geyik bizim işimiz

Anlamiyorum bende ama bu tarzlarla ben empati kuramam sade vatandasinda kuracagini düşünmüyorum. Al gulum ver gulum olmadigi surece. Kim kendi payini verir yahu

Bence evet ekmek çok özel bişey
Evde ekmek yoksa bir yanım hep eksik kolum kanadım kırılmış adeta
Doymuyorum arkadaş doy mu yo rum

sülün osman zamanında istanbul köprüsü vb gibi bir çok tarihi eserde dahil.istanbula gelen saflara satmış biridir.
Kayinpederimin babasina tren vagonu satmaya kalkismislar,arkadasimdan para alayim da geleyim deyip sivismis,korkmus adam beni koseye kıstırıp bisey yaparlar diye

İnşallah düzelir bir gün Yoksa durum vahım

Bence evet ekmek çok özel bişey
Evde ekmek yoksa bir yanım hep eksik kolum kanadım kırılmış adeta
Doymuyorum arkadaş doy mu yo rum
bugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işte

Adalet ve mutlak eşitlik kavramları birbirinden farklı, her hırsızı aynı kefeye koymam ben mesela ona keza kanun da koymaz.
İstediğimiz mutlak eşitlikse haftaiçi de ev ziyaretleri yasaklansın o halde. Çünkü maksat hastalığın yayılmasını engellemekse iş dışında sokağa çıkma yasağı getirilebilir, haftaiçi-sonu ayrımı olmaksızın yasaklanabilir. Yine burada da bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.
Hırsız çocuğu için çaldıysa ve bu miktar hakikaten çocuğu için harcamaya yeterli ise o halde malvarlığıma yapılmış bir hırsızlığı da şikayet etmezdim. Adalet yalın basit ama çok derin bir mevzuu.. Mesela dünya üzerinde açlık varken çok yemekten şişmanlamak büyük bir adaletsizliktir. Ama tabi bu tarz düşüncelerle "geyik" başlıklı bir konuyu darlamayacağım :) Bu pesimist de nereden çıktı, dedirtmeyeceğim kendime o sebeple iyi geceler.

bugün tam 5 tane kocaman soğanı zeytinyağında kavurdum salça da ekledim.ayran ve yarım ekmekle öğlen yedim.bak film soğan ekmek yedim basbayağı fakirim işte
Ay ben kuru soğanı kes ekmeğin arasına koy mideye indir cokkkkkkk severmmmm

biz her konuyu konuşuyoruz .herkes fikrini rahatça söylüyor site kuralları dahilinde.ben son 2 yılda daha mantıklı düşünüyorum eskiden duygularımla hareket ederdim.mesela bir çocuğun tableti yok diye hemen üzülmüyorum.olayın gerisine bakıyorum.ailenin en az 3 4 çocuğu varsa asla acımıyorum.ben o anne baba fazla çocuk sevgisi tadacak diye.kendi evladımı tek bırakıp kendimden kısıp yardım yapmam öylesine eskiden kayıtsız şartsız yapardım.ama baktım bumerang gibi tercihleriyle bile bu insanların ben de zarar görüyorumm ekonomik psikolojik olarak.herkes kendi seçimlerinin bedelini ödemeyi öğrenmeli

2 yil once 5 sogani olan 5 ceyregi olan gibiydi,gipta ediliyordu:))

Benim taktiğim
Benzer bı olay değil ama taktik benzer olduğu için parantez açacağım
Bende bunu bı kıyafet denedim beğendim fiyatını o anda ogrendiysem yapıyorum

Kayinpederimin babasina tren vagonu satmaya kalkismislar,arkadasimdan para alayim da geleyim deyip sivismis,korkmus adam beni koseye kıstırıp bisey yaparlar diye

Yok, estf.
Bakış açınız oldukça ilgimi çekti, severim farklı düşünceleri ve bunları iyi şekilde ifade edebilenleri.

Söylediklerinize harfiyen katılıyorum bu arada, sizden ayrıldığım nokta ise şöylesi böylesi yok, ister destekleyin ister desteklemeyin ama 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması mevcut.
Çok daha başka olması gerekir bana göre de fakat durum bu, her bir vatandaş çalışma iznimiz yok ise buna tabiyiz.

Gerçi bizim milletin aklı hinliğe çalışıyor, onun da yolunu bulmuşlar.
Özel hastaneden randevu alıp, o mesajı kontrol noktalarında gösteriyorlarmış.
Hastaneler şikayet edip duruyor, randevulara yetişemiyoruz diye ek nöbetçi doktor getirtiyoruz ama hastaneye gelen yok diye

Kesinlikle katiliyorum,acliktan olenler ve tokluktan olenler oldugu surece adalet saglanmis diyemeyiz.Ve evet ekmek calan,cani istedigi ve parasi olmadigi icin baklava calan cocukla soyguncuyu asla bir tutamayiz,ben tutamam..

Bunun pesimistlikle alakali oldugunu düşünmüyorum aksine bana pollyanna geldiniz.
Adalet ve mutlak esitlik kavramlarını birbirilerinden ayrı tartarsaniz evet bu kaos ortamina düşersiniz. Neden? Çünkü eşitlik olmayan yerde adalet olamaz.
Esitlik demek degil ki Ahmet zenginse ali Ayse aysel de zengin olacak.
Mehmetin eli yoksa bekirinde olmayacak.
Adalet bu eşitsizlikte onlarin esitligini koruyan kurallari belirler.
Mutlak esitlik ise kurallar ve cezalar karsisinda her ne durumda olurlarsa olsunlar etik dışı hareketlerinde ceza alip toplum huzurunu bozmamalarini ve bu gibi benzer bir esitsizlik durumunda baska birinin ayni hatayi,sucu yapmasını engeller.
Bu iki kavram birbiriyle ortusmez ise kimi adnana gore suclu olur kimi aysun a gore suclu olur.
Ama dunya uzerinde etik ve uyulmasi gereken kurallari belirlemezsek böyle karışıklık olur. Oysa ki adnana gore suc olan aysuna gore de suc olmali ki toplumun adalet degeri, etik degerleri ve orf adeti olussun.

Gelelim hafta ici yasak olmayip 4 gun yasak olmasina. Hafta ici yasak olmayip kendi insiyatifinde ailesini gormeyen bulas icin yapılan çağrılar neticesinde buna uyan yuzlerce insan var milyonlarin uymadigi gibi. Bu durumda kendi etigine gore ve toplum etigine gore olumlu davranis yapmis birisini toplumun canini onemsemeyen birinin yasak oldugu halde bu yasagi cigneyerek o kisinin hakkini yemesi soz konusu.
Kendi insiyatifine birakildigi halde toplum yararina hareket eden birileri var ve siz kurallara ceza uygulamasina tabii olunan bir hareket karşısında sessiz kalacaginizi ,gormezden geleceginizi soyluyorsunuz.

Bu durumda mutlak esitlik diyen siz asil toplumun etigini dusunen adaletli kisiye ceza veriyorsunuz o gordugunuz insanlari adaletin yargi merciilerine teslim etmeyerek.

Konu geyik olabilir genel hatlarla dusuncelerimiz vardir. Geyigi hobi olarak yapıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…