Geri döndü..Nikah yapıyoruz :)

sizi istemeyeni sizde istemeyecek adamı unutacak yeni bir sayfa açacaksınız annenizle birlikte... gururlu olup adamın peşinden koşturmayın..
bir erkek gerçekten seviyorsa sizin hiç bir şey söylemenize gerek kalmaz, bir bakmışınız evlenmişsiniz bile.
bu adamın sizi sevdiğine pek inanmadım açıkçası ben...

bence değildir.
iki kişinin baş başa yüzük takmasının altında erkeğin kadını kandırma numaraları yatabilir.
Nişan evliliğe ilk adımsa neden evlenmiyor?

Kanun nişanlilik için belirli bir şekil şartı koymamistir nikahtaki gibi.
Bak medeni Kanun
  • Nişanlanma, ancak evlenme vaadiyle olur. Evlenme vaadi bulunmadığı takdirde, tarafların iradeleri nişanlanmayı doğurmaz. Evlenme vaadinin herhangi bir şekli bulunmamaktadır. Yazılı, sözlü ortaya koyulabilir. Gelenek görenekçe düzenlenmiş şekil unsurlarına uyulmaması, nişanlanmayı sakatlamaz, geçersiz kılmaz.

aynı evde yaşadığınız için zaten evlenmeye gerek duymuyor. imza atıp bağlanmaya ne gerek var bu durumda diye düşünüyordur.

Aynı evdede yaşayamadık öyle doğrusu 2 ay önce geldi eşyalarını getirdi 1,5 ayı tartışmalarımızdan dolayı arkadaşında kaldı!

Evet haklısınız ne zaman tartışsak haklıda olsam hep ben koştum peşinden....kendisi çok inatçıdır ...bende hiç kinci değilim!

Cesitli olaylar gelişmiş. Galiba ayrilmissiniz. En iyisini yapmissiniz. Kendi kizina yakistirmadigi seyi size yakisrirmasi kadar cirkin bir şey yok bu da zaten sizi kullandığını gosteriyormus.

Hakkinizda hayirlisi..

İspatlarsın ama yasalar o kadar ilginç ki, geçen biri yazdı burada bir erkek bir kıza tecavüz etmiş. dava açılmış sonrasında kız tarafı davayı çeksin diye evlendirmek istemişler kızla erkeği. nişan döneminde kızın başka erkekle samimi resimlerini bulmuş erkek tarafı dava düşmüş gibi...
Yani senin durumunu bilemeyeceğim ama nişan bir akit bile olsa bir garanti değildir. Sonuçta insan severek nişanlanır ama sonunu görmeyebilir. Sorunlar olabilir. Bu davayı kazanacağın anlamına gelmez.

Sadece maddi manevi tazminat için dava açılabilir ki böyle birşey söz konusu değil burda.
Yoksa illa evlilik gerçekleşecek diye dava açılamaz.

Benim davayla işim yokki! dediğim gibi ilk eşimdende ben tek kuruş almadan ayrıldım hiçbir şey istemedim ki...% 100 kusurluydu ...benim canım yanıyor tek derdim bu!

Arkadaşım yanlış anlama ama kendin edip kendin bulmuşsun.
Küçük,deneyimsiz de değilsin ama insanoğlu beşer şaşar işte.
Şu saatten sonra yapacağın bence kendine iyi kötü bir iş bulup hayatına yön çizmek.
Öyle babadan kalma maaşla,evle yürümez bu hayat.
Para kazanmak sana hem maddi hem de manevi güç verir.
Anneciğine de yazık o da kimbilir ne kadar çok üzülüyordur.
Sen de iyi biliyorsun ki nişanlılık öyle 2 yıl sürünce suyu çıkıyor işte.
Seni maddi manevi yüceltecek biriyle olursun inşallah... İlla beslemek istiyorsan adam değil kedi almalısın sokakta çok var.

o adami annenizle.beraber yasarken evinize almaniz.cooook cok buyuk.bir hata ve annenize saygisizlik bence. . nisanliniz icin cok kolay ulasilabilir olmussunuz. evlenip bosanma fikri zaten sacma.. sizin evinizede.yerlesmis. olacak is degil bu.. sizin coktan.terketmeniz.gerekirdi. olgun bir insansiniz bunun boyle olacagini anlamaliydiniz.. gecmis olsun izmeyin kendinizi... kullandirmayin kendinizi... hic hic uzulmemelisiniz...

Evet haklısınız ne zaman tartışsak haklıda olsam hep ben koştum peşinden....kendisi çok inatçıdır ...bende hiç kinci değilim!
bir adamın peşinden ne kadar koşarsan oda kaçar bu hep böyledir. adam senin onu nasıl sevdiğinin farkında bu gidişi de senin dayanamayıp yine yeniden kendisini arayacağını onun bütün şartlarını kabul ettiğini söylemen ve adamı evine getirmek için ikna etmeye çalışman hatta senin özür dilemen için, sanki sen hata yapıyormuşsun gibi.. sakın yapma gittiyse bırak gitsin gerçekten sevdiyse seni nikah gününüzü alıp öyle gelecektir karşına hiç üzülme...

Bu tamamen doğru bir tahmin!!! Onu sevdiğimi çok iyi biliyor, eh daha öncede bir defa gittiğinde gel dedim nikahsız yaşamaya razıyım dedim ..evet bunu yaptığım oldu daha önce! Daha sonra olmuyor dedim kendimi kötü hissediyorum dedim elalem neler söyler dedim, içim rahat değil, kendime yakıştıramıyorum dedim...Hep bana elalemden sana ne? elalem kapınımı çalıyor..mutluysan benimle neden böyle gereksiz şeyleri takıyorsun, o imza çokmu önemli hep karşılık böyle....Sonra tamam dedi en son Ocakta evlenelim!!!...Eeee bu sefer ona güvenim kalmamış daha öncede 2 yıl boyunca atılmış bu tarih ve geçerli sebep olsa amenna...Ben dedim 2 ay 3 ay daha bekliyemem acaba! diye? güvenmiyorum artık dedim ya bu hafta o nikah gününü alırız ya da bitsin...Bir ara bana beyaz bir elbise almak için bile bekletmişti! ben kendim alayım ..hayır olmaz ben alıcam maddi durum düzelsin biraz demişti...Hiç bir şey istemedim ne elbise ne ayakkabı ne de ufak bir tören sadece olduğumuz gibi gidelim kıyalım nikahımızı...baktım oda nikahları sadece evlilik cüzdanı için 69 liramı ne alınıyormuş...bunu söyledim o zaman ona da sinirlenmişti...zaten nikah lafı duydumu nevri dönüyordu adamın yaaa diyordum insan nikah yapacaksa konuşmazmı? planlamazmı? Hayır o zamanı geldimi kendisi söyleyecek! Şimdide en son işte ona çok bu konuda baskı yapıyormuşum bitsinmiş..bitti...gözü aydın...bundan sonra ben ona gitmicem ve o gelsede artık bilmiyorum ...ancak gel nikah tarihini alalım derse...

adam çok iyi biliyor sizi ve ona göre davranıyor. bu sefer adamı şaşırtın aramayın konuşmayın zamana bırakın herşeyi bakalım ne olacak biteceksede bitsin gitsin..

hala mı..
kadınların gözlerinin körlüğü yaşa bakmıyormuş an itibariyle bunu anladım...(tecrübe tecrübe diye bağıranlara duyrulur)

hala mı..
kadınların gözlerinin körlüğü yaşa bakmıyormuş an itibariyle bunu anladım...(tecrübe tecrübe diye bağıranlara duyrulur)

İnsanlar yaşlanmazki sadece yaş alırlar! Tecrübe farklı bişey tabi! Çok tecrübeler ediniyorsun zamanla ama eğer mantığınla değilde kalbinle hareket ediyorsan dön başa oluyor malesef!!!!

Evet babamdan aldığım maaş kesilecek diye...

çalışmıyor emeklisi var sadece evi yok benim evim var...beni tedirgin eden birşey yok maddi açıdan tedirgin olan ve evlenip ayrılmayı teklif eden kendisi...

en çok şaşırdığım ve mesajlarını alıntıladım.
tek bir şey sormak geldi aklıma " ee be arkadaşım bu kadar taviz niye"
yaşın az değil.
başından evlilik geçmiş.
adamı eve almışsın,nikahsız yaşamayı kabul etmişsisn,nikah yap boşa bile demişsisn.
nedir bu adamdaki cazibe,nedir seni bağlayan.
kör kütük aşığım deme sakın.:))
kaç yıl geçmiş aşkın ateşi bir nebze sönmüştür heralde değil mi.
yapma etme.hayatını paspas etmişsin adama.
nedir bu ya.yaşını 40 a devirmişsin adamı bekleyerek.
evlenmek istemediğini açıkca söylemiş sana daha nedir ki.
senin babandan aldığın maaşa tenezzül eden bunu dile getiren bir adam.
seven erkek şu yazdıklarının hiçbirini yapmaz,sevdiği kadını bu kadar aşağılamaz.
sendeki sevgiyse de onda karşılığı bu değil muhtemelen.
valla alınma yazdıklarıma ama bir saniye bile harcamazdım bana bunların binde birini yapsa bi adam.
hayatta hiçbir erkek için değmez bu kadar tavize.

Bazı erkeklere çocukları ve akrabaları tarafından baskı yapılır nikah kıyıp sorumluluk altına girmemeleri için bu nedenle bu şekil davranıyor olabilir ama size açık açık demesi lazım

Doğru...çok taviz verdim ben bu adama...Aşk değil...sevgi benimki...seviyorum...kalbe söz geçirebilirmisin?
Bu adamın ne özelliği var? Sanırım bu nikah konusu dışında kesinlikle tartışmadığımız her konuda çok iyi anlaştığımız ve beraberken çok mutlu olduğumuz için, hani şu nikah olayı dışında bir sebep daha olsa amannn bu adamda zaten böyle bir sorunda var dicem...ama başka hiç bir sorun yok! Ahh biraz ukala sadece kendini beğenmiş...ama buda sorun olarak kabul edilmez sanırım...Benden 9 yaş büyük olmasına rağmen kendine çok iyi bakan sporunu düzenli yapan hatta fazlasıyla spor yapan *kaslarıyla övünen* karizmatik bir adam!!! Eh ama bende eli yüzü düzgün , en fazla 30 yaşında gösteren , alımlı , çekici , güzel bir bayanım..boyum ondan uzun mesela, yanyana yakıştırıyorlar genelde ,bazıları baban gibi duruyor yanında desede!!!
Doğru..Yerden göğe haklısın ... Evet böyleyim malesef hep taviz verdim hayatımdaki adamlara hep...Ne bileyim hiç vazgeçmedim kolay kolay ..hırpalandım , yaralandım, , kırıldım , ezildim hiç vazgeçmedim...hep verdim ben taviz hep verdim...Ben bundan sonra taviz falan vermiyorum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…