Gereksiz sıkıntı takı

Yok artik. Evlenecek olgunluga ulasan onun bunun gazına gelmez. Yaptığınız şey bana göre söz bozma sebebi.
Ben de sonradan üzüldüm ama iki arada kaldım ki kadın yapmıcam demedi de kayinvalidemle aram çok iyi annem cekemediginden böyle yaptı sanırım gönlünü aldım ama içim rahat değil

Bizimkier de yapmadi,denebilir. Esim kredi cekip yapti herseyi. Hic bi seye ellerini surmediler. Maddiyati birakin,manevi olarak da destek goremedik. Iyi niyet yoktu...
aynen biz nikahta ufak bir eglence yaptık bide utanmadan para koparmaya çalışırlar yahu herkes bildiği halde utanmadan düğün tuttuk eşyayı biz aldık bile demişlerdi

Soyle insanlar el ustunde tutuluyor hicbi seye minnet etmeyenlerin de kiymeti bilinmiyor yanarim yanarim ona yanarim
Bana hicbi sey nasil takmazsiniz diye carladiniz mi gercekten
Bugun de baskasi adina utandim cok sukur
haklısın deveye diken diye baslayan bir söz var ya onu yaşıyorum bugunlerde

aynen biz nikahta ufak bir eglence yaptık bide utanmadan para koparmaya çalışırlar yahu herkes bildiği halde utanmadan düğün tuttuk eşyayı biz aldık bile demişlerdi

Benimkiler de dugunumu.mahvetti. takilari vermedim,olay cikti kavga cikti buyuk olay oldu. Dugunum rezil oldu. Hala etkisinden cikamadim icim sogumadi. Orda babasi bas bas bagirdi salon borcum var verin paralari diye. Halbuki borc onun degil esimindi,kendi yapmis gibi duyurdu millete.. ayrica ayip birsey milletin icinde bu denmemeliydi arka planda halledilirdi soz konusu para.. cok sacma oldu.. hem suclu hem gucluler..
Siz gorusuyo musunz onlarla peki,araniz nasil..

mecbur görüşüyoruz atılmıyorki

Şu aileler arasında takı,altın,bohça bilmem ne listesi olayı beni fena halde geriyor....

Annen böyle bir şey söylemiş veya talep etmiş olabilir sen neden kayınvalidene bunu yansıtıyorsun. Annen iyi biliyormuş madem kendisi zamanında açsaymış konuyu, yada "anne biz nişanlımla anlaştık o konuyu" deyip geçiştirseydin keşke...

Kapı parası çeyiz parası bilmem ne adetleri de cabası...

Zaten bir dünya borç harç masraf birde 1000 tlden aşşağı kapı parası kabul etmeyenleri duyuyorum şu sıra sinirlerim zıplıyor tavana...

Görgüsüz gibi nedir o şu kadar bilezik bu kadar altın 5 metre zincir 10 tane reşat bilmem ne afedersiniz "ne koparırsam kardır" mantıgı hiç hoş gelmiyor...

Dakika bir gol bir ipler geriliyor sonra bu olaylar zamanı geldiğinde ufacık bir şeyde yüze çarpılıyor...

Bende nişanlıyım adet gereği soruldu bizde öyle şeyler dile getirilmez beklenti büyük olmaz "bütçe neye el veriyorsa o yapılsın" dedi babam. Ne bir tarafımız eksildi nede çoğaldı...

Bu sebeplerle ilişkisi bitenler bile var...
Bu kafadan çıkmak lazım artık biz yaşıyoruz bari ilerki nesillere şu saçma sapan adetleri yansıtmayalım...

Ben de sonradan üzüldüm ama iki arada kaldım ki kadın yapmıcam demedi de kayinvalidemle aram çok iyi annem cekemediginden böyle yaptı sanırım gönlünü aldım ama içim rahat değil

Yapacak bir şey yok. Bu size hayatınızın dersi olsun. Bir daha kimsenin lafiyla hareket etmeyin. Ve maddi çıkar icin asaletinizden odun vermeyin.
Konuyu tekrar tekrar gündeme taşımayın. Bu sefer de zayıf noktanız olur.
Sozlunuz de anlayış gösterdiyse ne ala.
Ama böyle şeyler döner dolaşır gün gelir dile gelir, can sıkar.

Sözüm meclis dışı yanlış anlama sakın

Kızını zengin aileyle evlendirmeye çalışan
Sırf bak benim damadım benim kızıma bunu şunu aldı diye hava atan
Erkek çocuğu olduğu halde kızını evlendirirken erkek tarafını yolunacak tavuk olarak görüp herşeyi erkek tarafına yıkmaya çalışıp kendi oğlunu evlendirdiğinde " kız tarafı biraz anlayışlı olsun " diyerek triplere giren
Erkek tarafıdır yapacak tabi biz kız tarafıyız deyip yine oğlunu evlendirirken düğünü bile karşılamayan
Kaç bilezik takılacak oturup onun pazarlığını yapan
Kendi kızı çalışmıyor herhangi bir okul mezunu değilken erkek tarafının diplomasına rütbesine bakıp ona göre kızını veren
Ama kendi oğlunu evlendirmeye geldiğinde benim oğlum gibi birini bulmuş daha ne istiyor para pul saadet getirmez diyen ailelere saygılarımı sunuyorum !

Senin konuna dönecek olursak eğer canım arada kalmak kötü birşey birdaha böyle birşey olursa annene söyle kv ile muhattap olsun seni aracı kılmasın ayrıca liste yapıpta vermeyin sakın kv çok anlayışlı biri olsa gerçekten herşeyin en iyisini yapar

aha benim kayınvalidemleri anlatmışsın

Liste işi çok tuhaf ama madem böyle bi.adetin iz var bunu sevgilinle aranda konuşup onun da ailesine iletmesini sağlasaydınız

Takı, eşya, düğün dernek hepsi dünyalık, olmasa da olur, bir evlilikte sevgi saygı var mı, erkek kadın el ele verip çalışıp çabalayıp tam takır bir evi Gül bahçesine çevirebiliyor mu, erkek kadına, kadın erkeğe destek olup sahip çıkıyor mu, gerisi hiç önemli değil.

Üstümdeki başımdakiyle evlendim, parmağımda tek bir nikah yüzüğü, pencereme asacak perdem dahi yoktu, bir divan bir pamuk yatak, 3-5 sandık çeyizi, ne altın dedim ne düğün, ki zaten eşimle el ele tutuşup gittik nikahımızı kıydırmaya çöpsüz üzüm misali.

Tam 22 sene bitti koca bir ömür, evim, arabam, çeşit çeşit perdem avizem var, hepsini eşimle yaptık, emekte bizim evlilikte.
Aşk olmalı, sevgi saygı olmalı, biz diyebilmeli herşey oluyor zamanla, eşlerin kıymet ölçütü altın, takı, para değildir.

Böyle şeylerle zindan etmeyin günlerinizi, karşınızdaki eş adayı doğru insan mı, dürüst ve namuslu mu onu sorgulayın, şimdiden anneleri karıştırmayın bu işlere, aileler illa takı takacaklarsa kendi aralarında konuşsunlar, siz gidip kayınvalideye böyle şeyleri duyurmayın, hoş bir davranış değil çünkü

Anneniz sizi gazlayip gazlayip aradan cekilmis sanki. O an konussaymis kayinvalidenizle. Siz boyle toplara girmeyin. Sozlunuzle severek evleniyorsaniz (yani yanlis anlasilmayacaksa eger ne takilacak diye sormaniz) ona sorun.
Bence her turlusu gereksiz ama cok dert ettiyseniz en iyi yol bu gibi. Liste falan da yapmayin.

Oda biseymi gelinin yanında düğünde kuaföre kim gidecek kavgası oluyor bi çok yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…