canım Allah senden razı olsun şu son yazdığın bile beni şuan öyle mutlu etti ki..
resmen kalbimde güller açtırdın.. Allah seninde zor anında bu denli yanında olacak birini yollar inşallah.
sağol çoooook sağol, Allah bin kere razı olsun senden..
canım dayım evli bir kızı var bizle yaşamıyorlar. ama bizim oturduğumuz evde ona ait. varlıklı bir adam. belki beni bulur korkumda burdan geliyo birazda. ne annem ne kardeşim o konuda sahip çıkamazlar bana. kardeşim ses çıkaramaz dayıma..
anneminde zaten yaşadığı o berbat evlilikten sonra ruhu hiç iyi değil, zayıfda bi kişiliği var. ağzı var dili yok gibi.
çokdan vazgeçmiş hayattan derler ya..
ne diyim, bende ayıpladığı ne varsa Allah kendi kızında yaşatsın ona. bu bedduayı etmek içimi çok yakıyor, çnk kızını çok seviyorum ben ama bana yaptığı şeylerden sonra böyle beddua etmeden de duramıyorum..
canım sağolasın, duaların çıktısını da aldım evde de bulunsun okurum. Allah razı olsun.
sevgilim konusunda haklısın, doğru evlenmek istemiyorsa yapacak birşey yok.
ben istiyorum diye, ya da zor durumdayım diye yada seviyorum diye mecbur değil ki evlenmeye..
o yüzden içim kırgın tabi yalan söyleyemem ama yinede hakkım helal benim ona.
ilerde evlenirse eşiyle mutlu olsun dilerim.. nasibim değilmiş demekki elden ne gelir....
psikoloğa gittim bir kez, psikiyatristti. anlattım bazı şeyler, ağlamakdan ne kadar anlatabildiysem işde.
oda ilaç yazdı iki tane. anksiyate bozukluğu teşhisiyle. hala kullanıyorum ilaçlarımı..
içimi dökmeye ihtiyacım var evet ama çevremdekilere anlatamam en azından herkese.
bilemessin ki kim gerçekten derdini dinliyor kim arkandan vurmak için..
ama burada anlattım ya, yorumları gördüm okudum tek tek. rahatladım.
kafamı topladım azda olsa, o dün geceki korkulu, panik halim geçti biraz daha.
aceleyle karar vermicem, bakalım zaman ne gösterecek. Allah hakkımızda en hayırlısını versin.
ve sizlerden de hepinizden razı olsun...
Allah razı oldun ya! Biri daga çıkıp hayır dedi!Yanlış bir sevgili seçmişsin. Bu sevgiye , huzura aç halinle doğru bir seçim yapman da beklenemezdi zaten. Zannediyorsun ki dışardakiler dayından iyi. Annen yanlış bir tercih yapmış ... Dayın sizin ailenizin yükünü de sırtında taşımak ZORUNDA kalmış. Şu an sen de seni gerçekten sevmeyen bir adama evlen benimle diye yalvarıyorsun ( kadına erkek ilişkisinin mantığına aykırı) Bu adam seni paranı kullansa kenara atsa ne durumlara düşersin farkında mısın? Şu an yaşadıkların belki seni sıkıyor ve üzüyor. Bundan sonra atacağın yanlış adımlarla görürsün gerçek hayatın ne olduğunu. Kira ödemek fatura ödemek nedir biliyor musun? Mutfağı döndürmek? Bilmiyorsun ki kenarda 10.000 birikmiş paran var. 7 yıldır çalışıyorum benim yok kenarda param. Ne hayatın farkındasın , ne ev nasıl geçindirilir biliyorsun. Ne sağlam bir işin var. Gittiğin yerde birkaç ay sonra işinden olursan ne yapacaksın. Hayal dünyasında yaşamayı bırak çevrende kızlar nasıl giyiniyorlarsa sen de öyle giyin . Sen sevgilinle geziyorsan elbette dayının kulağına gidiyordur birşeyler. Çok aklı başındasın diyelim o da yok. Oturmuş evliliğe hazır değilim diyen birine yalvarıyorsun. Verilmiş sadakan varmış.
Şu an yapacağın en mantıklı şey 1-2-3-5-10 ne kadar sene sürerse sürsün kpss ye çalışmak . Memur olarak atanınca anneni alıp gitmek. Çevrendeki erkeklerin güler yüzüne tatlı diline de aldanma. Evini geçindirecek , aklı başında, sorumluluk sahibi birini ara . Herkese de kanma. 10 erkekten belki bir tanesi düzgündür okadar söyliyim sana. Yok yurt dışına gitcekmiş ....Saçını normale döndüreceksin. Makul kıyafetler giyceksin. Hayatını kurtarmaya bakıcaksın. Bu da kesinlikle br erkekle evlenmekten ya da evden kaçmaktan geçmiyor. Dayın sana bunları anlatamamış anlatamamış tehdit ede ede yola koyarım sanıyor. O da ayrı bir deli.Sırtında iki aile ve o ailelerdeki çocukların sorumlulukları olsaydı o zaman anlardın dayının durumunu. Saçma sapan kararlar verip herkesin hayatını tekrar mahvetme.
Yengenle konuşmanın sana iyi gelmezsine ve özellikle kaçma fikrinden vaz geçmene sevindiğimi demek isterim.ne güzel senin adına sevindim. bazen en en dipte hissettiğimiz zaman bile böyle basit bir yolla feraha çıkabiliyoruz.
iyi ki konuşmuşsun yengenle. dayınla sorun yaşadığında yengene anlat o idare eder dayını.
bak paran da varmış. bi kpss kursuna yazıl mutlaka. daha verimli olur senin için. memur olursan bi daha sırtın yere gelmez zaten.
vee en önemlisi sakın bir daha bir başkasına ( bu eşin olacak kişi bile olsa) yumuşak karnını gösterme.
Her zaman kendinden emin ve güvenli davran. o zaman kimse tepene çıkamaz. yolun açık olsun
ne denir bilinmez ki böyle durumlarda zor zamanlar geçirmişsin ama gideceksen de planlı programlı yap birşeyleri de gittiğinde keşke kalsaydımda dayımla yaşasaydım diye üzüme...
işde bende bu yüzden gitmeyi kaçmayı düşündüm. bu hayat zaten bnm kontrolümde değil. ve ben yıldım artık.
il değiştirmeyi de düşündüm ama dedim ya beni bulursa.... annemi soranlar olmuş. evet annem farkında herşeyin,
ama elinden bişey gelmiyor. onu suçlayamam dayıma karşı koymuyo diye. zaten kötü bir evlilik yaşadı.
onca dayağa, zulme çocukları küçük diye dayandı senelerce.. onun hayatı bitti, psikolojisi bir daha asla tamir olmucak
şekilde bozuldu.. üzülüyorum onada ayrı.. ama kendi halime de üzülüyorum. bende bittim artık..
eğer söylediğini yaparsa, beni işden çıkartırsa, ev kızı yaparsa, yıllardır söylediği korkuttuğu gibi kapıdan bile çıkmama izin vermesse
o noktada alır başımı giderim. evet biçoğunuz yazmış yurtdışı olmasın çok zor olur senin için diye.
biliyodum zaten sizden de duymuş oldum. zaten yurtdışını sadece beni asla bulamasın geri dönüşüm olmasın,
izimi kaybettireyim diye istemiştim..
eğer söylediğini yaparsa kaçar giderim bir sabah başka bi şehre. yeni bir hayat kurarım kendime. belki çoook sonra
anneme haber veririm, o da gelmek isterse gelir yanıma.. bilemiyorum, çok kafam karışık şuan.
bişey düşenemiyorm fazla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?