Gercekten merak ettiğim için

• Konu Sahibi Konu Sahibi dlemma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akraba evliliği esittir sagliksiz cocuk demek degil, ama yukselen riskler, artan ihtimaller demek. Boyle bir risk aliniyorsa da en azindan genetik tarama yapmak vicdani bir gereklilik. Bari bunu yadsimayin.

Ayni gen havuzunu paylasan bireylerin ayni hastaliklari tasima ihtimali yükselir, bu iki ayni birey ureyince de çocukta hastaligin cikma ihtimali yukselir. Bu da bilim işte.

Bende herkese bunu anlatmaya çalışıyorum ama işte herkese yetişemedim aynı görüşteyim seninle kısacası her şey kader ile bağlantılı
Merak etmeyin beni de beğenmedim yağmuruna tutacaklardir
Ama şurda takdir göreyim diye de inanmadığım bir şeyi savunacak değilim
Elhamdülillah Müslümanız ve dinimiz böyle emrediyor üzerine de biz fikir beyan edemiyoruz
Uyarsın uymazsin o ayrı ama saygı göstermek zorunda herkes

Eşimin de geçmişinde kız arkadaşları olmuş bir tanesini ben tanıyorum annemin yakın arkadaşının kızı

Ben eşimle onun evleneceğini falan sanıyordum

Kızın ailesi kızı eşime vermedi daha sonra oradan zaman geçti Allah nasip etti biz evlendik eşim normalde benim teyzemin oğlu
Teyzenizin oğlu olan eşinizin, sevdiği ve ilişkisi olduğu kızı ailesinin kendisine vermemesinde annenizin ve sizin ailenizin parmağı var mı ?

Anneniz: kızın annesini bilerek huzursuz etmiş, aklına şüphe sokmuş olabilir mi ?

Sma mesela, genetik geçişli. Akrabaysa anne baba risk artıyor. Hiç değer mi yani şunu yaşayacağına? Kimse doğmuş bebeği için asla riske girmek istemez. Ama doğmamış bebekler için rahat rahat riske giriliyor. Ben esasen bunu anlamıyorum.

Allah'ın izin verdiği evliliği insanlar yargılayamaz. Ben böyle bir şey yapar mıydım yapmazdım. Kızımın da yapmasını istemem. Ama Büyük konusmamak gerekir. Saygı duymak lazm. Modernim diye gecınen insanlarda da çok var kuzen evliliği takılmayın. Mutluluklar

Dinimin 4 kadina da ok diyor ama kocaniz 3 tane daha evlenecem dese ortaligi yikarsiniz.

B

Dinimin 4 kadina da ok diyor ama kocaniz 3 tane daha evlenecem dese ortaligi yikarsiniz.
Canım din ona okey demiyor Dün dışarıda muhtaç gördüğün ihtiyacı olan yalnız savunmasız korunması gereken bir kadına sahip çık diyor nasıl sahip çıkarsın nikah kıyarak sahip çıkarsın Bu zamanda insanlar bunu aslında saptırıyorlar işte Allah dört evliliği hak görmüş Peygamberimiz de birden fazla kadınla evlenmiş diye erkekler özellikle bunları kendine hak görüyor bu evlilik böyle değil Şimdi konumuz Burada da dini tartışmak ya da dini konulara girmek değil ben bir şey merak ettim onu sordum Konu farklı yerlere gitmesin hiç gerek yok

Sonra kader kader.
Yedi kat elle evlenip smali bebegin olmasi kader. Ayni aileden evlenip, genetik tarama yapma zahmetine bile girmeden, ya nasip diye haldir huldur cocuk yapip smali bebeğin olmasi kader degil. Ihmal. Cahillik.
Nikah düşüyor nikah düşüyor, eyvallah nikah düşüyor da 200 nüfuslu köyde yasamiyoruz, bes erkek icinden secmemiz gerekmiyor. Yoksa isteyen teyzesiyle evlensin, bana ne.

Tek sorun engelli çocuk mu düşük iq sebebi akraba evliliği ecüş bücüş davranış sorunları olan çocuklar sebebi

Gerçekten bu yoruma Gülsem mi ağlasam mı ya öyle bir saçmalık olabilir mi Biz niye kızın ailesinin Aklına bir şey sokalım kadın vermek istememiş

Genetik tarama tamam bunu kabul ediyorum. Burda haklısınız yapilsin
Ama başka bir istatistiki olaya temas etmek isterim 3. Kizimi 35 yasinda doğurdum ve hamilelikte amniyosentez istendi özel bir klinikte tekrar test yaptırdım hiç unutmuyorum bayan doktordu test bitti ve bana dedi ki bu test sadece istatistiki bir veridir ben 40 yasimda hamile kaldım ama bunu yaptırmadım
E o zaman bana niye yaptınız diyecekken benden o zamanın parasıyla hayli iyi bir ücret aldığı gerçeği aklıma geldi
Simdi bakın ben istatistik bilgiyi yok saymıyorum ama benim bebeğim sağlıklı dogdu dahası 26 yasinda yakınımızin bebeği down sendromlu dogdu ve onun testi sorunsuz çıkmıştı
Bilmiyorum anlatabildim mi risk hep var ama yüzde yüz denemez
Biraz daha ileri gidip radikal bir şey diyeceğim Allahin helal dediğine haram
Haram dediğine helal diyemeyiz
Kuzen kardes değildir
Cunku Allah bize öyle demiyor nokta

Genetik test yaptırıp evlenirler vs. diyen var da. Allah aşkına kim yaptırıyor o testleri? Şimdi konuşturmayın beni.
Azerbaycan çok güzel yaptı, direkt yasakladı. Sağlık sisteminin üstünden de genetik geçişli hastalıkların payı azalmış oldu mis gibi. Harika bir uygulama valla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…