Gitmek Bilmeyen Misafirlerimi Göndermek İçin Ne Yapabilirim ?

yok cnm o kadarda değil!...polis ne demek yaa aynı durum bende olsa eşimle aramın bozulacağını bilsem yinede yapmam..bu hem yapana büyük utanç hemde yaşatılan insanlarada.. kimsede o kadar gurursuz değildir..

evet tatlım hıc guzel bırsey degıl
ama baksana bu ınsanlar pedını tras bıcagını konu sahıbesıne aldıracak kadar yuzsuz anca o dılden anlarlar gbıme geldı

haklısın cnm banada tuhaf geldi..bizim buralarda ameliyatlıysa kaçılmaz aksine duyuncaa gidilir..gitmemesi daha tuhaf geldi bana..

evet tatlım hıc guzel bırsey degıl
ama baksana bu ınsanlar pedını tras bıcagını konu sahıbesıne aldıracak kadar yuzsuz anca o dılden anlarlar gbıme geldı

yok yokk yüzsüz olabilirler ama açık bir dille konuştuktan sonra o kadar gurursuz olamazlar herhalde

Ben sizi ve verdiğiniz tepkiyi anlıyorum.
Aynı şekilde misafir ağırlamak bizim geleneğimizdir. Türk deyince misafirperverlik gelir akıllara...
Ancaak... bunu suistimal etmek hiç hoş değil. İnsan 15 gün kalacağı bir eve bir kaç günlüğüne giderse, ve ev sahibinden izin almadan kendi programlarına göre, nasıl olsa bir şey demezler, kalırız diyerek düşünürse olmaz.. İzin alma nezaketini gösterir, rica ederler, ev sahibine yük olmak istemezler... otel odasının soğukluğunu yaşayacağımıza, dostlarımızla oluruz ama onlara yük olmayız diye düşünürlerse amenna... Ama burada ciddi bir suistimal söz konusu..

Vakti zamanında, eşimin asker arkadaşı, düğünlerinin ertesi günü eşiyle uçağa atlayıp, bizim eve balayına gelmişti :)
Elimden gelen her şeyi yapmama rağmen, gelin hanımın bir türlü memnun olmadığını hissettirmesi beni çileden çıkarmıştı...Bunun misafir sevmemekle ilgisi yok... Misafir ağırlamanın bir adabı varsa, misafir olmanın da adabı vardır...Bunu bilmeyenlere usulünce tepki göstermek gerekir...
Bu gelin hanım, tavuk yemeyeceğini, peynirin hangi çeşidini tüketeceğini, yemekte hangi baharatı sevdiğini eve girişlerinin ilk yarım saatinde söylemişti, o zaman anlamıştım bu işin sonunun hiç hoş olmayacağını.... Neyse tartışma olmadan, tepkimden anlayıp bir haftanın sonunda pılılarını pırtılarını toplayıp gitmişlerdi...

Aradan bir kaç yıl geçtikten sonra, bulundukları ilde bir otelde kalıyorduk... Güya karşılık verecekler ya bir akşam evlerine yemeğe davet ettiler... ve orada kalmamız için ısrar ettiler.. Eşim arkadaşını çook sever kıramadı ve o gece orada kaldık....

Ne oldu biliyor musunuz? Burada balkon çok serin oluyor deyip, balkonda taş üstüne bir yorgan (yatak demiyorum dikkat!) serip üzerimize bir battaniye verip balkonda yatırdı bizi :)))

Ve bu olaydan bir kaç yıl sonra, bir telefon... hımm şey biz bebek için tedaviye geliyoruz pazartesi günü... 20 gün sürebilir sizde kalıcaz mahsuru yoksa ??!!!
O an ne desem ne desem... biz bu akşam gidiyoruz evde yokuz... tedavi olduğunuz hastanenin uygun fiyatlı misafirhaneleri var oraları araştırın bence dedim. ve kapattım... Yapacak bir şey yok...ben yarım saat bile katlanamayacağım birini 20 gün ağırlamaya kalkarsam kafayı sıyırırdım... bu şekilde halletmiştim... o gün bugün hiç bir şekilde görüşmedik... bu da beni hiç üzmedi...
Demem o ki... var böyle insanlar... maalesef... maalesef.... ama onların varlıkları, bizim kendimizden ödün vermemizi gerektirmiyor....

sanki gidin dedide gitmediler yapistilar adamlar eve

gıdın demıs baksanıza teyzem amelıyat oldu demıs ,
kendı adıma soyluyorum baska bır sehırden gelsem ve teyzem amelıyat olmus olsa bnmde saglık nedenıyle orada kalmam gerekse zaten teyzemde kalırım hem ona da faydam olur dıye dusunurum ama bunlar oyle dusunmuyor bakınılmak ıstıyorlar bence zaten durum ortada yanı

yok yokk yüzsüz olabilirler ama açık bir dille konuştuktan sonra o kadar gurursuz olamazlar herhalde

umarım degıllerdır konu sahıbıne yazık esıyle arası acılmıs yok yere

ne kadar çok şey yazılmış ne kadar rencide olacak şeyler söylenmiş..
bu kadar arkalarından konuşmaktansa yüzlerine uygun bir dille onları daha fazla
ağırlayamacağınızı maddi manevi gücünüzün olmadığını söylemek dahamı zor :26:

canım ne sinirlermiş yaa sen adresini ver biz tüm kk lar olarak onları evden atalım en iyisi

şaka gibi balayına size gelmişler yuhh yani yüzsüzlüğün bu kadarı olur.çok güzl cevap vermişsiniz

evet benim ta kendisiyim tovbe tovbee ben leyla olsaydim bunlari okusaydim 1 dk bile durmazdim o evde...

tatlim dedimki konu sahibide bir yerde hakli ama durumunu biliyorsa bastan kabul etmeseydi misafiri anlatabiliyormuyum...

tatlım sürekli baştan kabul etmeseydi deyip duruyosun. 1-2 gün kalırlar diye kabul etmiş. paraları da var, evleri de yakın neden 15-20 gün misafir etsin ev sahibi.

Bu tip insanlara şunu yapsan iyi olur bizim de şöyle bir sorunumuz var diyerek anlayış beklenmez çünkü anlayışı olan adam o kadar süre kalmaz bari kalıyor yemek beğenmemezlik, başkalarına maddi açıdan yük olma gibi terbiyesizlikte bulunmazdı zaten. Arkadaşa artık açık açık benim eşim rahatsız olmaya başladı ve bu kadar süre biz misafire alışık değiliz siz de yavaş yavaş dönün artık demekten başka çare bırakmamışlar ki.

bizim eve de çok gelen olur,çok ağırladık..ama herşeyin bi adabı var..

bu arkadaşa yapılanda yüzsüzlük resmen...insan biraz utanır,ama okuduğum kadarıyla gayet hallerinden memnunlar..

en güzeli ki zaten yalan yok taşınacakmışsınız,yavaştan toparlanın,biz evi taşıyacağız bu hafta dersin..

bu arada teyze ameliyat olmuş nedense bana hiç inandırıcı gelmedi..gitmemek için bahane gibi ...:):)

tatlım sürekli baştan kabul etmeseydi deyip duruyosun. 1-2 gün kalırlar diye kabul etmiş. paraları da var, evleri de yakın neden 15-20 gün misafir etsin ev sahibi.
evet diyorum bir insan kocasinin huyunu suyunu bilir degil mi, ve
sonucta insanlari evine kabul etmis degil mi ??? 1 yada 2 gun adamlarinda isleri uzamis ben zaten kaliyorlar cok dogru yapiyorlar demiyorum ki,
bu saatten sonra arkalarindan dedikodularinin yapilmasini dogru bulmuyorum,burda bu kadar cekistirecegine direk insanlarla konussun daha iyi,
paralarinin olup olmadigini nerden biliyorsun,ve daha adamlarin kalip kalmayacaklari bile belli degil ki esyalarini toplasmislar gidecekler hala burda cekistirme modu devam ediyor...
he birde konunu basinda nerdeyse esimle bosanma esigindeyim demis bu yuzden bosanacaklarsa bugune kadar bosuna evli kalmislar...

Biz cocukken o kadar cok misafir gelirdi ki yatiya. Ustelik herkes istanbulda oturdugu halde. O zamanlar annem de ses cikarmadan agirlardi onlari. Ne bulasik makinesi var, ne otomatik camasir makinasi. Kadin cirpinirdi adeta. Gelgelelim o insanlar otel gibi agirlandiklari zamanlari unuttular. Annecigime de hediye olarak, asabiyete bagli seker hastaligi kaldi. İnsulin igne oluyor.

Diyecegim o ki misafir deyince gecmisten kalan bir travma sanki icim urperiyor. Fakat esim misafire adeta bayiliyor. Maalesef ya. Gelsinler, kalsinlar, bayiliyor. İnsan delisi adeta. İlahi komedyaa..

Off of of...
Nasıl bir cendereye sokmuşsun kendini öyle.
60 küsur sayfa yorum yapılmış,tek tek okumak mümkün değil de;
baştan böyle bir şeyi kabul etmene şaşırdım.
Evet türk milleti misafirperverdir,
evet konuk ağırlamayı,yedirip içirmeyi,ikramları çok severiz ama,
bu çok tuhaf bi durum.Yani karı koca çok da samimi olmadığınız bir aile,
yatılı kalmaya gelmek istiyor ve bunu kabul ediyorsunuz.
Nedeni ne olursa olsun bence bu uygun bir durum değil.
Eşimin ablasının ve eniştesinin yanında bile uzun saatler süren bir akşam ziyaretinde,
yeterince rahat olamazken böylesine uzak ve mesafeli olduğum birilerinin evimde
günlerce kalmalarına asla tahammül edemem.
Eşin de çok haklı,hatta fazla tahammülü olan bir adammış.
Eşim asla izin vermezdi,kabul edemezdim yani.
Yabancı bir erkek ne diye evimizde kalsın.
Bence iyice sarpa sarmadan bir an önce gönder sen pek düşünceli misafirlerini.
Eşim izin alıyor tatile çıkıyoruz de,bi arkadaşım evleniyor başka bir şehirden düğüne gidicez de.
Ya da daha çok uzun günler,haftalar sürecek bir misafirliğe hazırlıklı ol.

kızlar

son durum nedir? sayfalara baktım ama atışmalardan bişi anlayamadım

uyucaktım beyazı izliyorum bide kk olsun dedim

şok oldum şuan:S evde yedirdiğiniz yemeğin bile lafını etmişsiniz 7 kat el bile olsa misafir berekettir. evde rahat olamıyoruz eşimle rahatsız oluyoruz demenizi anlarım ama yedirdiğiniz nimetin lafını etmeyin çok ayıp gerçekten. benim arkamdan 5 günde 150 lira yemek masrafı yaptım diyen insan 150 kere yüzüme defol git diyipte kovsaydı keske beni

katiliyorum benzer seyler soyledim,gelecek yorumlara hazir ol

Bende ilk bikaç sayfa okudum ve sondan bikaç sayfa.düşünün bi kere insanın en büyük hayali bi ev alabilmektir.sen yeme içme kenara koyacam die uğraş didin günlerce çorba iç,sonra selamı olmayan tanımadığın bi uzaktan akraba gelsin bütün bütceni huzurunu alsın senden.bikaç günlüğüne gelip sonrada 15 gün daha kalıcaz bakın kalabilirmiyiz yok.yan gel yat ohh ne güzel.bide kendinizi konu sahibinin yerine koyun nasıl karşılardınız.uzaktan anlatınca ne kolay gelir herşeyi sölemesi ama o durumda olan yaşayanın psikolojisi nasıl olur onu düşünen olmaz.benim annem bile yazın antalyadan gelirler kalmaya markete gider alışverişini yapar haberim bile olmaz.eşim kızar bile almasınlar die.bunlar serpişler postu pedine traş bıçağına kadar aldırmışlar.günahtır ya kadın ev alacam die nelerden vazgeçmiş ne şartlarda yaşımaya razı olmuş ev alacam die bazı arkadaşlar acımadan eleştirmişler.helede tanımadığın uzaktan dıdının dısına.kusura bakmayın okadar uzun boylu değil.kimsenin evide otel değil.3 saatlik yol git evine.valla ben çok evcimenimdir asla başkasının evinde rahat edemem uyuyamam.illede evim.özlerim ben evimi ya..bencede napın ne edin gitmelerini sağlayın.işin ucunda ev var.bütcenizi daha fazla delmeden çare bulun bence her şekilde haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…