gerçekten gitsem mi, çözüm olur mu?

canım Allah senden razı olsun şu son yazdığın bile beni şuan öyle mutlu etti ki..
resmen kalbimde güller açtırdın.. Allah seninde zor anında bu denli yanında olacak birini yollar inşallah.
sağol çoooook sağol, Allah bin kere razı olsun senden..

Hepimizden Allah razı olsun canım...
Sen gönlünü ferah tut...
Dediğim gibi, kendi ayakların üzerinde durabilecek güçtesin...

İstediğin zaman, sana destek olacak benim gibi çok insan var burada..

canım dayım evli bir kızı var bizle yaşamıyorlar. ama bizim oturduğumuz evde ona ait. varlıklı bir adam. belki beni bulur korkumda burdan geliyo birazda. ne annem ne kardeşim o konuda sahip çıkamazlar bana. kardeşim ses çıkaramaz dayıma..
anneminde zaten yaşadığı o berbat evlilikten sonra ruhu hiç iyi değil, zayıfda bi kişiliği var. ağzı var dili yok gibi.
çokdan vazgeçmiş hayattan derler ya.. :( :( :(
ne diyim, bende ayıpladığı ne varsa Allah kendi kızında yaşatsın ona. bu bedduayı etmek içimi çok yakıyor, çnk kızını çok seviyorum ben ama bana yaptığı şeylerden sonra böyle beddua etmeden de duramıyorum.. :( :( :( :( :(

kul, kınadığını yaşamadan ölmezmiş....
sen beddua etme boşver canım
yaşadıkların çok zor gerçekten. Allah yardımcın olsun. En kısa sürede bu zülmün bitmesini diliyorum

canım sağolasın, duaların çıktısını da aldım evde de bulunsun okurum. Allah razı olsun.
sevgilim konusunda haklısın, doğru evlenmek istemiyorsa yapacak birşey yok.
ben istiyorum diye, ya da zor durumdayım diye yada seviyorum diye mecbur değil ki evlenmeye..
o yüzden içim kırgın tabi yalan söyleyemem ama yinede hakkım helal benim ona.
ilerde evlenirse eşiyle mutlu olsun dilerim.. nasibim değilmiş demekki elden ne gelir.... :(
psikoloğa gittim bir kez, psikiyatristti. anlattım bazı şeyler, ağlamakdan ne kadar anlatabildiysem işde.
oda ilaç yazdı iki tane. anksiyate bozukluğu teşhisiyle. hala kullanıyorum ilaçlarımı..
içimi dökmeye ihtiyacım var evet ama çevremdekilere anlatamam en azından herkese.
bilemessin ki kim gerçekten derdini dinliyor kim arkandan vurmak için..
ama burada anlattım ya, yorumları gördüm okudum tek tek. rahatladım.
kafamı topladım azda olsa, o dün geceki korkulu, panik halim geçti biraz daha.
aceleyle karar vermicem, bakalım zaman ne gösterecek. Allah hakkımızda en hayırlısını versin.
ve sizlerden de hepinizden razı olsun...

nedemek estafirullah. bunun için yokmu bu kk. her derde deva :)
canım bence sen başka pisikoloğa da görün. hiç çaktırma, senin daha önce biryere gidip göründüğünü.
dene bakalım, hastaneye gitmeye çalış, hiç değilse orası bedava. ve ağlama..
dim dik ayaktasın, kimsem yok da deme, allahtan başka kimseye ihtiyacın yok senin!!! bunu unutma!

birşey olursa özelden de yazabilirsin. Ben böyle dara düşmenin nedemek olduğunu çok iyi bilirim. Benimde hiç kimsem yok, allahımdan başka.

ALLAHA EMANET OL!!!!

yurtdisina ne gerek var ki? yani gidecek yapacak isin yerin yoksa bu sana dert yaratir.
kendini bu kadar ezdirme sunu istmm bnu istmm dye buyuk fedakarlk yapmana ragmn sana hayir diyen adami bence bosver. zaten calisiyorsun bi kac bayan bi eve cikabilirsnz universite ogrencileri vs ile. bu hayattan daha guzel olur kesin

çok zor durum...
kaçmak çözüm değil tabiki..
sevgiline gelince seninde söylediğin gibi sevse bunları yaşamana izin vermezdi mutlaka...
iyice düşün lütfen...

bu nasıl bir anlayış şeklidir ya? senin şu anlattıklarınla sinir olmuş durumdayım dayına sen birde yaşıyorsun bunları.işte böyle dini saptıranlardan geliyor ne geliyorsa.bu durumda ne söylenir ki git kurtul desen karşına ne çıkacağı belli olmaz.belki bugünlerinide ararsın.kal bi şekilde evlenene kadar durumu idare et desen bünyen ne kadarını kaldırır zaten son noktaya gelmiş durumdasın.evlilik olana kadar baktın hiç çekilir bi tarafı kalmamışsa bi şekilde yeni bir hayat kurma çabasına düşüceksin.sıfırdan başlarsın ama kafan rahat olur huzurun olur en azından.bu adam bu gidişle ömrünü yer bitirir canım.aslında en mantıklısı annenide alıp yeni bir düzen kurup hayatınıza devam etmek ama yinede herşeyi çok iyi düşün yapıcaklarının sonrasınıda düşün öfkeyle birşeyler yapma.Allah yardımcın olsun canım.

Çok zor bir durum. Böyle bir hayatı kabul etmek zorunda değilsiniz, etmemelisiniz de kesinlikle. Şu an her şey çok sıcak; doğru gibi görünen bir karar aslında en sağlıksızı da olabilir. Bu güne kadar bir şekilde dayanmışsınız. Biraz daha dayanmaya çalışın bence. Kafanızı toplayıp, neyin daha doğru olacağına karar vereceğiniz güne kadar biraz daha sineye çekmeye çalışın. Şu an için o isteğinizden vazgeçmişsiniz ama hayatınız boyunca kimseyle yaşadığınız sıkıntılardan kurtulmak için evlenmeyi düşünmeyin. Bu da huzur ve mutluluk getirmeyebilir. Annenizle ve kardeşinizle çok da bağlı olmadığınızdan bahsetmişsiniz. Bunun çok sebebi olabilir ama belki de dayı baskısı hepinizi esir aldığı için de böyle olabilir. Ne yapacağınıza karar verirken planlarınıza onları da dahil etmeyi düşünmenizi tavsiye ederim. Bugüne kadar zaten birçok zorluk yaşamışsınız; şehir ya da ülke değiştirseniz eminim ki tek başınıza üstesinden gelebilirsiniz. O gücünüz ve cesaretiniz belliyor. Ama aileniz yanınızda olursa her şey daha kolay ve sağlıklı olabilir. Belki herkes içinizden birinin gidelim demesini bekliyordur. Ve kendinizle başbaşa kaldığınızda; dayınız zorbalıkları, yarattığı huzursuzluk ortadan kalkınca aile olmayı daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Belki o zaman birbirinize daha bağlı olursunuz ve bunca zamandır açılan yaraları daha sağlıklı ve daha önemlisi birlikte sarabilirsiniz. Ben sadece kararınızı alırken işin bir de bu yönünü düşünmenizi tavsiye edebilirim. Size ve sizin durumunuzda olanlara kolaylıklar diliyorum. Umarım en kısa zamanda hak ettiğiniz gibi bir hayata kavuşursunuz.

Kızlar beni güldürüyorsunuz ama:) ltf yurtdışı diyip durmayın yahu!
Pasport, vise, bilet, şu bu derken ne kadar tutuyor biliyormusunuz?
Birde anneyide götürün diyorsunuz, kız kendini götürdüde annesi kaldı :1:

Ancak şehir dışı olur.

ayrica kaçmanı önermiyorum ben..
evlenmeyi bekleyemezmisin?

yoksa durum ciddimi!? Ölüm tehditleri falan?

Yanlış bir sevgili seçmişsin. Bu sevgiye , huzura aç halinle doğru bir seçim yapman da beklenemezdi zaten. Zannediyorsun ki dışardakiler dayından iyi. Annen yanlış bir tercih yapmış ... Dayın sizin ailenizin yükünü de sırtında taşımak ZORUNDA kalmış. Şu an sen de seni gerçekten sevmeyen bir adama evlen benimle diye yalvarıyorsun ( kadına erkek ilişkisinin mantığına aykırı) Bu adam seni paranı kullansa kenara atsa ne durumlara düşersin farkında mısın? Şu an yaşadıkların belki seni sıkıyor ve üzüyor. Bundan sonra atacağın yanlış adımlarla görürsün gerçek hayatın ne olduğunu. Kira ödemek fatura ödemek nedir biliyor musun? Mutfağı döndürmek? Bilmiyorsun ki kenarda 10.000 birikmiş paran var. 7 yıldır çalışıyorum benim yok kenarda param. Ne hayatın farkındasın , ne ev nasıl geçindirilir biliyorsun. Ne sağlam bir işin var. Gittiğin yerde birkaç ay sonra işinden olursan ne yapacaksın. Hayal dünyasında yaşamayı bırak çevrende kızlar nasıl giyiniyorlarsa sen de öyle giyin . Sen sevgilinle geziyorsan elbette dayının kulağına gidiyordur birşeyler. Çok aklı başındasın diyelim o da yok. Oturmuş evliliğe hazır değilim diyen birine yalvarıyorsun. Verilmiş sadakan varmış.

Şu an yapacağın en mantıklı şey 1-2-3-5-10 ne kadar sene sürerse sürsün kpss ye çalışmak . Memur olarak atanınca anneni alıp gitmek. Çevrendeki erkeklerin güler yüzüne tatlı diline de aldanma. Evini geçindirecek , aklı başında, sorumluluk sahibi birini ara . Herkese de kanma. 10 erkekten belki bir tanesi düzgündür okadar söyliyim sana. Yok yurt dışına gitcekmiş ....Saçını normale döndüreceksin. Makul kıyafetler giyceksin. Hayatını kurtarmaya bakıcaksın. Bu da kesinlikle br erkekle evlenmekten ya da evden kaçmaktan geçmiyor. Dayın sana bunları anlatamamış anlatamamış tehdit ede ede yola koyarım sanıyor. O da ayrı bir deli.Sırtında iki aile ve o ailelerdeki çocukların sorumlulukları olsaydı o zaman anlardın dayının durumunu. Saçma sapan kararlar verip herkesin hayatını tekrar mahvetme.
Allah razı oldun ya! Biri daga çıkıp hayır dedi!

allah yardımcın olsun...gerçekten çok üzüldüm allah dayınada akıl fikir versin inşallah.bence başka bi şehre gitmek yerine şimdilik dayının istediği gibi davranmaya çalış dayın öle zannetsin en azından.ben olsam memurluk sınavı için zorlardım kendimi bu enerjimi kpss ye harcardım ki kpss yi kazanıpta gidersen hem dayının karşısına çıkmamış olursun hemde anneciğini yanına almış olursun.bence otur ders çalış ben 29 yaşındayım ve senden 6 yaş büyük olmama raümen memurluğun benim için bi fırsat olduüunu düşünürekşimdiden çalışmaya başladım..allah herşeyi gönlüne göre versin inşş

ay cok bile dayanmissin , o saplantili dayin önce kendi ögrensin dinin ilk temellerini ,, hosgörü nerde kendisini ne saniyor ?...böyle zorba yobazlarin yüzünden ülke kirleniyor ....neyse ..bence adimini atmadan iyice hesapla düsünde hareket et , yurtdisini sil aklindan kalici kalman zor olur sadece 3 ay oda turist olarak ....evliligi kurtulus olarak kabul etme , kendini ayaklarin üzürendi kal , kendine gel, hayatini tani ve yasa , önce kendini bul ,,,,özel dernekler var , durumunu bildir yardimlari dokunabilir, baska sehire gitsende tek basina kolay olmaz , saplantili dayin arar belki , gittiginde herseyin degismeli sana ön yol gösteren olmali, kal diyenleri anlamiyorum , insanin özgürlügü yoksa o insan bir birey degildir hayati hayat degildir eninde sonunda birgun patlak verir, birakin herkesin günahi sevapi kendine öldügünde mezara tek gircez kimene anlamiyorum yaaaa, özgürlügümden vazgecegime ölmeyi tercih ederim. güclü ezilme , kimse bu dünyaya ezilmek icin gelmiyor ve kimsenin de buna hakki yokkk her ne olursa olsun.....

kızlar öncelikle Allah hepinizden razı olsun, her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
bugün iş çıkışı dayımın eşini aradım. dedimki müsaitsen gelecem 5 dakka. gel dedi..
gittim konuştuk. ben dün geceki telefon görüşmesini anlattım. oda çook üzüldü..
herşeyi uzuuun uzuuuun konuştuk. dedim ki ben o telefondan sonra alıp başımı
gitseydim başka şehre hiçmi vicdan azabı çekmicekti? sonra işde uzun uzun anlattı..
aslında onun herkese karşı böyle olduğunu, bütün sevdiklerine karşı..
onu psikolojik açıdan rahatsız biri olarak düşün dedi.. onun sevdiklerini koruma yöntemi
tehdit etmek, baskı kurmak.. başka bir yol bilmiyo ki dedi. annesi de rahatsız onun biliyosun,
gençken yaşadığı zorluklarıda biliyorsun. ne olur ağlama. dik dur dedi.
hayat bir sınav, madem o böyle değişmicek o zmn snde onu dinliyormuş gibi yap dedi.
sakın kaçıp gitme. başına neler gelir kimbilir dedi. ayrıca bu çözümmü sence.
dayın gibi insanlarla dolu etraf. karşına çıkan her zorlukda her kötü ve sorunlu insandan
kaçarak mı kurtulacaksın dedi. güçlü ol sabırlı korkmamayı öğren dedi. güçlü olmanın yolu
çekip gitmekden geçmez, bu sadece kaçıştır dedi.

o erkek arkadaşından da ayrıl bence dedi. adam değil o, onun gibisinden koca olmaz dedi.
sen evlenmek mi istiyorsun? o zmn ben sana adam gibi adam bir koca bulurum.
niyeti evlenmek olan, düzgün birini. bende dedim ki ben evlenmek istemiyorum kii..
ben sadece bu hayattan kurtulmak için istedim evliliği.. tamam o zmn dedi.
az daha dişini sık. merak etme seni işden çıkarmaz, izin vermem ben buna dedi.
sen çalış ayaklarının üstünde dur. paranı biriktir, evlenmek istediğin zmn da ister sen
birini bulursun ister biz buluruz dedi. ama önce kazasız belasız kurtul o sevgilinden dedi..

işde böyle uzuuuun uzuuuun konuştuk. pek çok şeyler daha...
kaçıp gitme fikrinden vazgeçtim kızlar. biraz daha dayanıcam.
kpss ye hazırlanmaya karar verdim.. bi yandan da işime devam eder para biriktiririm Allah izin verirse..
en dayanamadığım noktada da yengem gerekirse başka şehirden düzgün bi adam bulur evlenirim :)
şaka bir yana yengemle konuşmak çok iyi geldi bana.
şuan kendimi çooook iyi hissediyorum.

tekrardan hepinizden Allah razı olsun, dilerim hiç sıkıntı çekmezsiniz. Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsın..
sevdiklerinizle hayırlı bi ömür versin. Dualarınız kabul olsun inşallah. hepinize çoook teşekkür ederim..
minnettarım sizlere, sağolunnn........

ne güzel senin adına sevindim. bazen en en dipte hissettiğimiz zaman bile böyle basit bir yolla feraha çıkabiliyoruz.
iyi ki konuşmuşsun yengenle. dayınla sorun yaşadığında yengene anlat o idare eder dayını.
bak paran da varmış. bi kpss kursuna yazıl mutlaka. daha verimli olur senin için. memur olursan bi daha sırtın yere gelmez zaten.

vee en önemlisi sakın bir daha bir başkasına ( bu eşin olacak kişi bile olsa) yumuşak karnını gösterme.
Her zaman kendinden emin ve güvenli davran. o zaman kimse tepene çıkamaz. yolun açık olsun

ne güzel senin adına sevindim. bazen en en dipte hissettiğimiz zaman bile böyle basit bir yolla feraha çıkabiliyoruz.
iyi ki konuşmuşsun yengenle. dayınla sorun yaşadığında yengene anlat o idare eder dayını.
bak paran da varmış. bi kpss kursuna yazıl mutlaka. daha verimli olur senin için. memur olursan bi daha sırtın yere gelmez zaten.

vee en önemlisi sakın bir daha bir başkasına ( bu eşin olacak kişi bile olsa) yumuşak karnını gösterme.
Her zaman kendinden emin ve güvenli davran. o zaman kimse tepene çıkamaz. yolun açık olsun
Yengenle konuşmanın sana iyi gelmezsine ve özellikle kaçma fikrinden vaz geçmene sevindiğimi demek isterim.

burda bir arkadaşda yengen gibi dayının yanında biraz ilgi duyuyormuş gibi okursan, seni daha az rahatsız edeceğine inananlardayim.

bu arada evleneceğin kişinin ne dayının tanıdığı, nede o iyi yengenin bir tanıdı olsun. Yengen kendi eşine benzeyen birini, dayında kendine benzeyen birini bulur!

acelede etme bu evlilik konusunda.
Rahat olmak içinde işte, bir süre dayını kandırırsın. Ayrıca şimdi yengende onunla konuşur.

Evliliği bir kaçış yolu olarak görürsen, ne evliliğin mutlu bir evlilik olur ne de hayatın mutlu bir şekilde sürüp gider. Evlendiğinde de sıkıntılar yaşayacaksın, ve sadece şu anki durumundan kaçıp evlenmek istediğin için, bu sıkıntılara katlanamazsın. Birini severde evlenirsen ancak sıkıntılara göğüs gerebilirsin. O yüzden ne olursa olsun, evlenmeyi kaçış yolu olarak asla görme. Dayın konusunda da şikayette bulunabilirdin.

güzelim öncelikle yurtdışını kafandan kesinlikle at, dil bilmediğin sürece mahvolursun.. hayatın bile kayar kısaca. ama başka bir şehire gideceksen de bunu da iyice araştırmadan planlamadan kesinlikle gitme.. ve gittiğin şehirde kimseye ama kimseye kolay kolay güvenme.. kalıcak yer için kadın sığınma evlerini seçebilirsin en olmadı üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlarda kalabilirsin. büyük ve adı duyulmuş olanlarda.. öyle yerler her şey içinde aylık 300 400 lira oluyor yatacak yer yemek elektrik su internet kısaca her şey. başlarda birikmiş parandan harcarsın ve iş ararsın. hatta işini de yurdunu da internetten o şehre gitmeden önce araştırman bulman gerekir. ve yine söylüyorum sakın kimseye yalnız olduğunu söyleme ve hissettirme. çalıştığın yerdeki insanlara bile! akbabalar yalnız olanların başına öyle bir üşüşürler ki.. evin, ailen varmış gibi davran.. bu söylediklerim ayrıntı işte sen çok daha fazlalarını düşünmelisin.. unutmadan gideceğin şehre alacağın bilet bile kendi adına olmasın hangi şehre gideceğini de öğrenemesinler.

konunun hepsini okumadan cevap yazmıştım sizin adınıza çok sevindim biraz da olsa rahatladığınıza.. büssürü şey yazdım gerçi ben..inşallah gerek kalmaz hiçbir zaman hiçbirine ama aklınızın bi köşesinde bulunsun işte.. öldürmek, atmak, hapiste yatmak gibi kelimeleri çok rahat kullandığı için açıkçası çok korkmuştum sizin için normalde asla "kaç" diyecek biri olmasam da size kaçış planları falan yaptım kendi minnak çapımda:9:

Son mesajını okuyunca sevindim. Ama sana bir kaç nasihat vermem gerektiğini düşündüm. Nasihatleri sevmem de..Biraz tecrübe aktarımı diyelim.

Yengenle paylaştığın şeylere çok dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum.
Karı-koca arasında gizli bir şey kalmaz. Sen ne kadar hayır söylemez, o da korkar dayımdan desen de.. farkında olmadan ağzından kaçırabilir.
Bundan sonra görüştüğünde erkek arkadaşından ayrıldığını söylemen, (hatta bence gerçekten ayrılman) daha doğru olur.
Dayın erkek arkadaşının olduğunu öğrenirse daha çok üstüne gelir..Sen de dayanamazsın..

Kpss konusunda azimli ol..Bir taraftan da açıköğretimden lisansını tamamlamaya bak..
Memur olarak atandığında bulunduğun şehirden mümkün olduğunca uzak bir yere atama iste..

Güzel günler senin olsun. Allah güç, sabır versin.. Hayırlı insanlar çıkarsın karşına..

ne denir bilinmez ki böyle durumlarda zor zamanlar geçirmişsin ama gideceksen de planlı programlı yap birşeyleri de gittiğinde keşke kalsaydımda dayımla yaşasaydım diye üzüme...

yaw böyle bir dayı ile yaşasaydım diye üzülünürmü ? Hasta bu adam. Allah korusun, kızı da öldürür möldürür.... Her gün haberlerde cinayet haberleri izliyoruz.

Kızlar açalım gözlerimizi. Başka bir ile kaçış da korkuturdu beni. Neden mi ? Gelir dayım beni de orda bulur diye..

Son düzenleme:
işde bende bu yüzden gitmeyi kaçmayı düşündüm. bu hayat zaten bnm kontrolümde değil. ve ben yıldım artık.
il değiştirmeyi de düşündüm ama dedim ya beni bulursa.... annemi soranlar olmuş. evet annem farkında herşeyin,
ama elinden bişey gelmiyor. onu suçlayamam dayıma karşı koymuyo diye. zaten kötü bir evlilik yaşadı.
onca dayağa, zulme çocukları küçük diye dayandı senelerce.. onun hayatı bitti, psikolojisi bir daha asla tamir olmucak
şekilde bozuldu.. üzülüyorum onada ayrı.. ama kendi halime de üzülüyorum. bende bittim artık..
eğer söylediğini yaparsa, beni işden çıkartırsa, ev kızı yaparsa, yıllardır söylediği korkuttuğu gibi kapıdan bile çıkmama izin vermesse
o noktada alır başımı giderim. evet biçoğunuz yazmış yurtdışı olmasın çok zor olur senin için diye.
biliyodum zaten sizden de duymuş oldum. zaten yurtdışını sadece beni asla bulamasın geri dönüşüm olmasın,
izimi kaybettireyim diye istemiştim..
eğer söylediğini yaparsa kaçar giderim bir sabah başka bi şehre. yeni bir hayat kurarım kendime. belki çoook sonra
anneme haber veririm, o da gelmek isterse gelir yanıma.. bilemiyorum, çok kafam karışık şuan.
bişey düşenemiyorm fazla...

gerçekten çok zor bir durum ya.Allah yardımcın olsun canım.inşallah bu saydıklarının (yani kötü olanlar tabi ki) hiçbiri olmaz.

Back
X