Bakıma muhtaç değiller, keyfi gelmişler. Ayrica esine baktılar diye ne diye kadin ödüyor karşılığını? Es ise sabah çıkıp akşam geliyor kadin çekiyor sabahtan aksama kadar pisliğini çenesini ne münasebet ya.kalsınlar işte ne güzel.evleri sobalıdır sanırım.onlar eşinize bakarken iyiydi de yaşlanınca mı yük oldular?siz ne hale düşeceksiniz kimbilir yaşlanınca
Evet kuzu gibi devam edivem catlicak gibi hissettiğimde yaziyorum napayımAynı konuyu bir ay önce de açmışsınız. Yine biraz şikayet edeceksiniz ve değişen hiçbir şey olmadan devam edecek bu düzen siz böyle kuzu gibi çektikçe. Kusura bakmayın da "Toruna baktım, şimdi de torun bana baksın" gibi bir şeyi ben kabul etmezdim. Beş çocuğu varken, gencecik geline mi kalmış iki yaşlının bakımını yapmak? Üstelik iki yaşından ufak çocuğunuz varmış bir de. Hangi ara iki ihtiyarın kıçında dönüp temizliğini yapıp çocuk bakıyorsunuz siz? Üç dört ay kalmak nedir ya?
Beş kardeş bir iki bakıcı tutup hizmet ettiremiyorlar mı? Ayıp be.
Bence eşine çocukken bakmış diye eşinin de böyle bir sorumluluğu olmamalı, bu kadının niye olsun? Çocuğu anneler olarak biz bırakıyoruz anneanneye, babaanneye. Sanki çocuklar istiyor bize anamız bakmasın, ninemiz baksın diye. Sanki böyle bir tercih hakları var. İki yaşında oğluma ben işteyken babaannesi bakıyor diye asla ona bir şey borçlu değil. Vefa borcu ancak eşimin ve benim olabilir.ya bi de bu vefadır esinize bakmışlar diyenler durumu tersine cevirsek ne tepki verecekler? yani kadına ananesi dedesi bakmış olsa ve gelip uc ay kalsa, kocası artık rahatsız olup bunu belirtse, kadına diyeceksiniz ki "ama esin rahatsız olmuş artık kibar bi dille gönder, adam da hakli". ama yoook Kadin ya, esine bakanın vefasının borcunu da o ödesin, kendi evinde huzursuz olmaya da mecbur olsun aksi takdirde de vicdansız olsun.
ama esi vicdan yapip illa cagiriyormus ya, o kadar istiyorsa kendi baksın. hem tüm yükü kadına atıyor hem de kadına sen acimasizsin diyor. esin annesi babası da kendisi de vicdanlarını baskalarinin emegi üzerinden rahatlatıyorlarBence eşine çocukken bakmış diye eşinin de böyle bir sorumluluğu olmamalı, bu kadının niye olsun? Çocuğu anneler olarak biz bırakıyoruz anneanneye, babaanneye. Sanki çocuklar istiyor bize anamız bakmasın, ninemiz baksın diye. Sanki böyle bir tercih hakları var. İki yaşında oğluma ben işteyken babaannesi bakıyor diye asla ona bir şey borçlu değil. Vefa borcu ancak eşimin ve benim olabilir.
Hhahh zaten bu süreçte hastalandım sürünerek hastaneye gittimAaaaa Buldum, seneye hastalanhatta şimdi de hastalan 1 hafta yat elini sürme bir şeye, bakalım eşin senin 3 aydır yaptıklarını kaç gün götürebilecek
beğenmedim attınız ya iade edeyim ben de bu yorumu beğenmedim.illa elden ayaktan düşmek gerekmiyor anne babamızın evimize gelmesi için.o dede nine annelik babalık yapmışlar eşine.ömründe bir 3 ay bakmasın mı onlara?bir güler yüz göstermesin mi?severek büyüttükleri torunlarıyla olmasınlar mı ?ben her sene gelip kalsınlar mı yazdım?ya da hep bu torun mu baksın yazdım?ben bakarım arkadaşım görümceme de kaynanam olsa ona da hatta komşuma baktım vefatına kadar bu 6 ay içinde kanserdi.burada her türlü farklı fikir olacak.zaten sitenin amacı bu.Bakıma muhtaç değiller, keyfi gelmişler. Ayrica esine baktılar diye ne diye kadin ödüyor karşılığını? Es ise sabah çıkıp akşam geliyor kadin çekiyor sabahtan aksama kadar pisliğini çenesini ne münasebet ya.
Benimde size hak verdiğim yerler var ne yazikki net söylenemeyecek bir konu. Hele hijyen detaylarını görünceBi noktada haklısınız ama eşinin vefa borcunu niye bu kadın ödüyor.
Temizliği falan eşinize yaptırın ben görürüm o zaman 3 ay misafirliği. Kıçını yerinden kaldırmayıp misafiri çok sevmek vefa borcunu karısına ödetmek kolay tabi.
oda acsin da hic gitmesinlerSadece surat asmamak değil başka yapılması gerekenler de var. Mesela onlara 1 oda ayirabilirmisiniz yoksa 3 aydır salonda / oturma odasında mi kalıyorlar? O zaman ufak bir TV alsanız?
Esiniz biraz daha çabalamali örneğin çamaşır suyu pahalı dediğinde aman sen kendini yorma bosver düşünme..... sevgi sözcükleri vs diyip cevap vermeli
Siz umursamayın gerçekten umursamayın duymayın bile. Ben yazdığınız çoğu laf yetistirmeyi duymam bile yapı olarak çok umursamazim yolumdan kolay kolay dönmem
Bir daha da direk devreye kimde kalacak diye girin her sene siz tabiki olmaz.
Onlar yaşlı takma bir ay daha sabret diyor bakalım inşallah bu sene bu şekilde son olur.Sadece surat asmamak değil başka yapılması gerekenler de var. Mesela onlara 1 oda ayirabilirmisiniz yoksa 3 aydır salonda / oturma odasında mi kalıyorlar? O zaman ufak bir TV alsanız?
Esiniz biraz daha çabalamali örneğin çamaşır suyu pahalı dediğinde aman sen kendini yorma bosver düşünme..... sevgi sözcükleri vs diyip cevap vermeli
Siz umursamayın gerçekten umursamayın duymayın bile. Ben yazdığınız çoğu laf yetistirmeyi duymam bile yapı olarak çok umursamazim yolumdan kolay kolay dönmem
Bir daha da direk devreye kimde kalacak diye girin her sene siz tabiki olmaz.
kesinlikle katılıyorum. konu sahibi senin ailen nerde? çık git onlarda kal , gitmeden gelmiyorum de eşine. ailene de uydur bi şeyler gerçeği çaktırma ama dillenmesin konu.eşinize zamanında bakmışlarsa bakmışlar, size ne yani. sizin herhangi bir yükümlülük alma zorunluluğunuz yok. eşinizle konuşup gönderin ha eğer bakmaya çok meraklıysa eşiniz evlerine günlük gider gelir bakar.
bu şekilde yaşlıların işlerini güçlerini siz görüyorsunuz kahırlarını siz çekiyorsunuz olan size oluyor ama eşiniz minnet borcunu ödüyor öyle mi? oldu.
Ben çoktan derdim çok istiyorsan sen bak diye. Bi hava almaya annemlere giderdim. Konu sahibi iyi bile dayanmış.ama esi vicdan yapip illa cagiriyormus ya, o kadar istiyorsa kendi baksın. hem tüm yükü kadına atıyor hem de kadına sen acimasizsin diyor. esin annesi babası da kendisi de vicdanlarını baskalarinin emegi üzerinden rahatlatıyorlar
evet aynen bunu diyoruz bir seferlik kabul et diyoruz idare et diyoruz.zaten gidecekler yerleşecek değiller öyle bir hakları da yok zaten.Onlar yaşlı takma bir ay daha sabret diyor bakalım inşallah bu sene bu şekilde son olur.
aynen. esinin hala bi aksiyon almaması da zaten konu sahibinin rizasini umursamadigini gösteriyor bence. herkes vicdana sen yaşlanınca görürsüne filan baglamis da, bu kadına soruldu mu sen evliliğinde kv kp ile yasamak istiyo musun diye?Ben çoktan derdim çok istiyorsan sen bak diye. Bi hava almaya annemlere giderdim. Konu sahibi iyi bile dayanmış.
Evleri çok eski daha bizde durma muhabbeti yokken eşime dedimki acidigim için herkes yardım etsin sende dahil yaptırın dedim ogullari bakmayada yaklasmiyorlar tek kurusta vermiyorlar.ben sunu da merak ettim bu kadınla adamın eli ayağı mi tutmuyor? evlerine kalorifer döşetsinler cocuklar torunlar birlikte. temizliğe nöbetleşecek gidersiniz ya da birini tutarsınız. haftada birer gun yalnız kalmasınlar diye ziyarete gidersiniz. yemeklerini kendileri yapabilirler, siz de gittikçe yaparsınız. evleri mi yok bu insanların illa birinde mi kalmalari gerekiyor? yaslilik tek başına çocuklarında kalmak icin bi sebep degil bence, insan eli ayağı tuttukça kendi kendine yaşamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?