- Konu Sahibi Heytttt be
-
- #5.181
bugunun sevgı pıtırcıgı sız ılan edıldınızŞöyle, arya gurbetçi bir üye olduğundan mecaz ya da söylediğimiz şeyleri tam karşılığında anlamlandıramıyor.
Kızlık zarını zihninde bekaretle özdeşleştiren bir kesim olduğundan ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir karşılık olmadığından anlaşmada sıkıntı yaşanmıştır.
Atıyorum bizim ülkede kızlık zarı deniyor, çince bambaşka bir şey ama anatomik olarak bir isim olabilir.
Latince tıbbi adı neyse o şekilde kullanılıyordur dolayısıyla ‘kızlık zarı’ yoktur gibi beyan edenlen olabilir.
Hah aynen.Zaten eskilerden beri cok nadiren görülen bir durum da olsa kızlık zarının esnekliği konuşulur. Bu kişilerin zarları doğum sırasında yırtılıyormus. Burda ki konu şu olmalı ozaman. Cinsellik yaşayan kesim yada hiç yaşamayan kesim. Yani bakire yada değil . Her kızlık zari olan bakire sayılmıyor maalesef . Sanırım bunu anlatmak istemiş
O düşüncede olan çok insan var . Sözde tıpta böyle bişey yokmuş . Geçenlerde birileri videosunu patlamıştı , hangi konu hatırlamıyorum ...bugunun sevgı pıtırcıgı sız ılan edıldınız
yooo bayaagı asla oyle bırsey yok dedı
tamamen toplumun uydurdugu bırsey oldugunu soyledı hatta
Tabii ulkemizin vazgeçilmez konulari hep bel alti, bekaret vs baska isimiz gucumuz yok zatenDaha önce de konu açılmıştı, orda da var yok tartışması çıkmıştı.
Okurken aklima.geldiŞöyle, arya gurbetçi bir üye olduğundan mecaz ya da söylediğimiz şeyleri tam karşılığında anlamlandıramıyor.
Kızlık zarını zihninde bekaretle özdeşleştiren bir kesim olduğundan ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir karşılık olmadığından anlaşmada sıkıntı yaşanmıştır.
Atıyorum bizim ülkede kızlık zarı deniyor, çince bambaşka bir şey ama anatomik olarak bir isim olabilir.
Latince tıbbi adı neyse o şekilde kullanılıyordur dolayısıyla ‘kızlık zarı’ yoktur gibi beyan edenlen olabilir.
Aryayı severim biraz da bilirim ifade etme ve algılama konusunda sıkıntılı olduğunu.bugunun sevgı pıtırcıgı sız ılan edıldınız
yooo bayaagı asla oyle bırsey yok dedı
tamamen toplumun uydurdugu bırsey oldugunu soyledı hatta
Cahillik namus göstergesi çünkü, bekar kız bilmez öyle şeyler ayıp, içi koca çekiyor derler.Tabii ulkemizin vazgeçilmez konulari hep bel alti, bekaret vs baska isimiz gucumuz yok zaten
Okurken aklima.geldi
10 yil.kadar once bir arkadas evlenirken miydi tibbi sekreterlik kursuna giderken mi neydi bana hymen ne biliyor musun dedi böyle cok bilmis edasiyla ben de cahilmisim gibi, evet kizlik zarinin tıbbi adi dedim şok olmuştu sen bekar kizsin nereden biliyorsun demisti. Halbuki tıbbi sekreterlik sinavina da ben hazirlamistim :)) benim.yas 20-21 falandi bu arada.
Yani insanlarimiz ya anlamak öğrenmek istemiyor ya herkesi kendi gibi cahil zannediyor bilemedim ben cok irdelemem mesela doktora sorarim merak edersem ve inanirim cok da incik cincik edilecek bir mevzu degil yani :)
Söyle örnek vereyim ozaman. Burda bazı kızlar kendileri hallediyor , ilişki esnasında onun igrenc bir şey olduğunu düşünüyorlar . Kimisi ise çocuk denecek yasta ve aynı yasta olan erkek arkadaşlarıyla bu deneyimi yaşıyor ...Hah aynen.
Keza kızlık zarı yanlış bilmiyorsam 6 hatta 8 çeşit olabilir, bazı kaynaklar 8 diyor.
Benimki esnek zardı mesela ve doğumla gitti.
Artık başka kültürlerde kızlık zarı dediğimiz olgu nasıl oluyor, doktor tarafından mı alınıyor ya da genetik yatkınlık olarak belki çok azında bulunan bir yapıdır, bilemiyoruz biz sıradan insanlar
Lisede bir arkadaşım inanılmaz ağrı çekerki regl dönemlerinde ve zarı neredeyse tamamen kapalıya yakın türdeymiş.
Doktor bir müdahale yapıp delikli yapıya getirmişti, elbet bizim ülkede zart diye almadılar ergen bir kızın zarını.
Belki avrupa ya da abd de direkt alınıyordur.
İnanmıyor diye hatırlıyorum.Aryayı severim biraz da bilirim ifade etme ve algılama konusunda sıkıntılı olduğunu.
Söylenen şeyi hayatında bir yere koyamıyor, karşılığı yok çünkü, görmemiş duymamış.
Ya da o söylüyor, bizde yok öyle bir şey falan.
Tabii gerçekten böyle bir yapıya inanmıyorsa bilemeyeceğim, tuhaf gelir
bızım pasa tuvalet eğitimine basladık. anneyı tamam anlamıyla bıtırdıSıpa derken ? Senin oğlan mı ?
yıne aynı konuyduO düşüncede olan çok insan var . Sözde tıpta böyle bişey yokmuş . Geçenlerde birileri videosunu patlamıştı , hangi konu hatırlamıyorum ...
Evet zaten evlendigin an hemencecik alisman, profesyonellesmen lazim! Erkekler her halti yerken övgüyle bahsedenler kadinlara ici koca cekiyor diyor adamlar da tek basina yapıyorlar o isi zatenCahillik namus göstergesi çünkü, bekar kız bilmez öyle şeyler ayıp, içi koca çekiyor derler.Sonra taze gelinden yatakları tırmalasın falan bekliyorlar, tırmalamazsan üzülüyor paşalar. Ponçik kalpleri kırılıyor.
cahalet işteCahillik namus göstergesi çünkü, bekar kız bilmez öyle şeyler ayıp, içi koca çekiyor derler.Sonra taze gelinden yatakları tırmalasın falan bekliyorlar, tırmalamazsan üzülüyor paşalar. Ponçik kalpleri kırılıyor.
Bilmek iyidir hâlbuki, yoksa erkekleri fışkiye sanarsın, klozetten sperm sıçrayacak diye korkarsın.Evet zaten evlendigin an hemencecik alisman, profesyonellesmen lazim! Erkekler her halti yerken övgüyle bahsedenler kadinlara ici koca cekiyor diyor adamlar da tek basina yapıyorlar o isi zaten
Valla bu cehalet yuzunden evlenmiyorum zaten ben de, nerede bu kafada erkek ve aileler var, hemen eliyorum.
Benim anlayamadığım bir konu var . Kızım suan 11 yaşında ve yaşıtlarına göre çok hızlı gelişti . Bende bir kaç ay önce kadın doğum uzmanına götürdüm ,adet ve ergenlik konularını bir bilenden aydınlatılsın diye . Doktor ona adetin geldiğinde pes yerine tampon yada adet kupası kullan demiş. Adet kupası da plastik silikon kupa şeklinde bişey vajinadan direk rahim kanalına yerleştiriliyor . Günde bir kaç kez değiştiriliyor . Doktora sordum kızım bakire nasıl böyle bişey kullanabilir diye ? Oda yol sorun olmaz , Zara zarar vermez dediyıne aynı konuydu
paylastıkları vıdeoyuda ıyı dınlememıslerdı
doktor orda hymen var dıyor aslında hatta yerını bıle soyluyor sadece patlayan catlayan bırsey degıl dıyor zaten patlayıp catladıgına 50 yıl oncenın kızları ınanırdıhymen sadece bır ''doku'' parcası olmasa ordan regl akamaz doktor bunu acıklamaya calısıyordu ve tamamen kapalı seffaf bır plaka tutmus ogrencısıne kalemle onu patlattırıyordu sapık gıbı tamamen kapalı olmayan olguyu tamamen kapalı ornekle simülasyonunu yaptırıyordu
davulmuyuz bız anlamadım kı verdıgı ornek bıle absurttu
Masallah paşaya. Darısı bize . Az önce yine işedi yerebızım pasa tuvalet eğitimine basladık. anneyı tamam anlamıyla bıtırdı
Adet kabı vajina içerisine yerleştirilmiyor mu? Nasıl zarar vermeyecekmiş?Benim anlayamadığım bir konu var . Kızım suan 11 yaşında ve yaşıtlarına göre çok hızlı gelişti . Bende bir kaç ay önce kadın doğum uzmanına götürdüm ,adet ve ergenlik konularını bir bilenden aydınlatılsın diye . Doktor ona adetin geldiğinde pes yerine tampon yada adet kupası kullan demiş. Adet kupası da plastik silikon kupa şeklinde bişey vajinadan direk rahim kanalına yerleştiriliyor . Günde bir kaç kez değiştiriliyor . Doktora sordum kızım bakire nasıl böyle bişey kullanabilir diye ? Oda yol sorun olmaz , Zara zarar vermez dedi. Ama ben tabiki öyle bişey kullanmasına izin vermem .
kac yasında can bız 23 aylık basladık kendi bezini istemedı. ben 10dakıkada 1goturuyorum. tuvalete basta beraber cömeldık 2gun sonra kendı aliştı SubhanAllah suan sadrce baslarda 2defa kacırmiştı inşallah boyle devam ederMasallah paşaya. Darısı bize . Az önce yine işedi yere
Adet kabı vajina içerisine yerleştirilmiyor mu? Nasıl zarar vermeyecekmiş?
kullanabılır cunku adet kabı vajınayı genısletmezBenim anlayamadığım bir konu var . Kızım suan 11 yaşında ve yaşıtlarına göre çok hızlı gelişti . Bende bir kaç ay önce kadın doğum uzmanına götürdüm ,adet ve ergenlik konularını bir bilenden aydınlatılsın diye . Doktor ona adetin geldiğinde pes yerine tampon yada adet kupası kullan demiş. Adet kupası da plastik silikon kupa şeklinde bişey vajinadan direk rahim kanalına yerleştiriliyor . Günde bir kaç kez değiştiriliyor . Doktora sordum kızım bakire nasıl böyle bişey kullanabilir diye ? Oda yol sorun olmaz , Zara zarar vermez dedi. Ama ben tabiki öyle bişey kullanmasına izin vermem .
Anaaaa. Rahim ağzına kadar dayanıyor mu o?Eki Görüntüle 2753220
böyle bişey. Ben bile kullanmakta kararsızlık yaşıyorum , ama doktor ısrarla zarar vermiyor diyor . Ayrıca bir çok genç kızlarında tampon kullandığını duymuştum. Tabi bakiremi değilmi okadarını bilmiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?