- 30 Ağustos 2015
- 857
- 1.627
- 113
- Konu Sahibi Blackcat95
-
Kızlar ben yeni bir bebeğimi kaybettim erken doğum oldu ve 6 gün yaşadı planlı değildi ve ilk bebeğimdi doktorlar 1yıl içinde tekrar hamile kalırsam sağlıklı olacağını söyledi 3 ayrı doktor zaten daha 40ım çıkmadı 3ay da korunmam gerekiyor rahmin toparlanması için ama eşim doktordan bunu duyar duymaz şimdilik çocuk istemediğini söyledi bende zaten hazır değilim 5 6 ay geçsin dedim ve eşim bana ben asla baba olmak istemiyorum senin annelik hakkını elinden alamam eğer gerçekten istiyorsan boşanalım başka biriyle evlen dedi şuan konuşmuyoruz söylediği çok dokundu çünkü sizce nasıl bi yol izlemeliyim bi erkek bunu nasıl karısına söyler sevseydi diyemezdi diyorum ama sevgisindende eminim çok kırıldım daha bebeğimi kaybedeli 21 gün oldu
Başınız sağolsun acaba tekrar aynı şey olur diye mi böyle psikolojisi bozuldu? Daha önce istiyor muydu ?Kızlar ben yeni bir bebeğimi kaybettim erken doğum oldu ve 6 gün yaşadı planlı değildi ve ilk bebeğimdi doktorlar 1yıl içinde tekrar hamile kalırsam sağlıklı olacağını söyledi 3 ayrı doktor zaten daha 40ım çıkmadı 3ay da korunmam gerekiyor rahmin toparlanması için ama eşim doktordan bunu duyar duymaz şimdilik çocuk istemediğini söyledi bende zaten hazır değilim 5 6 ay geçsin dedim ve eşim bana ben asla baba olmak istemiyorum senin annelik hakkını elinden alamam eğer gerçekten istiyorsan boşanalım başka biriyle evlen dedi şuan konuşmuyoruz söylediği çok dokundu çünkü sizce nasıl bi yol izlemeliyim bi erkek bunu nasıl karısına söyler sevseydi diyemezdi diyorum ama sevgisindende eminim çok kırıldım daha bebeğimi kaybedeli 21 gün oldu
İstiyorduk planlı değildi çünkü daha borçlarımız bitmemişti daha rahat büyütebilmek için bekliyorduk ama olmadı kızıma hamile olduğumu duyunca bile çok sevindi kızım vefat ettikten sonra bunları söyler oldu bugün de eğer anne olmak istiyorsan bunu senin elinden alamam gir başkasıyla evlen dediBaşınız sağolsun acaba tekrar aynı şey olur diye mi böyle psikolojisi bozuldu? Daha önce istiyor muydu ?
Bunların cevabı eşinizde ben acısından söylemiş olma ihtimalini düşünüyorum .Sizce acısından mı demiştir yoksa kızımızı kaybetmemizde beni mi suçluyor ben sevildiğimi zannedip yanılıyor muyum yada aklınıza gelen alternatif varmı ciddi anlamda ne düşüneceğimi bilmiyorum
Teşekkür ederimBunların cevabı eşinizde ben acısından söylemiş olma ihtimalini düşünüyorum .
Ama yine de söylem e şekli gerçekten çirkin .
Bütün hissettiklerinizi eşinizle çok geçmeden konuşmalısınız.
İnşallah dediğiniz gibi olur çünkü ben adamı darlayacak her gün başının etini yiyecek bi tip değilim bunu söylemeyi bırak düşünmesi bile kırıcıAciniz çok taze ve eşiniz bu durumu bi daha yasicagindan korktugu icin böyle demistir eminimki..
Bende kimyasal gebelik yasadim eşim düsükten sonra kesinlikle uzun bi sure cocuk düsünmedigini bu stresi bidaha yasamak istemedigini söyledi ama ben biliyodumki cok istiyo.
Dıger ay ovu testleriyle geldi eve.yine olsun beklemeyelim diye :)
Acısınin biraz gecmesini bekleyin derim ben..
Size de çok geçmiş olsun Allah sabır versinÖncelikle başınız sağolsun.
Ben de 3 hafta önce kızımı kaybettim. 20 haftalıktı, kalbi durmuş maalesef.
2 yıldan sonra tüp bebek ile hamile kalmıştım. Eşim tek umudumun tükendiğini düşündü sanırım, öğrendiğimiz gün durmadan "sakın pes etme, 10 kere 20 kere deneriz, en iyi doktorlara gideriz" vs diye teselli edip beni güldürmeye çalışıyordu.
Sonrasında doğum çok zor oldu ve arka arkaya bir sürü talihsizlik yaşadım. Doktorum gelmediği için eşim ve annemin yardımıyla doğum yaptım. İnsanlar binlerce yıldır normal yolla doğum yapıyor ama eşim bir erkek olarak buna hazırlıklı değildi. Doğuma, yaşadığım acıya, korkuya bire bir şahit oldu ve travma yaşadı. Bebeğimiz bir kenara beni kaybettiğini düşündü.
20 saat önce "yine yaparız, deneriz" diyen adam, doğumdan sonra "sen aynı acıyı bir daha yaşarsan ben ölürüm, kalbim dayanmaz, çocuğu filan boşver, sen sağ ol yeter" demeye başladı.
Keza ben de aynı şekilde dengesizim, bir gün bebek hayali kuruyorum, diğer gün kesinlikle istemiyorum diyorum. Eşim de aynı şekilde bir gün başka öbür gün başka...
Acınız çok taze.. Biraz birbirinize zaman tanıyın.. Eşinizin söyledikleri sizi sevmediğinden değil, korkudan...
bir süre bekle belki oda acısını böyle yaşıyordur hani bir işi yapamayız aman bir daha asla yapmam diye isyan ederiz ya öyledir belki biraz üstü soğusun üstüne gitme bekle acınız biraz küllenince sorarsın bu konuda ciddi miydin diye eğer ciddiyse yapacak bir şey yok istemek kadar istememek de doğal çünküİstiyorduk planlı değildi çünkü daha borçlarımız bitmemişti daha rahat büyütebilmek için bekliyorduk ama olmadı kızıma hamile olduğumu duyunca bile çok sevindi kızım vefat ettikten sonra bunları söyler oldu bugün de eğer anne olmak istiyorsan bunu senin elinden alamam gir başkasıyla evlen dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?