gerçekten gitsem mi, çözüm olur mu?

peluss89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
1.277
51
48
İstanbul
arkadaşlar çoook uzun ama kısaca anlatmaya çalışıcam durumumu, bnm annem babam ben çocukken boşandılar, o günden sonrada maddi olarak dayım bize baktı. bizi ortada bırakmadı iyi güzel ama fazlasıyla hatta hastalık derecesinde tutucu bi insan. din konusunda saplantılı.. etrafındaki herkesi, sokakda gördüklerini bile kınar durur. ona göre bi kadın kapalı olacak, türbanlı yani, edepli hareket edecek, düzgün saygın bi işi olacak ya da evinin hanımı olacak. bu kriterler dışında kalan herkes o...pu onun için.
çoook zorr bi lise dönemim oldu, baskılarla, korkularla, bunların bünyemde açtığı psikolojik sorunlarla dolu.. sonra önlisans kazandım, o 2 yılında liseden bi farkı yoktu. sonra bi işe girdim.

dün gece bana telefon etti dayım, dediki işyerinde senin gibi saçı kırmızı olan bi tane insan var mı? ( saçlarımı kızıla boyamıştım), senin saç rengin o..pu rengi. giydiklerine dikkat etmiyosun, o..pu gibi giyiniyosun. oysa ben ten rengi çorap bile giymem, dikkat ederim giydiklerime belki renkli giysiler seviyorum ondan o...pu olmuş olmuş olabilirim gözünde... utanıyorum senden dedi. benim babam hocaydı hoca ailesiyiz biz. ama sen sanki o..pu ailesinden çıkmış gibi davranıyosun.. soyadımızı lekelemene izin vermicem dedi. bunun gibi birsürü şey saydı saydı saydı. en sonunda dediki bu SON, son uyarım sana. bir hafta mühlet vericem sana, kılığından saçına hareketlerine kadar herşeyini ya düzeltirsin ya da işyerinde seni evire çevire döverim sonra alırım seni işden evde oturursun. ev kızı olarak. sen daha bnm pislik yanımı görmedin dedi...

halbuki gördüm, ben onun ne PİSLİK olabileceğini biliyorum çook uzun yıllardır. ona uymayacak ama aslında çok normal şeyler yaptığımda bile nice tehdit gördüm. bütün bir lise ve üni hayatımı okuldan alınma, ev kızı olma tehditleriyle korku içinde geçirdim. ilk işime girdim orda da seni işden alırım tehditi.. ikinci, bu işimde de yine aynı tehdit..

ailemize uygun hareket etmessen defolup gidersin, aaa ama yok madem ben sana bu kadar baktım, defolup gitmene bile izin vermem. öldürürüm seni. sanma ki yapmam. seni öldürürüm, atarım camdan aşağı, hapse girer rahat rahat yatarım... bunlar gözdağı değildi kızlar, gerçekten yapabilcek olduğunu ve bunu yaparsa da en ufacık bi vican azabı çekmiceğini biliyorum, tanıyorum onu..
daha anlatamadığım, çok uzun, aklıma bile şuan gelmeyen o kadar çok şey var ki..

bu arada bi erkek arkadaşım var 1.5 yıldır birlikteyiz. bana evliliğe hazır olmadığını söylüyor. ben o...pu değilim, ona gebe değilim ama tüm bunlara rağmen yüzümü eğip, gururumu hiçe sayıp defalarca dedim ki, şuan bile ev alabilcek maddi durumun var, müdürsün kariyerin var.. ama ne olur evlenelim, görüyosun yaşadığım sıkıntıları. dayanamıyorum artık. ben senden hiçbir şey istemiyorum, ev istemiyorum, babadan kalma annenle yaşadığın eve gelin gelirim. yeni eşya istemiyorum, var olan eskilere razıyım, düğün istemem bi kuru nikaha razıyım, altın istemem talep etmem.. eğer bu saydıklarımsa çekicelerin hiçbirini istemem. sen ol yeter, evli olalım bi yuvam olsun, mutlu olalım, seninle mutlu olayım bana yeter dedim. bunu defalarca farklı zamanlarda söyledim.. kabul etmedi..
beni sevdiğini söylüyor ama sevseydi gerçekten, bana bu zulmü yaşatmazdı...

kızlar dün geceki telefon görüşmesi bnm için son nokta artık. ben daha 23 yaşındayım ama inanın yıllardır gördüğüm baskılardan, korkulardan ruhum öldü.. birsürü psikolojik rahatsızlığım var. psikiyatri ilacı kullanıyorum kimse bilmiyor.. geceleri bile rahat değilim, kabus görmediğim tek bi gece yok.. artık yıldımm, gerçekten yıldım. ağlamakdan, korkmakdan, benim olmayan bu hayattan, herşeydenn.

şuan kenarda 10 bin lira biriktirdiğim param var. biliyorum fazla değil çook küçük bi para.. ama hiç önemli değil biliyomusunuz. gözüm karardı artık. geceden beri düşünüyorum, pasaport için başvurucam, gidicem buralardan. ne yaparım, nerde yaşarım, dil bilmem yol bilmem, kimsem yok, sonum ne olur, başıma neler gelir hiç bilmiyorum. düşünmekde istemiyorum. tek istediğim buralardan çekip gitmek. kimse birdaha ölümü bile göremicek.. hiç kimse....

biliyorum yanlış bu düşünce. nerden bakılırsa bakılsın büyük tehlike, yapılmaması gereken bişey, hatta delilik. ama artık inanın umrumda değil. hani bişey olur, bişey.. o noktadan sonra artık hiçbişey gözünüzde değildir ya.. artık kaybedecek bişeyiniz kalmamıştır ya. sınırdasınızdır.. işde o noktadayım.. hissediyorum, dayanma gücüm kalmadı artık.. düşünemiyorum, çözüm bulamıyorum, yalnızım yapayalnız...

ne olur yardım edin. sizce çekip gitmelimiyim? kalsam ne değişecek, hiçbirşey biliyorm. değişecek bişey yok buna eminim. kalsam daha fazla dayanabilirmiyim? gitsem nereye giderim, ne yaparım? beynim düşünemiyor şuan, hiçbişey düşünemiyorum, tükenmiş haldeyim. fikirlerinize ihtiyacım var ne olur bi iki satırı çok görmeyin, yalvarırım..

yurtdısı sart deil. biraz sabredip dayının sölediklerine uy simdilik bence, kacmak ıcın zamanın olsun die.. cok zor sizin durumunuz. başka sehirde iş bulursanız o bile kafi.
tamamen yollarını ayırırsınız iş bulunca. başka cozum gelmedi aklıma. farklı bi şehir farklı bi iş farklı bi hayat iyi olabilir. kimsenın bilmediği tanımadıgı yerlere tabi.

çok zor bir durum..ülke değil ama il değiştirebilirsin güzelim..
birde o erkek arkadaşın evlenmeye niyeti yoksa ar gitsin..
zaten sorunlu bir hayatın var seni huzura sokacak birisi lazım..
sakın öle çaresizlikten yok nikah yok aynı ev bunlara boyun eğme canım..
yaşın daha çok küçük..önünde uzun yol var hata üstüne hata yapma..

yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.peki başka bi akraban kardeşin falan yok mu?annen baban bu durumun farkında değiller mi? bunları ben yaşasaydım ben de başkasının kumandasıyla yaşayacağıma gider kendime yeni bir hayat kurardım.

polise ve savcılıga gıt
annen sag ıse onuda al yanına
23 yasında para bırıktırmıssın
ıl sehırdır
adınıs oyadını degıssınler devlet artık sahıb cıksın sıze..
sornada hayatınıza devam edın akrabasız tanıdık bırı olmadan
gayette olabılır

ne denir bilinmez ki böyle durumlarda zor zamanlar geçirmişsin ama gideceksen de planlı programlı yap birşeyleri de gittiğinde keşke kalsaydımda dayımla yaşasaydım diye üzüme...

çok üzüldüm, Allah yardımcın olsun canım.
ülke değiştirmeyi düşünme, daha çok zorluk çekersin.
şimdilik başka bir şehire gidebiliyorsan, sığınabileceğin başka birisi varsa ona git canım.
olabilirsen memur olmaya çalış, en azından düzenli gelirin olur, ozaman yere daha sağlam basarsın.
o erkek arkadaşına da yalvarma,yol ver gitsin, evlenecek adam gelir bi nişan takar sahip çıkardı sana.

işde bende bu yüzden gitmeyi kaçmayı düşündüm. bu hayat zaten bnm kontrolümde değil. ve ben yıldım artık.
il değiştirmeyi de düşündüm ama dedim ya beni bulursa.... annemi soranlar olmuş. evet annem farkında herşeyin,
ama elinden bişey gelmiyor. onu suçlayamam dayıma karşı koymuyo diye. zaten kötü bir evlilik yaşadı.
onca dayağa, zulme çocukları küçük diye dayandı senelerce.. onun hayatı bitti, psikolojisi bir daha asla tamir olmucak
şekilde bozuldu.. üzülüyorum onada ayrı.. ama kendi halime de üzülüyorum. bende bittim artık..
eğer söylediğini yaparsa, beni işden çıkartırsa, ev kızı yaparsa, yıllardır söylediği korkuttuğu gibi kapıdan bile çıkmama izin vermesse
o noktada alır başımı giderim. evet biçoğunuz yazmış yurtdışı olmasın çok zor olur senin için diye.
biliyodum zaten sizden de duymuş oldum. zaten yurtdışını sadece beni asla bulamasın geri dönüşüm olmasın,
izimi kaybettireyim diye istemiştim..
eğer söylediğini yaparsa kaçar giderim bir sabah başka bi şehre. yeni bir hayat kurarım kendime. belki çoook sonra
anneme haber veririm, o da gelmek isterse gelir yanıma.. bilemiyorum, çok kafam karışık şuan.
bişey düşenemiyorm fazla...

o kadar yalvarmama, halimi yaşadıklarımı bilmesine anlatmama rağmen, üstelik evlenecek maddi gücü olduğu halde
beni bekletiyosa sevmiyo demektir doğru. olsun yinede hakkımı helal ediyorum ben ona..
beni benden başka kurtarak biri yok, yokmuş demekki.. sağlık olsun, kaderim böyleymiş..
suçlayamam onu da.. mutlu olur inşallah ilerde kiminle evlenecekse...

birincisi öfkeyle kalkan zararla oturur direk bilinmezliğe gitme en azından kısa vadede olsun planını yapıp önünü görmen gerekli, hem gittiğin yerde ortada kalmaman açısından diyorum hem de yanlızlıkta ne yapıcağını bilememek daha çok koyar insana ve birde şu yüzden diyorum hazıra dağ dayanmaz , sen yolunu çizmezsen 10 bin de çok kolay tükenir ,hangi şehirdesin bilmiyorum ama farklı şehirlerde kadın sığınma evleri falan var en kötü ihtimal oralara sığınsan , yani böyle şeyler diyorum ama iyimi diyorum kötümü diyorum bende bilmiyorum

hem çaresizlikten, hem de artık bi yuvam olsun mutlu olayım artık diye düşündüğümden,
hem de onu sevdiğimden, iyi bi eş olabileceğini düşündüğümden çook istemiştim
evlenmeyi, çok yalvardım. gururumm kırıldı.. neyse kaderde yokmuş demekki......
bu arada şu mübarek cuma gününde Rabbim sana sevdiğinle hayırlı mutlu sağlıklı
aşk dolu huzur dolu güzel bi ömür nasip eylesin, inşallah..
Rabbim gönlünden geçen her dileği hem hayırlı etsin hem de kabul etsin.. AMİN..

oncelıkle ısını saglam tut ıldısında memur olarak atan yada guzel bı ıs bul ve hemen ayrıl o evden..

herkes bı bıreydır ve bukadarda ozgurluk kısıtlanamaz yaaa.. dayın din e cok duskunse bukadar kısıtlamanın yanlıs oldugunu anlaması lazımdı.. sonucta herkes kendınden sorumludur..

bana kalırsa hemen iş ılanlarına bak

Şuan sağlıklı düşünemiyorsun ilerde pişman olacağın kararlar alma.
Bunlardan biri o aileden uzaklaşmak için gerçekten yanlış bir ilişkiyi evliliğe sürükleme.
Ortada hiç bir sorun yokken senin yanında olamayan adam sevgiden söz etmesin sevgi bu değil.Öncelikle bunu gör.

Arkadaşların dediği gibi uzak bir şehre yerleşmen daha mantıklı.
Diplomanda var keşke lisans olsaydı imkanlar daha iyi olurdu ama ön lisansta bir şans.
Seni bir süre idare edecek birikmişinde var.Başka bir şehirde sil baştan yapabilirsin.

Annenle aran nasıl? Kardeşlerin varmı bilmiyorum ama onları bırakıp gidebilcekmisin?
Yani onlarla ilgili bir planın varmı?
Gerçi bizim burdan konuşup plan yapmamız çok rahat ne kadar doğru önerilerde bulunduğumuz meçhul.
Burda ki olgun bayanlar daha iyi yol gösterecektir fakat iyice tart biç baskı altında olmak zordur ama yalnızlık çok daha zordur.

çok doğru söylüyosun. sevdiğine yemin ediyor ama sevgi böyle olmaz.. biliyorum farkındayım...
bi erkek kardeşim var, o da dayımın dükkanında çalışıyor. biz üçümüz aynı evde yaşıyoruz.
annem ben kardeşim. ama öyle çoook yakın can ciğer olduğumuz söylenemez.
herkesin kendi sorunları var. annem malum zaten, tek bir hata, yanlış bir evlilik
hayatını karartmış, ruh sağlığından etmiş... onu bırakıp çekip gitmek zor olur evet,
kendim için değil, bana üzüleceği için, benim için endişeleneceğinden bide bnm derdim ona
ekleneceğinden zor olur benim için. ama ne yapabilirim, bende insanım. benm de dayanma gücüm var.
çok yoruldum artık. o yüzden bu konuda bencillik edip annemi bırakıp gidebilirim. yapabilirim bunu.
yapmak zorunda kalırsam yaparım zor da olsa...
belki çook sonra, başka bi şehirde hayatımı oturtmaya başlayınca haberdar ederim onu.
iyi olduğumu sağlıklı olduğumu söylerim.. off bilemiyorumm, yinede inşallah Rabbim hakkımda
hayırlısını verir. hakkımda en hayırlı olacak şeyi yapmamı sağlar. beni yanlış bişeyden korur inşallah..

Ayrıca dayın her ne kadar absürt bir kişiliğe sahip olsada bu zamana kadar sahip çıkmış size.
İnan bana beterin beteri var insan kendi anne babasından neler görüp duyup işitiyor.
İşte kimi insan dipte yaşar hayatı kimi sefa içinde ama hepsi imtihan sonuçta.
Sağlıklısın işin var bunlar bile çok güzel şeyler...
Sabret belki herşey zamanla değişir karşına çok güzel şeyler çıkabilir...

şimdilik polise git sıgınma evine alsınlar o arada işini degiştirirsin hatta nerde yaşıyosun bilmiyorum ama şehrini degiştir iş bul ev tut yeni arkadaşlar yeni hayat umarım mutlu olursun bu adamla daha fazla nereye kadar böyle cahil adamları gördükçe duydukça midem bulanıyor !

canım doğru söylüyosun, ne hayatlar var. ne büyük çaresizlikler yaşayanlar var.
bnmki dert bile sayılmaz yanlarında. biliyorum elbette.
ama artık ne bileyim, nasıl söyleyim canıma tak etti yaa.
buda imtihandır bnm için. biliyorum. ama eğer bu son dediğini de yaparsa
beni işimden alırsa, hayatta tutunduğum, azda olsa sorunlarımı unuttuğum,
dışarıyla tek hayat bağım olan işimi de elimden alırsa çeker giderim ben..
hayatta kimsenin yaptığı yanına kalmıyor. mesela babam.
neler çektirdi anneme.. ne büyük yanlışlar.. ama bak ne oldu.
şimdi bi başına kaldı başka bir şehirde karısından çocuklarından uzak bi hayat sürüyor.
yaşlandı, daha da yaşlanacak. ama mesela kızını, beni hiçbir zaman yanında göremeyecek.
diyorum ya Allah kimsenin yaptığı kötülüğü cezasız bırakmıyor.. ama neye yarar?
şimdi babam bize yaptığı herşeyi kat kat misliyle çekse neye yarar.
annemin çürüyen gençlik yıllarını, umutlarını, hayallerini, dağılan psikolojisini
geri getirir mi? ona hayatını geri verir mi? vermez.....
ben de böyle olmak istemiyorum işde. sabredip dayanıp hayatımı hiç edip,
bi gün 30- 35 yaşlarıma geldiğimde, dayımın bana yaşatttıklarının cezasını
çektiğini gördüğümde, bende kınadığı ne varsa kendi kızında gördüğünü
gördüğümde neye yarıyacak. bu beni mutlu mu edecek?
kaybolmuş gençliğimi geri mi getirecek? psikolojimi mi onaracak?
çok zor çoooook..
benimde tek duam herşeyin düzelmesi. ben kötü ve geri dönülmez
birşey yapmadan Allahın yardım etmesi. karşıma güzel şeylerin çıkması...

Sakin olmaya gayret et, kurtulacağım derken daha büyük bir girdaba girme sakın

Erkek arkadaşından kurtul bence, şu durumda seni üzmekten başka bir şeye yaramıyor. Sana bir abla tavsiyesi ; hayatına kim girerse girsin, asla çaresizliğini anlatma, asla yalvarma, asla evlilik olsun diye her şeye razı olma. İnan bana dayından daha çok yakarlar canını. Kan kussan kızılcık şerbeti içtim diyeceksin, zayıflıklarını gördüler mi ezilirsin ve buna hiç bir aşk mani olamaz, inan bana

Dayına gelince, size bu yaşa kadar sahip çıkmış, açıkta bırakmamış ancak mazluma ettiği zulmün cezasını Rabbim verecektir, zorda olana kafasına vura vura sahip çıkılmaz. Tutucu ama bence boş, Allah hidayet nasip etsin, kalp gözünü açsın

Şimdilik biraz idare et, zor biliyorum ama sabırlı olmaya çalış çünkü yaşın çok genç. Tek başına bir hayat kurmak öyle sanıldığı kadar kolay değil bizim ülkemizde. Para biriktirmeye devam et, biraz daha hayat tecrubesine ihtiyacın var hem anneciğini de yalnız bırakma, yazıktır, evlattan başka kimi var. Her karanlığın sonu bir aydınlıktır, dua et ve çalışmaktan vazgeçme. Saç rengi falan değiştirmek zor şeyler değil, eğer seni işinden alırsa daha çok çıkmaza girersin, şu anda çalışmak tek kurtuluşun. Allah yardımcın olsun

Çok haklısın canım ama şu da var annen gibi olmak istemiyorsan evliliği çıkış yolu görme.
Çünkü bu psikolojide asla doğru karar veremezsin.Dahada kötü olmasın herşey..
Önce kafanı bir boşalt sağlıklı düşünmeye çalış.
Yanlış anlama ama bizim toplumumuz halen bazı şeylere hazır değil
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden insanı bir güzel etiketler.
Bir genç kızın evinden ayrılıp kendine hayat kurması ne gözle bakılır bilirsin bu sürekli karşına çıkar.
Aman ağzı olan konuşuyor torba değil ki büzüyesin diye düşünürüz evet ama malesef lafta kalıyor.
Bu söylediğim doğru olan şeyler değil sadece 'gerçek' olanlar.
Hani sırtına bir yük daha ekliyeceğini unutma.
Geçmişi deşmeyi kurcalamayı özellikle de yargılamayı çok seven bir toplumda yaşıyoruz malesef.
Hakkında hayırlısı olsun...

amin Allah cümlemizin, her darda olanın yardımcısı olsun. öyle kalbim acıyo ki. ben onu çok kalpden sevmiştim, bütün sıkıntımı anlatmıştım ama nasibimde yokmuş, kaderim o değilmiş demekki.
şimdilik idare edicem, ta ki son noktaya gelene kadar. o noktaya gelince de her insan kendini kurtarmak için son hamlesi neyse onu yapar. dilerim Allah beni de sevdiklerimi de o son hamleden korur. o noktaya getirmez inşallah.. ne olur sizde dua edin,
karanlığın sonu aydınlık olsun. Allah hakkımızda hayırlısını versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…