gerçekten gitsem mi, çözüm olur mu?

amin cümlemizin. biliyorum, kaçıp gittiğim anda bundan sonra hayatıma girecek herkesin gözünde dile getirsinle getirmesinler
kötü yola düşmüş insandan farksız olurum. kimse neden yapmış, ne olmuş demez. herkes evinden kaçmış kimbilir ne haltlar gelmiştir başına der. Allah o noktaya getirmeden düzeltir yaşantımızı inşallah.. inşallah terk edip gitmek zorunda kalmam.. o noktaya gelmem dilerim Rabbiimden..

Şuan bunları okurken o kadar çok sinirlendimki anlatamam bakmışmışta buyutmuste yaptığı ezıyetten başka bir şey değil..yaptığı iyiliği sana yaptığı eziyetleriyle mahfetmiş zaten ..ya sevdiğim dediğin insana ne demeli hiçbir yardımı olmadığı gibi bide oyalıyor ne yap ne et biran önce kurtar bu insanlardan kendini..kaçarak bir tek kendine kötülük yapmış olursun kendi hayatından vazgecmıs olursun eline meslegını almısın bırıkmıs paramda var dıyorsun git savcılığa sıkayette bulun koruma ıste birseyler yap kacmak yerıne kendıne guzel bır hayat kur.. kaçmak çözüm değil

23 yaşında bir kızı hiç kimse değil dayısı; babası,kocası bile olsa kendi rızası olmadan işten falan çıkartıp ev kızı yapamaz.Ayrıca tabirim için çok özür dilerim ama havlayan kö... ısırmaz.Tehditlere kanma,hiçbiryere de gitme,sana hiçbirşey yapamaz,devletten koruma talep et,size maddi yardımda bulundu diye senin kılık kıyafetin,hayatın hakkında söz sahibi olamaz,aklına esince arayıp tehtid edip hakaret edemez.Gerekirse o biriktirdiğin parayı git suratına at kapa şimdi çeneni de,asla korktuğunu belli etme ve korkma da zaten.

Erkek arkadaşından sana yar olmaz,adam gibi adam olsa,bencilce davranmazdı.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun. Yurtdışı planı daha mantıklı, şehir değiştirirsen bu psikopat adam senin izini sürüp seni bulabilir. Sandığın gibi yurtdışında sorun yaşamazsın, dil sorunu için dil kursları açıyor devlet. Yolun açık olsun, geride özleyebileceğin hiçbir şey yok, arkana bile bakma.

Evet eğer yaşamak istiyorsan buralardan gitmelisin,yurtdışı veya yurtiçi farketmez,ama kaç ve artık ertelettikleri hayatı yaşa. O nasıl bir dayı öyle.Allah belasını versin onun.Din ,ahlak adı altında en büyük ahlaksızlığı kendileri yapıyor butür insanlar,en büyük sapkınlık kendilerinde.Kendi bozuk bi insan olduğu için,hatta sana da kendi mülküymüş gözüyle baktığı için tüm bunları yaşatıyor sana.Eğer kaçarsan senin için annenden başka seni bağlayan bir şey olmayacak mı geride?Annen de seni dayına karşı yeteri kadar savunamıyor,sahip çıkamıyorsa onu da düşünmeden kaç.Veya ona üzülüyorsan bir yolunu bulup ilerde onu da yanına alırsın.Yeterki o iğrenç heriften kurtulun.Yazdıklarını okurken sinirden deli oldum,adamı kendi ellerimle boğmak istedim. Bir film vardı o geldi aklıma,dayısı öz yiğenine sapkın duygular besliyordu.Ben senin dayında yüzde yüze yakın böyle bişey olabileceğini düşünüyorum.Çünkü bu hareketlerin başka bir açıklaması,izahı yok.Senin dışardaki erkeklere,insanlara güzel görünmeni istememesi bana böyle bir şey düşündürttü.Çünkü bunun dinle,ahlakla asla ve asla alakası yok.

Dayının seni koyduğu kafesin içinde yaşamaktansa, vahşi doğada özgür yaşa.

Ve bence herkesin aynı dili konuştuğu,herkesin dilinden anladığın halde yaşayamadığın şu ülkedense, hiçkimsenin ne dediğini anlayamadığın çok yabancı bir diyar burdan çok daha iyidir.Dil öğrenilir,ne varki.Hem de engüzel öyle öğrenilir dil,burda kitaplardan çalışarak değil.Ben yurtdışına gitmenin gerçekten en iyisi olacağını düşünüyorum.Bu ülkede senin için güzel hiçbir şey yok.

ondan şikayet ettiğimde başlarda biraz utanıyodum kendimden, o kadar destek oldu maddi anlamda, ortada bırakmadı diye ama yapılan iyiliğin karşılığı bu mu yani? iyilik yaptığın her insanı kendi dünya görüşüne bağlı yaşatmak, baskı kurmak, tehdit etmek mi?
bnm dayım olabilir, ailemizde baba rolünü üstlenmiş de olabilir ama ne olursa olsun. her insan ayrıdır. insanın günahı da sevabı da kendine. ayrıca ben o...puluk da yapmıyorum ki... utanıyormuş benden.. neyimden utanıyor. yani onun kızını, kuzenimi çok severim bebekliğini gördüm vs. o yüzden beddua etmek istemiyorum ama ben etmesem bile bende kınadığı, ayıpladığı ne varsaa kendi kızından bulmakdan da mı korkmuyor hiç? bu nasıl dinine bağlılık, Allah korkusu yok mu hiç...
bu savcılık meselesini de düşünmeliyim. bunu hiç ele almamıştım çnk devlet beni nasıl koruyabilir aynı şehirdeyken onla düye düşünmüştüm. hem de tapusu onun üstüne olan bi evde oturuyoruz biz.. her bakımdan çoook zor. ama ne olursa olsun.
isterse kral olsun, tamamen köşeye sıkışmış bi insandan daha tehlikeli olamaz kimse. dilerim beni tamamen köşeye sıkıştırmaz...

canım dayının dediklerini yap şimdilik hatta bence eğer işin çokta gelecek vaat etmeyen bir işse çık o işten madem paranda varmış yazıl bir kpss kursuna istediğin şehri seç annenide al yanına mis gibi olur.,
hem uzaklaşmış olursun hem itibar görürsün hem geleceğini garanti altına alırsın hemde senle evlenemek istemeyen bir adama bağmlı kalırsın.
hatta dayın bile o zman grur duyar okuttum adam ettim falan filan gibi .
kaçıp gitmek kolay yol oturup bir sene emek verip ders çalışmak zor yol bir sene sıkıntı çek sonunda hayatını kazan .
bence denemeye değer Allah korusun gazetelerde okuduğumuz şeyler çok ürpertici risk almaya değmez.
Allah sabır versin ve yardımcın olsun dışardaki zorluklar emin ol güvenli çatının altında çektiğin eziyetten daha iyi gelmez sana.

ilk işimi ben bulmuştum, internette bi ilandan. hastanede sekreterlikti. 7 ay kadar çalıştım sonra bana şuan çalıştığım işi buldu dayım. hastanesen çıkartıp bu işe soktu. yani beni istese soktuğu gibi çıkarır. bi lafına bakarlar burdakiler..
ama dediğim gibi şuan bnm hayatla tek bağım bu işim. iki insan yüzü görüyorum.. evde tıkılıp kalmamış oluyorum. para kazanabiliyorum.
bunu da elimden alırsa artık kaybedecek birşeyim kalmaz. o beni tehdit ediyor benim ne pislik yapabileceğimi daha görmedin diye ama ben gördüm. yıllardır gördüm.. asıl o görmedi. benim son noktaya geldiğimde hayatımı kurtarmak için neler yapabileceğimi. asıl o görmediği benim pisliğimi...
bu yazılanları okudukça korkum hafifliyor. bi cesaret geliyr bana. diyorum ki mahkum değilim bu hayata..
bnm de çıkar bi yolum olabilir diyorum.. Allah razı olsun hepinizden, sizinde derdiniz olduğunda yardım edecek kimseler çıkarsın karşınıza, Rabbim yardımcınız olsun.

ya arkadaş bide yurtdışına gidecem demişsin de öyle pasaport almayla hop diye istediğin ülkeye elini kolunu sallayarak gidemezsin nereye gideceksin ne iş yapacaksın yurtdışında tanıdıkların mı yardımcı olup vize çıkarttıracak biraz mantıklı ol canım lütfen sakince düşün doğru kararlar al ona öfkelenip kendi hayatını yakma.

başıma kötü ne geliyorsa namaz kılmadığım ibadet etmediğim için geliyormuş. ben şeytanın yolundaymışım. şeytanlarla arkadaşlık yapıyormuşum... kıyafetlerim şaçım başım o...pu işleriymiş. bu yolda olduğum sürece asla mutlu olamazmışım..
bikeresinde bayram ziyaretinde küçük kızıyla gelmişti otururken hep birlikte, namaz kılıyormusun diye sordu. bu ne özel bir soru böyle, insan kılıyosa da kılmıyosada Allahla kendi arasında.. kaldı ki benim dini inancım vardır, yoldan çıkmış Allah korkusu olmayan biri değilim.. öyle dahi olsam kimi ne ilgilendirir.. bende işde o zmn çaresizlikten, kılmadığım halde evet kılıyorum neden? demiştim.
cvp olarak ne demek neden. senin kılmadığın namaz benide ilgilendirir. seni ben yetiştirdiğim için Allah öbür tarafda senin kılmadığın namazların hesabını banada soracak dedi..... sonra ben sustum. küçük kızı da başını evet anlamında salladı, evet abla öyleymiş doğru söylüyo babam dedi......
diyecek ne var kii Allah ıslah eylesin... Rabbim tüm kötülerin şerrinden korusun..

dayin cok korkunç iyirenc , sakalı varsa utansın!
katil ruhlu ve cok dengesiz. Bumu Müslümanlık?

canim avrupayı kast etiysen gidemezsin o parayla. O parayla istanbula kadar gider, bir kaç ay bile zor geçinirsin.
sevgilinide gözüm hiç tutmadı, sakın ona güvenme!
kötünün kötüsüde var, yağmurdan kaçayım derken, doluya yakalanacaksın:)

senin yapman gereken, kendi kafana göre biri ile evlenmen, yani dayının tersi,
bu zaman içersinde dikat etmen, evlendiğinde istediğini yap!!

Son düzenleyen: Moderatör:

tanıdığım kimse yok, gece o telefondan sonra bi yandan ağlarken bi yandan da düşünebildiğim kadar düşündüm.
bu ülkede olursam beni bulur, öldürür diye korktum. o yüzden yurtdışını düşündüm.
yani öyle eni konu plan yapmamıştım. sadece o anki yıkılmışıkla ne yapabilirim diye düşünmüştüm.
şuan yorumları okudukça, biraz da kafam yerine geldikçe öyle bir noktaya gelirsem ilk aşamada başka bir şehire gitmek
daha mantıklı olur diye düşünüyorum. belki başka şehre gidince, kafamı toplayınca hani acentaların yurtdışında dil programları oluyorya.
pasoport işlemlerini, vize işlemlerini, orda kalacağın yeri, kursu fln onlar ayarlıyor. belki 1 seneliğine bile olsa öyle birşey düşünebilirim.
bilmiyorum var olan param yeter mi buna? hiçbir fikrim yok şuan için. bilgim de yok.
senin söylediğin gibi, burdaki arkadaşların dediği gibi iyice düşünüp, düzgün bi plan yapıp öyle hareket etmem gerekiyor.

canim benim konunu okudum ve cok üzüldüm durumuna gercekten. annen abin dayin ve sen hepiniz ayni evde yasiyorsunuz öyle mi? peki dayimin kizi var diyorsun esi yokmu dayinin? onlar nerde yasiyor? dayinin esi yani yengen bu olaylara ne diyor?
erkek kardesin oldugunu yazmissin o seni korumuyormu? dayi demek sahip cikmaktir babanin annene yaptigindan farki ne peki, yani sevip kollamasi lazim böyle baski yaparak sizi uzaklastirmasi cok yanlis, kendini sevdirmesi gerekiyor.eve sevincle gitmeni saglamasi gerekiyor.
güya kol kanat gerdim kardesim bosandi ben yardim ettim saniyor ama böyle yardim falan olmaz...insanlar bisey yapinca hemen karsiliginda emrine sokmaya calisiyor....

peluş çok üzüldüm ya..ama bence acele etme
yağmurdan kaçarken doluya tutulma

Kuzum yurtdisi isini dil bilmiyorsan bosver derim, ama sehir degistirebilirsin. Is ilanlarina bakmaya basla, guzel bir ilan olursa konus, gorus ve anneni de kapip oraya hopla derim :) Akraba vs. kimse olmadan yeni bir hayata basla, dayin gercekten de zirdeliymis. Bunca yil baski kura kura seni hayattan sogutmus resmen. Yeni hayata baslar, arkana bakmazsin bir daha. Erkek arkadasini da salla derim, bana pek iyi gelmedi.

Her sey gonlunce olsun.

canım dayım evli bir kızı var bizle yaşamıyorlar. ama bizim oturduğumuz evde ona ait. varlıklı bir adam. belki beni bulur korkumda burdan geliyo birazda. ne annem ne kardeşim o konuda sahip çıkamazlar bana. kardeşim ses çıkaramaz dayıma..
anneminde zaten yaşadığı o berbat evlilikten sonra ruhu hiç iyi değil, zayıfda bi kişiliği var. ağzı var dili yok gibi.
çokdan vazgeçmiş hayattan derler ya..
ne diyim, bende ayıpladığı ne varsa Allah kendi kızında yaşatsın ona. bu bedduayı etmek içimi çok yakıyor, çnk kızını çok seviyorum ben ama bana yaptığı şeylerden sonra böyle beddua etmeden de duramıyorum..

peluş çok üzüldüm ya..ama bence acele etme
yağmurdan kaçarken doluya tutulma

carrie sağolasın.. acelem yok bnm, bu beni ilk üzüşü değil ki..
ama şuan ki işim benim herşeyim. hayatla olan bağım.
ki zaten bana işden eve evden işe git diyor dayım.
olsun o bile yeter bana. burda hiç olmazsa iki insan yüzü görüyorum.
Allaha şükür para kazanıyorum. beni ruhen ayakta tutan bu işim.
anlatabiliyor muyum?
onu da elimden alırsa, Allah korusun.
korkuyorum yıkılırım diye.. o yüzden düşündüm tüm bunları..
gece o telefondan sonra düşündümm..

Öyle bi Allah yok.Bu şekilde anılan Allah insanların yarattıkları bi allah.

o evden çıkınca dönüşün olmamalı bir süre daha suyuna gitmelisin en azından göstermelik, birde para biriktirmeye devam etki en önemi dayanağın olacak o para , hem kimbilir ilerleyen zamanlarda belki başka bir umut doğar , hep böyle üzülecek değilsin ya ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…