Gıda Terörü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bu görüntü gıda dedektifi diye bir instagram sayfasının.
ilk çıktıklarından beri orijinal ambalajlarla paylaşıyorlar:
hesap ebeveynlerin hesabı zaten.
bilgi güvenilir :)

sevgili konu sahibi, çocuğunuza paketli gıda yedirmemelisiniz zaten. bu oran türkiye de %20 olsa geri kalan %80 inde neler neler var.
artık ev yapımı dondurma/sorbe tariflerine ulaşmak çok kolay.
yada nispeten daha az zararlı olduğunu düşündüğüm(şahsi kanaatim) mado gibi bilindik yerlerin dondurmalarını tüketebilirsiniz.

Bundan 10 yil önce yedigim cikolatayla simdi aldigim cikolata arasinda o kadar fark var ki..
özellikle kaşar peynirde ki lezzet farkina çok şaşırıyordum ta ki yedigimin eritme peyniri oldugunu anladigim ana kadar.
Kesinlikle katılıyorum. .
Kaliteyi düşürdükleri gibi ..1 kilo kaşar neredeyse 1 çeyrek parası:)

Ne kadar uygulayabildigim tartışılır ancak sağlıklı yaşama takıntılı olan yaşamimiz bebeğimizin ek gidaya başlaması ile iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Paketli gıdayı falan geçtim. Doğal da olsa organik de olsa besinler sıkıntılı. Sadece hayatımızı idame ettirecek kadar yemek en doğrusu sanki ve hayvansal proteinlerle tahıllar büyük sıkıntı. En iyisi bitkiler galiba. Tabi bir de pişirme kapları sorunu var. Onun da yüzde yüz zararsızi yok. Ocakta yapmayalim fırına verelim desek onun içinde 120 decereceyi geçmemesi gerekiyor.
Böyle böyle gidiyor araştırmalarim. Huni takip gezmeye az kaldı..

Tamam da neye dava açıyor bu adam? Bu konu için konuşursak mesela ingilterede farklıymış, türkiyede farklıymış. Türkiyede farklı olmasını engelleyen bir kanun var mı, yasa dışı bir iş mi yapıyorlar, hayır... Ee, neyi dava ediyor?

Dava edilmesi gereken firmalar mı yoksa sağlık bakanlığı vs gibi bu işte yetkili merciler mi?

Asili olmasi gecirmeyecegi anlamina gelmiyor ki yuzde yuz koruma saglamiyor asilar tabiki asisiz cocuklara gore daha hafif atlatiyorlar ama bu bile kotu benim cocugum neden asi karsiti aile yuzunden bir viruse maruz kalma tehlikesinde olsun son zamanlarda rota virusu yuzunden hastanede yatan cok fazla cocuk vardi asisiz cocuklarda cok agir seyrediyor yaptirmadigi icin pisman olan aileler var ustelik olumcul hastaliklar bunu goze alanlara hayret ediyorum

Diyelim ki bahsedilen değerler doğru. İçindeki süt yüzde 14 olsa ne olur? Dondurmanın %15i zaten şeker. İlk olarak sorulması gereken soru bize neden kalitesiz ürünler yediriyorlar değil, ben çocuğuma neden bu kadar çok şeker yediriyorum olmalı. Evde süt, yoğurt ve meyveyi karıştırıp kalıplarda dondursanız çocuk sadece süt şekeri ve meyve şekeri alacak. Günde 1 tane yese sorunsuz ve sağlıklı beslenmiş olur.

Çünki o ülkelerin bi standartı var altında üretim yapamazlar biz çöp yemeye devam tek dertleri başta olmak gerisi mühim değil
Cop deme cop deyince birilerinin argumani aklima geliyor. Yedikleri cop ama mahallesinde copler toplaniyor diye oy verenler yuzunden bu ulke boyle

Konu sahibi paketli gidalar sagliksiz gida teroru de pazardan aldigin biber cok mu saglikli ?

Aynen oyle , onu anlatiyorum bende sayfalardir
Ureticiye bununla ilgili hesap sorulamaz
Adamin cevabi cok basit , her ulkenin kanununa gore uretim yapiyoruz deyip cikacak isin icinden
Ben turkiyede kolayi birakmistim , burada tekrar basladim , ayni gencligimdeki gibi tadi lanet olsun

Uludağ hazoz firmasi acti dava zaten, kendisi kimseyle ugrasmiyor. Okul okul seminer veriyor.

Allahtan öyle kötü alışkanlıklarım yok, kola sevmem, bisküvi kek vs sevmem, cips az severim. O yüzden hazır gıdadan uzaklaşmak kolay oldu benim için. Hiç canım da istemiyor valla. Bir çikolataya karşı koyamıyorum onu da genelde el yapımı olanlardan alıyoruz.

Firmadan neyin hesabını soracaklar onu anlamadım bir türlü. Adam ülkede o şekilde üretim yaptıysa kanuna uygun davranmıştır. Koskoca firma salak mı yasa dışı iş yapsın? Dava ne alaka o zaman?

Firmalar aciyor bu kisiye davayi zaten birkac kez denk gelmistim ben de dava postlarina

Uludağ hazoz firmasi acti dava zaten, kendisi kimseyle ugrasmiyor. Okul okul seminer veriyor.

Allah allah, demin firmalara dava açıyor diyordunuz şimdi uğraşmıyor diyorsunuz.

O seminerleri yüce bir şahsiyet olduğu için değil para kazandığı için veriyor farkındasınız değil mi?

Ya hala aşıya laf edenler var ahsjdd
Yaşam yılı 80 yıllara dayanmış,bundan 20 sene sonra 100'leri bulacak hala ''aşı iyi mi yaaaaaa'' diyenler var.

Ben bu caps'in gerçek olabileceğini düşünüyorum.Ama sebepleri belli.Onların 1 euro'ya aldıkları şeyi sana 1 liraya satmalarının bir getirisi olmalı.Hayrına yapmıyorlar bunu.Nasıl ki çikolatalar,bisküviler her sene biraz daha küçülüyor tatları değişiyor bu da bir benzeri işte.

Düzmece olduğuna inanmak diye bir şey olabilir mi? Bilimsel istatistikler tutuluyor. Gayet ciddi bir iş bu.
Şimdi açıkça yazayım ben de size katılıyorum. Doğal seçilimle elenmesi gereken insanlar var dünyadan. Ebeveyn aşı yaptırmadığı çocuğunu hastalıktan kaybederse, diğer çocuğuna aşı yaptırır. Çocuğu hastalanır sakat kalırsa, sakat çocuk kendi çocuğuna aşı yaptırır. Hastalanmazsa araya kaynar gider. Döngü bir yerde denk gelecektir nasıl olsa. Bu ailelerden tek beklentim çocuklarını aşıları tamamlanmamış bebeklerden uzak tutmaları.

Şuan içime öküz oturdu yeminle kızımın yediği tek dondurma bu

Biten kızamık, aşı redleri yüzünden hortladı. Hala aşı şöyle mi böyle mi? Tüm çocukların hakkına girmektir aşı yaptırmamak.
Hastanelerde bize sürekli yazı geliyor eksik aşılı olanlar aşılarını yaptıranlar sayı istiyorlar aşı için kaç sağlık çalışanı aşısız diye hala millet yok hortlamadı diyor deli olacam hortladı bu hastalıklar hatta form değiştirip daha tehlikeli olmasından korkuyorlar.

Mesela içeriğinde süt tozu var fakat Paketin Üzerinde Dondurma yazıyor ..İçerik dondurmanın içeriğine uymuyor diyor. .Ya da Pakette salep yazıyor fakat içinde ki salep oranı çok çok düşük Salep dısında her şey var diyor..vb.tespitlerde bulunuyor.
Bu konuda firmaların yasalara uymadığı görüşünde ve bunlara göz yumulduģunu savunmakta..

Aşı yapılamayan, alerjisi olan, aşısı tutmayan çocuklar da var ama. Aşı karşıtları yüzünden olan onlara oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…