- 21 Mart 2013
- 7.876
- 4.308
- 248
- Konu Sahibi PembeDantel
-
Zaten maasindan bir miktarı çocuklarına ve eski esine nafaka olarak gidiyor.çalışmıyor emeklisi var sadece evi yok benim evim var...beni tedirgin eden birşey yok maddi açıdan tedirgin olan ve evlenip ayrılmayı teklif eden kendisi...
Hiç önemi yok
Şahit olmasa bile o nisan geçerlidir. Nisan nedir evlenme vaadidir.
Annen boyle birsey nasil kabul etti sasirdim.sen baski yaptin büyük ihtimalle annene.bu adam yüzünden kendini unutmussun.birak ya maasin kesilmesin diye evlenmiyor seni asagiliyor terk ederse etsin ondan hayir gelmez.evet aynen öyle...annemde rahatsız durumdan ve sorup duruyordu nikah ne zaman yapacaksınız diye...bana hep bak annenle konuş baskı yapmasın zamanı geldiğinde yapacağım diyordu hep!
Evet ama nisan nisandir işte. Törenle yapılan nisanda nisandir, 2 kişi baş başa yüzük taksa yine nisandir hukuki açıdantabii ki önemli değil. zaten şahit var mı demedim. kendi aranızda mı yüzük taktınız, aileler arasında mı diye sordum.yani gerçek bir nişan mı yoksa adı mı öyle.
yoksa malum ünlülerimiz de uzuuuunnn yıllar "nişanlı" olarak takılıp ayrılıyor.
bu bir evlenme vaadi değil, birlikte yaşama ismi oldu son zamanlarda.
Zaten maasindan bir miktarı çocuklarına ve eski esine nafaka olarak gidiyor.
Nisanin bozulması sonucunda maddi veya manevi bir zarara uğradınizmi
en büyük hatayı evlenmeden önce aynı evi paylaşarak yapmışsınız, bence biraz geri dursaydınız nişanlınız evlenmek için çabalardı42 yaşındayım , 2 Yıldır nişanlıyım ...Ne zaman evlilik lafı etsem terslenerek zamanı gelince ya da şu zaman bu zaman diye geçiştirildim...Aslında hemen hemen her konuda çok iyi anlaşıyoruz fakat iş evlilik konusuna gelince bütün sihir kayboluyor! Yaklaşık 2 aydır birlikte yaşamaya başladık ve bana taşındı ...bu zamandan beri evlilik konusundaki kavgalarımız çoğaldı 2 ayın çoğu zamanı arkadaşında kaldı...ve dün yine kavga ettik...akşam mesaj göndermiş ben yapamayacağım evlilik beni gerçekten korkutuyor daha fazla birbirimizi yıpratmadan ayrılalım diye...Hatta çoğu zaman bir imzaylamı beni seveceksin deyip evlilikten vazgeçirmeye çalıştı bu adam beni...ama elimde değil bir dönem geldi sırf onu kaybetmiyeyim diye razı geldim...ama olmuyor ...kendimi ezik , onursuz gurursuz hissediyorum evli olmadığım için...onada anlattım duygularımı sanırım anlamak istemiyor ya da işine gelmiyor çünki kendi kızıda var o aynı şekilde nikahsız yaşasa hoşuna gidermi dediğimde (haşa Allah ona yaşatmasın, kimseye yaşatmasın, bu bir dilek değil))lafını bile ettirmiyor onları karıştırma diyor!Kendimi kullanılmış aldatılmış hissediyorum...Sonuçta bana o sözü verdin sen 2 yıl önce, umut verdin bana...Bununla nasıl başederim bilmiyorum sevdim onu sadece sevdim ....İçim acıyor...!
Annen boyle birsey nasil kabul etti sasirdim.sen baski yaptin büyük ihtimalle annene.bu adam yüzünden kendini unutmussun.birak ya maasin kesilmesin diye evlenmiyor seni asagiliyor terk ederse etsin ondan hayir gelmez.
AnladımEşine nafaka vermiyor ...zaten kusurlu olan eşi ve bir takım sebeplerden zaten bütün mal varlığı eşinin üstüne kaldı 2 ev 1 arsa kendisine bişey kalmamış kızına yardımcı oluyor evet...Nişanın bozulmasından bir zararım olmadı zaten sadece yüzükler öyle ahım şahım nişan yapmadık yüzüklerde zaten hala bende...
en büyük hatayı evlenmeden önce aynı evi paylaşarak yapmışsınız, bence biraz geri dursaydınız nişanlınız evlenmek için çabalardı
Ama bunu ispatlayamaz.Hiç önemi yok
Şahit olmasa bile o nisan geçerlidir. Nisan nedir evlenme vaadidir.
Evet ama nisan nisandir işte. Törenle yapılan nisanda nisandir, 2 kişi baş başa yüzük taksa yine nisandir hukuki açıdan
Eski eşine evi bırakması gerektiği için evden çıkması gerekiyordu ...eski eşi baskı yapıyordu evden çık diye zaten kısa zaman sonra evlenicez diye şimdi kiralık ev tutmasın dedik...
bence değildir.Evet ama nisan nisandir işte. Törenle yapılan nisanda nisandir, 2 kişi baş başa yüzük taksa yine nisandir hukuki açıdan
Neyse artik bu adamdan umudunuzu kesin..bu adamdan hayir yok baksana.Annem zaten ben mutlu olayım başka birşey istemez ağzı var dili yok melek gibi kadın...ve sadece oda nikah yapsın diye bekledi...Onuda çok sevdi...
Ama bunu ispatlayamaz.
Ben de nişan atmadan dolayı insanların mahkemelik olabileceğini duyduğum zaman yıllar önce çok şaşırmıştım.
Ama aile içinde olmayan kendi aralarında olan nişanı ispat durumu çok zor olur. Zaten aynı evde yaşıyorlarmış.
Ispati daha zor doğru ama o nisan geçersizdir anlamı taşımazAma bunu ispatlayamaz.
Ben de nişan atmadan dolayı insanların mahkemelik olabileceğini duyduğum zaman yıllar önce çok şaşırmıştım.
Ama aile içinde olmayan kendi aralarında olan nişanı ispat durumu çok zor olur. Zaten aynı evde yaşıyorlarmış.
evet aynı düşünüyoruz ama anlaşamadık :)
ben zaten başbaşa da olsa aileler de olsa yüzük var mıydı onu sormuştum..
yoksa sadece "adı" mı nişandı..
ama öğrendik zaten uzatmayalım konu dağılmasın.
Yüzük olmasa bile o nisan geçerlievet aynı düşünüyoruz ama anlaşamadık :)
ben zaten başbaşa da olsa aileler de olsa yüzük var mıydı onu sormuştum..
yoksa sadece "adı" mı nişandı..
ama öğrendik zaten uzatmayalım konu dağılmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?