Allah'a şükür yakın zamanda ev alan biri olarak soyleyebilirim ki boş evi en az 3 kez ayrı ayrı günlerde gezdim inceledim ,evi almayı düşünenleri anlayabiliyorum bu noktada
Eşimle ikimiz bu günlerde çalışıyoruz çoğu kişinin aksine , ona rağmen ayrı odalarda yatıyoruz bir anlamda izole ediyoruz kendimizi kendimizden:) ayni evin içinde bile bu kadar dikkat ediyorsak , evinize yabancı birilerini almamanizi anlıyorum.
Ev sahibiniz de haklı, bir gayrimenkulü var sebebi ne olursa olsun (faiz odememek , nakite sıkışmak vb) satmak istiyor malum piyasalar belli .Ev sahibinizi de anliyorum.
Her gün 3 -5 farklı alıcı gelmiyorsa , evi gösterme açısından gün belirleyebilirsiniz , kirada otururken cikacagimi söylediğim zaman ev sahibime , gelen kiracilara evi göstermeyi haftasonu müsade edebilecegimi ya da hafta içi 2 gün saat 20:00'den sonra olabileceğini iletmistim , kendisi de kabul etmisti , kendinizi ev sahibi yerine , ya da ev alacak birinin yerine koyabilirseniz daha kolay olur anlasmak , tabi ev sahibi de sizin yerinize koyacak kendini
ev sahibi ısrarcı olunca eşim mecbur kaldı e yapılan yorumlara bakınca yasal olarak pek bir hakkımızda yok eve kimseyi almamaya. gelen alıcılar resimde çektiler yani ama tatmin olmadılar demekki bir daha bakmak istiyorlar öteki konunun aksine bu konumda ev sahibi lehine yorumlar geldi:)poliste ev sahibini haklı bulacaktır muhtemelen bende gelenleri eve almaya karar verdim mecburenhiç olur mu öyle şey
bi önceki konunuzu da okumuştum
o kadar "evinize kabul etmeyin fotoğraflarla idare etsinler" demişlerdi size
kabul etmenize çok şaşırdım. en başta kabul etmeniz hataydı bence
müşterilerin yanında böyle söylemeniz de çok iyi olmuş böyle bişeye kalkışırlarsa sorun çıkaracağınızı bilsinler
ayrıca, evi beğendik bidaha görmek istiyoruz ne demek ya? neyini görmek istiyosunuz ilk geldiğinizde gördünüz göreceğinizi diyin
böyle arsızlardan laf esirgenmemeli
dışarda hastalığı toplayıp toplayıp geliyorlar
kim bilir ev görmek için kaç kapı gezdiler?
ne gaylesiz insanlarımız var anlamıyorum
çok zorlarlarsa polise şikayet edin kimseyi meşgul etmiş olmazsınız
1 sefer evinizi açtığınızı, yeniden eve kimseyi alamıcağınızı söyleyin
en kötü göz korkutmuş olursunuz
ben sizin yerinizde olsam en başta kabul etmezdim o konuda bence hata ettiniz...
siz göz yumdukça kim bilir kaç müşteri daha gelicekev sahibi ısrarcı olunca eşim mecbur kaldı e yapılan yorumlara bakınca yasal olarak pek bir hakkımızda yok eve kimseyi almamaya. gelen alıcılar resimde çektiler yani ama tatmin olmadılar demekki bir daha bakmak istiyorlar öteki konunun aksine bu konumda ev sahibi lehine yorumlar geldi:)poliste ev sahibini haklı bulacaktır muhtemelen bende gelenleri eve almaya karar verdim mecburen
adamı açık açık müşterilerin yanında bozdum başka kimseyi kabul etmiycem diye ama fayda etmiyor ki eşimi arayıp darlıyor inşallah dediğiniz gibi son olur.siz göz yumdukça kim bilir kaç müşteri daha gelicek
sonuçta geldiler gördüler bir daha evinize kabul edip etmeme durumu sizin keyfinize bağlı ben almazdım bu salgında ev sahibim de olsa kusura bakmasın zorunda değilim
televizyonlar bar bar bağırıyor insan içine çıkmayın kendinizi izole edin diye
umarım 2. ve son kez görmeye gelirler siz de rahat edersiniz
Virüs olmasa adam haklı ama şu durumda da sen haklısınarkadaşlar merhaba
geçenlerde konu açmıştım ev sahibimiz oturduğum evi satmak eve müşteri getirmek istiyor diye.
ısrarcı olduğu için eşim eve müşteri getirmesini kabul etti ve 3 gün önce geldiler.ben müşterilerin yanında ev sahibine evi satsanız bile hiç bir kuvvet 4 aydan önce beni bu evden çıkaramaz dedim ve başkada müşteri kimseyi kabul etmiyorum evime kanunlar kiracıdan yana dedim ev sahibi epey bozuldu müşterilerin yanında bu konuyu açtığım için.müşteriler de yok aniden çıkarma gibi bir durumumuz olmaz merak etmeyin falan dediler ve gittiler
şimdi ev sahibi tekrar eşimi aramiş ve geçen günkü müşterilerin evi beğendiğini eve tekrar bakmak istediklerini söylemiş eşim, benim kabul etmiyeciğimi söylemiş ev sahibidi nasıl kabul etmezsiniz o zaman benim zararımı karşılayın yada evden çıkın falan diye kızmiş
ben polisi aramak istiyorum istanbul gibi salgının yoğun olduğu bir yerde hiç tanımadığım insanları eve almam konusunda baskı yaptıkları için ama polisi meşgul mu etmiş olurum yani yapacakları bişey var mıdır ki ya da bir kere daha gelmelerine göz mü yumalım
ev sahibi anlaşırız sizi evden çıkarmayız hemen diyor ama söz uçar yazı kalır ben bi sorayım şerh işini.kabul etmezse şerhi vicdanlarına kalır işimiz :) teşekkür ederimYorumları hayretle okudum. Ev sahibi evi satışa çıkarmak istediğinde kiracı evi göstermek zorundadır. Borçlar kanunu ilgili madde:
“Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.
Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.”
Konu sahibi burada akıl dağıtanlara uymayın, evsahibiniz sizden yasal hakkını talep ediyor. Gelenlerin maske-eldiven önlemlerini sıkıca almasını isteyip evi gezmelerine müsaade edin. Geleceklerini size en azından bir gün önce haber vermeleri gerekiyor.
Satıştan sonra evden çıkmak istemiyorsanız da tapuya şerh düşebilirsiniz sma evi satması zorlaşacağından ev sahibiniz yanaşmayabilir. Bir görüşüp anlaşmaya çalışın.
Rica ederim, güzel bir çözüme kavuşursunuz umarım.ev sahibi anlaşırız sizi evden çıkarmayız hemen diyor ama söz uçar yazı kalır ben bi sorayım şerh işini.kabul etmezse şerhi vicdanlarına kalır işimiz :) teşekkür ederim
normal şartlar altında evet tabiki evi göstermek zorundadırYorumları hayretle okudum. Ev sahibi evi satışa çıkarmak istediğinde kiracı evi göstermek zorundadır.
Normal bir süreç yaşamadığımızın ben de farkındayım. Ama kadını yanlış yönlendirmek doğru mu sizce? Koruyucu ekipmanla gereği kadar kişiyi kabul etmesi en doğrusu.normal şartlar altında evet tabiki evi göstermek zorundadır
ama normal bi süreçte değiliz ve konu sahibinin 2 küçük çocuğu var eski konusunu okuduysanız
ev satılacak diye kaç müşteri gelecek allah bilir
hepsine ev açmak bu zamanda ne kadar kolay?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?