Ergenliğin ilk zamanları ama. Şunuda biliyorum ki azıcık göğüs çizgim gözükse bakıcak bu normal mi
Çok iyi olmuş. elinize sağlık acaba kendimi savunmayla ilgili bişeyler mi öğrensem haberlerde görmüştüm taciz edene yumruk atmış kadın adam kalkamamış ambulans gelene kadar yerden sizinde onun gibiSana yasadigim bir olayi anlatayim bi gun caddede yururken 4 tane genc cocuk taciz etti bildigin totomu ellediler ve ben bagirdim sokaktan bir kisi bile bana yardim etmedi yerin dibine girdim cocuklarda iyi yaptik dercesine güldü onlar gulunce esnafda güldü iyi oldu diye... o an beynime kan sıçradı resmen cocuklarin arkasindan kostum velevki bi tanesini yakaladim tırnaklarımi resmen etine saplamisim sinirle tekme tokat deli kuvveti derler ya o cinsten dövdüm cocugu kolu kaniyordu polisi aradim boyle bisey geldi basima sapigi da yakaladim gelin alin dedim dalga gectiler, olmaz oyle sey deyip kapattilar bi daha aradim ya siz gelin yada ben gazeteleri arayacam sonra da sizi sikayet edecem dedim. Polis geldi olayin gercek oldugunu gordu ve savci bana seni taktir ediyorum dedi keske her kadin böyle davransa dedi. Mahkeme mahkeme dolastik. Haa cocuk serbest ama sapık damgasini yedi.
Çok teşekkürler bu konuyu araştıracağım hemde isimde yazmama gerek yok tam benlikTürkiye Ensest Atlası'nı çıkaran Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü 'nün röportajını okumayı tavsiye ederim herkese. Belki bundan sonra kimse kendisinden hareketle yorum yapmaz bu konulara.
Sparks, tacize hatta tecavüze uğrayan çoğu kişinin verdiği tepki olan "yok sayma" durumunu benimsemişsin. Bu da bir tür savunma mekanizmasıdır. Tüm bu olanları normalleştirme lütfen, kimseden korkmana gerek yok. Sana yardımcı olabilecek birçok kurum var. Sosyal Hizmetler de bunlardan biridir aklında bulunsun. Bilgilerin kesinlikle gizli tutulur, ilerdeki hayatının etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirler alınır, hatta kurumlararası yazışmalarda zarfların üzerine herhangi bir isim bile yazmak yasaktır. Gizlilik ilkesine uymayan uzmanlar hakkında yasal işlem başlatılır. Doktoruna ya da bir sosyal hizmet uzmanına detaylıca anlat olanları.
Babanız adına sevindimsana fiziksel saldirisi oldu mu? sadece bakti diyeki- bence buyudugunu genc kiz oldugunu gormek onu sasirtiyordur- bu yuzden babani tacizci ilan etmen yanlis..
niyeti pis olsa emin ol fiziksel olarakta rahat durmazdi.
bnm babamda bn buyurken bazen boyle bi bakar kalirdi bana, suzerdi sonra anneme soylermis inanamiyorum koca genc kiz oldu diye.. hatta suslendigimfr aglamisligi var..
bana bakti suzdu diye babamin beni taciz ettigini dusunmek aklima gelmemisti
Yok tekTaciz cok ciddi bir durum sadece bakış ki bu tesadüfen olabilir veya rahatsiz olmus olabilir bunlar taciz değil tacizin devamı gelir. Babanla iliskiniz nasil baba kiz iliskisi yok mu kac yasindasin kac kardessiniz
Aynen öyle normalde tırnaklarımi hep dipten keserdim o gün biraz uzamisti ve cok sık nöbet tutunca kesememkstim tirnaklar cocugu zapt etti ve inanirmisin o olaydan sonra ben 5 yıl kadar uzun tirnakla dolaştım hastane idaresi de izin verir olmuştu. Hala e devlete girdigimde davaci konumunda o olayi görürüm nasil igrenc birsey o dönem yasadigim sehirde savunma sporu öğrenebilecegim bir yer yoktu ama olsaydi kesinlikle ögrenirdim. Imkanin varsa öğren tabi kiÇok iyi olmuş. elinize sağlık acaba kendimi savunmayla ilgili bişeyler mi öğrensem haberlerde görmüştüm taciz edene yumruk atmış kadın adam kalkamamış ambulans gelene kadar yerden sizinde onun gibi
Benimde amacım oYalan söylemiyosundur
Ama kendini koruman lazım ya düzgün bi eş bulup aşk evliliği yapıp git o evden yada bi an önce annene söylemesen bile bişey bulup git o evden başka bi şehire evlen yada kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış bu da çok zor bi durum
Bi an önce düzenini kur üzüldüm adına ji an önce kendini kurtar
Çok sağlıklı bulmadim seni acikcasi taciz oldugunu düşünmüyorum ciddi bir kuruntu icindesin ergenlik doneminde bu tip sorunlar olabilir ama senin ciddi boyutta . Babanın mesleği neYok tek
Kısa cevap verdim diye mi ? Hadi tamam kuruntuyum bu iyi birşey ama babamın mesleği ?Çok sağlıklı bulmadim seni acikcasi taciz oldugunu düşünmüyorum ciddi bir kuruntu icindesin ergenlik doneminde bu tip sorunlar olabilir ama senin ciddi boyutta . Babanın mesleği ne
Kisa cevap verdin diye değil taciz dediğin şey surekli olan bir şeydir sadece sebebini anlamadigin bir bakış icin babana yaklaşımın normal gelmedi bana . Babanin meslegini sordum tahsili var mı anlaminda veya annen kadar yoğun mu acaba cok yalniz kaldığın için mi icine kapandin her sey mümkün . Babanla daha fazla vakit gecirmelisin kendini odaya kapatip kuruyor olabilirsin anlamanin tek yolu ortak yaşam alani oluşturman . Ha gercekten baska bir yaklasimi olursa babanın annene anlatacaksin boyle varsayimlar saglikli degil hic degilKısa cevap verdim diye mi ? Hadi tamam kuruntuyum bu iyi birşey ama babamın mesleği ?
Sadece 1 kere olmadıysa 10 olmuştur ben artık o bakıcak diye giyinmek istemiyorumKisa cevap verdin diye değil taciz dediğin şey surekli olan bir şeydir sadece sebebini anlamadigin bir bakış icin babana yaklaşımın normal gelmedi bana . Babanin meslegini sordum tahsili var mı anlaminda veya annen kadar yoğun mu acaba cok yalniz kaldığın için mi icine kapandin her sey mümkün . Babanla daha fazla vakit gecirmelisin kendini odaya kapatip kuruyor olabilirsin anlamanin tek yolu ortak yaşam alani oluşturman . Ha gercekten baska bir yaklasimi olursa babanın annene anlatacaksin boyle varsayimlar saglikli degil hic degil
Durumun ne gerektirdiğini bilmediğim için bende bir psikologdan destek almasının daha uygun olacağını belirttim.Durumunun ne gerektirdiğini bilmeden hele ki ilaç tedavisi konusunda böyle bir tavsiyede bulunmanız doğru değil, ona zarar verebilirsiniz. Konu her ne olursa olsun konunun uzmanı bile birebir görüşmediği hastaya kesin bir şey söylemekten kaçınır. İyi niyetle yazdığınızı anlıyorum, ben de iyi niyetle uyarmak istedim.
Konu sahibi hanımefendi, tekrar yazma ihtiyacı hissediyorum, durumunuz her ne ise bunlar çok hassas konular. Destek umarak yazdığınız bir konu kişi sayısı kadar çok bakış açısıyla değerlendiriliyor, alanda eğitimli biri olarak söylüyorum burada konuşmaya devam etmek size zarar verecek. Lütfen gittiğiniz psikiyatriste tekrar giderek psikologla da görüşmek istediğinizi söyleyin. Anlatmak istemediğinizi yine anlatmayın psikoloğa fakat en azından aile ilişkilerinizi konuşmak bile sizi çok rahatlatacak göreceksiniz. Doktor bırak demedikçe saatlerine bile dikkat ederek ilaçlarınızı kullanmayı da ihmal etmeyin. Yaşınız her sözden etkilenmeye çok müsait, sorun her ne ise psikologla geçireceğiniz bir saat buradaki sayfalarca destek yorumundan iyi gelecek size.
Sabah kaltığımda ay bu askılı babam bakar üstüne hırka giymeliyim diye düşünmek istemiyorum. O benim babam kahramanım demek istiyorum ama olmuyorKisa cevap verdin diye değil taciz dediğin şey surekli olan bir şeydir sadece sebebini anlamadigin bir bakış icin babana yaklaşımın normal gelmedi bana . Babanin meslegini sordum tahsili var mı anlaminda veya annen kadar yoğun mu acaba cok yalniz kaldığın için mi icine kapandin her sey mümkün . Babanla daha fazla vakit gecirmelisin kendini odaya kapatip kuruyor olabilirsin anlamanin tek yolu ortak yaşam alani oluşturman . Ha gercekten baska bir yaklasimi olursa babanın annene anlatacaksin boyle varsayimlar saglikli degil hic degil
Adamı bıçaklıyıp elimi kana bulamak istemiyorum. Ama yanımda tornavida taşıdışımıda hatırlıyorum adamın gözüni oyucakmış gibi elime o an sadece o geçmişti montun cebinde duruyordu. Ama elektroşoklar iyiymiş.Kadınların silahlanmasindan yanayım. Ha tabanca tüfek değil. Mesela kelebek sallama yasal değil ama ekmek bıçağı taşımak yasal. Çok ciddiyim. Koyun çantaniza orta boylarda bir bıçak. Ya da elektroşoklar var el feneri ruj vs şeklinde. Biber gazi da iyi. Etkisiz hale getirdikten sonra polisi arayın hallolsun. Bu elle taciz için geçerli tabii ki. Yanınızda böyle araçlar olursa kendinizi daha güvende hissedersiniz. Özellikle dolmuşa otobüse binerken bıçak olsun yanınızda.
EvetYanlis anlamayinda babaniz öz mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?