Her seyin bir yolu yordamı oluru var. Evet elden ayaktan dusmediyse 3 ay kimsenin yükünü çekmek zorunda değil kimse. Bakima muhtaç olurlar tabiki bas goz ustune bir ömürde bakilir. Esine bakmışlar, e bakmasalardı çocuklara vefa vicdan borç yüklemeyi bırakın artık dünyaya getirmeye karar vermişseniz, Allahin emanetleridir cocuklarimiz bir zahmet bakacağız. Cocugumuzu buyuttuk 9 ay karnimizda taşıdık diye köle olmasini, kayıtsız şartsız itaat etmesini bakmasını ve gık cikarmamasini istiyoruz beklentisine giriyoruz malesef türkiyede bu vicdan yuku, bu duygu sömürüsü vefa borcu adi altında herkese reva görülüyor. Allah zaten bunu fitratimiza koymuş, analık ve babalık karar verdiysen bir zahmet bakacaksın Allahin emanetine.beğenmedim attınız ya iade edeyim ben de bu yorumu beğenmedim.illa elden ayaktan düşmek gerekmiyor anne babamızın evimize gelmesi için.o dede nine annelik babalık yapmışlar eşine.ömründe bir 3 ay bakmasın mı onlara?bir güler yüz göstermesin mi?severek büyütükleri torunlarıyla olmasınlar mı ?ben her sene gelip kalsınlar mı yazdım?ya da hep bu torun mu baksın yazdım?ben bakarım arkadaşım görümceme de kaynanam olsa ona da hatta komşuma baktım vefatına kadar bu 6 ay içinde kanserdi.burada her türlü farklı fikir olacak.zaten sitenin amacı bu.
bu forumda buna benzer konuları gördükçe çıldırıyorum. adamın hiç bir iş yaptığı yok, kadını hizmetçi etmiş hem kendine hem ailesine, sonra acımasızsın diyor kadına. haklısın ama, bu sene idare edelim, bende sana elimden geldiğince yardım edeceğim merak etme falan dese amenna. yine zor ama katlanılır olur. bişey olsa sen surat astın ben baktım onlara derler kadınlara utanmadan.Benimde size hak verdiğim yerler var ne yazikki net söylenemeyecek bir konu. Hele hijyen detaylarını görünce
Evlenmeden önce eşim ben onları annem babam gibi seviyorum geldiklerinde güler yüzlü davranirmiin demişti ama ben azcik daha temiz insanlar hayal etmiştimaynen. esinin hala bi aksiyon almaması da zaten konu sahibinin rizasini umursamadigini gösteriyor bence. herkes vicdana sen yaşlanınca görürsüne filan baglamis da, bu kadına soruldu mu sen evliliğinde kv kp ile yasamak istiyo musun diye?
kaç yaşında bu karı koca?çocukları neden bakmıyormuş ne biçim insanlar?yakınlarından bir ev tutsunlar 1+1 bile yeter.yemeklerini yapıp gitsinler temizlikte ya sırayla ya da kadın tutsunlar yaşlılara.yaşlılık kapıya konulacak bir şey değil derdi annannem meğer ne haklıymışEvleri çok eski daha bizde durma muhabbeti yokken eşime dedimki acidigim için herkes yardım etsin sende dahil yaptırın dedim ogullari bakmayada yaklasmiyorlar tek kurusta vermiyorlar.
ya güleryüzlü davranır misinle 4 ay bizde kalacaklar ayni şey degil kiEvlenmeden önce eşim ben onları annem babam gibi seviyorum geldiklerinde güler yüzlü davranirmiin demişti ama ben azcik daha temiz insanlar hayal etmiştimhiç sorumluluk almayan yaşlılarla bir gün geçirmeyen ben he dedim demez olaydimmmmm
70 yasindalarkaç yaşında bu karı koca?çocukları neden bakmıyormuş ne biçim insanlar?yakınlarından bir ev tutsunlar 1+1 bile yeter.yemeklerini yapıp gitsinler temizlikte ya sırayla ya da kadın tutsunlar yaşlılara.yaşlılık kapıya konulacak bir şey değil derdi annannem meğer ne haklıymış
Ayy harika yazmışsınız! Ağzınıza saglikŞimdi kesin beğenmedim yağmuruna tutulacağım ama yazacağım.
Baktıysalar kocasına bakmışlar. Konu sahibini ilgilendiren ne burada? Şahsen ben olsam eşimin vefa borcunu ödemek istemezdim. Çok bakmak istiyorsa kendi baksın anneannesi ile dedesine. Niye ben bakıyorum? Niye böyle şeyler hep kadına zimmetli oluyor? Böyle borç mu olur hem? İleride bana baksın diye çocuk doğuracağım diye konu açsam linçlerden linç beğenirim burada. Şimdi bunun ondan ne farkı var?
Ben yerinizde olsam alırım bebeğime, giderim babamın evine. Bir süre onlarda kalacağım, benim de vefa borcum var, anama babama bakacağım derdim.
Valla alistirma canim sen de kendini vr cocugunu düşün herseyden once..Insan bazen kendisine yemek yapmaktan aciz kalıyor değil ki evde misafir bir de yaşlı insanlar var can dayanmaz her gun her gun.Bir de düşün şimdi ayırıyorsun diyebisin belki de biktim diye iki laf etsen ki hakkindir senden kötüsü olmaz o yüzden çok kasma,çocuğuna odaklan kimse madalya vermiyor inan ki kocan bile.. al colugunu çocuğunu git kafa dinle annen gilde kocan da yemek yapsın evi temizlesin otursun zaman geçirsin ailesiyle...kimse mecbur değil hele ki cocumlari varken gelin hiç mecbur değil kimse kusura bakmasın.Evet kuzu gibi devam edivem catlicak gibi hissettiğimde yaziyorum napayımböyle bazen iki gün daha katlanamicakmis gibi geliyor, bazen de dayan be az kaldı diyorum gazlı yorum gidiyor. Hatta bedenim uyarı veriyor bazen geçen ay adetim gecikti. Başka başka şeyler hep hastanedeyim..
sen de haklısın kendince kuzum.zaten bu sitenin en büyük sorunu farklı fikirlere tahammülün olmaması.ben bakarım derim sen bakmam dersin ikimiz de haklı oluruz.ama illa kendi fikrimiz dikte edilecek saygısızca karşı tarafa.Şimdi kesin beğenmedim yağmuruna tutulacağım ama yazacağım.
Baktıysalar kocasına bakmışlar. Konu sahibini ilgilendiren ne burada? Şahsen ben olsam eşimin vefa borcunu ödemek istemezdim. Çok bakmak istiyorsa kendi baksın anneannesi ile dedesine. Niye ben bakıyorum? Niye böyle şeyler hep kadına zimmetli oluyor? Böyle borç mu olur hem? İleride bana baksın diye çocuk doğuracağım diye konu açsam linçlerden linç beğenirim burada. Şimdi bunun ondan ne farkı var?
Ben yerinizde olsam alırım bebeğimi, giderim babamın evine. Bir süre onlarda kalacağım, benim de vefa borcum var, anama babama bakacağım derdim.
Kuzum tamam haklısın da. Bu durum biraz farklı başka bakcak kişi yoktur amenna. Ama çocukları varmış.Onlarin düşünmesi lazım.Hem Anne babalarını hiç mi özlemezler. Bir de biri hasta olsa kesin konu sahibi suçlu olur bakamadı diyesırayla bakılsınlar kışın.yazları zaten bir şekilde idare ederler kendileri.elbette hersene hersene size gelmeleri uygun olmaz.ama kış bitmek üzere şurada 1 ay kaldı.20 sene sonrasını 30 sene sonrasını düşünün.emekli maaşları kuş kadar olacak.devletin huzurevinden başka kalacak yer bulamayacağız.bakıcıya para bulamayacağız.o zaman ne olacak?evlatlarımız bizi sokağa mı atacaklar?ben her şeyi bir gün aynı duruma düşebilirim diye değerlendiririm.afedersiniz altımıza kaçıran yaşlı bile olabiliriz allah korusun.sağlıklıyken gençken büyük konuşmak o kadar kolay ki
Bir dusun agirliyorsun diye senden iyisi yok demek istedim yukarıda klavye hatasiValla alistirma canim sen de kendini vr cocugunu düşün herseyden once..Insan bazen kendisine yemek yapmaktan aciz kalıyor değil ki evde misafir bir de yaşlı insanlar var can dayanmaz her gun her gun.Bir de düşün şimdi ayırıyorsun diyebisin belki de biktim diye iki laf etsen ki hakkindir senden kötüsü olmaz o yüzden çok kasma,çocuğuna odaklan kimse madalya vermiyor inan ki kocan bile.. al colugunu çocuğunu git kafa dinle annen gilde kocan da yemek yapsın evi temizlesin otursun zaman geçirsin ailesiyle...kimse mecbur değil hele ki cocumlari varken gelin hiç mecbur değil kimse kusura bakmasın.
Çok güzel yazmışsınızŞimdi kesin beğenmedim yağmuruna tutulacağım ama yazacağım.
Ben yerinizde olsam alırım bebeğimi, giderim babamın evine. Bir süre onlarda kalacağım, benim de vefa borcum var, anama babama bakacağım derdim.
Evet kuzu gibi devam edivem catlicak gibi hissettiğimde yaziyorum napayımböyle bazen iki gün daha katlanamicakmis gibi geliyor, bazen de dayan be az kaldı diyorum gazlı yorum gidiyor. Hatta bedenim uyarı veriyor bazen geçen ay adetim gecikti. Başka başka şeyler hep hastanedeyim..
işte bu olay ilk ve son olsun diyorum ben de.devamlı zaten olmaz normal değil.şurada eşiyle tartışırsa ömür boyu başına kalkar adam ne gerek var sabretsin 15 20 gün daha göndersin bir daha da kabul etmesin.hem misafir et hem de söylen ben buna kızıyorum en çok.taa evliliğin ilk ayından asla evimde istemiyorum 1 2 gün dışında demeliydi dememiş.ama bundan sonra kalmalarını istemiyorum rahat edemiyorum onlar da ben de huzursuzuz diyebilir.gene içine atarsa gene gelip kalırlar çünküKuzum tamam haklısın da. Bu durum biraz farklı başka bakcak kişi yoktur amenna. Ama çocukları varmış.Onlarin düşünmesi lazım.Hem Anne babalarını hiç mi özlemezler. Bir de biri hasta olsa kesin konu sahibi suçlu olur bakamadı diye
Zaten memnun ayrılırlarsa torunları iyi ağırlamış olcak ama memnun kalmazlarsa karısı kötü olcak. Kimse Allah razı olsun demez . Doğrusu kimsenin ne dediği umrumda değil. Yaşlılar tanrı misafiri olark görüyorum kırmadan ağırlamaya çalışıyorum ama kocamın başını çok agritcam bı ev bosalsindaBir dusun agirliyorsun diye senden iyisi yok demek istedim yukarıda klavye hatasi
İyi de göz ardı edilemeyecek bir durum var maalesef ortada. Hijyen sıfır diyor, akşama kadar her şeye de konuşuyorlarmış. Bunu çeken konu sahibi. Eşi sabah çıkıp akşam geliyor. Allah bilir bir bardağı alıp yerine koymuyordur. Kadın ev temizlemekten helak olmuş, iki yaşında bebeği de unutmamak lazım. Yani bence çok da fikir ayrılığına düşülecek bir durum yok ceycey ya.sen de haklısın kendince kuzum.zaten bu sitenin en büyük sorunu farklı fikirlere tahammülün olmaması.ben bakarım derim sen bakmam dersin ikimiz de haklı oluruz.ama illa kendi fikrimiz dikte edilecek saygısızca karşı tarafa.
Erkekler genelde temizlik yemek vs yapmadıkları için sanırım daha yüzeysel bakıyolar olaya ama kadınlar çok yoruluyo. Gerçekten 3 ay uzun bi süre. Ama benim annem babam gençler onlar kimseye yük olmazlar diye bişey yok. Hastalık yaşlıya gence bakmıyor. Mesela benim kayınpederim yok kaynanam 2 gece kalsa 2 kere çatkapı gelse hemen sinirlenirdim. Benimde annem yok. Babam yaşlı ve bitek bana gelip kalmaya başladı arada yıllardır yalnız. Eşimde babam 15 gün kalsa gık demez çat kapı gelse yüzünü asmaz . Kovid oldu 14 gün biz baktık babama bikere güler yüzünü eksik etmedi abim gelip 1 ekmek bile getirmedi babasına. Ozaman dedim ki kayınvalidem gelse de bidaha gık demem. Diyeceğim şu ki biz kendi ana baba dedelerimize ses etmiyoken karşı tarafın büyüklerine çok çabuk sinirleniyoruz. Ölümlü dünya kendi annane deden gibi düşün. Onlar seni zor zamanında büyütmüş göz yaşını silmiş gibi düşün. Çoğu gitmiş azı kalmış zaten daha en fazla ne kadar kalabilirler. Bi Allah razı olsun kelimeleri kaç beladan kurtarır insanı. Ama eğer ters aksi naletlerse evet gitsinler insanda psikoloji kalmaz eğer öyle değilse Allahın misafiri deyip az daha katlanmak lazım. Sonuçta sahibinin hatrı yoksa eşeğin hatrı olur tabiri caizseEvet bir ay önce konuştum, bir daha bana bu kadar yüklenmeyin beddua ederim o kadar çocugu var dedim. Oda bana ben aynı şey olsa sana böyle demem çok acımasızsin dedi. Gerçekten demez ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar. O kadar çocuk varken toruna kalmasi ilginc
İşte borç sizin değil ki, ben de onu diyorum. Niye ödeyesiniz?Çok güzel yazmışsınız
Eşim yurtta büyümüş zaten evde durmamış bile ama karşılığını ben ödüyorum.
işte beraber yaşanamayacağını görmüş oldu deneyimledi.bir daha kabul etmez.ama ben evimde kalan misafire surat asmam yaşlıysa.çocuk gibi oluyor onlar kalp kırmam.gönderirim bir daha da eşimle konuşur bahaneler bulur kabul etmem evimeİyi de göz ardı edilemeyecek bir durum var maalesef ortada. Hijyen sıfır diyor, akşama kadar her şeye de konuşuyorlarmış. Bunu çeken konu sahibi. Eşi sabah çıkıp akşam geliyor. Allah bilir bir bardağı alıp yerine koymuyordur. Kadın ev temizlemekten helak olmuş, iki yaşında bebeği de unutmamak lazım. Yani bence çok da fikir ayrılığına düşülecek bir durum yok ceycey ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?