Gizli Bütçe

sahrud72

Baskılar bizi yıldıramaz
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
8.323
9
156
Diğer
Sizce evliliklerde kadının eşinden gizli yada aşikar ama kendine özel bi bütçesi olmalı mı
Sizler kötü günler için nasıl bi tedbir alıyorsunuz bi kenara 3-5 kuruş koyuyormusunuz

Önce ben cevap vereyim
Günümüzde kadının mutlaka eşinden ayrı bi yatırımı bütçesi olmalı
Eşin durumuna göre gizli olmasında fayda olabilir
Mesela ben eşime güvenmediğimden değil ama teee çocukluğumdan kalma alışkanlığımdır
Çarşıdan pazardan artan bozuklukları, eşim koltuğa uzandığında cebinden dökülenleri (dökülmezse dökmesini bilirim) :dance: gümüşlükteki bi vazoya doldururum
Ay sonunda eşimin iş yerine götürür bütünletirim 80-90 tl çıkar genelde
Ayrıca cüzdanımda kalan miktarı da üstüne ekler kendime ait bi yatırım hesabım var oraya yatırırım :hulya:
Peki sizler napıyorsunuz

aynen cnm bende senın gıbı yapıyorum.bazen esımde verıyor 50 100 neyse.lazım oldugunda alıyoruz sonra gerı koyuyor esım.hatta 8 10 tane ceyrek almıstım bır seferınde bırıkenlerle.ama bozdurdum tabı.bırazda bılezıgım var.cok degıl ama esım hıc karısmaz onlara.calısırken de parama karısmazdı.sagolsun co k anlayıslıdır...

gizli olan şeylerden hoşlanmıyorum ben. eşim benden gizli para biriktirse kızardım. ev kredisi ödediğimiz için genelde para kalmıyor zaten :bbo: beraber çalışıyoruz beraber yatırım yapıyoruz beraber yiyoruz.
biz it gibi çalışıp paşa gibi yiyoruz aslında. ama bizimde ufak tefek birikimlerimiz var ikimizinde bireysl emekliliği var, prim aldığım zaman altın alırız atarız kasaya. geleceğimizi beraber planlıyoruz zaten. gizli bütçeye gerek yok. ama kocam sorumsuz para yiyen biri olsaydı belki böyle birşey yapabilirdim.

bozukluk biriktirmek masum bişey tabii de diğer türlüsünün fayda sağlıcağını düşünmüyorum ya, bu konuda karmaya inanırım yani o saklanılan para fazlasıyla ev bütçesinden çıkıyor bence

Gizli olmasından bende rahatsız olurum ama eşin durumuna göre dedim zaten
Eşimle benim bekarlıktan kalma ayrı yatırım hesaplarımız var birleştirmedik
Eşim nolur nolmaz paran sende kalsın bensiz bi zamanda darda kalma dedi gizli değil ama ayrı
Bazı kocalar yazık ki sorumsuz oluyor yada yeterince güven vermiyor
Bu durumda ben kadınların kendini güvenceye almasından yanayım
Dımdızlak ortada kalmaktan yada koca eline bakmaktansa akarken doldurmak gerek
Mesela okuduysan Semra57 bi bebeği var eşi askere gidecek ve giderken bütün birikimle arsa almak istiyor
Bu kız ben yokken bebekle napar demiyor annemler bakar diyor
Ben böyle durumlarda eşe çaktırmadan birikim yapılmasından yanayım

canım tabikii eşe göre değişir, böyle olsaydı bende gizli bütçe yapardım zaten. eşimde bnde çalıştığımız için ikimizin hesapları ayrıdır zaten. ama bizim 1 yıllık nakit akış tablomuz vardır ne gider ne gelir her ay orda yazar şeffafdır yani, bencede kesinlikle bir bayanın hayat güvencesi olması lazım, ssk, bes, ev, altın artık her neyse.

benim annemin her zaman gizli bir bütçesi olmuştur.
babam çok sorumsuzdu kadın da haklı olarak geleceğine yatırım yapıyordu....
şimdi ikisi de ayrılar ve çok şükür annecimin bir evi var....

benim de şimdilik böyle bir problemim yok.

Anlaştık o zaman :içelim: vereliniortak
Bazı kadınlarımız ne yazık ki gün geliyor çok zor durumda kalıyor
Belki birilerine fikir olur bazılarımıza ışık olur yol gösterir diye açtım konuyu
Ben 3-5 lira bile artırsam kar sayarım eşimin iş yerine götürdüğümde ona takılırlar
Yenge yine yükünü tutmuş diye
Bende muziplik olsun diye hep cuma öğleden sonra gider cuma hasılatını getirdim derim opuyorumnanaktan

ben bozuk paraları hep yol parası yapıyorum=))

keşke böle güzel alışkalnlıklarım olsa=(

Pirinç bulgur kavanozun yok mu :hulya:
Arada at içine 3-5 tl bozuk para ama almak yok
Biriktikçe insan öyle keyifleniyor ki

haklısın da biz gırtlağımıza kadar borç içindeydik.. eksilerdeydik desem yeridir...o yüzden yanii.....)) gerçi şimdide borçluyuz ya...pek sanmıyorum biriktirebileceğimi...))

Neyse sağlık olsun borç biter elbet sende o zaman başlarsın kaydirigubbakcemile2

Eşimden gizli bir şeyler yapmama gerek yok ,benim kazandığımın kuruşuna karışmaz.Üstüne üstlük para kazandığım halde masraflarımı karşılar.kaydirigubbakcemile3 Ben de ona bol bol hediye alırım.opuyorumnanaktan

her ay maaşımın belli bir kısmını hesabıma yatırırım. eşim de hesabım olduğunu biliyor ve sadece kendim için kullanırım o hesaptaki parayızemuszemus

Soru sadece gizlilik değil canım
Konu birikim bütçe
Eşin kazandığına karışmıyor ne güzel peki sen o kazandığınla bütçe birikim yapıyormusun
Geleceğine nasıl bi garanti hazırlıyorsun

Soru sadece gizlilik değil canım
Konu birikim bütçe
Eşin kazandığına karışmıyor ne güzel peki sen o kazandığınla bütçe birikim yapıyormusun
Geleceğine nasıl bi garanti hazırlıyorsun

Başık ''gizli bütçe''olunca ben de konuya oradan giriş yaptım.Gizli bütçem olmadığı ,eşim de benden 1 kuruş dahi istemediği için ben hem harcıyorum ,hem de biriktiriyorum.Yatırım yapıyorum.Eşimin de haberi var.hihoyyyt

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/328025-esime-laf-anlatamiyorum.html
konudaki arkadaşın durumuna gizli bi bütçe yapmasını tavsiye ettiğim için başlığı o an öyle yazdım
Ama konu içinde durumu izah etmeye çalışmıştım
Maalesef öyle kocalar var ki gizli bütçe yapmak farz oluyor

ben bozuk paraları hep yol parası yapıyorum=))

keşke böle güzel alışkalnlıklarım olsa=(

Benim bozuk paralar evimin tuğlaları olacak
Çocukluğumdan beri son sürat biriktirdiğim için epeyce oldu
Belki seneye bi ev almayı düşünüyoruz

Nabza göre şerbet vereceksin ,derler ya ...Öyle adama da mustahak yani.Kadının parasında gözü olan adam hak eder gizli bütçeyi.:dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…