Gerçekten pisboğaz mıyım?

Bizde öyledir cumartesi dışarıda yeme günü, o gün evde yemek yapmıyorum.

Biz haftanın 2 3 günü dışarıda yiyoruz. Bazen 10 liraya börek yediğimiz bile oluyor ki gayet de mutluyum bundan. Tatile gitme, yemeğe gitme ne olacak o paralar.. Eşiniz garip. Ayrıca ikimiz de yengeç burcuyuz. Ev seviyoruz ama canımız sıkılıyor

Böyle bir odundan bu incelik beklenir mi? İlk 2 doğum günümü unuttu zaten. Bu sene ben de bilerek hediye almadım. Kutlamadım bayağı bozuldu
O zaman eşiniz bencil ve cimri. Kendisi sizi düşünmüyorsa siz neden onu düşüneceksiniz? Unuttum diye bir şey olabilir mi ? Kaydedersin telefona yine hatırlanır. Bu verilen değer ile eş alakalıdır.

Çalışmadığı günlerde bile dışarı çıkarmayı geçtim siz gelene kadar bir şey yapmıyorsa sizi düşünmüyordur.

Siz pisboğaz değilsiniz. Eşinize bu tutumuyla kendisinden soğuttugunu söyleyiniz. Kendisi dışarı yemeğe çıkmıyorsa siz çıkın. İstediği kadar surat yapsın haklı olduğunuz bir konuda diretin.

Ama hal böyle iken neden kabahati kendinizde arıyosunuz ki. Dışarıda yemek ya da tatil benim de eşimin alışkın olmadığı şeyler ama ben bir iki diye diye artık o bana demeye başladı. Sizinki alışkanlıktan öte cimrilik boyutu ya ben cimri insanlardan hiç hoşlanmıyorum. Eve alır mı peki mutfaktan filan kısar mı. Nasıl bir ailede büyümüş çok mu lüks geliyor dışarda bir akşam 100 tl harcamak.

Çevremde bu tarz çok insan var

Kahvaltı yaptık öğlen yemeğe ne gerek var diyen ama kahvaltıda olağanın üstünde yemeye çalışan

Örneğin benim evinde kahvaltı da edilir öğlen yemek de yenir ama onlar acıktınız mı sanki diyor saat 13

İstekleriniz normal de 5 yıl kadar geç kalmışsınız

Yani sadece gezmek için değil sırf Canım yemek yapmak istemedi diye de dışarıda yeriz

Çalışmak para kazanmak hayatını kolaylaştırmak için güzel yaşamak için

Abbovvv hem cimri hem de asosyal...

Şaka bir yana, öncelikle Allah bereketinizi artırsın,
Ben eşinizde çocukluktan kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm nedense.

Çocukken yokluk görmüş olabilir mi? Ya da aileden bir ferti aniden kaybetmiş olabilir mi?

Bunlar da etkileyebilir insanların maddiyata bakış açılarını.

Bir de acaba siz daha mı fazla kazanıyorsunuz ayıptır sorması. Acaba sizi baskılamaya mı çalışıyor?
Bir diğer aklıma gelen de bu oldu.

Ama şunu diyeyim, sizin istediklerinizde gerçekten bir şey yok. Hatta maalesef az bile istiyorsunuz...

İnsan eşiyle keyif alacak değişik şeyler yapmayı nasıl istemez, benim de aklım almaz. Bu arada yemek olur, sinema olur, ne bileyim yürüyüş olur, kahve içmek olur... Siz gütmeden sizinle birşey yapmak istemeyen adamla ömür zor geçer ya.

Aynen öyle bizim de düzenimiz öyle. Bazen aklıma gelir tonlarca yemek yaparım bazen öyle eser günlerce hiç yemek yapmam. Eşim de ben de o konuda rahatız.

Mutfaktan kısma konusunda da çok bonkör olmasa da orta halli. Çoğunlukla ben alışveriş yapıyorum. Ama ona da şu eksik desem alır sorun yapmaz. Evet bizim ailede böyle şeyler yok diyor. ama artık biz başka bir aileyiz, eskiyi unutmak zorundasın diyorum. Lafta tamam, uygulamada bir şey yok. Tamam deyip geçiştiriyor beni.

benim takıldığım nokta da bu zaten. ben bir bardak çayı onunla içmeye can atarken onun hiç umrunda değil. Sonuç olarak sevmediği sonucuna varıyorum. Seven insan eşiyle paylaşım yapmaktan kaçmaz.

Bencil, cimri, asosyal ve sorumsuz biri olarak profil çizdi eşiniz kafamda anlattıklarınızdan. Allah yardımcınız olsun, hiç de talepkar biri değilsiniz. Bunlar zaten olması gereken şeyler. Hayatında ciddi anlamda talepkar biri olmadığı için talepkar ya da pisboğaz ne demek bilmiyor sanırım.

Eşiniz cimri benim eşimde tutumludur fakat o kadar değil.Annem haftaiçi çocuguma bakıyor bizde o yemek yapıyor haftasonuda zaten cocuktur ev işidir zaman geç,iyor genelde ya eve söyluyoruz ya da dışarıda yiyoruz.Ev siparişlerinde genelde ödeyen taraf benim dışarı çıktığımızda da ben eşime diyorum bu sefer senden diye o da ödüyor.Bu tarz şeylerde benden daha çok para çıkıyor ama eşim sizinki gibi sorun çıkarmıyor faturaları fln o ödediği için bu tarz seyleri de ben ödüyorum fakat tatil konusundada eşime kalsa daha uygun bir yere gideriz ben daha iyi bir yer istediğimden o yüzden ben alırım istediğim olsun diye

evet teşhisler doğru. bencillik olmasa böyle davranmazdı. kendi kendiyle mutlu bu bariz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…