Gene Ev Sahibi Meselesi ,kızlar fikir verin

Kontrat her yıl yenilenmek zorunda değil varolan üzerinden gidilir iki taraftan biri belirtmediği sürece aynı şartlar devam ediyor diye sorun yaratmaz. Ev sahibinin niyetinin satmak olduğunu biliyorsunuz. Netice eve alıcı her zaman çıkmaz demek ki adam alıcı kovalıyordu yine haberiniz var bu durumda. Alıcıları tanımamanız gayet normal :) yani bu sizi haklı çıkarmaz. Şunu derseniz anlarım; sıradan olmayan bir süreçteyiz bu durumda insiyatif isteyebilirsiniz ev sahibinden, şu an ev sahibinin haksızlık yaptığını düşünmüyorum. Sözleşmeye göre davranıyor. Tatlı dille sizin uzlaşmanız orta yolu bulmanız gerek. Virüs nedeniyle tedbirler alınarak ve minimum insan getirerek biraz daha kontrol edilebilir.

benimde yakındığın zaten bu salgın sürecinde olmamız . evi elleye elleye dolaştılar parkeleri ellediler kalitesi iyi mi diye:) bunlar almasa bir daha başkalarını getiricek .kışın bebeğim küçük diye taşınmamiştim kesinlikle hata yaptım.
yarında gelip baksınlar inşallah alırlarda sürekli farkli kişiler gelip gitmez

Yani aslında bu durumda herkesin haklilik payi var bence.
Allah'a şükür yakın zamanda ev alan biri olarak soyleyebilirim ki boş evi en az 3 kez ayrı ayrı günlerde gezdim inceledim ,evi almayı düşünenleri anlayabiliyorum bu noktada

Eşimle ikimiz bu günlerde çalışıyoruz çoğu kişinin aksine , ona rağmen ayrı odalarda yatıyoruz bir anlamda izole ediyoruz kendimizi kendimizden:) ayni evin içinde bile bu kadar dikkat ediyorsak , evinize yabancı birilerini almamanizi anlıyorum.

Ev sahibiniz de haklı, bir gayrimenkulü var sebebi ne olursa olsun (faiz odememek , nakite sıkışmak vb) satmak istiyor malum piyasalar belli .Ev sahibinizi de anliyorum.

Her gün 3 -5 farklı alıcı gelmiyorsa , evi gösterme açısından gün belirleyebilirsiniz , kirada otururken cikacagimi söylediğim zaman ev sahibime , gelen kiracilara evi göstermeyi haftasonu müsade edebilecegimi ya da hafta içi 2 gün saat 20:00'den sonra olabileceğini iletmistim , kendisi de kabul etmisti , kendinizi ev sahibi yerine , ya da ev alacak birinin yerine koyabilirseniz daha kolay olur anlasmak , tabi ev sahibi de sizin yerinize koyacak kendini

hiç olur mu öyle şey
bi önceki konunuzu da okumuştum
o kadar "evinize kabul etmeyin fotoğraflarla idare etsinler" demişlerdi
kabul etmenize çok şaşırdım. en başta kabul etmeniz hataydı bence

müşterilerin yanında böyle söylemeniz de çok iyi olmuş böyle bişeye kalkışırlarsa sorun çıkaracağınızı bilsinler
ayrıca, evi beğendik bidaha görmek istiyoruz ne demek ya? neyini görmek istiyosunuz ilk geldiğinizde gördünüz göreceğinizi diyin. anladığım kadarıyla fotoğraf da çekmişler. napacaklar yani ikidebir gelip gelip
böyle arsızlardan laf esirgenmemeli

dışarda hastalığı toplayıp toplayıp geliyorlar
kim bilir ev ararken kaç kapı gezdiler?
ne gaylesiz insanlarımız var anlamıyorum

çok zorlarlarsa polise şikayet edin kimseyi meşgul etmiş olmazsınız
1 sefer evinizi açtığınızı, yeniden eve kimseyi alamıcağınızı söyleyin (üstelik aynı müşteri)
en kötü göz korkutmuş olursunuz
ben sizin yerinizde olsam en başta kabul etmezdim o konuda bence hata ettiniz...

Son düzenleme:
her gün 3- 5 alıcı getirmez de haftada bir veya 2 anca gelirler heralde .anlıyorum ev sahibini ama zamanlama can sıkıcı evi alacak olanların ne kadar oturmamıza müsade edecekleride muamma.hayırlısı artık ya saldım bende kimi getirirse getirsin satsın oda kurtulsun bende kurtulayım

ev sahibi ısrarcı olunca eşim mecbur kaldı e yapılan yorumlara bakınca yasal olarak pek bir hakkımızda yok eve kimseyi almamaya. gelen alıcılar resimde çektiler yani ama tatmin olmadılar demekki bir daha bakmak istiyorlar öteki konunun aksine bu konumda ev sahibi lehine yorumlar geldi:)poliste ev sahibini haklı bulacaktır muhtemelen bende gelenleri eve almaya karar verdim mecburen

siz göz yumdukça kim bilir kaç müşteri daha gelicek
sonuçta geldiler gördüler bir daha evinize kabul edip etmeme durumu sizin keyfinize bağlı ben almazdım bu salgında ev sahibim de olsa kusura bakmasın zorunda değilim
televizyonlar bar bar bağırıyor insan içine çıkmayın kendinizi izole edin diye
umarım 2. ve son kez görmeye gelirler siz de rahat edersiniz

adamı açık açık müşterilerin yanında bozdum başka kimseyi kabul etmiycem diye ama fayda etmiyor ki eşimi arayıp darlıyor inşallah dediğiniz gibi son olur.
çok teşekkür ederim

Yorumları hayretle okudum. Ev sahibi evi satışa çıkarmak istediğinde kiracı evi göstermek zorundadır. Borçlar kanunu ilgili madde:
“Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.
Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.”
Konu sahibi burada akıl dağıtanlara uymayın, evsahibiniz sizden yasal hakkını talep ediyor. Gelenlerin maske-eldiven önlemlerini sıkıca almasını isteyip evi gezmelerine müsaade edin. Geleceklerini size en azından bir gün önce haber vermeleri gerekiyor.
Satıştan sonra evden çıkmak istemiyorsanız da tapuya şerh düşebilirsiniz sma evi satması zorlaşacağından ev sahibiniz yanaşmayabilir. Bir görüşüp anlaşmaya çalışın.

Ben boyle bir durumda eve girmelerine asla izin vermezdim sanirim. Karsi komsumla balkonda sigara iciyorduk.
Ona ragmen gorusmeyelim bir muddet dedim. Kaldi ki eve her seferinde farkli insanlar girecek
zaten kafayi yemek uzereyiz
Bir de ev yol gecen hanına donmesin..insanlara artik the walking deat gozuyle bakiyorum zaten.

Bir caresini bulun

Virüs olmasa adam haklı ama şu durumda da sen haklısın

Düşüncesiz adam. Şu zamanda en yakınımızı almak istemiyoruz eve. Salgın dönemi kiracı hakları diye bi aratın belki hukuk forum sitelerine danışanlar olmuştur. Kabul etmeyin bir daha

ev sahibi anlaşırız sizi evden çıkarmayız hemen diyor ama söz uçar yazı kalır ben bi sorayım şerh işini.kabul etmezse şerhi vicdanlarına kalır işimiz :) teşekkür ederim

Ya aslında şu durumda siz haklisiniz .kapı komşu birbirine gelip gitmiyor ..
Ama sonuçta karşı tarafta bir kredi vs oduyorms onu kapatmak istiyor bu krizdede müşteri bulmuş ..adamda haklı .
Son kez izin verip olmazsa bu süreçten sonrasina atmaları gerektiğini söyleyebilirsiniz ..
gelenlere de şaşırdım millet dışarı çıkmaya korkuyor ..onlarda evmi geziyormus

Yorumları hayretle okudum. Ev sahibi evi satışa çıkarmak istediğinde kiracı evi göstermek zorundadır.
normal şartlar altında evet tabiki evi göstermek zorundadır
ama normal bi süreçte değiliz ve konu sahibinin 2 küçük çocuğu var eski konusunu okuduysanız
ev satılacak diye kaç müşteri gelecek, o müşteriler kim bilir kaç kapı gezip de gelecek
hepsine ev açmak bu zamanda ne kadar kolay?

Normal bir süreç yaşamadığımızın ben de farkındayım. Ama kadını yanlış yönlendirmek doğru mu sizce? Koruyucu ekipmanla gereği kadar kişiyi kabul etmesi en doğrusu.
He izin vermezse nolur, şu dönemde hiç bir şey. Ev sahibi yasal haklarını kullanamaz (sözleşmeden doğan yükümlülükleri ihlal etmiş olacağından sözleşmeyi haklı nedenle feshedip tahliye ettirebilir olağan dönemde), kiracısını evden çıkarsmaz çünkü ne mahkemeler ne de icra müdürlükleri çalışıyor. Ama hakkaniyet nasılsa bir şey yapamaz deyip yalnız kendini düşünerek hareket ederek sağlanamaz.
Her iki taraf da elinden gelen inceliği gösterip birbirini idare etmeli. Kriz dönemi evsahibini zora sokmak da yanlış salgın dönemi eve kırk kişiyi önlem almaksızın doluşturmak da. İkisi de bencillik.

Saçma olur mu bilmem ama. Nasıl olsa daha önce gelmişler. O yüzden evin fotograflarını yollasanız yada videoya çekseniz. Yada görüntülü arama yapsamız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…