- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi Heytttt be
-
- #1.401
Anlamiyorum bende ama bu tarzlarla ben empati kuramam sade vatandasinda kuracagini düşünmüyorum. Al gulum ver gulum olmadigi surece. Kim kendi payini verir yahuaynen katılıyorum.şu malum oluşumdan işten atılanlara bile acıyanlar üzülenler var.yav adamlar haksız yere bizim işlerimizi elimizden almışlar engel olunmasa onların çocukları da aynını yapacak ne acımasııı.ben niye dertleneyim çocuğumun geleceği için saf mıyım.
Ali cengiz olmasinbak bak adımı kullanarak haraç toplayacak.inanmayın hanımlarrr bu filme. sülün osman dedesi bile olabilir bu kadınınnn
Bence evet ekmek çok özel bişeyKullanmıyorum.
Bebelerimden çok şikayet etsem de gestapo gibi anaları olduğundan, paketli ürün çok nadir tüketirler, gönlümden koparsa
Benim çocuklar ekmeği özel bir şey sanıyor eve alınmadığı için, bir restoranda ya da yemek davetinde ekmeğe saldırıyorlar akshsjsj
Kötü anayım
Kayinpederimin babasina tren vagonu satmaya kalkismislar,arkadasimdan para alayim da geleyim deyip sivismis,korkmus adam beni koseye kıstırıp bisey yaparlar diyesülün osman zamanında istanbul köprüsü vb gibi bir çok tarihi eserde dahil.istanbula gelen saflara satmış biridir.
İnşallah düzelir bir günNiceliklerle değil ancak niteliklerle ilgilendiğimizde düzelebilir bir durum bu.
80 olan üni sayısını 110 a çıkarmak, bugünki işsizliğin asıl nedenidir.
İş kolları ya da isdihtam sağlamak yerine üni açarsan ve ülkedeki herkesi zorunlu eğitim gibi üni mezunu yaparsan, olacağı buydu zaten.
Eskiden atıyorum sizin branşınız senede bu ülkede 2 bin öğrenci mezun ediyorken, şimdi rakamlar 10 binlerde.
(Sayılar hayalidir)
Sebep sonuç ilişkisi kurulmadan, 2 ileri düşünülmeden ‘yaptık yapıyoruz’ kafasıyla gidildiğinde hem meslek itibarsızlaşması hem de ülke olarak adım adım geriye gidiş tam da böyle yapılır.
bugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işteBence evet ekmek çok özel bişey
Evde ekmek yoksa bir yanım hep eksik kolum kanadım kırılmış adeta
Doymuyorum arkadaş doy mu yo rum
Konu maddiyat olunca hemen geliyorum. Daaaa oteden burnum kokuyu alıyorTam seni etiketliyordum nerdesin diye
Adalet ve mutlak eşitlik kavramları birbirinden farklı, her hırsızı aynı kefeye koymam ben mesela ona keza kanun da koymaz.Cok super gidiyordun aslinda sona kadar.
Bu arada 2700 olan agir sanayiye gecerli yani normal asgari ucrete zam daha az. TUIK nasil istatistik kurdu bilmiyorum ama uğraştığını düşünmüyorum.
Ceza konusuna gelirsek
Ağır gelen evde oturcak ben değil o düşünecek bunu umrumda olmaz.
O zaman bir hirsizi da sikayet etmeyelim cocugu icin hirsizlik yaptigini biliyorsak falan. E hani adalet olur mu hic
Ben bi dönem hic ekmek yemezdim ah ah.Bence evet ekmek çok özel bişey
Evde ekmek yoksa bir yanım hep eksik kolum kanadım kırılmış adeta
Doymuyorum arkadaş doy mu yo rum
Ay ben kuru soğanı kes ekmeğin arasına koy mideye indir cokkkkkkk severmmmmbugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işte
Yarasınnnnnbugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işte
Kaybolan yillarin bence o dönemBen bi dönem hic ekmek yemezdim ah ah.
Şşş hamile var...bugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işte
biz her konuyu konuşuyoruz .herkes fikrini rahatça söylüyor site kuralları dahilinde.ben son 2 yılda daha mantıklı düşünüyorum eskiden duygularımla hareket ederdim.mesela bir çocuğun tableti yok diye hemen üzülmüyorum.olayın gerisine bakıyorum.ailenin en az 3 4 çocuğu varsa asla acımıyorum.ben o anne baba fazla çocuk sevgisi tadacak diye.kendi evladımı tek bırakıp kendimden kısıp yardım yapmam öylesine eskiden kayıtsız şartsız yapardım.ama baktım bumerang gibi tercihleriyle bile bu insanların ben de zarar görüyorumm ekonomik psikolojik olarak.herkes kendi seçimlerinin bedelini ödemeyi öğrenmeliAdalet ve mutlak eşitlik kavramları birbirinden farklı, her hırsızı aynı kefeye koymam ben mesela ona keza kanun da koymaz.
İstediğimiz mutlak eşitlikse haftaiçi de ev ziyaretleri yasaklansın o halde. Çünkü maksat hastalığın yayılmasını engellemekse iş dışında sokağa çıkma yasağı getirilebilir, haftaiçi-sonu ayrımı olmaksızın yasaklanabilir. Yine burada da bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.
Hırsız çocuğu için çaldıysa ve bu miktar hakikaten çocuğu için harcamaya yeterli ise o halde malvarlığıma yapılmış bir hırsızlığı da şikayet etmezdim. Adalet yalın basit ama çok derin bir mevzuu.. Mesela dünya üzerinde açlık varken çok yemekten şişmanlamak büyük bir adaletsizliktir. Ama tabi bu tarz düşüncelerle "geyik" başlıklı bir konuyu darlamayacağım :) Bu pesimist de nereden çıktı, dedirtmeyeceğim kendime o sebeple iyi geceler.
2 yil once 5 sogani olan 5 ceyregi olan gibiydi,gipta ediliyordu:))bugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işte
Kayinpederimin babasina tren vagonu satmaya kalkismislar,arkadasimdan para alayim da geleyim deyip sivismis,korkmus adam beni koseye kıstırıp bisey yaparlar diye
sarımsak da öyleydi bi ara 100 tl üzerinden alıyorduk2 yil once 5 sogani olan 5 ceyregi olan gibiydi,gipta ediliyordu:))
Yok, estf.Adalet ve mutlak eşitlik kavramları birbirinden farklı, her hırsızı aynı kefeye koymam ben mesela ona keza kanun da koymaz.
İstediğimiz mutlak eşitlikse haftaiçi de ev ziyaretleri yasaklansın o halde. Çünkü maksat hastalığın yayılmasını engellemekse iş dışında sokağa çıkma yasağı getirilebilir, haftaiçi-sonu ayrımı olmaksızın yasaklanabilir. Yine burada da bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.
Hırsız çocuğu için çaldıysa ve bu miktar hakikaten çocuğu için harcamaya yeterli ise o halde malvarlığıma yapılmış bir hırsızlığı da şikayet etmezdim. Adalet yalın basit ama çok derin bir mevzuu.. Mesela dünya üzerinde açlık varken çok yemekten şişmanlamak büyük bir adaletsizliktir. Ama tabi bu tarz düşüncelerle "geyik" başlıklı bir konuyu darlamayacağım :) Bu pesimist de nereden çıktı, dedirtmeyeceğim kendime o sebeple iyi geceler.
Kesinlikle katiliyorum,acliktan olenler ve tokluktan olenler oldugu surece adalet saglanmis diyemeyiz.Ve evet ekmek calan,cani istedigi ve parasi olmadigi icin baklava calan cocukla soyguncuyu asla bir tutamayiz,ben tutamam..Adalet ve mutlak eşitlik kavramları birbirinden farklı, her hırsızı aynı kefeye koymam ben mesela ona keza kanun da koymaz.
Bunun pesimistlikle alakali oldugunu düşünmüyorum aksine bana pollyanna geldiniz.Adalet ve mutlak eşitlik kavramları birbirinden farklı, her hırsızı aynı kefeye koymam ben mesela ona keza kanun da koymaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?