Gercekten merak ettiğim için

• Konu Sahibi Konu Sahibi dlemma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım şimdi öyle diyorsun da yani Allah'ın kaderi Sonuçta Allah istemeseydi biz de evlenemezdik hani kader ve kazaya iman diye bir şey var ya Kaderimizde kim varsa o
Cocuk yaparsaniz Allah askina genetik testleri falan yaptirin, sonra ona da kader deyip gezmeyin olur mu?

Evlilik ile sevgililik kıyaslanamaz. Sevgiliye en güzel yanlarını sergiler insan ve özlemle gider. Sevgililikte her an birlikte olmak yoktur. Aynı evi paylaşmak çok ayrı bir şeydir. Bu yüzden takılmayın.
Öyle mi diyorsun aslında ben de bazen öyle düşünüyorum ama işte elimde değil zaten çok da takılıyorum

Biz Karadenizliyiz her zaman büyükler kuzenleri yakıştırır. Daha kimse kabul etmedi de. İlla duyarım. Bana da demişlerdi. Kaç kuzenimi birbirine dediler kimse istemedi. Ki biz bir arada büyüdük.Eşimin tarafından da çok kuzenle evlenen var. Kuzenle yakın büyürsen kardeş gibi görebilirsin bence. Yani birazda büyükler aklına sokuyor gençlerin. Ayrıca nikah düşüyor ben şaşırmıyorum.

Öyle mi diyorsun aslında ben de bazen öyle düşünüyorum ama işte elimde değil zaten çok da takılıyorum
Tabiki öyle 1.5 yıllık sevgili artı nişanlılık dönemimizde hiç kavga etmedik bakın hiççç. Ama evlenince ister istemez oluyor bazen bilerek can yakmaya calısmıyor degl ınsan. Tabi saygı cercevesnde

Evet irade diye bir şey var Bir Allah'ın iradesi biri kulun iradesi aynı işi olacaktır Ama Allah farklı şekilde yazmıştır ama sonuç gene aynıdır fakat kul da aynı şeyi kendi iradesiyle farklı yollardan elde eder Bu da kulun iradesi olur ama sonuç Hiç değişmez

Tabiki öyle 1.5 yıllık sevgili artı nişanlılık dönemimizde hiç kavga etmedik bakın hiççç. Ama evlenince ister istemez oluyor bazen bilerek can yakmaya calısmıyor degl ınsan. Tabi saygı cercevesnde
Yorumların içinde mantıklı olarak sadece bu var yani kimseyi laf yetiştiremiyorum sürekli insanları bir şey peşinde Hani karalama mı diyeyim yargılama mı diyeyim aşağılama mı diyeyim nasıl bir şey olduğunu ben de anlayamadım ve çok yorum var Herkese Tek tek de cevap veremiyorum Olan olmuş ama sadece psikolojik olarak bazı şeyler kafamda olduğu için dışarıdan bir insana sormak istedim Aslında sorup sormamakta da çok kararsız kaldım ve ben gaza geldim Sonuç olarak çok kişi tarafından yargılandım fakat en mantıklı bulduğum cevap bu Teşekkür ederim

Tabii ki yani sonuçta nikah düşüyor Eğer kardeş gözüyle bakılacak olsaydı Allah birbirlerinin nikahlarını düşürmezdi haram kılardı Allah'tan çok mu iyi bilecekler tövbe estağfurullah

Genler her türlü ortak, istediğin kadar ayrı büyü akrabalık silinmez.
Sonra çocuklarda bir sürü sağlık sıkıntısı oluyor. Hiç bu riske değmez. Mümkün olduğu kadar uzak memleketlerden takılmak en iyisi, hem gen havuzunda çeşitlilik olunca çocuklar da güzel oluyor.

Son düzenleme:
Benim eşiminde benden önce evlilik düşündüğü bir ilişkisi olmuş. Zaten küçük yer herkes birini tanıyor. 13 yıl boyunca hiç aklıma gelmedi onunla evlense daha mutlu olurdu (hayır olmazdı ben onun hayatının aşkıyım). Çünkü bunlar benim gözümün önünde yaşanmadı. Tamamen yabancıyız birbirimize.

Ama mesela bende kuzenlerim aşkına şahit oldum. Bu durumda sizin gibi düşünürdüm. Böyle düşünmekte haklısınız belki sizinle aile zoruyla evlendi belki çok seviyor. Bunu biz bilemeyiz. Ama umarım mutlu olursunuz.

Geçmişi deşmek hiçbir işinize yaramaz bu saatten sonra. Eşinizin bütün özel hayatına vakıfmışsınız, bunları dert edecekseniz evlenmemeliydiniz. Herkesin bir geçmişi var ama sizinki gözünüzün önünde yaşandığı için unutmanız zor olacaktı, bu belli bir şey. O kızla ilişkisini ancak dışarıdan bir gözle bilebilirsiniz, belki onu da üzmüş ve ağlatmıştır ne bileceksiniz? Teyzenizin oğluyla evlenmeniz kısmına hiç girmeyeceğim, bu durumun yaratacağı sağlık sorunlarını zaten sağır sultan bile biliyor artık akraba olunca da özen olmuyor işte, bunu da bilmek lazım.

Asla çocuk yapma inşallah nasip olmaz ne mide varmış ya

Yok canım aile zoru değil tamamen Kendi irademiz ile bu yola girdik benimde ilk başlarda aklımda böyle saçmalıklar yoktu onla daha mı mutlu olurdu gibi bir süre çok tartışmalar oldu o süre zarfında çok kırıldım hepsi geçti ama işte düşündükçe akla geliyor gelincede böyle saçma düşüncelere giriyorum

Kuzen için kardes diyenler iyi misiniz
Evet bende çocuklarımı siz kardes GİBİSİNİZ diye buyuttum kuzenleriyle ve değil aile sulalemde 1 tane akraba evliliği yok
Ama kuzen kardes değildir kuzene nikah düşer bu sınırları biz değil Allah belirliyor biz inanç sahibi insanlar da bunları uyguluyoruz

Tam.olarak oranları tabii bilmiyorum ama illaki akraba evliliği eşittir sağlıksız çocuk anlamına gelmez ben bizzat akraba evliliğinden sağlıklı çocuk ya da akraba evliliği olmayan evlilikten sağlıksız çocuk gördüm maalesef keske bunun yüzde yüz bir formülü olsaydık

Ve son olarak evlilik kaderdir arkadaşlar 3 şey değişmez rızkiniz kiminle evleneceğiniz ve ne zaman öleceğiniz

Elbette inancı olmayan ya da Müslümanlık dışı inanca sahip kişileri saygıyla karşılıyorum ama Müslümanım diyen bu konuları çok kolay açıp öğrenebilir

Son olarak konu sahibi peri masalı misali başlar çoğu evlilik ve zaman içerisinde böyle bir şeye evrilir kirarsiniz kırılırsınz bunlar normal şeyler aslolan saygıyı yitirmeyin yüz göz olmayın geçmişi düşünmeyin akliniza geldiğinde itin başka şeyler düşünün hele ki eşinize asla bahsetmeyin

Burada paylaşılan konu nasıl siliniyor ben pek bilmiyorum da

Bende herkese bunu anlatmaya çalışıyorum ama işte herkese yetişemedim aynı görüşteyim seninle kısacası her şey kader ile bağlantılı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…