Geri döndü..Nikah yapıyoruz :)

Resmi baglilik istemiyor adam belli, hosmu? Degil tabii ama sunuda demeden edemiycem, zaten beraber yasamaya baslamissiniz yani ayni evi paylasmak icin bi imza zorumlulugunuz yok eee bu durumda adamda kolayi seciyor, resmi evlilik olmadan evli gibi yasabiliyorsa neden evlensin, simdi seven nikahi basar diycekler , evet öyle, demek ki nikahi kiyacak kadar sevmiyor...

çalışmıyor emeklisi var sadece evi yok benim evim var...beni tedirgin eden birşey yok maddi açıdan tedirgin olan ve evlenip ayrılmayı teklif eden kendisi...
Zaten maasindan bir miktarı çocuklarına ve eski esine nafaka olarak gidiyor.
Nisanin bozulması sonucunda maddi veya manevi bir zarara uğradınizmi

Hiç önemi yok
Şahit olmasa bile o nisan geçerlidir. Nisan nedir evlenme vaadidir.

tabii ki önemli değil. zaten şahit var mı demedim. kendi aranızda mı yüzük taktınız, aileler arasında mı diye sordum.yani gerçek bir nişan mı yoksa adı mı öyle.
yoksa malum ünlülerimiz de uzuuuunnn yıllar "nişanlı" olarak takılıp ayrılıyor.
bu bir evlenme vaadi değil, birlikte yaşama ismi oldu son zamanlarda.

evet aynen öyle...annemde rahatsız durumdan ve sorup duruyordu nikah ne zaman yapacaksınız diye...bana hep bak annenle konuş baskı yapmasın zamanı geldiğinde yapacağım diyordu hep!
Annen boyle birsey nasil kabul etti sasirdim.sen baski yaptin büyük ihtimalle annene.bu adam yüzünden kendini unutmussun.birak ya maasin kesilmesin diye evlenmiyor seni asagiliyor terk ederse etsin ondan hayir gelmez.

Evet ama nisan nisandir işte. Törenle yapılan nisanda nisandir, 2 kişi baş başa yüzük taksa yine nisandir hukuki açıdan

Zaten maasindan bir miktarı çocuklarına ve eski esine nafaka olarak gidiyor.
Nisanin bozulması sonucunda maddi veya manevi bir zarara uğradınizmi

Eşine nafaka vermiyor ...zaten kusurlu olan eşi ve bir takım sebeplerden zaten bütün mal varlığı eşinin üstüne kaldı 2 ev 1 arsa kendisine bişey kalmamış kızına yardımcı oluyor evet...Nişanın bozulmasından bir zararım olmadı zaten sadece yüzükler öyle ahım şahım nişan yapmadık yüzüklerde zaten hala bende...

en büyük hatayı evlenmeden önce aynı evi paylaşarak yapmışsınız, bence biraz geri dursaydınız nişanlınız evlenmek için çabalardı

Annen boyle birsey nasil kabul etti sasirdim.sen baski yaptin büyük ihtimalle annene.bu adam yüzünden kendini unutmussun.birak ya maasin kesilmesin diye evlenmiyor seni asagiliyor terk ederse etsin ondan hayir gelmez.

Annem zaten ben mutlu olayım başka birşey istemez ağzı var dili yok melek gibi kadın...ve sadece oda nikah yapsın diye bekledi...Onuda çok sevdi...

Anladım
bence o adamdan Hayır yok
Dönmek istese bile kabul etme

en büyük hatayı evlenmeden önce aynı evi paylaşarak yapmışsınız, bence biraz geri dursaydınız nişanlınız evlenmek için çabalardı

Eski eşine evi bırakması gerektiği için evden çıkması gerekiyordu ...eski eşi baskı yapıyordu evden çık diye zaten kısa zaman sonra evlenicez diye şimdi kiralık ev tutmasın dedik...

Hiç önemi yok
Şahit olmasa bile o nisan geçerlidir. Nisan nedir evlenme vaadidir.
Ama bunu ispatlayamaz.
Ben de nişan atmadan dolayı insanların mahkemelik olabileceğini duyduğum zaman yıllar önce çok şaşırmıştım.
Ama aile içinde olmayan kendi aralarında olan nişanı ispat durumu çok zor olur. Zaten aynı evde yaşıyorlarmış.

Evet ama nisan nisandir işte. Törenle yapılan nisanda nisandir, 2 kişi baş başa yüzük taksa yine nisandir hukuki açıdan

evet aynı düşünüyoruz ama anlaşamadık :)
ben zaten başbaşa da olsa aileler de olsa yüzük var mıydı onu sormuştum..

yoksa sadece "adı" mı nişandı..

ama öğrendik zaten uzatmayalım konu dağılmasın.

Eski eşine evi bırakması gerektiği için evden çıkması gerekiyordu ...eski eşi baskı yapıyordu evden çık diye zaten kısa zaman sonra evlenicez diye şimdi kiralık ev tutmasın dedik...

Yani kısa sürede evlenicez dediği için kabul ettim yanıma taşınmasını...

bence değildir.
iki kişinin baş başa yüzük takmasının altında erkeğin kadını kandırma numaraları yatabilir.
Nişan evliliğe ilk adımsa neden evlenmiyor?

İspatlayabilirim ama kime neyi??? ( nişan resimlerimiz var bir sürü) şahitler bir sürü)...ben işin maddi hukuki yönünde değilimki umrumdada dedğil..benim canım yanıyor....ben eski eşimdende tek kuruş bişey almadan ayrıldım o kadar varlıklı biri olmasına rağmen...

Ispati daha zor doğru ama o nisan geçersizdir anlamı taşımaz

Evet evlenme teklif etti önce pırlanta yüzük takarak ve nişan kesildi bir sürü inasan içinde! herkes nişanlı olduğumuzu biliyordu yani...

Yüzük olmasa bile o nisan geçerli
önemli olan 2 tarafın iradesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…