• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeli mi kalmalı mı?

Gidin..anneniz de ben bakarım ilgilenirim diyor ne güzel.. Ben olsam hiç düşünmeden giderdim ordaki evimi de kiraya verirdim

Ben de küçük şehirden büyük şehire geldim.
Çocuğum olsa küçük şehire gitmeyi düşünürüm çünkü insanlar büyük şehirdeki gibi değil, çocuk büyütmesi kolay, etrafa güvenebiliyorsun, komşulara ev anahtarı emanet edebiliyorsun gibi...Çocuk da daha güvenli büyür haliyle. Sadece kendimi düşününce gitmek istemem, burada yapacak çok şey var ama vakit yetmiyor.

Hanımlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum çünkü çok kararsızım.Eşim ve ben öğretmeniz iki yaşında bir oğlumuz var. güneydoğuda bir ilde görev yapıyoruz zaten eşimin memleketi burası 5 yıldır burdayız .bu yıl kocaeline tayin istemeyi düşünüyoruz (memleketim) ama bir yönden de çok kararsızım.
Burda iş ortamım huzurlu rahat oğluma kayınvalidem ve k.pederim bakıyor çokta iyi bakıyorlar sağolsunlar. Ama ben sıkındım sanırım biraz değişiklik istiyorum burda yapacak çok şey yok ama gittiğimde burdaki gibi rahat olabilecekmiyim? oraya uyum sağlayabilecek miyim? Oğluma annem bakacak ama onunda başka sorumlulukları var yine de çok istiyor gitmemi ben bakarım ilgilenirim diyor. her yaz tatilinde ve sömestr da orda oluyorum aslında kışın da annem babam geliyor yanıma 1 aylığına . Burada bir evim var onu satsam ordan alamam üzerine epey bir miktar eklemem gerek. Burdan gitmek istememin tek sebebi haftasonları yada boş zamanımızda yapacak birşey bulamamak.
sırf bu sebeple rahat ve kurulu düzenimi bozup yeni bir yere gitmeli miyim yoksa bir müddet daha en azından oğlum okula başlayana kadar burada kalmalı mıyım ? Siz olsanız ne yapardınız?
Kurulu düzeni bozmak zordur heleki eviniz varsa tatile çıkmayı deneyin bence hertatilinizde aile ziyaretleri bayram yada sömestr a kalsin

Ben de küçük şehirden büyük şehire geldim.
Çocuğum olsa küçük şehire gitmeyi düşünürüm çünkü insanlar büyük şehirdeki gibi değil, çocuk büyütmesi kolay, etrafa güvenebiliyorsun, komşulara ev anahtarı emanet edebiliyorsun gibi...Çocuk da daha güvenli büyür haliyle. Sadece kendimi düşününce gitmek istemem, burada yapacak çok şey var ama vakit yetmiyor.
Güvenli yer kalmadı aslında her yer tehlikeli artık, hatta biz çokta güvenli olmayan bir ilde yaşıyoruz

Ev almak için bazı şirketler var. Onlara başvuru yapın. Taksitler halinde odeme yapiliyor. Böylece istediginiz fiyata ev alabiliyorsunuz. Taksitleri öderken siirtte yasamaya devam edersiniz. Toplu parayı almanız bir kac seneyi bulur zaten.Evi alacağınız zaman da memleketibize gidersiniz. Hem 2 eviniz olur. Hem siirtte ortamınızı hemen terk etmemis olursunuz. Hem de oglunuz biraz daha büyümüş olur. Bu süreç içinde de düşünmeye ve yeni ortama gormeye psikolojik olarak hazırlanmıs olursunuz. Olanda 1 hayır. Olmayanda bin hayir derler. Hakkinizda hayırlısı olsun.

Bence kendi lüksün uz için çocuğunuz alıştığı babaanneyi falaln bırakmak yeni ortama alistirmak falan ne bilim biraz gereksiz geldi daha çocuk küçük zaten iyi de bakıyorlar e eviniz de var mutlsuunuz daha ne olsun benim bulunduğum yerde de hiç gezilecek yer yok hiç hemde köy gibi ama gitmek istemiyorum çünkü evimde eşimle çok mutluyum daha fazlasını aramıyorum

Ev almak için bazı şirketler var. Onlara başvuru yapın. Taksitler halinde odeme yapiliyor. Böylece istediginiz fiyata ev alabiliyorsunuz. Taksitleri öderken siirtte yasamaya devam edersiniz. Toplu parayı almanız bir kac seneyi bulur zaten.Evi alacağınız zaman da memleketibize gidersiniz. Hem 2 eviniz olur. Hem siirtte ortamınızı hemen terk etmemis olursunuz. Hem de oglunuz biraz daha büyümüş olur. Bu süreç içinde de düşünmeye ve yeni ortama gormeye psikolojik olarak hazırlanmıs olursunuz. Olanda 1 hayır. Olmayanda bin hayir derler. Hakkinizda hayırlısı olsun.
Daha önce duymamıştım bu şirket olayını araştıracağım.. teşekkürler

buyuk ılın sorunlarıda beraberın de gelıyor yogunluk trafık cılesı vs. ınsan aslında cok bırsey yapamıyor haftasonları bence maddıyat ta agır basıyor durum ıyıyse guzel de ayı zor getıren ınsanlar ıcın o kadar da gulluk gulıstanlık değill tatıllerde bı anda bosalıyor koca sehır herkes nefes almaya gıder gibi kacıyor evınız kıra olacak sanırım kres faturalar harcamalar derken pişman da olabılırsınız bi dusunun tartın öyle karar verın bazı ınsanlar da metropole alıskındır oyleyse sıkılıyorsanız da bılemem tabı kocaelı yıne bır nebze rahat ta olabılır kıra gıder vs.. :)

buyuk ılın sorunlarıda beraberın de gelıyor yogunluk trafık cılesı vs. ınsan aslında cok bırsey yapamıyor haftasonları bence maddıyat ta agır basıyor durum ıyıyse guzel de ayı zor getıren ınsanlar ıcın o kadar da gulluk gulıstanlık değill tatıllerde bı anda bosalıyor koca sehır herkes nefes almaya gıder gibi kacıyor evınız kıra olacak sanırım kres faturalar harcamalar derken pişman da olabılırsınız bi dusunun tartın öyle karar verın bazı ınsanlar da metropole alıskındır oyleyse sıkılıyorsanız da bılemem tabı kocaelı yıne bır nebze rahat ta olabılır kıra gıder vs.. :)
Maddi olarak çok sarsmaz ama burdaki gibi de olmaz diye düşünüyorum küçük yer bir süre sonra insanı sıkıyor orası daha cazip geliyor hakkımızda hayırlısı olur inş teşekkür ederim yoeumunuz için :)

Maddi olarak çok sarsmaz ama burdaki gibi de olmaz diye düşünüyorum küçük yer bir süre sonra insanı sıkıyor orası daha cazip geliyor hakkımızda hayırlısı olur inş teşekkür ederim yoeumunuz için :)

rıca ederim canım hayırlısı genc yaslar da ınsan buyuk sehır arıyor gercekten sıkayet ettiğime bakma bende yapamam :D

Back
X