Gizli Bütçe

benim bekarlıktan kalma az bi birikmişim var aybaşında eşimle ikimiz de maaşımızı fatura harçlık kira vs bölüştürüp geriye kalanı o birikmişe ekliyoruz. gizli bütçe tarzı bişey yok şu an için yani...
evdeki kumbarada şu ana kadar yaklaşık 90 TL birikti:hooray: bütün bozuklukları orada topluyoruz, o paralarla çeyrek alırız heralde; eşime de işyerinde bayram parası veriyolar onunla da altın alacaz inşallah nikahta takılanlara ekleyip bebiş bütçesi yapacaz...bu sene bebek istiyoz da:kedi:

canım islamiyette zaten erkeğin eşinin parasını elinden alması gibi bir zorunluluk yok
o sana ve evine bakmakla yükümlü istersen deve yüküyle maaşın olsun
ama eşine yardım olsun diye eşine verirsen de o senin sadakan olur
paranı zorla elinden alırsa günaha girer
ben de kendime hesap açtım maaşımı aldığımda para yatırırdım
eşime de sorardım ihtiyacın varsa vereyim diye
size de tavsiye ederim insanın kendine olan güveni geliyor
o kadar çalışıyorsun para eşinin eline geçince boşa çalışıyormuşsun gibi geliyor
islamiyet hep bizi düşünmüş

eşimle bi kumbaramız var ikimizde bozuklarımızı oraya atarız okadar...kenara para koyuyosak ikimizde gizli yapmayız ki ne gerek var? insan eşine güveniyosa böle bişeye neden gerek duyar bilmem ama farklı durumlarda olabilir tabi onu bilemem benim için böyle:)

size katılıyorum ayrıca bu konu çok saçma geldi zaten yapılan evlilikler gizli para biriktirelim eşimiz bilmesin diye yapılmıyor konuyu açan bayan demek sizde güvensizlik sorunu var çünkü gizli neden yapılsın sonuçta para evlenince ortak maldır gizlisi saklısı olmaz sizedealkisalkisalkis

Bende güvensizlik olsa biriken bozukları eşimin iş yerinde bütünletmem zemuszemus
Eşim paradan haberdar
Keşke diğer mesajlarımı okusaydın gizliliğe karşı olduğumu okurdun
Başlığın neden gizli bütçe olduğunu daha önce açıkladım

Azcık yukarda aynen şöyle demiştim
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-es...tamiyorum.html
konudaki arkadaşın durumuna gizli bi bütçe yapmasını tavsiye ettiğim için başlığı o an öyle yazdım
Ama konu içinde durumu izah etmeye çalışmıştım
Maalesef öyle kocalar var ki gizli bütçe yapmak farz oluyor

evet erkek evini geçindirmeye mecbur, kadın isterse verebilir, istemezse geliri kendinin olur. altınım var ama çalışmaya başladığımda bende yine altın olarak birikim yapmayı düşünüyorum. benim eşim biraz müsrif de. güvenmediğimden değil müsrif olduğunu bildiğim için yani.

ben eşimden para saklamıyorum ayrı bi yatırım da yapmam asla zaten olan sey ikimizindir...
o benden gizli para biriktirse ve duysam cok cok kırılırdım..zaten benim eşim de böyle biri değil ondan saklamam alçaklık olurdu o benden bi şeycik esirgemez..

Heh işte bende bunu soruyorum kaydirigubbakcemile5
Birikim yapıyormusunuz
Bozuk para mı yoksa maaştan ayırarak mı
Valla benim bey altına karşı
Evde saklamaz hırsızdan korkar
Kasaya yatırmaz kasa kirası altın getirisinden fazla
Biz hazine bonosu hesabından yanayız
Ayrıca bozuk deyip geçmeyin İradeli olup tırtıklamazsanız ne paralar birikiyor orda
Adamlardan gizleyin demiyorum ama gizlemeyi hakeden kocalarda varsa gizleyin yani çalmıyorsunuz ya kazancınızdan yatırım yapıyorsunuz

hani filmlerde falan görürüz ya kadının mutfak harçlığından arttırdığı parası olur, genelde sütyeninin içine koyar. kirli çıkılar kaydirigubbakcemile3

benim zaten bankada altınlarım, gider oraya koyarım. haklısın evde saklanmaz. dur hele bi çalışmaya başlayayım da kaydirigubbakcemile3

Ben arada çıkarır vazomu ballandıra ballandıra sayarım eşimin karşısında bakar güler halime
Hep söyler senin bu huyların olmasa ben bu düğünü yapamazdım der
3 Tl bozuk para bile çıksa cüzdandan kar sayarım
Küçükkende biriktirir halının altına saklardım annem her hafta bulur bi kavanoza atardı
Sonra babam bi banka hesabı açtırdı
Ölüm hastalık olmadıkça elleme dedi. Çok şükür hiç ihtiyaç duyup çekmedim birikti
Gelecek seneye iyi bi ev alabiliriz sanırsam

haklısın da biz gırtlağımıza kadar borç içindeydik.. eksilerdeydik desem yeridir...o yüzden yanii.....)) gerçi şimdide borçluyuz ya...pek sanmıyorum biriktirebileceğimi...))

canım ufak tefek başla...bende de çok kalmıyor ay sonuna ama bir kumbara buldum elime bozukluk geçince bazen atıyorum ; bazen atamıyorum... ama dokunmuyorum şimdilik 20-30tl civarı oldu sanırım 2 ayda... hiç yoktan iyidir...

bence hiç de saçma bir konu değil... gayet mantıklı ve ben de bir bayanın kendine ait bir bütçesi olması taraftarıyım... gerekirse gizli ; hatta gerekmedikçe söylenilmeyen bir bütçe... açık ve net ben erkeklere güvenmiyorum... bana güven verecek biri karşıma çıkıp evlenirsem de bu konuda güvenemem aksi takdirde kendimi güvende hissetmem... sengözlerimebaksanab

buna şu açıdan bak canım bence ; o senden gizli para biriktirse elbet kırılırsın ; ben de kırılırım demek benden gizli birşeylere para harcayacak diye düşünürüm...

ama ben ondan gizli para biriktiriyorsam benim amacım sadece kendimi korumak ; gizli hesaplar peşinde koşmak değildir... yerimseniben

ben bankasyada hesap açtırdım kar payı alıyorum
hem faiz de olmuyor iyi de oluyor yani

ben bankasyada hesap açtırdım kar payı alıyorum
hem faiz de olmuyor iyi de oluyor yani

Hazine bonosu da aynı şey
Bütün bankalarda var
Paranla şirketlerden fon alıyorlar ondan pay alıyorsun
Şirket zarar etse de senin paran kaybetmiyor
Çünkü devlet güvencesi var

benim eski bir çantam var ve ona hep atarım bozukluklarımı her ay saymam ama 2-3 ayda sayarım 300 civarı çıkar ya ihtiyacım varsa harcarım yada dolar alırım herkese bol birikim diliyorum

Eşime güveniyorum gizli bütçe mi olurmuş diye düşünmeyin bence. Öyle bir zamandayız ki.. Her kadının kimsenin bilmediği bir parası olmalı diye düşünüyorum ben. ınsanın başına herşey gelebilir ve tek başına kalabilir. Sadece kendini garanti altına almak için gizli biriktirilmeli..

bende pazardan marketten artanları biriktiririm ay sonu gelince eşimin elinde para kalmaz ve onları çıkarır veririm yani benimki 1 ayylık yatırım

kesinlikle olay bu...

bende pazardan marketten artanları biriktiririm ay sonu gelince eşimin elinde para kalmaz ve onları çıkarır veririm yani benimki 1 ayylık yatırım

bu da benim anlatmak istediklerime bir örnek... benim annem de yapar bunu... tamam evlilik ortak hayat ; elbette herşey paylaşılacak ama bir erkek evine bakmakla yükümlüdür... benim için bu böyle... ben kendi paramı çalışır kazanırım ama benim parama ihtiyacı olan bir erkek yeterince sorumluluk sahibi değildir... ne kadar varsa o kadar harcarsın ;paran yoksa harcamazsın... bir kadına güvenip yola çıkan erkeklere de ne kadar güven duyulur bilemiyorum... :1closedeyes:

bizdede gizli bütçe yok. zaten borçlardan ay sonu zor geliyor. (araba kredisi, öğrenim katkı derken)
ama bozuklukları bir kenara değilde. sadaka olarak biriktiriyoruz. fakirlere yada öğrenciye gitsin diye. yada uzun yolculuğa çıkacaksak yol sadakası olarak bir yerlere veriyoruz. bizde ahiret için biriktiriyoruz.
diğer türlü biriktirmek şu an güzel olabilir. ama insan nasıl yaşarsa öyle ölüyor. dedem 90 yaşında hasta yatağında duvarda asılı duran ceketinin cebindeki bozuklukları düşünerek ceketini isteye isteye vefat etmiş. anlatırlardı.
ama tabi eğer eşine çok ta güvenemiyorsa bayan tabiki biriktirsin. ama yaptığımız herşey yaşlılıkta iyi yönleriyle birlikte kötü yanlarıyla da geri dönüyor. onuda düşünmek lazım

Ben asla ama asla ayrı ayrı birikim yapmayı gizleyip saklamayı doğru bulmuyorum...
Yok kocam bana bakmak zorunda zaten, bakamayıp benim maaşıma göz dikerse sorumluluk sahibi değildir falan.... Ne bunlar yaa... valla ben burada yazılan bazı yazıları okuyunca bu insanlar evlenmiş mi şirket ortaklığımı kurmuş diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi....

Bizim gelir durumumuz birçok aileye göre iyi...Eşimin maaşı fazlasıyla yetiyor... Benim maaşım bankaya yatar ve 3 ayda bir çekip benim vadeli hesabıma yatırırız.. 3 ay boyunca eşimin maaşından da 500 lira kenara atıyoruz... O da benim vadeli hesabe ekleniyor.. Ne yani şimdi kcam da ben çalışıp kazanıyorum hatunun hesabına yatıyor, boşa çalışmışım gibi hissediyorum mu desin...
Erkeğin görevi evini geçindirmek karısını çoluk çocuğunu besleektir devri bitti... ışimize gelince hayat müşterektir bana ev işlerinde yardımcı ol diyoruz işimize gelince erkeğin görevi aile geçindirmek benim parama göz dikemezsin diyoruz.. ışimize gelince kadın erkek eşittir diyoruz işimize gelince ya bişey olursa güvencem olsun diyoruz.. Aynı güvenceye erkeğin de ihtiyacı yok mu?? var.... O zaman neden testere gibi bir sana bir bana değil de keser gibi hep bana hep bana yapıoruz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…