Gercekten tüm suclu ben miyim

Çok büyütüyor eşiniz. Erkekler daha ketumdur ama kızlar annelerine her şeyi anlatır genelde. Kızsın hiç üstüne varmayın, konuyu açmayın normal davranın unutur gider. Ama anneniz gerçekten sağlam bi tepkiyi haketmiş.

İster istemez evdeki huzurumuza ve rahatımıza yansıyo borc
Samimi bişey olmasa neden buraya konu acayım
Neden içime dert olsun
Evet amacıma ulastım ablalarına ulastırdım konuyu der bi kösede oturur buraya konu açmazdım
Bundan emin olabilirsiniz

Yaptığınızın iyi bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim ama aile huzuru haklı olmaktan daha önemli. Hem özür dilerseniz bu sizi güçsüz yapmaz. Aksine güçlü insan özür diler. Hem eşiniz de fazla uzatmaz. Yumuşar diye düşünüyorum.

Geniş geniş borç yap. Sonunu hiç düşünme eşini de strese sok. Artık dayanamayıp annesiyle dertlesince de oww. Ablaları da akbaba gibi ususmusler borcu yapan kardeşleri azarlanan siz. Diyemediniz mi kardeşiniz hiç sonumuzu düşünmüyor ayrı bir aileyiz onun kulağını çekeceğinize bir de beni suçluyorsunuz? Gerekirse arabasını satıp borcunu ödesin iş mi yani. Bilmiyorum bana eşiniz kendi hatasını bastırmak için bir fırsat bulmuş da sizi suçlayarak bastırıyor gibi geldi. En iyi savunma saldırıdır diyor eşinizin üstüne daha çok gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Aynı durumu siz yasatsaniz eşiniz sizin sırtınızı sivazlamaz poncik ablaları dahil yedi düvele duyururdu.

Nasıl görünce o ya. Ortalık karıştırmış bilerek bildiğin!!. Borcu yapılandırmayı isteseniz bankadan daha kolay olmaz mı. Sakın üstüne kredi çekeyim deme. Bırak yatissin biraz. Başka caremizmi vardi de. Konuşursa da söylenirse de duymamazlıktan gel. Hatta üste cik. Sonuçta ortalığı karıştırmış. Hem 2 gün mühlet diye tehdit edio. Hemde hemen ario soylenio. Maşallah ne diyim. Böyle yapandanda borçta istenmez gerçi. Eşiniz biliyormuş demekki huyunu. Biraz rahatlıktan değil de kafasında belki bir planı vardır. Bazen anlatmiyorlar hallederiz deyip duruyorlar çünkü. Canını skma

Eşinize bana bağıracağına ablalarına borcun olduğunu söyle yiyorsa diyin.. Annenize çok şaşırdım neden böyle bir şey yaptı sizin iyiliğiniz için mi acaba

Görümcemin dedigi”biz karıkoca çalısıyoruz kardesimin aldıgı maastan daha az alıyoruz ,evimiz arabamız var ama siz hala bırc üstüne borc yapıyosunuz,ekstra ne yapıyosunuz”
Bende dedimki “gece cok dışarı cıkıyo”
Bana dedigi”kardesimiz evlendi içkiye basladı”
Yani bazı şeylere susmak zorunda kalıyorum
Halbuki eşim bekarlık hayatını anlatıyo bazen bana aman allahım,her gece barlarda takılan bi insan

Annenle derleşmişsin annen de çok yanlış yapmış resmen batırmış seni sen dışında herkes suçlu bence

Evdeki sorun bana göre asla dışarı yansıtılmaz. Annem, ailem dahil. Eğer eşimle ortak karar alır da destek isteyeceksek o zaman hep beraber konuşulur.

Görümceniz terbiyesizlik etmiş tehdit etmekle. Ama kardeşine ilk anda ulaşsaydı zaten diyecekti annesinden duydum diye.

Borç evi etkiliyor çok iyi bilirim. Ama eşiniz çözümüyle uğraşmalı, siz değil. Sizin dert ettiğinizi de göre göre hala çözüm aramıyorsa; kalanı onun problemi. SİZ SAKIN ADINIZA BORCA GİRMEYİN.

Anneniz iyi niyetli olsa da hata etmiş. Bence bir süre mesafe koyun ki tekrarlamasın.

Eşinize bana bağıracağına ablalarına borcun olduğunu söyle yiyorsa diyin.. Annenize çok şaşırdım neden böyle bir şey yaptı sizin iyiliğiniz için mi acaba
Güya iyiligim içinmiş
Yani annemin evliligime nifak sokacagına hayatta inanmam cünkü ödü kopar bosanır gelir başına kalırım diye

Çok ayıp annenizin yaptığı. Ama en büyük suçlu sizsiniz tabi. Adam ablasına bile anlatmıyor -ki pek korktuğu için gibi gelmedi bana- siz gidip annenize anlatmışsınız.

Anneniz en başta hatalı olmak üzere herkes de bir yerini bilmezlik var.

Çok merak ettim avatarınızı görümcelere hitaben mi seçtiniz?

Eşinizin borçlarını ablaları neden kredi çekip ödesin ki.. annenizle muhtemelen böyle bir konuşma yaptınız o da birinden biri el atar belki diye aramış söylemiş sizi hatalı buldum borç eşinizin borcu sorumluluklarını bilmeli

Bundan önce eşimin iki arkadasına kredi çıkmıyodu ve eşim cekti onlar ödedi
Bende aynı sekilde sümdide sen arkadaslarından rica etsen dedim olmaz dedi
O zaman ablanlardan birine söyle dedim
Cünkü eşime kredi cıkmıyo artık kara listede

Maalesef hatalı sizsiniz.

Diyelim ki ablaları kredi çekti ve eşiniz borcu kapattı. Bir banka borcunu kapatmak için başka kredi çekmek bana mantıklı gelmiyor. Ya ablalarının çektiği krediyi de ödeyemezse?

Anneniz ise tamamen haksız. Asla karışmamalı, ince eleyip sık dokumalı ve sonunda kabağın sizin başınıza patlama ihtimalini düşünmeliydi. Destek olmak istiyorsa kredi için ablaları aramak yerine kendileri kredi çekip destek olmayı teklif etselerdi.

Ben evlilikle ilgili maddi manevî sıkıntıların ailelerine yansıtılmamasından yanayım, yani annenizin size maddi olarak yardımcı olabileceğini düşünürsünüz de o beklentiyle söylersiniz ayrı ama onu da yapamayacak olan anneye niye anlatıp birde onu sıkıntıya sokuyorsunuz?

Annenize de netice itibariyle o duygusallıkla yapmaması gereken birşeyi yapmış, ne alaka görümcenizi araması yani. Evet görümceniz de hemen eşinize söylemeyebilirdi ama sizin kimin yanında daha hatasız kalıyor.

Gorumcenin yaptigina yan bence seni cocuk gibi tehtid etmeleri esini ole vasifsiz gorup suc isleyen çocukgibi bakmalari bence annenize hic kizip uzmeyin ana yuregi aramstir yardmci olsnlar diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…