Giyinmiyorsun

Bendensin sende. Oldum olası giyinmeyi sevmem. Dolabı aç elime ilk geleni al giy çık. Giyinme anlayışım budur. Eşimde bayağı bi düşkün giyime kuşama. Dedim madem liste yap. Ne ihtiyacım varmış çıkar yaz. Sonra oturttum İnternete aldırdım hepsini. Sonra kombin yaptırdım listelettim. Şununla şu bununla bu olur diye. Şimdi bi yere gidilecekse bakıyorum listeden gidilecek yere uygun kıyafeti giyiyorum kafam rahat ve şık oluyorum.

çok güzel anlatmissiniz ondan güldüm :) çok iyi bi planmis doğrusunu isterseniz:)

Ona kıyamıyorum aslında birazda bu var yani para biriktirmiş ya gitsin kendisine alsın istiyorum ben yeni doğum yaptım 4 kilo fazlam var ama o illa alacak bana bir şeyler bense ciddi harcamak istemiyorum ya neden böyle birde alamıyorum yanş alsam ne alacağımı bilmiyorum

Yaşlandiğnizda istediğinizi giyemeyeceksiniz
Parayı harcayabilmek de önemli. Biriktirmenin sonu yok ki insana yetmez nekadar biriktirse de.

Vücut tipiniz, tarzınız ve bulunduğunuz ortamlar (iş, ev vs.) hakkında bilgi verin, yardımcı olmaya çalışır buradaki arkadaşlar.

Basic parçalarla başlayabilirsiniz. Siyah kot pantolon, siyah sade elbise, bej bluz/gömlek, devetüyü trençkot gibi. Böyle parçaları kombinlemek kolay olur. Bana göre kıyafetler ne kadar sade olursa birbirine uydurmak o kadar kolay oluyor. Böylelikle hem günlük hayatta hem özel günlerde kullanmak da mümkün oluyor. Takılar, şallarla zenginleştirilebiliyor görünüm sonuçta. Tabi arada bir kaç parça daha renkli ve farklı tarzda kıyafetler de alınabilir.

Şahsen uyum konusunda çok iyi olmadığımdan ben böyle bir çözüm buldum.

Bu arada para harcama konusunda da kendimden memnunun. Ne varımı yoğumu kıyafete harcarım, ne de cimrilik yaparım. Vaktinde düşünmeden aldığım bir dönem olmuştu ama artık fazlalıkları yük olarak görüyorum kendime. Ayakkabı, çanta, kaban gibi şeylerin kalitesini önemserim. Ama siyah bir tişört alacaksam misal -pamuklu olmak şartıyla- daha ucuz seçeneklerden birine yönelirim. Beni içerikler yönlendiriyor çoğunlukla diyebilirim.

Şık giyinmek benim için çok önemlidir.
Doğum sonrası fazla kilolarım varkende böyledi.
O an hangi bedensem gidip ona göre kıyafet aldım herzaman. Zayıflayınca alırım, zayıflayana kadar bunlarla idare edeyim gibi bir düşüncem olmadı hiç. Kendimdem soğurdum. Zayıfladıktan sonra giyim paylaşım kutularına veya başka birine verdim gitti.
Kadın olupda giyim almayı sevmeyeni anliyamam. 100 çeşit olmasın ama devamli değişik değişik giyecek kadar da olmalı.
Maddi durumunuz varmış neden hala biriktireyim, harcamayayım modundasınız. Hepsini harcamanıza gerek yok ama eşinizin gözüne bile batmışsa durum vahim demekki, erkekler genelde çok anlamaz çünkü. Eşiniz kırıcı birşey söylememiş tam aksine adam sizin düzgün giyinmenizi istemiş. Başka adamlar gibi ihtiyacın olmadığı halde neden alışveriş yapiyorsun dememiş ki.

Ona kıyamıyorum aslında birazda bu var yani para biriktirmiş ya gitsin kendisine alsın istiyorum ben yeni doğum yaptım 4 kilo fazlam var ama o illa alacak bana bir şeyler bense ciddi harcamak istemiyorum ya neden böyle birde alamıyorum yanş alsam ne alacağımı bilmiyorum
4 kiloda beden değişmez, aldığınız şeyler 4 kilo versenizde rahat giyersiniz zaten.

Kıymet vermediğim bir şeydir giyim.
Bu sebepten kombin, uyum ben de pek anlamam.
En önemli şey içinde rahat hissetmemdir.
Buna göre alışverişi yapıyorum.
Açıkçası çok pahalı olan her şeye ben de ne gerek var diye yaklaşıyorum.
Çocukluğumdan beri çalışmanın, kazanmanın zorluğunu bildiğimden belki de..
Ama 5 sene aynı çanta da abartı olmuş bacım :)
Kırılma bence, madem bütçe ayırmış gidin birlikte eşinin zevkine göre al bakalım ne olacak..

Kızlar eşimle bir tartışma yaşadık. Gerçi bu aralar çok tartışır olduk ama neyse. Bana" giyinmiyorsun, kendine yeni hiçbir şey almıyorsun, bir çantayı 5 yıldır kullanıyorsun, tarz hoş şeyler almıyorsun üzülüyorum" dedi. Bense olaya fazla maddi bakıyorum. Birde tercihleri çok belli olmayan birisiyim. Ne alsam karar veremiyorum çok alamıyorum da belkide alışamadım almaya bir şeyler ihtiyaç olarak görmüyorum. Mesela o para bana göre kenarda dursun kötü gün için vs hep. Eşimse buna kızıyor." Boşuna o çalışıyoruz kendine en son ne zaman bir şey aldın ya" dedi kızdı saçma sapan. Bense ona biraz kırıldım he birde bunun içinde giyinmeyi bilmiyorsun ifadesi vardı evet cidden bilmiyorum çok kararsız kalıyorum ama bu hep maddi düşündüğüm için. Benim için para biriktirmiş bugün için bir şeyler almaya gideceğiz diye emrivaki yaptı. Gitmek istemiyorum eşime kırıldım ben sanki. Şunu sormak istiyorum giyinme konusunda ne yapıyorsunuz. Nasıl ve nereden giysi alıyorsunuz ben bu hep para dursun kısmını nasıl aşarım. Birde siz bu durumda eşinize kırılır mıydınız?
çocukluğunuzda maddi sıkıntılar mi vardı. Bunu yaşayınca paran olsa bile harcamak istemiyorsun

Başlığı görünce aklıma gelen şey; eşinize göre aşırı dekolteli giyindiğiniz için eşinizin bunu dediği oldu. "Her yerin açık, giyinmiyorsun sen" dediğini sandım.:D

Giyinmiyorsun deme şekli kırıcı olmuş olabilir. Ama bazılarının da dediği gibi harcamaya değil de harcamamaya laf etmiş. Siz de harcayıverin, sefanız olsun.:)

Bazilarimiz gercekten giyinmeyi bilmiyor bende onlardan biriyim beceremiyorum bu konuda esimin zevkine güveniyorum onun da bana ykistiirmdigi şeyler var imkan olunca o bana kendi gösterir bu sana yakışır alalim vs die alinma bence beraner çıkın begenin alin

Ya böyle bir şey alacağım ya basiret bağlanması mı derler öyle oluyor ve ben alamıyorum 😂yani o kadar zevksizim ki bulamıyorum bir şey bakıp bakıp aaa ol adı vs diyprum 😑 eşim sağolsun iyi düşünmüş ama giyinmeyi bilmiyorsun deyince bana kötü hissettim kendimi
Yokmu zevkine, giyim tarzını beğendiniz arkadaşınız. Onunla çıkın alışverişe. Erkekler çok anlayamiyor. Benim eşim herşeye yakıştı diyor mesela, hele omu bumu diye 2 seçenek arasında kalırsam ikisinide al değişik değişik giyersin diyor. Al da çıkalım modu aslında 😬

Sağolsun güzel görmek istiyor ama alamıyorum içimdekini atamıyorum resmen ya. Birde bana zevk konusunda laf yapınca kızdım ona yani öyle olsam da bana sert geldi onun söylemesi. Anneme bile akşam söylemiş ya 5 yıldır aynı çantayı kullanıyor 3 yıldır üstne tek parça almadı bu nedir artık çocuklara bak sen onu götüreceğim demiş annemde sıkıştırıyor kızdırma al işte ne naz yapıyorsun diyor ama baz değil işte alırsam kendimi kötü hissediyorum neden anlamıyorum he birde ciddi zevk yoksunuyım

alırsanız kötü hissetmeniz normal değil bana göre
Piskolojik sorun olabilir.
ben genelde aldıktan sonra kötü hissediyorum, bugünde iyice abarttım diye 🙈

Saydığınız mağazalara bu sene yaklaşılmıyor.
Geçen bir kazak aldım ihtiyacım vardı parasına bakmadım ipekyoldan, kasada 400 tl idi aldım ama içime oturdu.
Gittim başka bir yerden 100 küsüre aynısını aldım siyah boğazlı kazak yani ne kadar farklı olabilir, öbürünü değiştirdim.
Gerçekten aşırı abarttılar bence.
O nedenle iyi arastirmaci olmak Lazim. İpekyoldan lcw ye kadar yazma sebebim o. Esim bir magazanin depo muduru. O sebeple size bir sir verecehim.

Pull and bear, addax, robin, faruk sonmez, bershka, koton gibi magazalarin hepsi ayni yerden urun aliyor o sebeple bu magazalarda ayni urunleri farkli fiyatlara bulabilirsiniz.

İnternetteki güvenilir sitelerden alışveriş yapabilirsiniz hem nasıl kombin yapılıyor onu da görmüş olursunuz, eşiniz belli ki sizi önemsiyor. Bunda darılacak birşey yok, sadece doğru kelimeleri bulamamış. Erkekler bazen öyle olabiliyor iyi bişey derken çuvallayabiliyorlar 😊 Bi yerde görmüştüm yiyin kocanızın parasını öbürüne kalmasın yazıyordu, gözü dışarı mı kaysın herşeyin en güzelini al ve giy.
Oda fena bir düşünce ya 🤣 bakalım gideceğiz sanırım bakayım bulursam bir şeyler alayım umarım bulurum

Kızlar eşimle bir tartışma yaşadık. Gerçi bu aralar çok tartışır olduk ama neyse. Bana" giyinmiyorsun, kendine yeni hiçbir şey almıyorsun, bir çantayı 5 yıldır kullanıyorsun, tarz hoş şeyler almıyorsun üzülüyorum" dedi. Bense olaya fazla maddi bakıyorum. Birde tercihleri çok belli olmayan birisiyim. Ne alsam karar veremiyorum çok alamıyorum da belkide alışamadım almaya bir şeyler ihtiyaç olarak görmüyorum. Mesela o para bana göre kenarda dursun kötü gün için vs hep. Eşimse buna kızıyor." Boşuna o çalışıyoruz kendine en son ne zaman bir şey aldın ya" dedi kızdı saçma sapan. Bense ona biraz kırıldım he birde bunun içinde giyinmeyi bilmiyorsun ifadesi vardı evet cidden bilmiyorum çok kararsız kalıyorum ama bu hep maddi düşündüğüm için. Benim için para biriktirmiş bugün için bir şeyler almaya gideceğiz diye emrivaki yaptı. Gitmek istemiyorum eşime kırıldım ben sanki. Şunu sormak istiyorum giyinme konusunda ne yapıyorsunuz. Nasıl ve nereden giysi alıyorsunuz ben bu hep para dursun kısmını nasıl aşarım. Birde siz bu durumda eşinize kırılır mıydınız?

Bence dert arıyorsunuz kendinize sürekli. Konularınızı görüyorum, çok farklı şeylere takılıyorsunuz. E almıyorum beceremiyorum diye yazıyorsunuz hem de eşime kırıldım diyorsunuz. Adamın para biriktirip size alışveriş yapmak istemesinde de bir şey yok. Benim hoşuma giderdi.

Önceden daha rahat alışveriş yapardım, evlendikten ve çocuk olduktan sonra ben de kendime pek bir şey almadım. Ama ihtiyacım olduğunda, hoşuma gittiğinde alırım/alıyorum. Para biriktirmek için her şeyden bu kadar kısmak saçma bence. yarın öbür gün paranız olacak belki ama beğendiklerinizi giyecek yaşı geçeceksiniz veya vücudunuz müsade etmeyecek. Varlık içinde yokluk çekmeye ne gerek var?

Eşinize neden kırıldığınızı hiç anlamadım. Doğruyu söylemiş siz de kabul ediyorsunuz bunu. Kendiniz yazmışsınız evet bilmiyorum evet almıyorum diye. Tamam biriktirmek güzel ama ölümlü dünya gönlünüzün istediği bir şeyi almayıp, giymeyip kendinizi ödüllendirmedikten sonra gerçekten boşa çalışıyorsunuz gibi ben hak verdim eşinize. Ben mağazadan gezip kıyafet Almanyalı çok uzun zaman oldu hep internetten hallediyorum. Bedenim xs, s aralığında olduğu için olur mu olmaz mı endişesi taşımıyorum.
Aslında kırılma sebebim sözleri yani ya da nebilim ona değilde kendime kırıldım belki 🤣 ondan duyunca kötü oldu içim. Anneme bile yakınmış birde hepten bozuldum haklı ama bozuldum işte nebilim. Merkeze gidip bakacağım bugün alamazsam yine de netten bakarım sanırım

Back
X