Gidecek yeri yoksa kayinpederinizle kalirmisiniz

Kendiminkini baz alarak soyluyorum hayir.Sürünsun isterse.Babam ölünce oyle bi aglatmisligi var.Yasamadan olmesin

Zamanında evinizi barkinizi alın deyince de millet kızıyor bak sonra. Allah herkesin yardımcısı olsun. Gençken evini almak yatırımının yapıp yaşlılığını düşünmek çok önemli. Gerçi bilmiyorum bu ev fiyatlarıyla nasıl mümkün olacak ona da ayrı üzülüyorum of canım sıkıldı. Adamın gidecek yeri yok bu yaşta yazık ya. Gerçi şey de var çocuğumu everdim deyip kendi evini verenler yapmayın herkesin evi barki ayrı olsun yerini yurdunu bilsin. Devir kötü.
Ulusa sesleniş bitti sadede gelecek olursam insan belli bir yaştan sonra kendi ebeveynleriyle bile kalamıyor, böyle bir evlilik düşünmezdim ben. Ekstrem durumları ayrı tutarım sonradan bir şey gelişir vs ama daha yolun başında böyle bir şeye girişmezdim.
alamıyoruz ki. 29 yaşındayım, çalışıyorum, bekarım. 70-80 bin tl peşinat yapabilecek param var ama üzerine kredi çekmem lazım, ev sahibi olacağım diye hem birikimimden olup hem de senelerce borçlanmam gerek. kira artışlarını düşününce sabit kredi ödemek daha mantıklı doğru ama burada da gelecek kaygısı devreye giriyor. işsiz kalırsam, krediyi ödeyemezsem gibi gibi. ek olarak tüm birikimi peşinata yatıracağım için işsiz kalsam parasız da kalmış olurum, ani ihtiyacım çıksa karşılayamam vs. alamıyoruz yani bu ülkede ev falan. o trene zamanında binen bindi, 0.60 ile kredi çekenlerdi onlar :D

Kayinpederin kalacak gidecek yeri yoksa evlenince yanınıza alirmisiniz.beraber yasarmisiniz
Tabiki de bakarim her kosulda ne olursa olsun yerinde insanin kendi babasi bile olabilirdi sonuçta ama Rabbim hic bir zaman kulunu kuluna muhtac etmesin.

Şuan anne babanla yaşadığın için aman yaşanır diye düşünüyorsun. Ama evlenince işin rengi değişiyor. Benim kp benim eve yerleşme planları yapıyordu. Karısı bir oğlu da daha varken. Eşime resti çektim boşanırım diye. Vefat edince uçannkuşa borcu olduğunu resmen çamura battığını öğrendik.kv çok severdim onunla yaşayabilirim derdim hep ama hayır asla. İnsan kendi annesi ile bile yaşamayaz onu anladım.çok zora düştünüz aynı apartmanda tutun ev ama aynı ev içi olmaz anlayacaksın evlenince

Nişanlım evin tek oğlu , ablaları var onlarda evliler ,biz arada bakarız ederiz ama temelli yanimiza alamıyoruz dediler.. adamın tarafından kimse destek olmuyor ,yaşı çok fwzla değil ama ayrı eve çıkacak.maddi gücü yok
Kendi kızları bakamıyorken bunu elin kızından istemeleri çok abes. Ev ev üstüne olmaz, her ay bir evladında kalsın o zaman diyeceğim o da adamın düzeni olmaması demek. Sanırım şu an nişanlınızla babası aynı evde yaşıyor size de evlenince o evde yasamanızı öneriyorlar değil mi? Bu da kötü ayrı bir para düzeniniz olmayacak eve evlatlık gelmiş kız gibi kayınpeder mi para verecek

Çok yaşlı ve bakıma ihtiyaç varsa altlı-üstlü oturur yardımcı tutarım. Gözüm hep üstünde olur çoluk çocuk uğrarız, bize uğrar arada ama düzeni olur. Bir olmayız.
O da Allah korkumdan olur aslında hiç istemem çünkü haketmiyorlar.

Ama yaşlı değil bakıma muhtaç değilse oğlu ilgilensin haftada bir uğrarım sıla-i rahim yapar evime dönerim. Çok isterse soyler yardımcı tutabilir .
Kıssadan hisse geline haksızlık etmemeli🤪
Neden haketmiyolar? Gönülsüz ama Allah korkusuyla yapılan işten hayır gelir mi merak konusu?

Adam geçimliyse dublex kiralayin o üstte takılır sizde altta koca ev ne olacak sanki yemeğe yanınıza iner hem birlikte oturmuş olursunuz hem ayrı olmuş olursunuz. Ben çok üzülüyorum gidecek yeri olmayan yaşlı bakima muhtaçlara gerçi devletimizin bakım evleri var ama insan aile istiyor psikolojik olarak daha mutlu hisseder Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin .
Dubleks kiraları 15-20 bin arası

Kayinpederin kalacak gidecek yeri yoksa evlenince yanınıza alirmisiniz.beraber yasarmisiniz
Kp'e göre değişir. Benimki gibi geçimsiz biri ise asla kalmam. Bir arkadaşımın babası var mesela çok halim selim uysal ve saygılı biridir. Öyle bir insansa kalırım. Ancak ev üstüne ev olmaz. Hem yeni evli olacaksınız sonuçta, ben tavsiye etmem. Başka çocuğu yok mu? Bir küçük ev tutulsa?

Neden haketmiyolar? Gönülsüz ama Allah korkusuyla yapılan işten hayır gelir mi merak konusu?
Kendimden örnek vereyim. Kp yi nişanımdan beri sevmedim. Çocuklarına asla babalık yapmamış. Kumar düşkünü içki içen bir adammış. Düğünümde tek kuruş faydası olmadı.durumları yok napsınlar diye düşündüm hep. Vefat edince düğünümün olduğu ay da bile kredi çekip kumar oynamış. Neyse bu adam 20 gün kadar hastanede yattı. Evde kazık kadar oğlu varken kızları varken hep ben ve eşim ilgilendik.kv yanın da kaldı. Kızları anne git dinlen bir günde biz kalalım demediler. Bende kalmadım çalışıyorum. Ama her sabah gidip çorbasını bırakır ile geçerdim. Eşim yemek yollardı. Hepsşde çok ilgilemdiniz falan filan gaz verdiler. Neyse adam vefat etti. Kv 180 derece değişti. Ne yaptığımız gözlerinde göründü ne harcadığımız. Evde oğlu varken hep benim eşimi arar o alınacak bu alınacak diye. Görümce ler hiç arayıp sormazlar bişeye ihtiyacın varmı yardım edildim mi gibisinden.( Hamilelğim riskli) geçen eşime niye iftara seslemediler diye sordum. Gitmeyeceğini bildiği için diyor. Hayır benim annemgilde ablamgil de biliyorlardı ama seslediler. Gitmedim ama gönlüme hoş gitti. İstenmeyen gelinöiydim yoksa diye sordum. Bana hiç Bişey yapmadılar maddi manevi ama hiç kavga sıkıntı çıkmadı.bende diyorum eşekliğime doymayayım diye. Değmezmiş.

Ben kalmam
Ama nisanlanana kadar aklınız nerdeydi?
Bu adam ogluyla kalıyormus,evlenince baban nerde kalacak demediniz mi?
Size önce ablam alır diyip sonra katakulliye getirmedikleri ne malum ?

Daha evlenmeden böyle bir sözleşmeye evet demezdim, ha evlendikten çok sonra eşimin anne babası yanlız kalsa belki yanıma alırım veya yakında ev tutarım ama daha en güzel günlerimi yaşamadan birinin hizmetciliğini ve sorumluluğunu kabul etmem..

Kendimi tanidigim ve oyle bir ortamda rahat edemeyecegimi bildigim icin kabul etmezdim. Bir anda hem koca hem kayinpeder yuku altina giremezdim. Insan tek yeni kisiye zor alisiyor. Iki kisi birden yapamazdim.

Ben kayınpederimi çok severim yanında çokta rahatsız olmam yatmam gerekirse yatarım ayaklarımı uzatmam lazımsa uzatırım öyle saçma şeylerden saygı beklemez buna rağmen aynı evin içinde olmak istemem üstelik kaç yıllık evliyim artık ,çünkü bu farklı bi durum bunu baştan kabul edip adamı da bi düzene alıştırıp sonradan yapamıyorum gitsin demek çok daha yaralayıcı. O yüzden baştan tavrınız net olsun her türlüsünü düşünüp karar verin

Sagligi yerindeyse kalsin kendi evinde🙄 ya bu erkekler neden boyle.. 1 kap yemek yapip 2 camasirini makinada yikasinlar bi zahmet…duzenli olarakta temizlik icin birini alirsiniz. sirf bunun icin beraber oturulmaz bana gore..yeni evli degil eski evli bile olsan.. insan kendi anne babasiyla bile zorlanir ki kaldi ki kp kv

nişanlınız babasıyla tek yaşadığını öğrendiğinizde , hiç sormadınızmı evlenince ne yapmayı düşünüyorsun diye. ilk sorulardan birir bence .

Esasinda Benimkiler için haketmediklerini ima ediyorum .
Nedenini sormuşsun upuzun birsuru ek üstüne ek eklenmiş konular silsilesi. Ne sen sor ne ben anlatayım cümlesi tam bana göre sanki🙃
Ayrica Neden hayır gelmesin ki? Nefsime uymadan Allahı hatırlayıp kendime çeki düzen vermek hayirsiz değildir 🙄

Back
X