- 22 Temmuz 2008
- 3.610
- 22
- 358
- 40
eşimle bi kumbaramız var ikimizde bozuklarımızı oraya atarız okadar...kenara para koyuyosak ikimizde gizli yapmayız ki ne gerek var? insan eşine güveniyosa böle bişeye neden gerek duyar bilmem ama farklı durumlarda olabilir tabi onu bilemem benim için böyle:)
size katılıyorum ayrıca bu konu çok saçma geldi zaten yapılan evlilikler gizli para biriktirelim eşimiz bilmesin diye yapılmıyor konuyu açan bayan demek sizde güvensizlik sorunu var çünkü gizli neden yapılsın sonuçta para evlenince ortak maldır gizlisi saklısı olmaz sizedealkisalkisalkis
canım islamiyette zaten erkeğin eşinin parasını elinden alması gibi bir zorunluluk yok
o sana ve evine bakmakla yükümlü istersen deve yüküyle maaşın olsun
ama eşine yardım olsun diye eşine verirsen de o senin sadakan olur
paranı zorla elinden alırsa günaha girer
ben de kendime hesap açtım maaşımı aldığımda para yatırırdım
eşime de sorardım ihtiyacın varsa vereyim diye
size de tavsiye ederim insanın kendine olan güveni geliyor
o kadar çalışıyorsun para eşinin eline geçince boşa çalışıyormuşsun gibi geliyor
islamiyet hep bizi düşünmüş
evet erkek evini geçindirmeye mecbur, kadın isterse verebilir, istemezse geliri kendinin olur. altınım var ama çalışmaya başladığımda bende yine altın olarak birikim yapmayı düşünüyorum. benim eşim biraz müsrif de. güvenmediğimden değil müsrif olduğunu bildiğim için yani.
Heh işte bende bunu soruyorum kaydirigubbakcemile5
Birikim yapıyormusunuz
Bozuk para mı yoksa maaştan ayırarak mı
Valla benim bey altına karşı
Evde saklamaz hırsızdan korkar
Kasaya yatırmaz kasa kirası altın getirisinden fazla
Biz hazine bonosu hesabından yanayız
Ayrıca bozuk deyip geçmeyin İradeli olup tırtıklamazsanız ne paralar birikiyor orda
Adamlardan gizleyin demiyorum ama gizlemeyi hakeden kocalarda varsa gizleyin yani çalmıyorsunuz ya kazancınızdan yatırım yapıyorsunuz
haklısın da biz gırtlağımıza kadar borç içindeydik.. eksilerdeydik desem yeridir...o yüzden yanii.....)) gerçi şimdide borçluyuz ya...pek sanmıyorum biriktirebileceğimi...))
size katılıyorum ayrıca bu konu çok saçma geldi zaten yapılan evlilikler gizli para biriktirelim eşimiz bilmesin diye yapılmıyor konuyu açan bayan demek sizde güvensizlik sorunu var çünkü gizli neden yapılsın sonuçta para evlenince ortak maldır gizlisi saklısı olmaz sizedealkisalkisalkis
ben eşimden para saklamıyorum ayrı bi yatırım da yapmam asla zaten olan sey ikimizindir...
o benden gizli para biriktirse ve duysam cok cok kırılırdım..zaten benim eşim de böyle biri değil ondan saklamam alçaklık olurdu o benden bi şeycik esirgemez..
ben bankasyada hesap açtırdım kar payı alıyorum
hem faiz de olmuyor iyi de oluyor yani
Eşime güveniyorum gizli bütçe mi olurmuş diye düşünmeyin bence. Öyle bir zamandayız ki.. Her kadının kimsenin bilmediği bir parası olmalı diye düşünüyorum ben. İnsanın başına herşey gelebilir ve tek başına kalabilir. Sadece kendini garanti altına almak için gizli biriktirilmeli..
bende pazardan marketten artanları biriktiririm ay sonu gelince eşimin elinde para kalmaz ve onları çıkarır veririm yani benimki 1 ayylık yatırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?