Gercekten merak ettiğim için

• Konu Sahibi Konu Sahibi dlemma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lütfen burada bu tür şeyler yazmayın, bu siteyi bir sürü insan okuyor. İnsanlar zaten meşrebince evleniyor, biz yapmayın etmeyin desek de tam gaz devam. Her şeyi kaderle açıklamak mümkün değil, birilerinin gönlü olacak diye başka bir varlık ömrünü acılar içinde tamamlıyor. Kendi seçmediği hayatta engelli olarak yok sayılıyor, yük görülüyor. Bu durumda yine suç kadere atılıyor, herkes sütten çıkma ak kaşık. Bir tane engelli çocuk doğunca "bu olmamış" diye tekrar yapılıyor, o da hasta oluyor mesela. Acıyı çeken bu kişiler olmadığı için sağlıklıyı bulana kadar bir sürü çocuk yapıyorlar. SMA, DMD, zihinsel engel ve gerişim geriliği... Çoğunda öyle büyük bir aşk yok zaten. Aile arası miras bölünmesin, yabancıya gitmesin, bize baksın kafasında evlendiriliyorlar. Bu tür evliliklerin yasaklanması lazım.

Bende herkese bunu anlatmaya çalışıyorum ama işte herkese yetişemedim aynı görüşteyim seninle kısacası her şey kader ile bağlantılı
Allah her kula irade vermiştir. Kader sizin karşınıza 10 kişi çıkarır belki, siz kendi istediğinizi seçer evlenirsiniz. Akraba evliliği haram değil, bazı yörelerde normal karşılanır. Çocuk yapmadan önce önlemler alınmalıdır.

Dinimin 4 kadina da ok diyor ama kocaniz 3 tane daha evlenecem dese ortaligi yikarsiniz.
Ya kıyamam sen o minik aklınla bana laf mı sokmaya çalıştın
Keske öncesinde bunun bir ruhsat olduğunu ve hangi durumlarda geçerli olacağının belirtildigin falan bilip öyle yazsaydın kuzum

Geçen bir aile gördüm akraba evliliği 2 tane evlatları smalı ölmüş 3. Yapılmış yardım toplanıyor sonu abileri gibi olmasın diye

Gerçekten bu yoruma Gülsem mi ağlasam mı ya öyle bir saçmalık olabilir mi Biz niye kızın ailesinin Aklına bir şey sokalım kadın vermek istememiş
Kadın sizin ailenizi ( bu aileye teyzeniz ve teyzenizin oğlu da dahil edilebilir sanki ) tanır ve annenizle arkadaşlık ederken; kızının şu an eşiniz olan teyzenizin oğluyla arkadaşlığı da bilinirken, bir anda ilişkilerinin isteme merasiminde kız vermemeye dönüşmesi ilginç değil mi ?

Ahahah sizin tahsil durumunuz

Öyle bir merasim olduğunu kim söyledi sana öyle bir duruma gelinmedi sadece kızla eşim evlenmeyi düşünüyorlardı Kızın ailesi biliyordu Ve istemedi ya Ben nereden bilebilirim bunu

Ben bir köyde çalışmıştım, cidden herkes birbiriyle evlenmiş soyadlar zaten 3 tane falan. Çocukların birçoğu Ram'dan rapor alacak derecedeydi.
Sosyal medyada da birkaç kişiye rastlıyorum, yazık bir sürü acı çekiyorlar adı duyulmamış hastalıklar yüzünden. Aşırı üzücü değil mi ya? Kimse o şekilde acı çekmeyi istemez ama bu konuda akraba evliliği kader kısmet diyerek savunuluyor. Sahiden mi ya?

Ya kıyamam sen o minik aklınla bana laf mı sokmaya çalıştın
Keske öncesinde bunun bir ruhsat olduğunu ve hangi durumlarda geçerli olacağının belirtildigin falan bilip öyle yazsaydın kuzum
Madem sen cok iyi biliyorsun aldir o ruhsattan kocisine de 4ünüz eşli batak atin. Yoksa KAOOOOOSSSSS çıkar mazallah.

Sizden önceki sevgilisine hiç kötü davranmadıgını, kırmadıgını, bagırmadıgını nereden biliyorsunuz ki?

Kuzen ile evlenmek bana ensest geliyor.Eskiler cahilliklerinden yapmış ama günümüzde olması şaşırtıcı ve üzücü gerçekten.

Sorunuza gelirsek kim kiminle daha mutlu olurdu buna verecek bir cevabım yok.Ama evlilik yaşına kadar herkesin hayatına birileri giriyor.Benim etrafımda ilk sevgilisiyle evlenen yok.İnsanlarin geçmişlerini didiklemeyi yersiz buluyorum her iki cinsiyet icinde.İliskide sorun varsa sorunu o ilişki içinde sorun vardır öncekinin etkisinden değil.

Mune gelir kapatır canım bosver zerre kafana takma
Yabher kafadan bir ses çıkıyor herkes birbirini yargılıyor ya Kuran da bile diyor sizin dininiz size benim dinim bana herkes bir şeyleri savunabilir fakat ben burada bunu sormadım ki sadece böyle böyle bir durum vardı eğer onunla olsaydı da böyle olurmuydu dedim ama konu nerelere gitti ve ben üzüldüm sende takma inşallah o kişi konuyu kapatır ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…