Çok haklısın canım ama şu da var annen gibi olmak istemiyorsan evliliği çıkış yolu görme.
Çünkü bu psikolojide asla doğru karar veremezsin.Dahada kötü olmasın herşey..
Önce kafanı bir boşalt sağlıklı düşünmeye çalış.
Yanlış anlama ama bizim toplumumuz halen bazı şeylere hazır değil
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden insanı bir güzel etiketler.
Bir genç kızın evinden ayrılıp kendine hayat kurması ne gözle bakılır bilirsin bu sürekli karşına çıkar.
Aman ağzı olan konuşuyor torba değil ki büzüyesin diye düşünürüz evet ama malesef lafta kalıyor.
Bu söylediğim doğru olan şeyler değil sadece 'gerçek' olanlar.
Hani sırtına bir yük daha ekliyeceğini unutma.
Geçmişi deşmeyi kurcalamayı özellikle de yargılamayı çok seven bir toplumda yaşıyoruz malesef.
Hakkında hayırlısı olsun...
işde bende bu yüzden gitmeyi kaçmayı düşündüm. bu hayat zaten bnm kontrolümde değil. ve ben yıldım artık.
il değiştirmeyi de düşündüm ama dedim ya beni bulursa.... annemi soranlar olmuş. evet annem farkında herşeyin,
ama elinden bişey gelmiyor. onu suçlayamam dayıma karşı koymuyo diye. zaten kötü bir evlilik yaşadı.
onca dayağa, zulme çocukları küçük diye dayandı senelerce.. onun hayatı bitti, psikolojisi bir daha asla tamir olmucak
şekilde bozuldu.. üzülüyorum onada ayrı.. ama kendi halime de üzülüyorum. bende bittim artık..
eğer söylediğini yaparsa, beni işden çıkartırsa, ev kızı yaparsa, yıllardır söylediği korkuttuğu gibi kapıdan bile çıkmama izin vermesse
o noktada alır başımı giderim. evet biçoğunuz yazmış yurtdışı olmasın çok zor olur senin için diye.
biliyodum zaten sizden de duymuş oldum. zaten yurtdışını sadece beni asla bulamasın geri dönüşüm olmasın,
izimi kaybettireyim diye istemiştim..
eğer söylediğini yaparsa kaçar giderim bir sabah başka bi şehre. yeni bir hayat kurarım kendime. belki çoook sonra
anneme haber veririm, o da gelmek isterse gelir yanıma.. bilemiyorum, çok kafam karışık şuan.
bişey düşenemiyorm fazla...
Şuan bunları okurken o kadar çok sinirlendimki anlatamam bakmışmışta buyutmuste yaptığı ezıyetten başka bir şey değil..yaptığı iyiliği sana yaptığı eziyetleriyle mahfetmiş zaten ..ya sevdiğim dediğin insana ne demeli hiçbir yardımı olmadığı gibi bide oyalıyor ne yap ne et biran önce kurtar bu insanlardan kendini..kaçarak bir tek kendine kötülük yapmış olursun kendi hayatından vazgecmıs olursun eline meslegını almısın bırıkmıs paramda var dıyorsun git savcılığa sıkayette bulun koruma ıste birseyler yap kacmak yerıne kendıne guzel bır hayat kur.. kaçmak çözüm değil
23 yaşında bir kızı hiç kimse değil dayısı; babası,kocası bile olsa kendi rızası olmadan işten falan çıkartıp ev kızı yapamaz.Ayrıca tabirim için çok özür dilerim ama havlayan kö... ısırmaz.Tehditlere kanma,hiçbiryere de gitme,sana hiçbirşey yapamaz,devletten koruma talep et,size maddi yardımda bulundu diye senin kılık kıyafetin,hayatın hakkında söz sahibi olamaz,aklına esince arayıp tehtid edip hakaret edemez.Gerekirse o biriktirdiğin parayı git suratına at kapa şimdi çeneni de,asla korktuğunu belli etme ve korkma da zaten.
Erkek arkadaşından sana yar olmaz,adam gibi adam olsa,bencilce davranmazdı.
Evet eğer yaşamak istiyorsan buralardan gitmelisin,yurtdışı veya yurtiçi farketmez,ama kaç ve artık ertelettikleri hayatı yaşa. O nasıl bir dayı öyle.Allah belasını versin onun.Din ,ahlak adı altında en büyük ahlaksızlığı kendileri yapıyor butür insanlar,en büyük sapkınlık kendilerinde.Kendi bozuk bi insan olduğu için,hatta sana da kendi mülküymüş gözüyle baktığı için tüm bunları yaşatıyor sana.Eğer kaçarsan senin için annenden başka seni bağlayan bir şey olmayacak mı geride?Annen de seni dayına karşı yeteri kadar savunamıyor,sahip çıkamıyorsa onu da düşünmeden kaç.Veya ona üzülüyorsan bir yolunu bulup ilerde onu da yanına alırsın.Yeterki o iğrenç heriften kurtulun.Yazdıklarını okurken sinirden deli oldum,adamı kendi ellerimle boğmak istedim. Bir film vardı o geldi aklıma,dayısı öz yiğenine sapkın duygular besliyordu.Ben senin dayında yüzde yüze yakın böyle bişey olabileceğini düşünüyorum.Çünkü bu hareketlerin başka bir açıklaması,izahı yok.Senin dışardaki erkeklere,insanlara güzel görünmeni istememesi bana böyle bir şey düşündürttü.Çünkü bunun dinle,ahlakla asla ve asla alakası yok.
Dayının seni koyduğu kafesin içinde yaşamaktansa, vahşi doğada özgür yaşa.
arkadaşlar çoook uzun ama kısaca anlatmaya çalışıcam durumumu, bnm annem babam ben çocukken boşandılar, o günden sonrada maddi olarak dayım bize baktı. bizi ortada bırakmadı iyi güzel ama fazlasıyla hatta hastalık derecesinde tutucu bi insan. din konusunda saplantılı.. etrafındaki herkesi, sokakda gördüklerini bile kınar durur. ona göre bi kadın kapalı olacak, türbanlı yani, edepli hareket edecek, düzgün saygın bi işi olacak ya da evinin hanımı olacak. bu kriterler dışında kalan herkes o...pu onun için.
çoook zorr bi lise dönemim oldu, baskılarla, korkularla, bunların bünyemde açtığı psikolojik sorunlarla dolu.. sonra önlisans kazandım, o 2 yılında liseden bi farkı yoktu. sonra bi işe girdim.
dün gece bana telefon etti dayım, dediki işyerinde senin gibi saçı kırmızı olan bi tane insan var mı? ( saçlarımı kızıla boyamıştım), senin saç rengin o..pu rengi. giydiklerine dikkat etmiyosun, o..pu gibi giyiniyosun. oysa ben ten rengi çorap bile giymem, dikkat ederim giydiklerime belki renkli giysiler seviyorum ondan o...pu olmuş olmuş olabilirim gözünde... utanıyorum senden dedi. benim babam hocaydı hoca ailesiyiz biz. ama sen sanki o..pu ailesinden çıkmış gibi davranıyosun.. soyadımızı lekelemene izin vermicem dedi. bunun gibi birsürü şey saydı saydı saydı. en sonunda dediki bu SON, son uyarım sana. bir hafta mühlet vericem sana, kılığından saçına hareketlerine kadar herşeyini ya düzeltirsin ya da işyerinde seni evire çevire döverim sonra alırım seni işden evde oturursun. ev kızı olarak. sen daha bnm pislik yanımı görmedin dedi...
halbuki gördüm, ben onun ne PİSLİK olabileceğini biliyorum çook uzun yıllardır. ona uymayacak ama aslında çok normal şeyler yaptığımda bile nice tehdit gördüm. bütün bir lise ve üni hayatımı okuldan alınma, ev kızı olma tehditleriyle korku içinde geçirdim. ilk işime girdim orda da seni işden alırım tehditi.. ikinci, bu işimde de yine aynı tehdit..
ailemize uygun hareket etmessen defolup gidersin, aaa ama yok madem ben sana bu kadar baktım, defolup gitmene bile izin vermem. öldürürüm seni. sanma ki yapmam. seni öldürürüm, atarım camdan aşağı, hapse girer rahat rahat yatarım... bunlar gözdağı değildi kızlar, gerçekten yapabilcek olduğunu ve bunu yaparsa da en ufacık bi vican azabı çekmiceğini biliyorum, tanıyorum onu..
daha anlatamadığım, çok uzun, aklıma bile şuan gelmeyen o kadar çok şey var ki..
bu arada bi erkek arkadaşım var 1.5 yıldır birlikteyiz. bana evliliğe hazır olmadığını söylüyor. ben o...pu değilim, ona gebe değilim ama tüm bunlara rağmen yüzümü eğip, gururumu hiçe sayıp defalarca dedim ki, şuan bile ev alabilcek maddi durumun var, müdürsün kariyerin var.. ama ne olur evlenelim, görüyosun yaşadığım sıkıntıları. dayanamıyorum artık. ben senden hiçbir şey istemiyorum, ev istemiyorum, babadan kalma annenle yaşadığın eve gelin gelirim. yeni eşya istemiyorum, var olan eskilere razıyım, düğün istemem bi kuru nikaha razıyım, altın istemem talep etmem.. eğer bu saydıklarımsa çekicelerin hiçbirini istemem. sen ol yeter, evli olalım bi yuvam olsun, mutlu olalım, seninle mutlu olayım bana yeter dedim. bunu defalarca farklı zamanlarda söyledim.. kabul etmedi..
beni sevdiğini söylüyor ama sevseydi gerçekten, bana bu zulmü yaşatmazdı...
kızlar dün geceki telefon görüşmesi bnm için son nokta artık. ben daha 23 yaşındayım ama inanın yıllardır gördüğüm baskılardan, korkulardan ruhum öldü.. birsürü psikolojik rahatsızlığım var. psikiyatri ilacı kullanıyorum kimse bilmiyor.. geceleri bile rahat değilim, kabus görmediğim tek bi gece yok.. artık yıldımm, gerçekten yıldım. ağlamakdan, korkmakdan, benim olmayan bu hayattan, herşeydenn.
şuan kenarda 10 bin lira biriktirdiğim param var. biliyorum fazla değil çook küçük bi para.. ama hiç önemli değil biliyomusunuz. gözüm karardı artık. geceden beri düşünüyorum, pasaport için başvurucam, gidicem buralardan. ne yaparım, nerde yaşarım, dil bilmem yol bilmem, kimsem yok, sonum ne olur, başıma neler gelir hiç bilmiyorum. düşünmekde istemiyorum. tek istediğim buralardan çekip gitmek. kimse birdaha ölümü bile göremicek.. hiç kimse....
biliyorum yanlış bu düşünce. nerden bakılırsa bakılsın büyük tehlike, yapılmaması gereken bişey, hatta delilik. ama artık inanın umrumda değil. hani bişey olur, bişey.. o noktadan sonra artık hiçbişey gözünüzde değildir ya.. artık kaybedecek bişeyiniz kalmamıştır ya. sınırdasınızdır.. işde o noktadayım.. hissediyorum, dayanma gücüm kalmadı artık.. düşünemiyorum, çözüm bulamıyorum, yalnızım yapayalnız...
ne olur yardım edin. sizce çekip gitmelimiyim? kalsam ne değişecek, hiçbirşey biliyorm. değişecek bişey yok buna eminim. kalsam daha fazla dayanabilirmiyim? gitsem nereye giderim, ne yaparım? beynim düşünemiyor şuan, hiçbişey düşünemiyorum, tükenmiş haldeyim. fikirlerinize ihtiyacım var ne olur bi iki satırı çok görmeyin, yalvarırım..
ya arkadaş bide yurtdışına gidecem demişsin de öyle pasaport almayla hop diye istediğin ülkeye elini kolunu sallayarak gidemezsin nereye gideceksin ne iş yapacaksın yurtdışında tanıdıkların mı yardımcı olup vize çıkarttıracak biraz mantıklı ol canım lütfen sakince düşün doğru kararlar al ona öfkelenip kendi hayatını yakma.
canim benim konunu okudum ve cok üzüldüm durumuna gercekten. annen abin dayin ve sen hepiniz ayni evde yasiyorsunuz öyle mi? peki dayimin kizi var diyorsun esi yokmu dayinin? onlar nerde yasiyor? dayinin esi yani yengen bu olaylara ne diyor?
erkek kardesin oldugunu yazmissin o seni korumuyormu? dayi demek sahip cikmaktir babanin annene yaptigindan farki ne peki, yani sevip kollamasi lazim böyle baski yaparak sizi uzaklastirmasi cok yanlis, kendini sevdirmesi gerekiyor.eve sevincle gitmeni saglamasi gerekiyor.
güya kol kanat gerdim kardesim bosandi ben yardim ettim saniyor ama böyle yardim falan olmaz...insanlar bisey yapinca hemen karsiliginda emrine sokmaya calisiyor....
peluş çok üzüldüm ya..ama bence acele etme
yağmurdan kaçarken doluya tutulma
başıma kötü ne geliyorsa namaz kılmadığım ibadet etmediğim için geliyormuş. ben şeytanın yolundaymışım. şeytanlarla arkadaşlık yapıyormuşum... kıyafetlerim şaçım başım o...pu işleriymiş. bu yolda olduğum sürece asla mutlu olamazmışım..
bikeresinde bayram ziyaretinde küçük kızıyla gelmişti otururken hep birlikte, namaz kılıyormusun diye sordu. bu ne özel bir soru böyle, insan kılıyosa da kılmıyosada Allahla kendi arasında.. kaldı ki benim dini inancım vardır, yoldan çıkmış Allah korkusu olmayan biri değilim.. öyle dahi olsam kimi ne ilgilendirir.. bende işde o zmn çaresizlikten, kılmadığım halde evet kılıyorum neden? demiştim.
cvp olarak ne demek neden. senin kılmadığın namaz benide ilgilendirir. seni ben yetiştirdiğim için Allah öbür tarafda senin kılmadığın namazların hesabını banada soracak dedi..... sonra ben sustum. küçük kızı da başını evet anlamında salladı, evet abla öyleymiş doğru söylüyo babam dedi......
diyecek ne var kii Allah ıslah eylesin... Rabbim tüm kötülerin şerrinden korusun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?