- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi Heytttt be
-
- #1.421
Niye ozel peki,devlet kontenjani asmamak icin vermiyordur tabiiYok, estf.
Bakış açınız oldukça ilgimi çekti, severim farklı düşünceleri ve bunları iyi şekilde ifade edebilenleri.
Söylediklerinize harfiyen katılıyorum bu arada, sizden ayrıldığım nokta ise şöylesi böylesi yok, ister destekleyin ister desteklemeyin ama 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması mevcut.
Çok daha başka olması gerekir bana göre de fakat durum bu, her bir vatandaş çalışma iznimiz yok ise buna tabiyiz.
Gerçi bizim milletin aklı hinliğe çalışıyor, onun da yolunu bulmuşlar.
Özel hastaneden randevu alıp, o mesajı kontrol noktalarında gösteriyorlarmış.
Hastaneler şikayet edip duruyor, randevulara yetişemiyoruz diye ek nöbetçi doktor getirtiyoruz ama hastaneye gelen yok diye
altına imzamı atarımBunun pesimistlikle alakali oldugunu düşünmüyorum aksine bana pollyanna geldiniz.
Adalet ve mutlak esitlik kavramlarını birbirilerinden ayrı tartarsaniz evet bu kaos ortamina düşersiniz. Neden? Çünkü eşitlik olmayan yerde adalet olamaz.
Esitlik demek degil ki Ahmet zenginse ali Ayse aysel de zengin olacak.
Mehmetin eli yoksa bekirinde olmayacak.
Adalet bu eşitsizlikte onlarin esitligini koruyan kurallari belirler.
Mutlak esitlik ise kurallar ve cezalar karsisinda her ne durumda olurlarsa olsunlar etik dışı hareketlerinde ceza alip toplum huzurunu bozmamalarini ve bu gibi benzer bir esitsizlik durumunda baska birinin ayni hatayi,sucu yapmasını engeller.
Bu iki kavram birbiriyle ortusmez ise kimi adnana gore suclu olur kimi aysun a gore suclu olur.
Ama dunya uzerinde etik ve uyulmasi gereken kurallari belirlemezsek böyle karışıklık olur. Oysa ki adnana gore suc olan aysuna gore de suc olmali ki toplumun adalet degeri, etik degerleri ve orf adeti olussun.
Gelelim hafta ici yasak olmayip 4 gun yasak olmasina. Hafta ici yasak olmayip kendi insiyatifinde ailesini gormeyen bulas icin yapılan çağrılar neticesinde buna uyan yuzlerce insan var milyonlarin uymadigi gibi. Bu durumda kendi etigine gore ve toplum etigine gore olumlu davranis yapmis birisini toplumun canini onemsemeyen birinin yasak oldugu halde bu yasagi cigneyerek o kisinin hakkini yemesi soz konusu.
Kendi insiyatifine birakildigi halde toplum yararina hareket eden birileri var ve siz kurallara ceza uygulamasina tabii olunan bir hareket karşısında sessiz kalacaginizi ,gormezden geleceginizi soyluyorsunuz.
Bu durumda mutlak esitlik diyen siz asil toplumun etigini dusunen adaletli kisiye ceza veriyorsunuz o gordugunuz insanlari adaletin yargi merciilerine teslim etmeyerek.
Konu geyik olabilir genel hatlarla dusuncelerimiz vardir. Geyigi hobi olarak yapıyoruz.
Devlet hastaneleri haftasonu çalışmıyor randevulu, acil açık sadece diye biliyorum.Niye ozel peki,devlet kontenjani asmamak icin vermiyordur tabii
Hafta sonu icin mi aliyorlarmis randevuyuDevlet hastaneleri haftasonu çalışmıyor randevulu, acil açık sadece diye biliyorum.
Özellerde poliklinik ctesi bazılarında pazar devam ediyor akşam 9 a kadar.
Tabii ki.Hafta sonu icin mi aliyorlarmis randevuyu
Yemin ediyorum,o kanalize olsa,marsta koloni kurar,patates yetistiririzTabii ki.
Zihnimizi doğru yöne kanalize edebilirsek iyi bir toplum olacağız da, işte edemiyoruz...
altına imzamı atarım
Valla suan kucuk bir sarap ficisi kivamina gelecegm diye korkuyorum. Hangisi kayıp tartismayalimKaybolan yillarin bence o dönem
Ben diyorum ki her maske cezasinda 3e katlansin miktar.Ve gelire gore can yakacak degerde olsun.Baksaniza zenginler kikirdeye kikirdeye partiden cikiyor,sakiz parasi onlar icinmillet önemli işi olmadan laubali laubali gezecek evlerde toplanacak maskeyi yalandan takacak marttan beri izole olan benim gibi yüzbinler de onlara müsamaha gösterecek.bu mümkün mü?aynı suçu 2 den fazla ihlal ederlerse hapis cezası bile gelsin isterim ama o da olmaz hapishaneler de de yer yok
neredesin mont mu satıyordun?He gülüm
Yok bacı merlın ızlıyodum. Morgana negzel ya..neredesin mont mu satıyordun?
Ben duruma salt olarak legal ve illegal olarak bakıyorum, diğeri kişinin kendi tercihi. Üzerinde hiçbir hakkımız olmadığına göre, kendimizi izole etmekten başka çare yok.millet önemli işi olmadan laubali laubali gezecek evlerde toplanacak maskeyi yalandan takacak marttan beri izole olan benim gibi yüzbinler de onlara müsamaha gösterecek.bu mümkün mü?aynı suçu 2 den fazla ihlal ederlerse hapis cezası bile gelsin isterim ama o da olmaz hapishaneler de de yer yok
sen haline şükret.ben de hamilelik de yok ama evde adım ninja turtles ve dombili dostik ve şişko patates.sevimlice laf geçiriyorlar baba kızValla suan kucuk bir sarap ficisi kivamina gelecegm diye korkuyorum. Hangisi kayıp tartismayalimaçım
ben de yasaklanan olayları kastettim zaten.gerisi kişisel tercih haklısınBen duruma salt olarak legal ve illegal olarak bakıyorum, diğeri kişinin kendi tercihi. Üzerinde hiçbir hakkımız olmadığına göre, kendimizi izole etmekten başka çare yok.
Ama şuan yapılan illegal bir durum, yasaklandı, ötesi yok.
Yoksa bana ne tövbe estf bir şey olsa kendi çekecek, beni bağlamaz fakat yasak olunca bağlıyor.
Alman aşısı sanıyorum paralı, kesin bir açıklama yapılmadı onunla alakalı.Bu alman asısı gelecekmıs ama bes mılyon tane acaba paralı mı satılcak? Bı de yılbası menusu karar veremedım hala
Bilemedim ya. Yarın temızlık gunum nasıl baslıcam nasıl yapıcam hıc bilmiyorum bu pandemı mafettı benı. Kendıme cok guzel mont almıstım ya geldı ama kalıbı dar galıba cok dar geldı onu kapanmadı. Dıyet yapmam lazım.Alman aşısı sanıyorum paralı, kesin bir açıklama yapılması onunla alakalı.
Kendi aralarında da tam anlaşma sağlanmış değil, dün gece bir şeyler gevelendi bakalım, göreceğiz.
Aman yap tavuk geç sen de bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?